Νέα

Ημερήσια Ενημέρωση για Ακρίβεια - Αισχροκέρδεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα james tiberius kirk
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Δεν το δέχομαι. Σήμερα το δέχομαι, αλλά όχι για τις καλές εποχές.
Όποιος ήταν έστω και λίγο σωστός, έβγαζε λεφτά. Πολλά μάλιστα.
Δηλαδή άμα δεν δηλώνες αφορολογητο δεν μπορούσες να βγάλει λεφτά; Χεσε με, λεφτά βγήκαν με τα τσουβαλια τόσα χρόνια. Όλα μαύρα, που πήγαν σε σπίτια, πουτανες, μπουζούκια, αμάξια, κτλ.
Όχι γιατι αν τα δηλωνες όλα και εκανες και περαιωση επρεπε να βαζεις 250% κερδος για να σου μεινει κατι.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Σιγά μην έπρεπε να βγάζει 250% κέρδος. Δικαιολογίες.
Μιλάμε οι περισσότεροι δήλωναν πάντα αφορολογητο. Δεν έδιναν ούτε ένα ευρώ από φορολογικές δηλώσεις.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Σιγά μην έπρεπε να βγάζει 250% κέρδος. Δικαιολογίες.
Μιλάμε οι περισσότεροι δήλωναν πάντα αφορολογητο. Δεν έδιναν ούτε ένα ευρώ από φορολογικές δηλώσεις.
τι οι περισσοτεροι ρε μαν;; Ουτε καν οι μισοι και οσοι το εκαναν λαδωναν μεχρι και την κωλοτρυπιδα τους

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.242
Πόντοι
3.820
το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.οταν μετα το 81,η επαγγελματικη καταξιωση συνδεθηκε με διορισμο στο δημοσιο,με οσο το δυνατον μεγαλυτερο μισθο και λιγοτερες ωρες αληθινης εργασιας,δεν ηταν μονο η αναξιοκρατια που εκανε τους ελ.επαγελματιες να φοροδιαφευγουν.οι ιδιοι οι δημοσιοι σε θεσεις κλειδια για τα δημοσια εσοδα-εφοριες πολεοδομιες τελωνεια,κτλ εστησαν μια τεραστια παραοικονομια.η φοροδιαφυγη θα μειωθει μονο οταν θα εκλογικευτουν οι φοροι,επικρατησει αξιοκρατεια στις λειτουργιες του κρατους, θα πιανουν τοπο τα χρηματα του φορολογουμενου σε παιδεια,υγεια  και οταν επικρατησει στην κοινωνια η αντιληψη οτι ειναι μια αντικοινωνικη πραξη,οπως π.χ το να κλανεις σε δημοσιο χωρο.τοτε απο μονοι τους οι φοροφυγαδες θα περιθωριοποιηθουν απο τους ιδιους τους πολιτες...μεχρι τοτε δεν νομιζω βεβαια οτι θα ζουμε οι περισσοτεροι...

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
www.tovima.gr/finance/article/?aid=430587]http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430587[/url]

Από την άλλη 378.876 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν πέρυσι στην εφορία κατά μέσο 11.481 ευρώ

Τι ψαχνεις. Τρομερο κλεψιμο. Και μιλαμε για εποχη που μολις αρχισε η κριση.
Ρε φιλε ελευθεροι επαγγελματιες είναι και οι περιπτεράδες και οι σουβλατζιδες... Από που φαινεται ότι υπηρχε δολος και δεν είναι η πικρη αληθεια αυτή;

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ρε φιλε ελευθεροι επαγγελματιες είναι και οι περιπτεράδες και οι σουβλατζιδες... Από που φαινεται ότι υπηρχε δολος και δεν είναι η πικρη αληθεια αυτή;
Στην ιδια κοινωνια ζουμε. Δεν γινεται να δηλωνεις αυτα και να ζεις νορμαλ. Μιλαω να ζεις με μια σχετικη αξιοπρεπεια, δεν σου παιρνω τις ακραιες περιπτωσεις.
Και υπαρχει και το σουβλατζιδικο το μπαρμπα γιωργου της γειτονιας που το δουλευει μονος, υπαρχει και το αλλο, που εχει 30 ατομα προσωπικο και βγαζει καλους τζιρους καθε μερα.
Τεσπα μην γελιομαστε.

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
76
Πόντοι
16
Σε μαγαζιά και απόδειξη να μη ζητήσεις , θα σου χρεώσουν την ίδια τιμή απλά δεν θα σου φέρουν απόδειξη.
Το χωρίς απόδειξη πιάνει μόνο σε γιατρό, δικηγόρο κλπ

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Στην ιδια κοινωνια ζουμε. Δεν γινεται να δηλωνεις αυτα και να ζεις νορμαλ. Μιλαω να ζεις με μια σχετικη αξιοπρεπεια, δεν σου παιρνω τις ακραιες περιπτωσεις.
Και υπαρχει και το σουβλατζιδικο το μπαρμπα γιωργου της γειτονιας που το δουλευει μονος, υπαρχει και το αλλο, που εχει 30 ατομα προσωπικο και βγαζει καλους τζιρους καθε μερα.
Τεσπα μην γελιομαστε.
Μια χαρα νορμαλ ζεις με μια χιλιαδα τον μηνα... Αν είναι παντρεμένος και η γυναικα δουλευει και εχει και κανενα ενοικιο μου σου πω ζει και ανετα... Χωρις κρεπαλες αλλα ανετα

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Μια χαρα νορμαλ ζεις με μια χιλιαδα τον μηνα... Αν είναι παντρεμένος και η γυναικα δουλευει και εχει και κανενα ενοικιο μου σου πω ζει και ανετα... Χωρις κρεπαλες αλλα ανετα
Οχι για την ζωη που γινοταν προ κρισης.
Εδω παλια μονο για παρτη μου δεν μου εφταναν 900 ευρω.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
οι ελευθεροι επαγγελματιες και με τη φοροδιαφυγή τους είναι αγιοι μπροστα στα λαμογια του δημοσιου.

Είναι χαρακτηριστικο ότι ολες οι μεγαλοστομίες που ελεγαν για τους καταθετες μαυρων στο εξωτερικο και τα ονόματα τους, σταματησαν μολις διαπιστωσαν ότι στη συντρηπτικη πλειοψηφια είναι ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ κλπ
:orchestra:

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Οχι για την ζωη που γινοταν προ κρισης.
Εδω παλια μονο για παρτη μου δεν μου εφταναν 900 ευρω.
Την ζωη αυτή μηπως την εκαναν δημόσιοι υπαλληλοι; Καποτε στα μπουζούκια δεν εβλεπες και τιποτα άλλο. Βλέπεις οι αλλοι ειχαν ν ανοιξουν το πρωι τα μαγαζια τους

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Την ζωη αυτή μηπως την εκαναν δημόσιοι υπαλληλοι; Καποτε στα μπουζούκια δεν εβλεπες και τιποτα άλλο. Βλέπεις οι αλλοι ειχαν ν ανοιξουν το πρωι τα μαγαζια τους
Κοροδιδευμοαστε. Ολοι την καναμε. Δημοσιοι, ιδιωτικοι, ελευθεροι. Και δεν σου λεω για μπουζουκια και υπερβολες.
Απλα καποτε εβγαινε και καθημερινες εστω για μια μπυρα. Δεν περιοριζοσουν στην μια φορα την εβδομαδα.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Κοροδιδευμοαστε. Ολοι την καναμε. Δημοσιοι, ιδιωτικοι, ελευθεροι. Και δεν σου λεω για μπουζουκια και υπερβολες.
Απλα καποτε εβγαινε και καθημερινες εστω για μια μπυρα. Δεν περιοριζοσουν στην μια φορα την εβδομαδα.
Δεν κοροιδευομαστε ρε αδερφε... Δεν μπορουσες με μια χιλιαδα τον μηνα να βγεις για μια μπυρα; Αν θες βιζιτα, μπουζούκια κλπ δεν σου φταναν. Αλλα δεν εχουν ολοι γουστα... Μονο αυτοι που μπορουν.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Δεν κοροιδευομαστε ρε αδερφε... Δεν μπορουσες με μια χιλιαδα τον μηνα να βγεις για μια μπυρα; Αν θες βιζιτα, μπουζούκια κλπ δεν σου φταναν. Αλλα δεν εχουν ολοι γουστα... Μονο αυτοι που μπορουν.
Μπορεις πως δεν μπορεις, σημερα. Ανετα κιολας.
Τοτε δεν μπορουσες να ζουσες μια κανονικη ζωη με αυτα τα χρηματα και με οικογενεια. Και εννοω κανονικη αυτη που εκαναν, ενα γυμναστηριο, κατι μπυρες, διακοπες, φροντιστηρια, ξενες γλωσσες, 2 αμαξια, Λογικα πραγματα για τοτε. Ε δεν εβγαιναν απο 11 χιλιαδες τον χρονο, ολα αυτα.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Μπορεις πως δεν μπορεις, σημερα. Ανετα κιολας.
Τοτε δεν μπορουσες να ζουσες μια κανονικη ζωη με αυτα τα χρηματα και με οικογενεια. Και εννοω κανονικη αυτη που εκαναν, ενα γυμναστηριο, κατι μπυρες, διακοπες, φροντιστηρια, ξενες γλωσσες, 2 αμαξια, Λογικα πραγματα για τοτε. Ε δεν εβγαιναν απο 11 χιλιαδες τον χρονο, ολα αυτα.
Αφου ειχαν γαμησει τις καρτες και τα δανεια ρε συ... Ποιος ζουσε με τον μισθο του;;
Αυτά πληρωνουν τωρα και οποιος δεν χρωστάει είναι πλούσιος 

OP
OP
james tiberius kirk

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.331
Πόντοι
2.356
Ξεκινώ με αυτό:

[size=15pt]1)Υπήρξες ποτέ επαγγελματίας ;[/size]

1) Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
ΥΠΗΡΞΕ όμως συγγενής μου πρώτου βαθμού. Σε άλλη δεκαετία. Και είναι τώρα επαγγελματιες (μαγαζάτορες ή ελεύθεροι επαγγελματίες) στενοί μου φίλοι.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
1) Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
ΥΠΗΡΞΕ όμως συγγενής μου πρώτου βαθμού. Σε άλλη δεκαετία. Και είναι τώρα επαγγελματιες (μαγαζάτορες ή ελεύθεροι επαγγελματίες) στενοί μου φίλοι.

Κλείσαμε.
Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω μαζί σας καμία περεταίρω κουβέντα επί τους θέματος.
Δεν είστε σε θέση.

Όπως ακριβώς εγώ που δεν παίζω βιολί , δεν είμαι σε θέση να κάνω καμία σχετική κουβέντα
με έναν σολίστ του οργάνου.Λόγω παντελούς άγνοιας του θέματος.

Για τους υπόλοιπους που γράφουν διάφορα εδώ , αναφέρω το παράδειγμα του πατέρα μου.
Πέθανε το 2013 , ελεύθερος επαγγελματίας, μή έχοντας βγεί στη σύνταξη
(αν και είχε το δικαίωμα και θα μπορούσε να είχε βγει προ 15ετίας και βάλε).
Συνομίληκοί του υπάλληλοι και ιδιαίτερα δημόσιοι , είχαν πάρει σύνταξη από αρχές δεκαετίας του 1990.

Με εξαίρεση κάποιους στρατιωτικούς, συνομίληκούς του πάντα, που είχαν πάρει σύνταξη από .... τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Ο πατέρας μου είχε ένα σιδεράδικο/αλουμινάδικο. Το 2008 είχε αυτό 15 άτομα προσωπικό.
Την ίδια χρονιά όλες οι οικονομίες του πατέρα μου, από το 1960 που είχε την ίδια επιχείρηση , ήταν κάπου 500.000€.

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ , ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ , ΕΙΧΕ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ και σε αποζημιώσεις των 10 από τους 15 που είχε προσωπικό.
Τη στιγμή που πέθανε, πέραν του ότι είχαν δαπανηθεί ήδη οι 500.000€ , η επιχείρησή του,
είχε και 100.000€ χρέη.

Στην ίδια πάνω κάτω κατάσταση με τον πατέρα μου, είναι και οι περισσότεροι γνωστοί που έχω αυτής της γενιάς που είχαν βιοτεχνίες, καταστήματα , επιχειρήσεις.

Αν για τον πατέρα μου ή για άλλους γνωστούς παρόμοιας επαγγελματικής κατάστασης , μου πει κάποιος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ότι έπρεπε να είχε πληρώσει περισσότερα ή ότι είναι φοροφυγάς κτλ μάλλον θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια ...

Ειδικά ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
Από τα εκατομμύρια ανέργων , κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.
Από τις χιλιάδες αυτόχειρες, σχεδόν κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.

Για την οικονομική κατάσταση της ελλάδας , φταίει το δημόσιο.

ΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.

ΘΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

Απλά θα είχε επιπλέον 200.000 Δημοσίους Υπαλλήλους.

OP
OP
james tiberius kirk

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.331
Πόντοι
2.356
Ίσως εντυπωσιαστεις αν σου πω ότι συμφωνώ με το 100% των αναγραφομενων στο τελευταίο ποστ σου.

OP
OP
james tiberius kirk

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.331
Πόντοι
2.356
Το προηγούμενο όμως πραγματικά μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι και την πίεση στο 22.
Πως εξηγεί το μυαλουδακι σου ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος, διότι αυτό είμαι, είναι ψηφοφόρος του σύριζα;;;;;
Πώς μου προσαπτεις αυτήν την κατηγορία περι ψήφου στα αναρχοαπλυτα μπλοσεβικικα γκρουπουσκουλα, στους επαγγελματίες Μυγχαουζεν, στους κομμουνιστες με τις οφ σορ και ειδικά πώς μου αποδιδεις ότι σταυρωσα τον Βαρουφάκη;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom