Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Πάντως και τώρα η Τουρκία έχει casus beli εναντίον της Ελλάδας. Και αυτές οι καταστάσεις εχουν απτές συνέπειες.
Ποιό θέμα είναι casus beli για την Τουρκία?Πάντως και τώρα η Τουρκία έχει casus beli εναντίον της Ελλάδας. Και αυτές οι καταστάσεις εχουν απτές συνέπειες.
Πάντως και τώρα η Τουρκία έχει casus beli εναντίον της Ελλάδας. Και αυτές οι καταστάσεις εχουν απτές συνέπειες.
Ποιό θέμα είναι casus beli για την Τουρκία?
Δεν το γνωρίζω.
τα 12 μιλιαΠοιό θέμα είναι casus beli για την Τουρκία?
Δεν το γνωρίζω.
Ποιό θέμα είναι casus beli για την Τουρκία?
Δεν το γνωρίζω.
τα 12 μιλια
προσωπικη γνωμη.....αρχιδιες......αμα τα επεκτεινουμε τιποτα δεν προκειται να κανουν.....εμεις δεν εχουμε αρχιδια απλα.....δλδ τι θα κανουν αμα κανουμε μια δηλωση επεκτασης χωρικων υδατων ;θα μας βομβαρδισουν απροκλητα;
12 μίλια και αοζ...
Αυτά όμως ήταν και πριν την κρίση με τα Ίμια. Όπως και για μας η Κύπρος.12 μίλια και αοζ...
Για ΑΟΖ? Δε νομίζω να έχουν θέσει casus belli απλά δε την καθορίζουμε εμείς.
Για ΑΟΖ? Δε νομίζω να έχουν θέσει casus belli απλά δε την καθορίζουμε εμείς.
τιποτα δεν προκειται να κανουν γιατι ουτε αυτοι εχουν αρχιδια.....απλα ειμαστε σαν τον αδυνατο στην διαφημιση ο τζαμπας ζει εμεις και η τουρκια σαν τον φουσκωτο ξυρισμενο μετροσεξουαλ......αν ο φουσκωτος κανει εστω και μπου ο αδυνατος λογικα σκιαζεται....ετσι λεει η κοινη λογικη....κανενας δεν θα πονταρε στον αδυνατο σε μια μεταξυ τους συγκρουση ......Μην το λες... αμα το κάνει αυτό η Ελλλάδα τους πνίγει. Θεωρούν πως το Αιγαίο πρέπει να έχει ένα καθεστώς όπως πχ με τα Στενά που έχουν αυτοί δλδ όχι απόλυτης κυριαρχίας μιας χώρας. Δηλαδή κάτι η Σαλαμίνα να ήταν τούρκικο νησί και να είχαν τα νησιά τους 12 μίλια.
Το θέμα είναι πως βάση διεθνούς δικαίου που έχουν συνυπογράψει και οι δύο χώρες η Ελλάδα δικαιούται μια χαρά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ.
Αυτά όμως ήταν και πριν την κρίση με τα Ίμια. Όπως και για μας η Κύπρος.
Δεν άλλαξε κάτι μετά τα Ίμια.
Αυτό ήταν καλό με εμάς, με βάση τον τρόπο που το χειριστίκαμε?
ή
Θα μπορούσαμε να πετύχουμε αλλαγή του status στην περιοχή , προς όφελος μας, με βάση διαφορετικό χειρσιμό από την τότε κυβέρνηση της "ευκαιρίας" που μας έδωσαν οι Τούρκοι στα Ίμια?
τιποτα δεν προκειται να κανουν γιατι ουτε αυτοι εχουν αρχιδια.....απλα ειμαστε σαν τον αδυνατο στην διαφημιση ο τζαμπας ζει εμεις και η τουρκια σαν τον φουσκωτο ξυρισμενο μετροσεξουαλ......αν ο φουσκωτος κανει εστω και μπου ο αδυνατος λογικα σκιαζεται....ετσι λεει η κοινη λογικη....κανενας δεν θα πονταρε στον αδυνατο σε μια μεταξυ τους συγκρουση ......
αλλα και κανενας δεν εχει βιωσει ποτε την φαντασιακη αυτη συγκρουση....ολοι απλα υποθετουν το αποτελεσμα της
Έβλεπα τις προάλλες το Σιδηρά Κυρία με θέμα τη ζωή της λατρεμένης Μάργκαρετ και έκανα μια σύγκριση της στάσης της Μ. Βρετανίας στα Φώκλαντς και του γιουνανιστάν στα Ιμια (καρντακ για τους ντεντέδες έλληνες πολιτες)...
Σημειωθείτω ότι και τα φώκλαντς ξεκίνησαν από μια τυχαία προσάραξη και μια αργεντίνικη δημοσιογραφική αποστολή και η μαργκαρετ είχε εισηγήσεις τύπου "που να τρέχουμε τώρα", "κάνει κρύο στο νότιο ατλαντικό", "έχουν και οι αργεντίνοι τα δίκια τους", "δεν έχουμε λεφτά για τέτοια", "τι τα θέλεις, δεν είμαστε πια αυτοκρατορία" και άλλα συναφή...
Κάντε τις αναγωγές σας (κοπυραητ Ανεπιθύμητος 2006-2012 ωλ ράητς ρηζερβντ)
τι ποιο ηταν το επιχειρημα ρε δικε μου;οι αργεντινοι με το ετσι θελω κατελαβαν βρετανικο υπερποντιο εδαφος.....αλήθεια, ποιό ήταν το επιχείρημα των Άγγλων για τον πόλεμο στα νησιά αυτά; ξέρει κανείς;
τι ποιο ηταν το επιχειρημα ρε δικε μου;οι αργεντινοι με το ετσι θελω κατελαβαν βρετανικο υπερποντιο εδαφος.....
Νομίζω λίγο υπερβολικό, μπορώ να κάνω και λάθος.Στα ίμια θέτουν σε αμφισβήτηση ολόκληρο το καθεστώς των δωδεκανήσων . Είναι η τακτική του χτυπάω κάπου με σκοπό να πετύχω κάτι κάπου αλλού. Κατά τη γνώμη μου ο σκοπός ήταν να τεθεί σε αμφισβήτηση ολόκληρο το καθεστώς της μεταβίβασης των δωδεκανήσων από την Ιταλία στην Ελλάδα.....