[size=11pt]
Το βουνό[/size]
''Eις βουνό εγώ κι’ ο Eρως
...
ανεβαίναμε πεζοί.''
Εχοντας διαβάσει διάφορους συναγωνιστές που αναφέρονταν στο ''βουνό'' και στις ηδονές που αυτό κρύβει στην κορυφή του (αλλά και στους... πρόποδες θα προσέθετα εγώ.)
Αποφάσισα να το ανέβω και να το γνωρίσω από πρώτο χέρι.
Με πλήρη εξάρτυση (ελαφριά παπούτσια, άνετα ρούχα, φωτογραφική μηχανή, σημειωματάριο, αλλά και χρήματα) αποβιβάστηκα στην...
σήμερα, Σάββατο 7 Απριλίου του 2012 στις 10:18 π.μ
Το όρος, με τις 11 ηδονές του, εκτείνεται στις περιοχές των Ελληνορώσων, του Πολυγώνου και των Εξαρχείων.
Η ανάβαση των 1,93 χλμ από τη στάση του metro μέχρι το Β60, διαρκεί περίπου 30 λεπτά πεζοπορώντας.
Εάν υπολογίσω και τα 5 λεπτά που ξεκουράστηκα λίγο πριν την κορυφή, είναι 35 λεπτά.
Η κατάβαση έως το Ιπποκράτους 144 είναι 3,5 χλμ και χρειάστηκα περίπου 45 λεπτά για να την ολοκληρώσω.
Σύνολο 5,43 χλμ σε 3 ώρες και 18 λεπτά.
Μπροστά μου, στις παρυφές του βουνού, κυλούσε το πολύβουο ''ποτάμι'' της Μεσογείων.
Αποφάσισα να το περάσω από την πεζογέφυρα του Santiago Calatrava Valls...
''Ο Καλατράβα εμπνεύστηκε την πεζογέφυρα της Κατεχάκη...
από τη στήλη της Ηγησούς στον Κεραμεικό...
όπως είχε ο ίδιος εκμυστηρευθεί...''
Πηγή:
Καθημερινή
Η αλήθεια είναι ότι πέρασα άνετα και με ασφάλεια...
στην απένατι ''όχθη'', όπου ένας ντόπιος κάτοικος με υποδέχθηκε με εντυπωσιακά ακροβατικά...
Η πρώτη από τις δύο ηδονές, που το βουνό φιλοξενεί στους πρόποδές του, ακούει στ' όνομα...
Κατεχάκη 5
Η πόρτα αυτή δε χρησιμοποιείται...
Η είσοδος γίνεται από αριστερά...
10:24-10:29 π.μ
Ανεβαίνω κάμποσα σκαλιά από μία εξωτερική σκάλα και φθάνω μπροστά από μία λευκή σιδερένια πόρτα.
Μία ταμπελίτσα κάτω δεξιά ενημερώνει ότι ''Ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για λόγους ασφαλείας''
Μου ανοίγει μία στρουμπουλή, κοντούλα, χαμογελαστή, αλλοδαπή υπηρεσία. Η κυρία Δήμητρα, που όπως μου είπε αργότερα, δουλεύει μόνο μία βδομάδα στο μαγαζί.
-Καλημέρα σας. Παραλίγο να φύγω...
-Γιατί αγόρι μου;
-Δοκίμαζα την κεντρική πόρτα και μετά διαπίστωσα ότι η είσοδος είναι από πλάγια.
-Αγόρι μου! ( με συμπάθεια ) Χα, χα, χα...( καλοσυνάτο γέλιο )
Ο χώρος σχετικά σκοτεινός αλλά άνετος.
Στην τηλεόραση η Τζούλια Αλεξανδράτου γελούσε και χτυπούσε παλαμάκια με το που εμφανίστηκε το πέος του Big Willie στην ταινία με τους δύο μαύρους.
Η κυρία με ρώτησε εάν θέλω να πιω κάτι ( νερό, τσάι, καφέ, πορτοκαλάδα, coca cola)
Ζήτησα μία πορτοκαλάδα.
Την έφερε και μου την πρόσφερε ευγενικά.
-Ορίστε...Δεν υπάρχει και η κοπέλα...Είναι στο δρόμο...
-Α! Δεν έχει έρθει ακόμα;
-Οχι αγόρι μου...
-Θα μου πείτε τα προγράμματα;
-Ξεκινάνε από 50. Είναι το απλό. Με μασάζ 60 ,70 sex show ή ισπανικό, 80 είναι στάση 69, ελεύθερο στοματικό 90, 100 είναι φουλ πρόγραμμα, πρωκτικό είναι 100. Φουλ και πρωκτικό στα 150.
-Καλύτερες τιμές;
-Εάν θέλει η κοπέλα, είναι 10 ευρώ κάτω σε όλα τα προγράμματα.
-Τ' όνομα της κοπέλας;
-Είναι η Δάφνη.
Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι. Δεν ήταν η Δάφνη αλλά ένας συναγωνιστής.
-Ναι, γειά σας...Περάστε αγόρι μου. Χα, χα,χα
-Καλημέρα (εγώ)
-Μμμγκφμ...(μάλλον είπε καλημέρα. Μέσα από τα δόντια)
-Η κοπέλα δεν έχει έρθει ακόμα...
-Α, καλά. Πάω σε μία δουλειά και θά 'ρθω. Σε πόση ώρα θα...; Ρώτησε ο συναγωνστής.
-Μα καθήστε...5 λεπτά και θα έρθει...(Απεγνωσμένη προσπάθεια να μή φύγει)
Ενώ η υπηρεσία μου έλεγε κάτι ο φίλος την έκανε πίσω από την πλάτη της. Με το που το καταλαβαίνει...
-Μα καθήστε να σας κεράσω κάτι...
-Θα ξανάρθω, θα ξανάρθω...
-Χα,χα,χα. Βιαστικός ήταν ο κύριος...Μου είπε αφού έκλεισε την πόρτα.
Πριν φύγω και εγώ, ζήτησα να δω τα δωμάτια τα οποία είναι δύο. Εχουν ''λουτήρα κλωβό'' που θα έγραφε ο thesaint, σφραγισμένες παντόφλες και πετσέτες. Τα κρεβάτια εμφανισιακά έδειχναν εντάξει, υπήρχε και καλόγερος. Ολα καλά.
Η κυρία Δήμητρα καθώς έφευγα μου ζήτουσε συνεχώς συγγνώμη που η κοπέλα δεν είχε έρθει ακόμα.
Η επιστροφή
13:34-13:36 π.μ
-Περάστε αγοράκι μου...
-Γειά σας.
-Να φωνάξω την κοπελίτσα. Ελα κορίτσι μου!
Ερχεται μία αδύνατη με καλό σώμα, μεσαίο στήθος και καυλωτική φωνή.
-Γειά σου μου κάνει και κάνοντας στροφή απομακρύνεται.
-Πώς είναι τ' όνομά της; Ρωτάω την υπηρεσία (προφανώς το είχα ξεχάσει...)
-Δάφνη! Απαντάει η ίδια από το δωμάτιο που μόλις είχε μπει.
Η υπηρεσία μου είπε ότι είναι Ελληνίδα.
και η δεύτερη (ηδονή), που είναι συνονόματη κατά το ήμισυ, ακούει στ' όνομα...
Κατεχάκη 8
10:30-10:31π.μ
Η πόρτα είναι ανάμεσα σ' ένα συνεργείο αυτοκινήτων και σ'ένα μαγαζί τοποθέτησης εξατμίσεων και δυστυχώς ήταν κλειδωμένη...
Η επιστροφή
13:30-13:32 π.μ
Η εξώπορτα είναι ανοιχτή.
Ανεβαίνω τα τσιμεντένια σκαλοπάτια και βρίσκομαι μπροστά από μία λευκή πόρτα με παραθυράκι από καθρέφτη που κάποιος μπορεί να βλέπει από μέσα.
Ανοίγει μία παχουλή νέα σε ηλικία υπηρεσία.
Ο χώρος φωτεινός. Μία καλαμωτή καλυπτει τον έναν τοίχο.
-Βεβαίως. Το απλό είναι 50, το μασάζ είναι 60, το sex show και το ισπανικό είναι 70, η στάση 69 είναι 80 και το φουλ πρόγραμμα είναι 100.
-Εκπτωση γίνεται;
-Ναι. 10 ευρώ σε όλα τα προγράμματα.
-Πρωκτικό, ελεύθερο στοματικό;
-Οχι, δεν κάνει...
-Να δω και την κοπέλα εάν γίνεται.
-Ελα κοπέλα μου!
Εμφανίζεται η Βίκυ από τη Ρωσία. Με μακρύ ξανθό σγουρό μαλλί, αδιάφορο πρόσωπο, μέτριο σώμα.
Μπροστά μου ορθώνονταν αγέρωχος ο κύριος όγκος του βουνού.
Θα το προσέγγιζα από την ανατολική του πλευρά και αφού έφθανα στην κορυφή θα κατέβαινα από τη δυτική πλαγιά για να συναντήσω την τελευταία από τις ηδονές που ακούει στ' όνομα Ιπποκράτους 144.
Αρχισα λοιπόν την ανάβαση με κόπο αλλά και προσμονή για τις απολαύσεις που θα συναντούσα στην κορυφή.
Το μονοπάτι του Σ/χου Γεωργουλά Ν ήταν απότομο...
και ανηφορικό...
ενώ ανάμεσα από τους βράχους, περίεργα όντα με παρακολουθούσαν...
Είχα όμως πάθος και φλόγα στην καρδιά και δε σκιαζόμουν, μα ούτε και την κούραση λογάριαζα, έως ότου έφθασα στο τέλος του μονοπατιού που οι ντόπιοι το ξέρουν ως Περρίκου Κ.
Εκεί...
διάλεξα να ξαποστάσω για λίγο, έτσι ώστε να πάρω δύναμη και ν' αρχίσω την εξερεύνηση της κορυφής...
Βριλησσού 60
10:54-10: 57 π.μ
Ανεβαίνω τα σκαλιά στο μωβ κλιμακοστάσιο και χτυπάω την πόρτα ασφαλείας.
Μου ανοίγει μία χαμογελαστή μεσόκοπη με μακρύ ξανθό μαλλί υπηρεσία.
Ο χώρος όπως στην περιήγηση της ιστοσελίδας τους.
Αφού με καλημερίζει, μ' ενημερώνει ότι δουλεύει η Καταλίνα η οποία είναι καινούρια.
Χωρίς να ρωτήσω αρχίζει να απαγγέλλει το πρόγραμμα...
-Εχει με 50 ευρώ κανονικό προγραμματάκι όλες τις στάσεις, με 60 ευρώ ισπανικό, 70 το 69 και 80 ελεύθερο στοματικό. Δεν κάνει πρωκτικό.
-Μάλιστα. Το φούλ;
-Το φουλ; Εεεε...100ευρώ.(Ετσι απλά...)
-Να δω και την κοπέλα;
-Ετοιμάζεται τώρα...
-Το κάτω δε λειτουργεί;
-Λειτουργεί μετά τις 5 το απόγευμα μέχρι το πρωί.
... ( τα δευτερόλεπτα περνούν αργά...)
-Ελα αγάπη μου!
-Εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε βιάζομαι...
Η Καταλίνα εμφανίστηκε φορώντας μόνο ένα μπικίνι, με τα μαύρα της μαλλιά πιασμένα ψηλά στο κεφάλι, χαμογελαστή.
Εκανε μία στροφή στην μπάρα μπροστά μου.
Διαθέτει μεγάλο στήθος και κορμί με πιασίματα.
-Απο πού είσαι;
-Ρουμανία.
Της μίλησα Ρουμανικά και όντως είναι από τη Ρουμανία. Από το Πλοέστι.
Βριλησσού 46
10:59-11:01 π.μ
Μου ανοίγει τη βαριά πόρτα μία κοντούλα, ευτραφής, ξανθιά, αλλοδαπή υπηρεσία.
-Καλημέρα.
-Καλημέρα περάστε. Τί μπορώ να κάνω για 'σας;
-Να μου δείξετε τις κοπέλες;
-Δεν υπάρχουν κοπέλες. Μία δουλεύει το πρωί και μία το βράδυ.
Ελα μωρό μου!
Εμφανίζεται ''ενα κοντοπουτανο ξανθό, με κοντο μαλλί, γλυκο προσωπακι, λευκη επιδερμίδα, ωραια στητα φυσικα βυζακια και σχετικά τροφαντη κωλαρα και μπουτακια. Ηρθε χαμογελαστη φοροντας ενα σετ σεξι εσωρουχα.'' όπως έγραψε ο ZeroTolerance.
-Ποιό είναι τ' όνομά της;
-Εεε... Δε θα θυμηθείτε τ' όνομα...
-Μα, πέστε μου τ' όνομά της!
-Λούνα! Ελαφρά εκνευρισμένη...
-Απλό, μασάζ, sex show, 69, ισπανικό. Σας ενδιαφέρει κάτι;
-Τιμές;
-50. Αρχίζει από το 50.
-Το απλό. Τ' άλλα;
-Εξαρτάται. Μασάζ 60, στάση 69 70...
-Δεν κάνει.
-Καλύτερη τιμή γίνεται;
-Για πέστε μου. Εσείς θέλετε να περάσετε; Να μή μιλάμε έτσι στον αέρα...
-Μισό λεπτό. Δεν πρέπει να μ' ενημερώσετε;
-Δεν ξέρω τίποτα εγώ. Εάν θέλετε να περνάτε άλλο είναι αυτό.
-Μα είναι η δουλειά σας!
-Δεν κάνουν έτσι.Οταν πάτε ένα μαγαζί παίρνετε ένα παπούτσι, εάν θέλετε να το αγοράσετε. Δεν κάνετε αυτά τα πράματα που κάνετε εσείς...Πρέπει πρώτα να ξέρω εάν θέλετε να περνάτε.
Επειτα από αυτή τη συμπεριφορά τη χαιρέτησα και βγήκα στο φως.
Βριλησσού 42
11:02-11: 07 π.μ
Η πόρτα ανοίγει από έναν ευτραφή, ευγενικό κύριο.
-Τί κάνετε; Με ρωτάει.
-Καλά. Εσείς;
-Καλά και εμείς...
Ο χώρος όπως στις φωτό της ιστοσελίδας τους.
-Για ποιό κοριτσάκι έχουμε έρθει;
-Εάν θέλετε θα μου πείτε πρώτα τις τιμές;
-Ξεκινάμε από το απλό στα 50. Είναι στοματικό με προφυλακτικό και όλες οι στάσεις. Ελεύθερο στοματικό 80, πρωκτικό δεν κάνει καμία. Προσφορά, δύο κοπέλες μαζί. 80 ευρουδάκια. Μία εκσπερμάτωση. Ο χώρος μας είναι αυτός. Είμαστε το μόνο μαγαζί που έχουμε άδεια στην οδό αυτή.
Μπήτε στο δωμάτιο να το δείτε!...
Αλλο που δεν ήθελα εγώ.
Ηταν το πρώτο δεξιά.
Μεγάλο, φωτεινό, με καναπέ, επιτοίχιοι καθρέφτες όπως και στο ταβάνι. Κυριαρχεί το σκούρο κόκκινο. Επίσης υπάρχει και ''λουτήρας κλωβός''
-Οι κοπέλες μας όλες περνάνε από ιατρούς. Δεν γίνεται να έχουμε κοπέλες αδήλωτες. Ολες έχουν τα χαρτιά τους. Να σας παρουσιάσω τις κοπέλες.
Για ελάτε κορίτσια!
Πρωτη εισήλθε η Πωλίνα. Υπάρχουν φωτό στο site τους.
Ομορφο καθαρό πρόσωπο, ίσιο κοντό μαύρο μαλλί, μεσαίο στητό φυσικό στήθος, καλλίγραμμο κορμί, χαμογελαστή.
-Από που είσαι Πωλίνα;
-Από Ρουμανία
Της μίλησα Ρουμανικά και της έκανε εντύπωση.
Ακολούθησε η Λάιμα η οποία με πλησίασε και καυλάντισαμε λιγάκι.
Είναι όπως στις φωτό, στις οποίες φαίνεται και το πρόσωπο της.
Ευχάριστη και επικοινωνιακή.
Εκείνη την ώρα μπήκε ένας συναγωνιστής που τον είχα δει όταν έφευγα από το Β46.
Τα κορίτσια έκαναν πασαρέλα μπροστά του.
-Περάστε!
-Θα συνεχίσω τη βόλτα και εάν είναι θα περάσω αργότερα.
-Οπως θέλετε! Να ξέρετε ότι έχω και ταμειακή μηχανή.
-Δίνετε και αποδείξεις; Μόλις είχε αγγίξει μία ευαίσθητη χορδή μου.
-Βεβαίως!
-Πώς είναι τ' όνομά σας;
-Τάκης
-Κύριε Τάκη, μάλλον θα τα ξαναπούμε αργότερα.
Εξω από το μαγαζί συνομιλησα για λίγο με τον συναγωνιστή. Μου έκανε παράπονα ότι τον πιέσαν να περάσει στο Β36.
Τον χαιρέτισα και κατευθύνθηκα προς Βριλησσού 36.
Η επιστροφή
11:30-11:47 π.μ
Μετά το Β55 και αφού τα Β57 και Β24 ήταν κλειστά, επέστρεψα με σκοπό να τιμήσω την Πωλίνα. Θ' ανέβει κριτική.
Θα περνούσα με το απλό, που με την έκπτωση που ζήτησα ήταν στα 40 ευρώ. Εκτός όμως από την έκπτωση μου έδωσε και απόδειξη ( ήταν πολύ άνετος σ' αυτό το θέμα...)
Στο σαλόνι ήταν ένας συναγωνιστής. Τον χαιρέτησα, αλλά μάλλον δεν ήθελε πολλές κουβέντες. Σε λίγο πέρασε με τη Λάιμα.
Παρέα στην αναμονή μου έκανε ο κύριος Τάκης.
Επειδή ήθελα δωμάτιο με ντουζ έπρεπε να περιμένω για να μπω σ' αυτό το δωμάτιο...
Συζητήσαμε βέβαια διάφορα.
Οί άδειες των οίκων ανοχής μονοπώλησαν τη συζήτηση.
Τον Ιανουάριο είχα ψάξει και είχα βρει ότι στις οδούς Βριλησσού, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιάκχου και Κασσάνδρας βρίσκονται αυτά τα 6 νόμιμα μαγαζιά. ( Βλέπε
www.bourdela.com/forum/index.php?topic=138621.msg3456613#msg3456613]εδώ[/url] )
Τον ρώτησα για το Μεγάλου Αλεξάνδρου που θυμόμουν και μου είπε ότι πλέον δεν έχει άδεια. Εκεί δούλευε πριν έρθει στο Β42.
Βριλησσού 36
11:09-11:13 π.μ
Ανοίγει μία παχουλή, διοπτροφόρος, ξανθιά, αλλοδαπή υπηρεσία.
-Δυο λεπτά κύριέ μου, να έρθει η κοπελιά. Είναι η Ναταλία. Από Τσεχία. Την ξέρετε;
-Οχι, δεν την ξέρω. Αλλωστε πρώτη φορά έρχομαι στον χώρο σας.
Ο οποίος επ' ευκαιρία, είναι φωτεινός, με διακοσμητικούς κίονες και ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα, που βρίσκοταν πίσω από εκεί που καθόμουν και αναπαριστά μία γυναικεία μορφή.
Με το που γυρίζω το κεφάλι μου βλέπω την κοπέλα να κατευθύνεται επάνω μου.
-Πού είσαι μωράκι μου; και κάθεται στα πόδια μου.
Μακριά, σπαστά μαύρα μαλλιά, σαρκώδη χείλη, μεσαίο στήθος, γεροδεμένη και διαχυτική. Μάσαγε τσίχλα.
-Τί κάνεις μωράκι; Μου ξαναλέει.
Αρχίζω να χουφτώνω...
-Λοιπόν, μωράκι, λέγε τί κάνουμε;
-Ας πούμε πρώτα τα προγράμματα.
-Το απλό 50 έως 100 το φουλ (τα γνωστά)
-Πρωκτικό κάνεις;
-Ναι στα 100.
-Ακριβό!
-Ε, είναι πρωκτικο μάτια μου, αλλά θα στο αφήσω στα 80.
-Ελεύθερο στοματικό;
-Για ΄σένα 60!
-Καλή τιμή.
-Η καλύτερη! Στην ξεφτίλα που λέμε...
-Κάνει και καλό αυταρχικό. Πετάγεται η υπηρεσία.
-Πόσο;
-Ξέρω 'γω; 70 - 80...Απαντάει η κοπέλα.
Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η πίεση και από τις δύο για να περάσω. Δε μ' ενόχλησε όμως.
Εφυγα αλλά την έβαλα στα υπ' όψην...
Βριλησσού 36Α
11:14-11: 20 π.μ
Κατεβαίνω τα σκαλοπάτια και φθάνω μπροστά από μία καφέ πόρτα ασφαλείας. Χτυπάω και περιμένω. Στα δεξιά μου υπάρχει ασανσέρ που όμως δε λειτουργεί.
Η υπηρεσία είχε πλάκα...
-Γειά σας. Από εδώ μπαίνω έτσι;
-Μάλιστα. Από δώ μπαίνετε στο σαλόνι, από 'κει μπαίνετε στο κρεβάτι...
Ο χώρος φωτεινός και όμορφα διακοσμημένος.
Ηρθε και κάθησε στο μπράτσο του καναπέ που καθόμουν.
-Λοιπόν, ξεκινάμε από 50 που περιλαμβάνει τα πάντα και στοματικό με προφυλακτικό.
-Οταν λέτε τα πάντα εννοείτε και στάση 69;
-Οχι αυτή είναι στα 70.
-Ισπανική;
-Αυτό δε θα σας το χρεώσουμε...
-100 και 80 αντίστοιχα.
-Καλύτερες τιμές;
-Ολα γίνονται...Στη βάρδια μου κανένας δε φεύγει δυσαρεστημένος. Θα σας κάνουν μασαζάκι να σας χαλαρώσουν, ντουζάκι θα κάνετε μαζί...
Λοιπόν σας τις στέλνω!
-Περάστε κούκλες μου!
Πρώτη μπήκε η Τάνια, 22 ετών, από την Βενεζουέλα(!). Μαύρο ίσιο μαλλάκι λίγο πάνω από τους ώμους, μεσαίο στηθος, τουρλωτός ποπός με λίγη κυτταρίτιδα. Χυμώδης γυναίκα.
Ηρθε και κάθησε επάνω μου. Σε λίγο άρχισε να με χαιδεύει ψηλά ανάμεσα στα μπούτια και να με γλείφει στο πρόσωπο.
Καύλωσα για τα καλά!
-Φιλάς στο στόμα;
-Οχι μωρό μου, αλλά μπορώ να σε γλείψω από κάτω, στ' αρχίδι...σου. Θέλεις;
Σωστή η κοπέλα και καραμπαλίκινγκ στο πρόγραμμα!
Ακολούθησε η Ανδριάνα, 19 ετών, από Τσεχία σύμφωνα με την υπηρεσία.
Μελαχρινή με ίσιο μαλλί πιασμένο ψηλά στο κεφάλι, μεσαίο στήθος, μεγάλος ποπός με λίγη κυτταρίτιδα επίσης.
Καυλάντισε αλλά όχι όπως η Τάνια.
Βριλησσού 57
Κλειστό.
Ενας μηχανικός που ρώτησα από το διπλανό συνεργείο με πληροφόρησε ότι το έκλεισε η αστυνομία.
Βριλησσού 55
11:21-11:23 π.μ
Περνάω από τον ροζ διάδρομο και συναντάω μία καγκελένια ανοιχτή πόρτα.
Ανεβαίνω τη σκάλα και μου ανοίγει ένας ασπρομάλλης τσάτσος.
Ο χώρος μεγάλος και φωτεινός. Κάθομαι.
-Λοιπόν μία κοπέλα είναι.
-Μάλιστα, για να τη δω...
-Για έλα Εμμανουέλα μου!
Εμφανίζεταί η Ελληνίδα Εμμανουέλα. Λεπτή, μικρό στήθος, καστανή(?) με το μαλλί πιασμένο πίσω σε κοντή αλογοουρά. Μαζεμένη, αλλά χαμογελαστή.
Προγράμματα, τιμές τα γνωστά. Κάνει πρωκτικό στα 100 ευρώ.
Εκπτωση μόνο στο απλό 10 ευρώ.
-Θα κάνω τη βόλτα μου και μπορεί να ξαναπεράσω.
-Κάνε τη βολτίτσα σου...
Βριλησσού 24
Κλειστό επίσης.
Ο μηχανικός μου είπε ότι την ξέρει την ιδιοκτήτρια.
-Μιά κλείνει, μια ανοίγει. Προχθές είχε έρθει πάλι η αστυνομία.
Κρίμα για τα δύο studios...
Εγώ πάντως ήμουν στην ''κορυφή του κόσμου''
Η θέα ήταν μαγευτική!
Ολη η Αθήνα απλωνόταν μπροστά στα μάτια μου...
Ακόμα και η Ακρόπολη διακρινόταν στο βάθος...
Την έβλεπα από την αντίθετη πλευρά απ' όπου την είχα δει το προηγούμενο Σάββατο, όταν βρισκόμουν στο Νέο Κόσμο ταξιδεύοντας με το ''metro του έρωτα''...
Αφού απόλαυσα τη θέα, άρχισα την κατάβαση.
Αντί όμως ν' ακολουθήσω τα μονοπάτια Πριγκιποννήσων, Οιχαλίας και Γκύζη Ν που θα μ' έβγαζαν ακριβώς απέναντι από το Ιπποκράτους.
Προτίμησα να κάνω μία παράκαμψη, έτσι ώστε να περάσω από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων...
για να γνωρίσω τη ''Σχολή Εθνικής Αμύνης''...
Το κτίριο είναι το Διοικητήριο της παλιάς Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), η οποία ήταν εγκατεστημένη εδώ μέχρι το 1982, οπότε και μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις στη Βάρη Αττικής. Οι εγκαταστάσεις της ΣΣΕ παραδόθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις ανάγκες των Δικαστηρίων. Εξαίρεση αποτέλεσε το Διοικητήριο, το οποίο μετατράπηκε στη Σχολή Εθνικής Αμύνης.
Θεμελιώθηκε το 1889, μετά από δωρεά του ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, ενώ αρχιτέκτων ήταν ο Τσίλλερ.
Το κτίριο είναι διώροφο, νεοκλασικού ρυθμού, με κίονες - κλίμακες - μετώπες και εξώστες, από λευκό πεντελικό μάρμαρο.
Είναι επίμηκες, χωρισμένο σε ένα κεντρικό και δύο πλάγια συμμετρικά τμήματα.
Σκοπός της σχολής είναι η επιμόρφωση και η εκπαίδευση αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και υπαλλήλων υπουργείων, οργανισμών και επιχειρήσεων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με σκοπό αυτοί να καταστούν ικανοί να χειρίζονται θέματα Εθνικής Αμυνας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Αλλά και το άλσος του Πεδίου του Αρεως...
Ενός πραγματικού πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Το 1927 η έκταση των 277 στρεμμάτων παραχωρήθηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός άλσους στα πρότυπα του Εθνικού κήπου.
Λόγω όμως άλλων προτεραιοτήτων από τους κρατούντες της εποχής, η έναρξη εργασιών ανάπλασης και δενδροφύτευσης μετατέθηκε για το 1934. Με σκοπό μάλιστα να τιμηθούν οι Ηρωες της Επανάστασης του 1821. Γι΄ αυτό και είναι διακοσμημένο με τις μαρμάρινες προτομές 21 ηρώων κατά μήκος της ''οδού Αγωνιστών του '21''.
Στην πραγματικότητα όμως οι εργασίες άρχισαν το 1935 και μέσα σε μία πενταετία φυτεύτηκαν περίπου 46.000 δένδρα και θάμνοι.
Στην είσοδο του άλσους, βρίσκεται ο έφιππος ανδριάντας του βασιλιά Κωνσταντίνου Α'.
Στην πλευρά επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπάρχει το μνημείο των πεσόντων Αγγλων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών, με το άγαλμα της Αθηνάς πάνω σε ψηλό βάθρο.
Οι εγκαταστάσεις της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ
Καθώς και ένα από τα ιστορικότερα αναψυκτήρια της Αθήνας, το "Green Park".
Ακολουθώντας το μονοπάτι του Ιωσηφ Μομφερράτου και έχοντας στ' αριστερά μου το λόφο Φινοπούλου...
έφτασα στο ''ποτάμι'' της Αλεξάνδρας, τ' οποίο κατάφερα να διασχίσω με κίνδυνο να με παρασύρει κάποιος από τους ''κορμούς'' που ''έπλεαν'' στα ορμητικά ''νερά'' του.
Στην αντίπερα ''όχθη'' περπάτησα κατά μήκος της ανατολικά και έστριψα δεξιά στο μονοπάτι Ιπποκράτους, όπου ευχάριστη εντύπωση προκαλούν το ανακαινισμένα νεοκλασικά...
Μετά από περίπου μισό χιλιόμετρο έφθασα στο 144...
το οποίο βρίσκεται δίπλα σε μία βιοτεχνία αμπαζούρ. Είναι αριστερά όπως κατηφορίζει κάποιος.
13:01-13:04 π.μ
Ανεβαίνω τα μαρμάρινα σκαλιά και στη συνέχεια την ξύλινη μασίφ σκάλα.
Μεγάλα παράθυρα αφήνουν το φώς να περνάει στο κλιμακοστάσιο. Ενώ στην οροφή κρέμεται ένας πολυέλαιος.
Ανοίγει μία συμπαθητική χαμογελαστή κυρία.
Προσοχή στο σκαλοπάτι μετά την εξώπορτα!
Ο χώρος με βαριά έπιπλα και μεγάλα κάδρα, σαν τοιχογραφίες, στους τοίχους που έχουν σαν θέματα γυμνές γυναίκες από παλαιότερες εποχές.
Προγράμματα και τιμές είναι τα γνωστά. Ανευ πρωκτικού και ελεύθερου στοματικού.
Η κοπέλα που δουλεύει είναι η Μορένα, από την Ισπανία σύμφωνα με την υπηρεσία.
-Ελα μωρό μου!
Εμφανίζεται μία κοπέλα χαμογελαστή, με μαύρο μαλλί έως τους ώμους, μεσαίο στήθος, ώραίο σώμα με ένα τατουάζ να κοσμεί χαμηλά τη μέση της.
Υπάρχουν δύο βάρδιες. Από το πρώι μέχρι τις 7:30 το απόγευμα και από τις 8:00 έως 5:00 το πρωί.
Φεύγοντας η κυρία μου έδειξε το δωμάτιο που βρίσκεται δεξιά από την εξώπορτα. Διαθέτει ντουζιέρα και είναι σε όμορφο παλιό στυλ. Συνολικά υπάρχουν τρία δωμάτια.
Φεύγοντας κατευθύνθηκα προς τον σταθμό του μετρό της Αλεξάνδρας και αποβιβάστηκα στην Κατεχάκη για να επισκεφτώ τα δύο μαγαζιά που δεν είχαν ανοίξει το πρωί και τα είχα υπόλοιπο.