Νέα

ΙΕΚ για εργαζόμενους.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
11 Μαρ 2017
Like
3
Πόντοι
1
Εγω σαν σχολες σου λεω μαγειρικη μετραει αρκει να μην σπας στην πιεση,πολυ καλα φραγκα για Ελλαδα,οι πιο πολλες εχουν και απογευματινο
Ξερω να σου στειλω καποιες να τσεκαρεις οπως και μια-δυο καλες για πληροφορικη

Αμα καποιος ηταν μικρος η με ορεξη για δουλεια θα του λεγα game developer για bachelor (ξερω μια σχολη που σε βγαζει) η ρομποτικη μεταπτυχιακο και καπακι εξωτερικο
Χεστικες στο χρημα

φιλε για στειλε μου γιατι θελω να  το πω  σε ενα  πιτσιρικα .

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Πρωταρης στη δουλεια και μαυρο; Σε ολους τους παραξενους θα πεσεις που θα ζητανε αποδειξη και στο τελος θα σε καρφωσουν οτι ασκεις επαγγελμα χωρις εναρξη. Ασε που ερχεται το πλαστικο χρημα.

Απο επαγγελματα αξιζει οτι δε χρειαζεται πτυχιο. Γεμισε ο τοπος απο αποφοιτους πανεπιστημιων Ελλαδας, Αγγλιας, Ιρλανδιας, Ιταλιας. Ποιον να πρωτοσυναγωνιστεις;

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Τα ραφταδικα τα εχουν παρει πακιστανοι.

Ειναι ομως επαγγελμα που μπορει να μπει ο Ελληνας αρκει να εχει υπομονη πανω στην καρεκλα και ενα μικρο κεφαλαιο φυσικα

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Αν το πτυχειο σου ειναι οικονομικης κατευθυνσης δες αν μπορεις να γίνεις λογιστής απο εκει και περα υπαρχουν διαφορα τεχνικα επαγγελματα που μπορεις να ακολουθησεις και να εχεις ενα σιγουρο μεροκαματο αρκει να ειναι ενα αντικειμενο που σου αρεσει γιατι δουλεια τετοιου ειδους χωρις να το "εχεις" δεν γινετε. Δες επισης και τις σχολές του ΟΑΕΔ

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Θέλω να αλλάξω δουλειά και η επόμενη μου να μην είναι σε καμία περίπτωση υπάλληλος γραφείου. Ελεύθερος επαγγελματίας μόνο. Το πτυχίο μου το οποίο είναι οικονομικής κατεύθυνσης δεν με βοηθά να ιδιωτεύσω και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να παρακολουθούσα σπουδές σε ιδιωτικό ΙΕΚ για να μάθω μια τεχνική εργασία π.χ. ηλεκτρολόγος ή υδραυλικός.
Κάποιοι απο εσάς θα είναι απόφοιτοι ΙΕΚ. Γνωρίζεται εαν υπάρχουν απογευματινά προγράμματα για εργαζομένους ωστε να την ψάξω περισσότερο?

Ευχαριστω.

είναι πολύ επικίνδυνο και σαν ηλεκτρολόγος και σαν υδραυλικός να το πας εντελώς μαύρα.. ένας μαλάκας να σε καρφώσει καθάρισες. (κάπου διάβασα για black)
και δεύτερο δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν μαθαίνεις τέτοιες δουλειές από ιεκ, θέλει να ξεκινήσεις κάπου ως βοηθός κάποια χρόνια

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
ΣΟΒΑΡΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ....
δυστυχως στην ελλαδα αν θελεις να αλλαξεις δουλεια ,πολυ δυσκολο(δεν λεμε για εναν γιατρο),ενω π.χ στην αμερικη καποιος στα 30 ακομη κ 40 αλλαζει πορεια αν εχει το χρονο,λιγα φραγκα κ μεγαλη θεληση.
στην αγγλια παλι ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙΗ ΗΛΙΚΙΑ δεν λεμε να εισαι 65....αλλα κοιτανε αν ξερεις την δουλεια κ μπορεις.
--------
εδω την γ@@@@@!!!!
---------------
μερικες δουλειες που σχεδον ειναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ...
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ειδικα ελαιοχρωματιστες,πλακαδες κτλ...
περιπτερα.
ταξι...οχι 100% αλλα εκει παει...
φουρνοι
καθαρισμοι.
φυλαξεις
οδηγοι-σερβιτοροι
κ παρα πολλα αλλα.
---------------------------------------------------------------
τεχνικη δουλεια πχ φιλε υδραυλικου, ειναι δυσκολη ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ....
Π.Χ  αντε βρες την διαροη κ σκαψε στο σωστο σημειο...αλλο βρες τι φταει σε εναν ηλιακο η απλο θερμοσιφωνα,
δωσε σωστη κλιση σε πλακακια μπανιου...
+ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΡΩΜΙΑ μερικες φορες,ΑΠΟ εκει που το πολυ ιδρωνες χωρις a/c  στο γραφειο, να δουλεψεις πχ ταρατσα η υπογειο
σε ολα αυτα βαλε κ εργαλεια που μερικα εχουν κοστος...
τωρα καζανακι,βρυσες, κτλ τα αλλαζει κ καθενας μονος του....ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ θελουν πειρα.
κ το βασικο καποιος θα σε συστησει σε γνωστο μονο αν μεινει ευχαριστημενος απο την δουλεια σου-
-------------------
το αντιθετο γινεται καποιος με δυσκολη τεχνικη δουλεια ,να βρει πιο light δουλεια...θα την παλεψει..
η αλλη μερια ομως θα δυσκολευτει πολυ...
μαγειρικη αν δουλευεις φουλ σε μεγαλο εστιατοριο οι ρυθμοι ειναι απιστευτοι, κ η πιεση φοβερη μην κοιτας στην τιβι.
-------
αυτο που εβλεπα τριγυρω παντα κ δεν εχει να κανει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..
ΟΤΙ ΤΟ 70% ΕΙΧΕ διαλεξει λαθος επαγγελμα η δεν ηταν ετσι οπως το φανταζονταν...μιλαω για ιδιωτ/ελ επαγγ/
οκ στρατιωτικοι σωματα ασφαλειας κ δημοσιο πολλοι ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
---------------------
ΣΥΜΒΟΥΛΗ...στους 16-22...
καντε αυτο που σας αρεσει,(τραγουδιστες πχ η basket) ελαχιστοι μπορουν...
βρειτε κατι που να σας εξιταρει...κ βασικο μιληστε σε ατομα με μεγαλη πειρα στον κλαδο που θελετε....
κ οχι σε καθε ασχετο ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ---

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Φιλε Τζιμ δες για εγκαταστασεις-επισκευες αιρκοντισιον.-

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Θυμάμαι υδραυλικό στο κεντρο Κυψελη με 25 υπαλληλους με μηχανάκια να πηγαίνουν πατητοί ολη μερα και τωρα κάθετε και γυαλίζει παλιες βρυσες. Ξερω φιλο μου μαγειρα που πηγε σε σχολη και τον στειλαν στην Κερκυρα σε μεγαλο ξενοδοχειο να κοβει σαλατες μεχρι που επαθε ζημια και τα παρατησε και ο Αλβανος χωρις σχολη ηταν στα κρεατικα. Το να πας και να μαθεις κατι σημερα δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετύχεις οταν το τελειωσεις η θα εχει ακομα ζητηση Μπορει ακομα Αθηνα να εχει επιτυχια και Μυκονο αποτυχια η στο εξωτερικο να κανουν κρα για τετοιες ειδικοτητες μπορει να αδικηθεις κλπ κλπ. Καλυτερα αντι να χανεις τον χρονο σου με σχολες ψαξου πρωτα βρες μια δουλεια εστω απο χαμηλα κανε τις γνωριμιες σου και εαν υπαρχει προοπτικη καλυτερης θεσης βρες την σχολη. Τωρα αυτα στα λεω απο την ηλικια μου γιατι το ζητημα ειναι ποιος θα σε παρει για δουλεια σε αυτη την χωρα χωρις να εισαι της ειδικοτητας που θελει? Ε οπως περνουν τους αλλοδαπους ...Ξερεις?  -ναι ξερω

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Θυμάμαι υδραυλικό στο κεντρο Κυψελη με 25 υπαλληλους με μηχανάκια να πηγαίνουν πατητοί ολη μερα και τωρα κάθετε και γυαλίζει παλιες βρυσες. Ξερω φιλο μου μαγειρα που πηγε σε σχολη και τον στειλαν στην Κερκυρα σε μεγαλο ξενοδοχειο να κοβει σαλατες μεχρι που επαθε ζημια και τα παρατησε και ο Αλβανος χωρις σχολη ηταν στα κρεατικα. Το να πας και να μαθεις κατι σημερα δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετύχεις οταν το τελειωσεις η θα εχει ακομα ζητηση Μπορει ακομα Αθηνα να εχει επιτυχια και Μυκονο αποτυχια η στο εξωτερικο να κανουν κρα για τετοιες ειδικοτητες μπορει να αδικηθεις κλπ κλπ. Καλυτερα αντι να χανεις τον χρονο σου με σχολες ψαξου πρωτα βρες μια δουλεια εστω απο χαμηλα κανε τις γνωριμιες σου και εαν υπαρχει προοπτικη καλυτερης θεσης βρες την σχολη. Τωρα αυτα στα λεω απο την ηλικια μου γιατι το ζητημα ειναι ποιος θα σε παρει για δουλεια σε αυτη την χωρα χωρις να εισαι της ειδικοτητας που θελει? Ε οπως περνουν τους αλλοδαπους ...Ξερεις?  -ναι ξερω

Ti zhmia epathe o mageiras?

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Τύπε την ειδικότητα τελετάρχης την κοίταξες. Σε κάποιο ΙΕΚ την είχαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα και αν έχει ολοκληρωθεί ο οδηγός σπουδών.
Αυτά τα ήξερε ο Απόλυτος καλά.
:priest:

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Πρεπει να κοιτας παγκοσμια γιατι η Ελλαδα εξαλλου σε 10χρονια θα κανει οτι σημερα αλλες χωρες
Ετσι παει

Παγκοσμια λοιπον οτι εχει να κανει με τεχνολογιες οπως κομπιουτερς(Game developers,web developers) θα εχει μεγαλη ζητηση.
Ν.1 επαγγελμα του μελλοντος θεωρειται ο αναλυτης δεδομενων παντως.

ΕΚτος απο κομπιουτερς οτι εχει να κανει με γη θα εχει τεραστια αξια καθως ο πληθυσμος θα αυξανεται αρα και οι πλουσιοι που θα θελουν κατι το οποιο θα εχει αξια οπως πχ το γαλα γαιδουρας που πουλιεται 30Ευρω+ το λιτρο.
Αμα ειχα λεφτα γιατι γη εχω θα ηταν αυτο που θα εκανα τωρα
Και οταν σε 5 χρονια θα ηταν κατι αλλο στη μοδα πχ σκατα πιθηκου για μασκα ομορφιας θα αγοραζα πιθηκια
Αυτο το καλο εχει η γη αμα εχεις κεφαλαιο αλλαζεις το προιον ευκολα

Εγω δηλαδη αυτα θεωρω προσωπικα τις καλυτερες επιλογες πλεον τριτογενη η προτωγενη τομεα
Ο δευτερογενης παει κτιστηκε ολη η ΓΗ μονο σαν ανανεωσιμες πηγες(κυριως ανεμογγενητριες) θα παιζουν λεφτα

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Αλλα πραγματακια για λεφτα χωρις σπουδες ειναι
airbnb ενοικιαση σπιτιου-εξοχικου
κανας οδηγος σε φαση uber
Μαγειρας σε καμια σχολη ενος-δυο χρονων
Τουριστικα σε νησια

Αυτα θεωρω οτι Ελλαδα παντα θα εχουν ψωμι,οχι πολυ,αλλα δεν θα πεινασει καποιος

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Ελλαδα = τουρισμος, αγροτικα προιοντα, ναυτιλια.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Γι αυτο μας φθονουν οι ξενοι και μας πτωχευουνε. Λενε ρε πουστηδες εμεις για να ζησουμε πρεπει να περασουμε ολη τη ζωη μας πανω απο ενα γκομπιουτερ σε ενα αρρωστο κτιριο, ενω εσεις τα εχετε ολα μεσα στη φυση. Εσεις πληρωνεστε και εχετε ολο το χρονο αυτο που εμεις πληρωνουμε για να απολαυσουμε λιγες μερες!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom