Σταθεροποιηθηκε αραγε η κατασταση;
Η κατάσταση δεν πρόκειται να σταθεροποιηθει ποτε, είναι άπατο βαρέλι.
Απο τους λογαρισμούς του ρεύματος περιμένουν να ξεπληρώσουν ότι επένδυση έχουν κάνει σε ανεμογεννήτριες φωτοβολταικά, τα μεγαλολαμόγια.
Όπως θα ξέρεις αν είσαι μεγαλοαπατεώνας ποτέ δεν επενδύεις δικά σου χρήματα, τραπεζικοι όμιλοι κατασκευαστικές ενεργειακές είναι όλα τεράστιες φούσκες που περιμένουν απο τους λογαριασμούς ρεύματος να πάρουν μερίδιο για τις επενδύσεις τους.
35 % κατα μέσο καθημερινά, κάνουμε εισαγωγή ρευματος απο ιταλια, αλβανια βουλγαρια τουρκία.
απο το υπόλοιπο 65% που παράγουμε εδώ, το 45% είναι απο φυσικό αέριο..... δηλαδή πάλι εισαγόμενο.
Πρόσεξε τι γίνεται τώρα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά, θέλουν συνέχεια επενδύσεις κάθε γεννητρια χρειαζεται ανα δέκα χρόνια νέα πτερύγια, τα φωτοβολταικά θέλουν και αυτά συντηρήσεις και αλλαγές είναι ψέμα ότι έχουν 20-30 χρόνια ζωής, καθως τα πανελ παρουσιάζουν βλάβες, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν βλάβες με τεράστια κόστη, αυτά που μου μεταφέρουν απο μέσα γνωστοί μου είναι τελειως απογοητευτικά, κάθε χρόνο παρουσιάζουν βλάβες σε inverters μετασχηματιστές εκατομμύριων ευρώ, και όλα τα μηχανήματα έχουν τεράστια κόστη, οι τιμές μέσα σε τρια χρόνια έχουν υπερδιπλασιαστεί, οι κανούργιοι μετασχηματιστές απο 300.000 που έκαναν το 2018 έχουν πάει 1,2 εκατομύρια λόγου χαλκού, και πολλά άλλα τέτοια τεχνικά θέματα.
Με λίγα λόγια το ρεύμα θα παραμείνει πανάκριβο. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις περιμένουν να κλείσει λογιστικα η χρονιά, να βάλουν λουκέτα, ένας λογιστής μου είπε το 2010 θα μοιάζει παράδεισος σε αυτό που έρχεται.