Νέα

ΙΔΨ (Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή) Έχετε εμφανίσει ποτέ παρόμοια συμπτώματα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
psix_fan

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Τι να πω ρε φίλε, μαλακίες λέω να περάσει η ώρα. Είπα να ανοίξω μια φορά ένα επιστημονικό thread για να γίνει κουβεντούλα. Περίμενα βέβαια να γαμηθεί λίγο το θεματάκι, όχι όμως τόσο πολύ!! Θα μου πεις, πού πας ρε καραμήτρο???? Ανοίγεις τέτοια θέματα στο bourdela που ό,τι κι αν διαβάσει ο άλλος του θυμίζει πουτάνες και studio?? Εεεε καλά να πάθεις!!  :cheesy:

Fon_Karagian

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2008
Like
20
Πόντοι
16
Πάντως μάγκες είναι γεγονός οτι το θέμα των ιδεοληψιών, ψυχαναγκαστικών διαταραχών κτλ. ταλαιπωρεί δυστυχώς πολλούς ανθρώπους...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.660
Πόντοι
2.606
Τι να πω ρε φίλε, μαλακίες λέω να περάσει η ώρα. Είπα να ανοίξω μια φορά ένα επιστημονικό thread για να γίνει κουβεντούλα. Περίμενα βέβαια να γαμηθεί λίγο το θεματάκι, όχι όμως τόσο πολύ!! Θα μου πεις, πού πας ρε καραμήτρο???? Ανοίγεις τέτοια θέματα στο bourdela που ό,τι κι αν διαβάσει ο άλλος του θυμίζει πουτάνες και studio?? Εεεε καλά να πάθεις!!  :cheesy:
Η αληθεια ειναι οτι σε ετρωγε λιγο ο κωλατζακος σου....αλλα παλι τζογος να γινεται...εγω ειχα εναν τυπο μια φορα που γουσταρε να καθεται στο ιδιο τραπεζι ----ερχοτανε καθε 3 μηνες 1 φορα---ρολοι λεμε...αν εβρισκε αλλον περιμενε ορθιος μεχρι να αδειασει...

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή χαρακτηρίζεται από αγχώδεις σκέψεις ή τελετουργίες που αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε.  Εάν έχετε ΙΨΔ καθώς ονομάζεται, μπορείτε να υποφέρετε  από  επίμονες, ανεπιθύμητες σκέψεις ή  εικόνες στο μυαλό σας, ή από την επίμονη ανάγκη να κάνετε ορισμένα τελετουργικά . Μπορείτε να βασανίζεστε με τα μικρόβια ή τη καθαριότητα, έτσι πλένεστε επανειλλημένα.Μπορεί να αμφιβάλετε  και να αισθάνεστε την ανάγκη να ελέγχετε τα πράγματα επανειλημμένα. Πιθανώς να υποφέρετε από  σκέψεις με περιεχόμενο βίας και να φοβηθείτε ότι θα βλάψετε τους δικούς σας ανθρώπους .  Μπορεί να περνάτε πολύ χρόνο ακουμπώντας τα πράγματα ή κάνοντας υπολογισμούς.Ακόμη μπορεί να νοιώθετε επιτακτικά την ανάγκη να είναι όλα σε συμμετρία  ή μπορείτε να ενοχλήστε από  σκέψεις που είναι ενάντια στις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.
Οι ενοχλητικές σκέψεις ή οι φανταστικές εικόνες καλούνται ιδεοληψίες, και οι τελετουργίες που εκτελούνται για να προσπαθήσει να τις αποτρέψει ή να τις διαλύσει καλούνται ψυχαναγκασμοί.  Δεν υπάρχει καμία ευχαρίστηση στην πραγματοποίηση των τελετουργιών, μόνο προσωρινή ανακούφιση από την ταλαιπωρία που προκαλείται από τις ιδεοληψίες.  Πολλοί υγιείς άνθρωποι μπορεί να έχουν μερικά από τα συμπτώματα της ΙΨΔ, όπως να ελέγχουν την σόμπα αρκετές φορές πρίν φύγουν απο το σπίτι.Όμως η διάγνωση της διαταραχής τίθεται μόνο όταν για μια τέτοια δραστηριότητα καταναλώνει κανείς τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα,δημιουργεί πολύ άγχος και στενοχώρια, και παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή.Οι περισσότεροι ενήλικοι με αυτήν την διαταραχή  αναγνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι  χωρίς νόημα, αλλά δεν μπορούν να το σταματήσουν.
Μερικοί άνθρωποι, εν τούτοις, ιδιαίτερα παιδιά με ΙΨΔ , δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η συμπεριφορά τους είναι πέραν από το συνηθισμένο. Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή προσβάλει άνδρες και  γυναίκες  σε περίπου ίσους αριθμούς και πάσχουν κατά προσέγγιση 1 στους 50 ανθρώπους.  Μπορεί να εμφανιστεί στην παιδική ηλικία, την εφηβεία, ή την ενηλικίωση, αλλά κατα μέσο όρο  παρουσιάζεται αρχικά στην εφηβεία ή την πρόωρη ενηλικίωση.  Ένα τρίτο των ενηλίκων με ΙΨΔ άρχισαν να έχουν τα πρώτα συμπτώματά τους ως παιδιά.  Η πορεία της ασθένειας είναι μεταβλητή — τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν και να φύγουν, μπορεί να βελτιωθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου, ή μπορεί να επιδεινωθούν.  Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση στη ΙΨΔ, ή μπορεί να συνοδεύεται από άλλες αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη.
Πηγή: /

Λέγονται και "Προσωπικά Στοιχήματα" αλλιώς.. Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν τέτοια συμπτώματα...

Υπάρχει και σχετική ταινία αφιερωμένη σε αυτό:
841222~As-Good-as-it-Gets-Video-Release-Posters(0).jpg

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
:2funny: :grin: :huh: :rolleyes: :uglystupid: :headbang: :dancing: :tickedoff: :think: :rockon: :rockon: :rockon: :S :S :S
Η ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση που μου είχε εμφανιστεί από το δημοτικό ήταν τα ψηλότερά μου κοριτσάκια στο σχολείο ακόμα και 15 πόντους κάτι τελικά που εδραιώθηκε με την αγαπημένη μου αθλήτρια που κι αυτή μου ρίχνει 15 πόντους, συνεπώς δεν σώζομαι με τίποτα

Συνημμένα

• 018.JPNvsRUS.12.jpg
    018.JPNvsRUS.12.jpg
    64,9 KB · Εμφανίσεις: 43
  • ekaterinagamova14.jpg
    ekaterinagamova14.jpg
    32,5 KB · Εμφανίσεις: 47
  • ekaterinagamova17.jpg
    ekaterinagamova17.jpg
    29,1 KB · Εμφανίσεις: 43
  • 2985670340_f4a9d188bf.jpg
    2985670340_f4a9d188bf.jpg
    103,5 KB · Εμφανίσεις: 62
OP
OP
psix_fan

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Thanks mod... :rockon:

leonidas

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι σε σοβαρα θεματα πεταγονται σαν πορδες για να πουν την ασχετοσυνη τους
αν δεν σας αρεσει το θεμα αφηστε οσους θελουν να το συζητησουν
μονο η μαλακια παει μπροστα σ αυτη την χωρα ...και πολλοι απο σας το αποδυκνειεται με την συμπεριφορα σας...

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Πασχουμε απο " Ψυχαναγκαστικη Νεογαμισιτιδα "
πολλοι απο εδω !

leonidas

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
εσυ που πεταγεσαι για να πεις το ασχετο...δεν σε προσεχει κανενας...δεν δινει σημασια κανενας σ οτι λες και σ οτι κανεις...και αυτη η απαντηση που παιρνεις στην βλακεια σου σε κανει να νιωθεις καποιος...οτι καποιος σε προσεξε...σου δωσε σημασια ...και αυτο δινει ενα κατι στην αχαρη ζωη σου ....

OP
OP
psix_fan

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
εσυ που πεταγεσαι για να πεις το ασχετο...δεν σε προσεχει κανενας...δεν δινει σημασια κανενας σ οτι λες και σ οτι κανεις...και αυτη η απαντηση που παιρνεις στην βλακεια σου σε κανει να νιωθεις καποιος...οτι καποιος σε προσεξε...σου δωσε σημασια ...και αυτο δινει ενα κατι στην αχαρη ζωη σου ....
Επιτέλους και ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει να ξεχωρίζει την πλάκα από τα σοβαρά! Σ'ευχαριστώ Λεωνίδα.

OP
OP
psix_fan

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Λέγονται και "Προσωπικά Στοιχήματα" αλλιώς.. Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν τέτοια συμπτώματα...

Υπάρχει και σχετική ταινία αφιερωμένη σε αυτό:
841222~As-Good-as-it-Gets-Video-Release-Posters(0).jpg
Δεν την έχω δει την ταινία αλλά και μόνο από το ντουέτο Νίκολσον-Χαντ πρέπει να είναι γαμάτη!

Επισκέπτης
Μέσα απο αυτό το κείμενο αναγνωρίζω τον εαυτό μου και άλλους 20 ανθρώπους με παρόμοιες εμμονές.

λιντα

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Μέσα απο αυτό το κείμενο αναγνωρίζω τον εαυτό μου και άλλους 20 ανθρώπους με παρόμοιες εμμονές.
oποια διαταραχη και να διαβασεις τον εαυτο σου θα αναγνωρισεις :grin:
δεν σου επιτιθεμαι...το λεω επειδη το ιδιο παθαινω και εγω :grin:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ψυχαναγκασμους ολοι εχουν λιγο πολυ...Αλλοι προσπαθουν να μην πατησουν τις γραμμες στις πλακες του πεζοδρομιου, αλλοι ισιωνουν τα τραπεζομαντηλα, αλλοι βγαζουν πεσμενες τριχες απο τις πλατες αγνωστων (το εχω δει στο μετρο αυτο..χαχαχα)...Αλλοι παλιανοιγουν και κλεινουν 3 φορες το διακοπτη πριν μπουν σε ενα δωματιο, ατομα που πλενουν τα χερια τους 2-3 φορες πριν τα σκουπισουν κτλ...
Αυτο που δημιουργει την "παθολογια" σε ενα οποιοδηποτε φαινομενο ειναι το κατα ποσον η λειτουργικοτητα του ατομου επηρρεαζεται και σε ποιο βαθμο απο αυτες τις συνηθειες...

OP
OP
psix_fan

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Ψυχαναγκασμους ολοι εχουν λιγο πολυ...Αλλοι προσπαθουν να μην πατησουν τις γραμμες στις πλακες του πεζοδρομιου, αλλοι ισιωνουν τα τραπεζομαντηλα, αλλοι βγαζουν πεσμενες τριχες απο τις πλατες αγνωστων (το εχω δει στο μετρο αυτο..χαχαχα)...Αλλοι παλιανοιγουν και κλεινουν 3 φορες το διακοπτη πριν μπουν σε ενα δωματιο, ατομα που πλενουν τα χερια τους 2-3 φορες πριν τα σκουπισουν κτλ...
Αυτο που δημιουργει την "παθολογια" σε ενα οποιοδηποτε φαινομενο ειναι το κατα ποσον η λειτουργικοτητα του ατομου επηρρεαζεται και σε ποιο βαθμο απο αυτες τις συνηθειες...
Πολύ σωστό, συγκροτημένο και γεμάτο αλήθεια post.  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom