Αιλλεα σε πολλα απο αυτα εχω εκφερει την ιδια γνωμη,πχ ποσες ΗΘΕ αντεχουμε, ποιοι μας "υποστηρίζουνε" κλπ...
Ομως εμας τους Αξιωματικούς μας ποναει η μη στηριξη των πολιτικών..
Βλεπω σημερα την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ στα ΝΕΑ-σιγα μην δωσω εστω κι ενα ευρω για να τα αγορασω,αλλα διαβασα ενα αποσπασμα στο militaire..Ακουστε τι λεει το ΓΕΛΟΙΟ ΟΝ:
“΄Ηταν 02.30 το πρωί όταν χτύπησε την πόρτα η γραμματέας του πρωθυπουργού και μας είπε ότι ζητάει να μιλήσει σε κάποιον από τη σύσκεψη η πρεσβεία της ΄Αγκυρας. Ο Σημίτης με αυτό το ύφος που δεν σήκωνε συζήτηση μου είπε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τη μυστικότητα της επαφής: “Θόδωρε πήγαινε να πάρεις το τηλέφωνο. Βγήκα στο μικρό χολάκι όπου βρισκόταν μόνο η γραμματέας και ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος διοικητής της ΕΥΠ που περίμενε μήπως τον χρειαστούμε”.
Να διαβάσεις τι παρακάτω!!! Ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της χώρας παραδέχεται και εγγράφως πλέον ότι είχαν …στο χολ, “μήπως και τον χρειαστούν” (!!!) τον διοικητή της ΕΥΠ!!! Ο οποίος είχαμε τη τύχη εκείνη την εποχή να ΄ναι ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, ο οποίος περίμενε στο …χολάκι ώρα πολύ για να πει στη κυβέρνηση αυτό που άκουσε ο Πάγκαλος με αρκετή καθυστέρηση στο τηλεφώνημα από την Άγκυρα. Ότι δηλαδή Τούρκοι κομάντος είχαν ανέβει στα Ίμια!!!
Σε ποια χώρα του κόσμου σε τέτοια κρίση ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα περίμενε…στο χολάκι, μήπως …τον χρειαστούν; Μόνο στην Ελλάδα των κυβερνήσεων Σημίτη…"
Tι να σχολιασω παραπάνω ρε πούστη μου...Εχεις ενα ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ ,που σαν ΑΣ το 87, επεβαλε σιγη ασυρματου στο Στολο και βγηκε επικεφαλής του, ο ιδιος επιβαινων στο "ΕΛΛΗ" για να πολεμησει, μην μπορωντας να τον γυρισουν πισω, και τον εχεις να περιμενει στον προθαλαμο στο ενα πόδι ,που θελει να σου πει ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ που δεν ξερεις και τις μαθαινεις κατοπιν...
Και παρακάτω "στολιζει" τον Λυμπερη,ενω τα ΝΕΑ γραφουν σκωπτικα "το ΦΑΙΟ προσωπο του Λυμπερη"!!!
Αναμενεται οργιλη απάντηση απο εναν ανθρωπο ΦΟΒΗΤΡΟ ,οχι λογω φρονηματων,αλλα λογω ΠΑΡΑΣΤΗΜΑΤΟΣ...
Μεγαλες ευθυνες και απο μας εκεινη τη νυχτα,κυριως στα logistics,αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ σε κεινους που ηταν στο τιμονι..Ας μην ειχε πεθανει ο Ανδρεας και να μπορούσε να ηγηθει και θα τα λεγαμε διαφορετικα..Ειχε χιλια κακα,ειναι Υπευθυνος και αυτος για το σημερινο καταντημα μας,αλλλα εκεινη τη νυχτα ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ....