Το έγραψα και στον ρομαντισμό....
To "χαμένο" 20άρικο:
Χτεσινή καταδρομική με τον τυφώνα στην Φυλής. Πρωϊνή βάρδια και λιγοστά τα αξιόλογα τεμάχια. Παρκάρω τον τυφώνα και πάντα όταν ξεκινάω τσάρκα βγάζω ένα 20άρικο και το βάζω απευθείας στο τσαντάκι μου μέσα για να είναι έτοιμο προς χρήση. Δεν θέλω να δείχνω το πορτοφόλι μου την ώρα της συνναλαγής. Το σκηνικό που πέχτηκε ήταν το εξής:
Αφού κατέληξα στο Φ134 ισόγειο, μια βυζαρού μελαχροινή η Έλενα από Φώκαιας, πάω στο δωμάτιο και στην πόρτα πάω να βγάλω βλακωδώς το πορτοφόλι μου, και θυμάμαι ότι το 20άρικο είναι στο τσαντάκι. Ρε από εδώ το 20άρικο από εκεί το 20άρικο, πουθενά το 20άρικο. Τέσπα δίνω άλλα λεφτά μέσα από το πορτοφόλι και μπαίνω μέσα. Η κοπέλα ήταν ήδη στο δίπλα δωμάτιο έτσι αναγκάστηκα να περιμένω περίπου 10 λεπτά.
Την ώρα που περίμενα σκεφτόμουνα που μπορεί να πήγε το 20άρικο. Ωστόσο η πόρτα ανοιγόκλεινε και μπαίνανε συνάδελφοι μέσα στον οίκο.
Τουλάχιστον 4 μέτρησα, + την τσατσά που μπαινόβγαινε, εγώ σκεφτόμουνα το 20άρικο που μπορεί να πήγε. Ρε λες να μου έπεσε στην πόρτα του δωματίου πριν μπω? σκέφτηκα. Αλλά και έτσι να είναι κάποιος θα το βούτηξε. Τόσοι μπήκαν. Η ώρα περνούσε η κοπέλα ήρθε, συνουσιαστήκαμε με μέτριες εντυπώσεις, πλύθηκε έφυγε. Πλύθηκα ντύθηκα έφυγα και ιδού το θαύμα.
Το 20άρικο με περίμενε στο πάτωμα έξω ακριβώς από την πόρτα του δωματίου, τσαλακωμένο. Τόσοι μπήκαν, οι τσατσά σκούπιζε το πάτωμα, η κοπέλα ήρθε στο δωμάτιο και προφανώς να το πάτησε κιόλας.
Κανένας δεν το είδε. Φυσικά έσκυψα το μάζεψα και έφυγα. Τέτοια κωλοφαρδία δεν ματαξαναείδα