Νέα

Ηλεκτρικό ρεύμα. Η ώρα να πληρώσουμε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Termin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 614
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.048
Πόντοι
201
Εχω ενα σπιτι σε ενα κωλοχωρι, ψιλο χαλια κατασταση αλλα κατοικισημο. Ετσι το θυμαμαι πριν 16 χρονια που το επισκευτηκα. Το 2009 μας κοψαν το ρευμα γιατι δεν το πληρωναμε και πηραν και το ρολοι. Το χρεος ηταν κανα 400ρι.
Φετος που θα κατεβω Ελλαδα μετα απο σχεδον 4 χρονια λεω να του βαλω ρευμα για να αραξω εκει γιατι το σπιτι που εχω στην Κορινθο το εχω νοικιασει.
Ερωτηση 1η. Ποσο καιρο θα κανουν να το συνδεσουν ? Ηδη κανω καποιες ενεργειες απο τη Γερμανια που ειμαι.
2η. Το χρεος θα υπαρχει ακομα ή παιζει να παραγραφηκε ?
3η. Μπορω να κανω συνδεση μονο για 2 μηνες και μετα κοψιμο ? Σε αυτη την περιπτωση σε τι χρωμα παω ?

sackatack2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
455
Πόντοι
301
Εχω ενα σπιτι σε ενα κωλοχωρι, ψιλο χαλια κατασταση αλλα κατοικισημο. Ετσι το θυμαμαι πριν 16 χρονια που το επισκευτηκα. Το 2009 μας κοψαν το ρευμα γιατι δεν το πληρωναμε και πηραν και το ρολοι. Το χρεος ηταν κανα 400ρι.
Φετος που θα κατεβω Ελλαδα μετα απο σχεδον 4 χρονια λεω να του βαλω ρευμα για να αραξω εκει γιατι το σπιτι που εχω στην Κορινθο το εχω νοικιασει.
Ερωτηση 1η. Ποσο καιρο θα κανουν να το συνδεσουν ? Ηδη κανω καποιες ενεργειες απο τη Γερμανια που ειμαι.
3η. Μπορω να κανω συνδεση μονο για 2 μηνες και μετα κοψιμο ? Σε αυτη την περιπτωση σε τι χρωμα παω ?
Φίλε γελάω με το "παραγράφηκε" ...

SailorGr

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Αυγ 2013
Κριτικές
27
Like
13.444
Πόντοι
3.466
Την ρητρα αναπροσαρμογης την θυμαστε? που ντεμεκ καταργηθηκε...

Αλλαξε ονομα " μηχανισμος διακυμανσης" την βαφτησαν

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.032
Πόντοι
1.011
Την επανασύνδεση θα την κάνει η ΔΕΔΔΗΕ! Αυτή ωστόσο πέρνει σήμα απο τις εταιρείες και τις ιδιωτικές! Οπότε λογικά θα σου ζητήσουν τα χρεωστούμενα!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.262
Πόντοι
9.931
Την επανασύνδεση θα την κάνει η ΔΕΔΔΗΕ! Αυτή ωστόσο πέρνει σήμα απο τις εταιρείες και τις ιδιωτικές! Οπότε λογικά θα σου ζητήσουν τα χρεωστούμενα!
Δεν χρωστάει στην ΔΕΔΔΗΕ αλλα στον παροχο, αρα θα τον συνδέσουν κανονικά στον νεο παροχο, απλως καποια στιγμη το χρεος θα παει στην εφορια... με λιγα λογια αργα η γρήγορα θα τα πληρώσεις... Το καλύτερο που εχει να κανει ειναι ενα διακανονισμό και να τα πληρώσει σε δόσεις.

lelosbi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
1.048
Πόντοι
201
Δεν χρωστάει στην ΔΕΔΔΗΕ αλλα στον παροχο, αρα θα τον συνδέσουν κανονικά στον νεο παροχο, απλως καποια στιγμη το χρεος θα παει στην εφορια... με λιγα λογια αργα η γρήγορα θα τα πληρώσεις... Το καλύτερο που εχει να κανει ειναι ενα διακανονισμό και να τα πληρώσει σε δόσεις.
Και γιατι δεν το εχουν στειλει ακομα στην εφορια ? Μια κληση του 2012 που δεν την ειχα πληρωσει οντως την εστειλαν στην εφορια μετα απο 3 ή 4 χρονια νομιζω. Το χρεος απο το 2009 ομως οχι. Για αυτο ρωτησα μηπως παραγραφονται μετα απο καποια χρονια.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.262
Πόντοι
9.931
Και γιατι δεν το εχουν στειλει ακομα στην εφορια ? Μια κληση του 2012 που δεν την ειχα πληρωσει οντως την εστειλαν στην εφορια μετα απο 3 ή 4 χρονια νομιζω. Το χρεος απο το 2009 ομως οχι. Για αυτο ρωτησα μηπως παραγραφονται μετα απο καποια χρονια.
Νομιζω πρωτα πρεπει να βγει διαταγή πληρωμής και μετα πανε στην εφορία.

SailorGr

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Αυγ 2013
Κριτικές
27
Like
13.444
Πόντοι
3.466
Καλημερα

1. Ξεκινας με αιτηση στο ΔΕΔΔΗΕ, πληρωνεις τα εξοδα, και προσοχη να υπαρχει ελευθερη προσβαση ειδαλλως φευγουν και σου βαζουν και προστιμο. Αυτη η διαδικασια ειναι χρονοβορα.
2. Το χρεος δεν παραγραφετε και εχει προσαυξησης. Εκει μπορεις να κανεις παζαρι και διακανονισμο
3. Ναι, με πρασινο τιμολογιο

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.181
Πόντοι
2.356
Αν το χρέος ήταν σε διαφορετικό ΑΦΜ, δε μπορούν να σε υποχρεώσουν να το πληρώσεις. Γιατί εσύ ζητάς εγκατάσταση μετρητή εκ νέου. Και νέα παροχή. Το θέμα είναι πως πρέπει να αποδείξεις ότι το ακίνητο είναι νόμιμα δικό σου και όχι του προηγούμενου ιδιοκτήτη που έχει το χρέος. Υποθέτω οι γονείς σου.
Από το 2009 μέχρι το 2025 το σπίτι ούτε ψιλοκατοικίσημο θα είναι. Ξεκινα καλύτερα από αυτό.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
8.362
Πόντοι
1.056
Κωλοχωρι Οταν λες,πόσο μακρυά από ΔΕΔΗΕ ;

•Θα κάνεις μια ΥΔΕ (σχέδιο) σε έναν ηλεκτρολόγο εγκαταστατη και θα πας να κάνεις συμβόλαια σε όποιον πάροχο θες.

•αν δεν είναι στου διαόλου τη μάνα και αυθημερόν σε συνδέουν αλλά κανονικά έως τρεις μέρες διαρκεί να σ ανοίξουν την ασφάλεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom