Γιατί από όσο θυμάμαι από το Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο για να πάει μια διαφορά στην Χάγη (Διεθνές Δικαστήριο) χρειάζεται να υπάρχει ένα συνυποσχετικό, δηλαδή ένα χαρτί υπογεγραμμένο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΟΥΣ, δηλαδή και από την Τουρκία που να λέει οτι συμφωνούν να πάει εκεί η διαφορά και ορίζουν και την διαφορά τους.
Αλλά για καλύτερα ρώτα τον μάχιμο νομικό άλεξ.
Κατσε ρε συ όμως δεν είναι λογικο αυτό. Εγω εχω μια διαφορά με σένα και σου κάνω αγωγή θα πρέπει να υπογράψεις και εσυ; εσυ μπορει να μην το αναγνωρίζεις ως διαφορά αλλα εγω να θέλω να την θέσω ενώπιον δικαστηριου.
Καθόμαστε τωρα και ασχολούμαστε τοσα χρονια με τους Τουρκους. Η διαφορά μας είναι οτι οι Τουρκοι παραβιάζουν τα σύνορα(εχει και άλλη διαφορά) αλλα ας δουμε αυτην πρώτα.
Τωρα δηλαδή εσυ θεωρεις λογικο κάθε λιγο και λιγάκι να βγάζουμε τον μισο στολο έξω και στο τέλος περιμένουν ολοι να πάρουν εντολές και δεν γινεται τιποτα. Επιστρέφουν σπιτι και λένε ιστοριες από τον "πολεμο" και σε κανενα καναλι μετα σαν απόστρατοι.
Ετσι δεν λυνεται το πρόβλημα. Αυτή είναι η ουσια ας δουμε μια φορά επιτελους την ουσια. Μπας και καταφέρουμε και κάνουμε κάτι.