1) Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
ΥΠΗΡΞΕ όμως συγγενής μου πρώτου βαθμού. Σε άλλη δεκαετία. Και είναι τώρα επαγγελματιες (μαγαζάτορες ή ελεύθεροι επαγγελματίες) στενοί μου φίλοι.
Κλείσαμε.
Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω μαζί σας καμία περεταίρω κουβέντα επί τους θέματος.
Δεν είστε σε θέση.
Όπως ακριβώς εγώ που δεν παίζω βιολί , δεν είμαι σε θέση να κάνω καμία σχετική κουβέντα
με έναν σολίστ του οργάνου.Λόγω παντελούς άγνοιας του θέματος.
Για τους υπόλοιπους που γράφουν διάφορα εδώ , αναφέρω το παράδειγμα του πατέρα μου.
Πέθανε το 2013 , ελεύθερος επαγγελματίας, μή έχοντας βγεί στη σύνταξη
(αν και είχε το δικαίωμα και θα μπορούσε να είχε βγει προ 15ετίας και βάλε).
Συνομίληκοί του υπάλληλοι και ιδιαίτερα δημόσιοι , είχαν πάρει σύνταξη από αρχές δεκαετίας του 1990.
Με εξαίρεση κάποιους στρατιωτικούς, συνομίληκούς του πάντα, που είχαν πάρει σύνταξη από .... τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Ο πατέρας μου είχε ένα σιδεράδικο/αλουμινάδικο. Το 2008 είχε αυτό 15 άτομα προσωπικό.
Την ίδια χρονιά όλες οι οικονομίες του πατέρα μου, από το 1960 που είχε την ίδια επιχείρηση , ήταν κάπου 500.000€.
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ , ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ , ΕΙΧΕ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ και σε αποζημιώσεις των 10 από τους 15 που είχε προσωπικό.
Τη στιγμή που πέθανε, πέραν του ότι είχαν δαπανηθεί ήδη οι 500.000€ , η επιχείρησή του,
είχε και 100.000€ χρέη.
Στην ίδια πάνω κάτω κατάσταση με τον πατέρα μου, είναι και οι περισσότεροι γνωστοί που έχω αυτής της γενιάς που είχαν βιοτεχνίες, καταστήματα , επιχειρήσεις.
Αν για τον πατέρα μου ή για άλλους γνωστούς παρόμοιας επαγγελματικής κατάστασης , μου πει κάποιος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ότι έπρεπε να είχε πληρώσει περισσότερα ή ότι είναι φοροφυγάς κτλ μάλλον θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια ...
Ειδικά ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
Από τα εκατομμύρια ανέργων , κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.
Από τις χιλιάδες αυτόχειρες, σχεδόν κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.
Για την οικονομική κατάσταση της ελλάδας , φταίει το δημόσιο.
ΑΝ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.
ΘΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...
Απλά θα είχε επιπλέον 200.000 Δημοσίους Υπαλλήλους.