Νέα

Ημερήσια ενημέρωση για φωτιές

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα px75
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 341K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Προληπτικές εκκενώσεις ξενοδοχείων στη νότια Ρόδο

Οι προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Hμερομηνία :  25-07-08

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι ξενοδοχειακές μονάδες στη νότια Ρόδο λόγω της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται.

Παρότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στις ξενοδοχειακές μονάδες, η εκκένωση αποφασίστηκε λόγω του πυκνού καπνού που επικρατούσε στην περιοχή και είχε προκαλέσει την ανησυχία αρκετών τουριστών.

Η φωτιά στο νησί εξακολουθεί να μαίνεται και να καταστρέφει δασικές εκτάσεις παρά τις προσπάθειες που γίνονται για τον έλεγχο της. Στη μάχη συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία που έφθασαν το απόγευμα στο νησί, ενώ από το πρωί μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη επιχειρούν δύο ιταλικά, καθώς και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

Καταδίκη 61χρονου για την πυρκαγιά στον Άγιο Ισίδωρο

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα το βράδυ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 61χρονος κάτοικος του χωριού Αγίου Ισιδώρου της Ρόδου, ο οποίος θεωρείτο υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα να καίει τα δάση του νησιού.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό εξ αμελείας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του.

Σώθηκε το χωριό Λάερμα

Για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο 48ωρο κινδύνευσε το χωριό Λάερμα από την φωτιά που μαίνεται και η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ωστόσο, απετράπη η είσοδος της φωτιάς στο χωριό, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά που έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού προκαλώντας μικρές ζημιές.

Σώσαμε το χωριό την τελευταία στιγμή δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος που εξακολουθεί να βρίσκεται στα Λάερμα, συντονίζοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Βοήθεια από το εξωτερικό

Από το πρωί της Παρασκευής οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ιταλία, ενώ δύο αεροπλάνα από τη Γαλλία και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο αναμένεται να συμβάλουν στην επιχείρηση ελέγχου του πύρινου μετώπου. Για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται στη Ρόδο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς υπό την προεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης και το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, αφού εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων κατήγγειλε δύο περιστατικά εμπρησμού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε άλλο σημείο του νησιού, στον δήμο Καμείρου (η οποία σβήστηκε μετά από έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων) και το βράδυ της ίδιας μέρας άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Προφύλια στη Νότια Ρόδο.

Πηγή ( www.kathimerini.gr]Καθημερινή[/url] )
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Αυτοί τσακώνονται, η Ρόδος καταστρέφεται

26 Ιουλίου 2008, 22:50


http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/zougla/mpalaki-evthinwn254564.jpg[/img[/URL]]


[b]Οι ευθύνες[/b]


Αυτή είναι η σειρά των ευθυνών που επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο για την καταστροφή που συντελείται εδώ και πέντε ημέρες στην Ρόδο. Στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να μην έχει ελεγχθεί η φωτιά εδώ και τόσες ημέρες η πυροσβεστική δεν βλέπει πρόβλημα στον συντονισμό αλλά μόνο την ένταση του ανέμου που ξεπερνά καθημερινά τα 7 μποφόρ. Το άλλο, μεγάλο πρόβλημα, που εντοπίζουν οι επικεφαλής της πυροσβεστικής είναι οτι δεν έχουν κανένα τρόπο για να διεισδύσουν στα μέτωπα καθώς δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες.

Η Νομαρχία παραδέχεται οτι υπάρχει πρόβλημα, ότι εδώ και 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για να διανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες, οτι δεν έχουν καθαριστεί οι υπάρχουσες ζώνες. Την ευθύνη την επιρρίπτει στην Διεύθυνση Δασών που δεν δίνει χρήματα τα οποία παίρνει από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, η Νομαρχία, κατηγορεί και την πυροσβεστική για το οτι δεν έχει αξιοποιήσει τους τοπικούς φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τόσο στον συντονισμό όσο και στην πυρόσβεση.


[b]Η κατάσταση τώρα[/b]


Εκτός ελέγχου είναι για πέμπτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά που καταστρέφει τη Ρόδο. Η φωτιά αυτή την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, μεταξύ των χωριών Λάρδα και Ασκληπιείου και συνεχίζει να κατακαίει το πευκοδάσος.

Δεν απειλούνται τα χωριά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο πυκνός καπνός, ωστόσο, που έχει καλύψει την περιοχή δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν όλα τα εναέρια μέσα και μία ακόμα δύσκολη νύχτα περιμένει το νησί.

Στη μάχη της κατάσβεσης παραμένουν τα επίγεια μέσα με 52 οχήματα, 213 πυροσβέστες, 219 άνδρες πεζοπόρο και 100 στρατιώτες.

Συνδράμουν επίσης, 20 υδροφόρες δήμων και 30 χωματουργικά οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα χωριά.


[img]http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/maria/rodos_fvtia_xartis_5699999.jpg[/img[/URL]]


H  φωτιά υπολογίζεται ότι έχει κάψει ήδη περισσότερα από 50.000 στρέμματα, τα οποία καλύπτονταν στο μεγαλύτερο κομμάτι τους από πεύκα.

Xθες το μεσημέρι, κινδύνευσε για τρίτη φορά τα τελευταία δύο 24ωρα το χωριό Λάερμα.

Η φωτιά που έφτασε στην είσοδο του χωριού έκαψε δύο σπίτια και ένα εκκλησάκι.

Στο Γεννάδι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ξενοδοχειακές μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στις ξενοδοχειακές μονάδες, η εκκένωση αποφασίστηκε λόγω του πυκνού καπνού που υπήρχε στην περιοχή και είχε προκαλέσει την ανησυχία αρκετών τουριστών. Χιλιάδες επισκέπτες μετακινήθηκαν στην πόλη της Ρόδου.

Ζημιές σε αυλές σπιτιών και αποθήκες προκλήθηκαν στα Λάερμα και την περασμένη Τετάρτη, όταν οι φλόγες έφτασαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, οπότε και ζητήθηκε από τους ηλικιωμένους και τα παιδιά να το εγκαταλείψουν.

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 61χρονος κάτοικος του χωριού Αγίου Ισιδώρου, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό εξ' αμελείας παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του.


[b]Διεθνώς… ρεζίλι[/b]


Για την μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο, εκτενή αναφορά κάνουν και τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το βρετανικό δίκτυο BBC αλλά και η εφημερίδα Times, αναφέρουν ότι πάνω από 2000 τουρίστες, κυρίως Βρετανοί,  αναγκάστηκαν να φύγουν από τα πολυτελή ξενοδοχεία, όπου διέμεναν για προληπτικούς λόγους. Ενώ, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, μεταδίδει ότι οι αρχές κήρυξαν τη Ρόδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η φωτιά κατακαίει πανέμορφες δασικές εκτάσεις για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικεντρώνονται περισσότερο στην οικολογική καταστροφή που πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά των τουριστών, όπως λένε.  Όλα τα μέσα δε, επισημαίνουν την ολιγωρία της κυβέρνησης και τον ελλιπή συντονισμό.


[b]Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη χώρα[/b]


Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και σε δασική έκταση στη Γαυρολίμνη του δήμου Χαλκιά, κοντά στο Μεσολόγγι και η οποία αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ασπρόπυργο.

Στο μεταξύ, ολοσχερώς έχει καεί κτίριο χαρτοβιομηχανίας, η οποία βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων, από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι και αυτή την ώρα είναι σε ύφεση. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Αίγιο.


[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.contra.gr/images/fire_260708.jpg[/img[/URL]]

[b]Στις φλόγες η Ρόδος για 5η ημέρα[/b]

[b]26 - 07 - 2008  13:53[/b]

Νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο νησί της Ρόδου, όπου μαίνονται για πέμπτη ημέρα το Σάββατο (26/7) οι καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες υπολογίζεται ότι έχουν κατακάψει περισσότερα από 50.000 στρέμματα δάσους. Ο 60χρονος εμπρηστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες, ώστε να τεθούν υπό έλεγχο τα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς. Υπό την απειλή της φωτιάς παραμένουν τα χωριά Λάερμα και Λάρδο, ενώ πέντε ξενοδοχειακές μονάδες εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενάδι και τη Γλύστρα και τουλάχιστον 3.000 τουρίστες μεταφέρθηκαν στην πόλη της Ρόδου.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Όπως καταγγέλλουν πυροσβεστική και δασαρχείο δεν τους άφησαν να προβούν οι ίδιοι στα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν τη φωτιά προτού λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega για τα αίτια της έκτασης της καταστροφής, ο αντινομάρχης Δωδεκανήσων δήλωσε ότι αγνοήθηκαν οι τοπικοί φορείς και ότι δεν υπήρξε συντονισμός.

Πέραν της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η πυρκαγιά αναμένεται να προκαλέσει και μεγάλη τουριστική ζημιά στη Ρόδο, η οποία αποτελεί τον νούμερο 1 τουριστικό προορισμό της Ευρώπης. Οι εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη – τον χειρότερο από το 1987 - έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, 60χρονος κάτοικος του χωριού Αγίου Ισιδώρου, ο οποίος θεωρείτο υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για εμπρησμό εξ αμελείας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του.

Σε μια άλλη εξέλιξη,  ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Κώστας Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στις Σέρρες, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «οι φωτιές κάνουν πάρτι στη χώρα και δεν έχουν ουσιαστική αντιμετώπιση, από μία νωχελική κρατική μηχανή, και μία κυβέρνηση η οποία ασχολείται περισσότερο με το να συγκαλύπτει τα δικά της προβλήματα παρά να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του τόπου».

Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα του νομού Λακωνίας, στο νομό Κορινθίας, στο νότιοδυτικό τμήμα της Αττικής και στο νομό Χανίων.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα, στην περιοχή της Γαυρολίμνης στη Ναύπακτο, όπως και η φωτιά που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Ασπρόπυργο, κοντά στην περιοχή των λατομείων Σταυρού.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.cosmo.gr]Cosmo[/url[/URL]] )[/b]

 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Φωτιά στην Εύβοια

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.45 σε δασική έκταση στα Ψαχνά Ευβοίας, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 33 άνδρες, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Πηγή ( www.zougla.gr]Zougla[/url] ) 27 Ιουλίου 2008, 17:28

Φωτιά σε βίντεο απο την Ρόδο απο Reuters ( )
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
[size=10pt]Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας[/size]
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα δάσους.

Σε ύφεση βρίσκεται από το νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στα Ψαχνά της Εύβοιας.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, από την οποία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν καεί περίπου 300 στρέμματα δάσους.

Πηγή ( www.kathimerini.gr]Kathimerini[/url] ) Hμερομηνία :  27-07-08 
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=apkaidia434234234.jpg&width=490[/img[/URL]]


[b]Σε "αναμμένα" κάρβουνα η Ρόδος[/b]

[b]28 Ιουλίου 2008, 20:22[/b]


Μεγάλη ανησυχία επικρατεί έως και σήμερα στη Ρόδο για τη πυρκαγιά που κατέκαιγε το νησί για μία ολόκληρη εβδομάδα, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεγάλος είναι ο φόβος για αναζωπυρώσεις, αφού υπάρχει πλήθος από διάσπαρτους κορμούς δέντρων που ακόμα σιγοκαίνε.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 40 οχήματα με 120 πυροσβέστες, 160 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 100 στρατιώτες, ενώ οι δήμοι συνδράμουν με 20 υδροφόρες και 30 χωματουργικά μηχανήματα.

Υπολογίζεται ότι έχουν καεί περισσότερα από 50.000 στρέμματα, αποτελούμενα κατά κύριο λόγο από πευκοδάσος. Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή της χλωρίδας στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Γεννάδι, Λάρδος και Λάερμα, το οποίο επλήγη περισσότερο από όλα και στο οποίο, εκτός από το πανέμορφο δάσος, καταστράφηκαν δύο σπίτια και ένα εκκλησάκι.

Υπάρχουν όμως φόβοι ότι έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα και η ζωή στον βιότοπο του δάσους των Λαέρμων, οικοσύστημα στο οποίο εκτός των άλλων ζούσαν πολλά ελάφια.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο τις περασμένες μέρες για 2.000 τουρίστες, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα ξενοδοχεία στα οποία έμεναν στη νότια Ρόδο για προληπτικούς λόγους. Οι περισσότεροι  από αυτούς επέστρεψαν στις μονάδες και συνεχίζουν τις διακοπές τους.

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 61χρονος κάτοικος του χωριού Αγίου Ισιδώρου, ο οποίος θεωρείται υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό εξ’ αμελείας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε την ενοχή του.

Δέσμη μέτρων για την αποκατάσταση των δασικών περιοχών της Ρόδου εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νότιας Ρόδου, στην διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ανακοίνωσε την λήψη 15 βασικών μέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης αναδασώσεων, η άμεση αεροφωτογράφιση των περιοχών που κάηκαν, η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο πλημμύρων, η χάραξη προσωρινών δασικών δρόμων, η εξασφάλιση τροφής για τα ελάφια και τα άλλα ζώα που διαβιούν στην περιοχή, η απαγόρευση της βοσκής και του κυνηγιού στις περιοχές που κάηκαν και άλλα.

Από την εισαγγελία Ρόδου διατάχθηκε έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες.


[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=fire7493485844.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Καίγονται σπίτια στην Καλιφόρνια[/b]

[b]29 Ιουλίου 2008, 12:48[/b]

Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από φωτιά που μαίνεται εδώ και τέσσερις μέρες κοντά στο Εθνικό Πάρκο του Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/makis/airfire749385.jpg[/img[/URL]]

ιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ήδη κάψει 65.000 στρέμματα. Τουλάχιστον 4.000 σπίτια απειλούνται με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι γύρω περιοχές. 

Το πάρκο που σχεδόν καθημερινά προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, παραμένει μεν ανοικτό για τον κόσμο, οι περισσότεροι επισκέπτες όμως σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα κάμπινγκ γύρω από αυτό, αφού ακόμη και στα σημεία που δεν φτάνει η φωτιά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=aeroplano-ripsi4312434.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα[/b]

[b]29 Ιουλίου 2008, 11:32[/b]

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις θέσεις Μαλιακούδι και Πόρτο Εννέα της Κερατέας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]



[img]http://[URL unfurl="true"]www.contra.gr/images/canadairre4.jpg[/img[/URL]]

[b]Φωτιά στην Κερατέα[/b]

[b]29 - 07 - 2008  10:53[/b]

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης (29/7) στην Κερατέα και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Μαλιακούσι και Πόρτο Εννέα.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και θάμνους, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί, με αποτέλεσμα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν τίθεται θέμα κινδύνου για κατοικίες.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επικουρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα κι 1 ελικόπτερο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, εξέφρασε τους φόβους του για εξάπλωση της πυρκαγιάς, αλλά και τον προβληματισμό του για τον αριθμό των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τελευταία στην περιοχή και ανέρχονται σε 21.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους νομούς Αττικής, Κυκλάδων, Χίου, Σάμου και Ικαρίας, Λέσβου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, καθώς και στα κεντρικά και νότια του νομού Ευβοίας.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.cosmo.gr]Cosmo[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=kilkis090909.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Κιλκίς[/b]

[b]30 Ιουλίου 2008, 00:41[/b]

υρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στις 9:30μμ στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου "Εγνατία", κοντά στο χωριό Άσπρο του Κιλκίς.

Η φωτιά ξεκίνησε από το σύστημα λιωσίματος μετάλλου και τέθηκε υπό έλεγχο από τους εργαζόμενους.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννιά άντρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των ζημιών .

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.591
Κριτικές
35
Like
1.038
Πόντοι
7.775
Γιατι η φωτια στην Ε.Ο. Αθηνων-Πατρων τυχαια ειναι? Εκει δεν θα περασει ο νεος αυτοκινητοδρομος? Ψαχνω το λινκ που ειχε ανεβασει καποιος συναγωνιστης σχετικα με τις περσινες φωτιες στην Ηλεια και εδειχνε και τους δυο χαρτες ο ενας εδειχνε τις φωτιες που φαινονταν απο δορυφορο και ο αλλος το σχεδιο της Ιονιας Οδου.
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Ψαχνω το λινκ που ειχε ανεβασει καποιος συναγωνιστης σχετικα με τις περσινες φωτιες στην Ηλεια και τους δυο χαρτες, ο ενας εδειχνε τις φωτιες που φαινονταν απο δορυφορο και ο αλλος το σχεδιο της Ιονιας Οδου.

Ξαναστέλνω τις 2 φώτος!

Επίσης, ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ κι αυτό...


;)

 

Συνημμένα

  • fire-Ilia_satmap.jpg
    fire-Ilia_satmap.jpg
    289,7 KB · Εμφανίσεις: 20
  • IoniaOdos-map.jpg
    IoniaOdos-map.jpg
    12,8 KB · Εμφανίσεις: 28

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Στις 12.10 περίπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Καλογερικού λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη.
Η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις, καίγοντας κυρίως δασική έκταση και βρίσκεται κοντά στο χωριό Μάκρη του δήμου Τρίπολης. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συντονίζει ο περιφερειάρχης συντονιστικής υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Παναγιώτης Μπονάτσος, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερο.
Εχει κινητοποιηθεί η πολιτική προστασία και στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, γιατί η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή...
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=fotia-aeroplana535245.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Φωτιά στο Δασκαλειό και την Τρίπολη[/b]

[b]30 Ιουλίου 2008, 14:46[/b]

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Δασκαλειό Κερατέας σε ξερά χόρτα. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και αποθήκες που προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Επί τόπου έχουν σπεύσει 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες. 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία σε δασική έκταση στην περιοχή Μάκρη του δήμου Τρίπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ελικόπτερα.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Φωτιά στο Δασκαλειό και την Τρίπολη

30 Ιουλίου 2008, 16:15


Σε δύο μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στο Δασκαλειό της Κερατέας.

Λίγο μετά την πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε και δεύτερη κοντά στο γήπεδο της Κερατέας, τέθηκε όμως γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή ( www.zougla.gr]Zougla[/url] )
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=fotia766767676767.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Πυρκαγιά στη Σαμοθράκη- Εκκενώνεται χωριό, απειλείται στρατόπεδο[/b]

[b]31 Ιουλίου 2008, 01:32[/b]

Ανεξέλεγκτα μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 10 χθές το βράδυ στο νησί της Σαμοθράκης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή του δημοτικού σταδίου Σαμοθράκης και επεκτάθηκε προς το χωριό Αλώνια, το οποίο και εκκενώνεται, ενώ απειλείται και στρατόπεδο. Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει κάψει 4 ακατοίκητα σπίτια ενώ πλησιάζει επικίνδυνα και σε κατοικημένα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Το νησί για αρκετή ώρα είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.

"Απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές και στρατόπεδο, γύρω από το οποίο υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών", δήλωσε στη zougla.gr o δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιάννης Πετρούδας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ στο έργο τους συνδράμουν και κάτοικοι.

Ακτοπλοϊκώς από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα μεταβαίνουν επιπλέον πυροσβεστικά μέσα στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζημιές έχουν υποστεί τα νεκροταφεία της Χώρας του νησιού.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/news/data/upimages/image.php?image=fotia-aeroplana535245.jpg&width=490[/img[/URL]]

[b]Καπνός από την Τουρκία "σκέπασε" την Αττική[/b]

[b]30 Ιουλίου 2008, 20:43[/b]

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει από το πρωί τον ουρανό της Αττικής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία οι καπνοί προέρχονται από μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Τουρκία στην περιοχή των Δαρδανελίων, απέναντι από τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε θαμνώδη περιοχή στην Ελαφόνησο. Επί τόπου 3 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Φωτιά σε εξέλιξη και στη Νεμέα. Δεν απειλούνται οικισμοί σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαιγε από τις 12 το μεσημέρι δασική έκταση κοντά στο χωριό Μάκρη του δήμου Τρίπολης. 

Η φωτιά βρέθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλήσει σπίτια, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας στο ύψος του κόμβου της Μάκρης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ξερά χόρτα στο Δασκαλειό της Κερατέας.

[b]Πηγή ( [url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla]Zougla[/url[/URL]] )[/b]
 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
Πυρκαγιά στα Σπάτα - υπό μερικό έλεγχο στη Σαμοθράκη
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Λ. Σπάτων, κοντά στο Κτήμα Νάσιουτζικ. Προς το παρόν η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, είναι όμως κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τα οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα. Μεγάλη είναι η ανησυχία λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων...................................
 

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.591
Κριτικές
35
Like
1.038
Πόντοι
7.775
Πυρκαγιά στα Σπάτα - υπό μερικό έλεγχο στη Σαμοθράκη
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στη Λ. Σπάτων, κοντά στο Κτήμα Νάσιουτζικ. Προς το παρόν η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, είναι όμως κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τα οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα. Μεγάλη είναι η ανησυχία λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων...................................
Ε ρε κατι βιλες που εχουν να ξεφυτρωσουν.
 

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Μηνύματα
451
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
ρε φιλε amc_anthony πολυ ωραιες οι φωτο με τα αεροπλανα. Αντε να εχουμε περισσοτερες πυρκαγιες για να τραβαμε ωραιες φωτο.
 

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.107
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
ρε φιλε amc_anthony πολυ ωραιες οι φωτο με τα αεροπλανα. Αντε να εχουμε περισσοτερες πυρκαγιες για να τραβαμε ωραιες φωτο.
thanks φιλαράκι αλλά είναι απο site που γράφει τα νέα δεν της τραβάω εγώ .
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom