Γράφει η Χ
Μπαίνω στο μαγαζί να πάρω ένα καφέ στο χέρι. Δεν δούλευα εκείνη τη μέρα και είχα πει στον Μ ότι θα κατέβω στο κέντρο να κάνω δουλειές.Η κοπέλα στο ταμείο, ψηλή, αδύνατη με κατάξανθα μαλλιά και μάτια ανοιχτό γαλάζιο. Όχι μπλέ. Γαλάζιο. Πρώτη φορά έβλεπα τόσο εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα σε μάτια.
Με καλημερίζει χαμογελαστή (δεν θα κάνω καμία αναφορά στους διαλόγους που έγιναν στα αγγλικά μιας και στην περασμένη εξιστόρηση το χλευάσατε) και με ρωτά τι θα παραγγείλω και αν θα πάρω τον καφέ στο χέρι ή θα καθίσω εκεί.
Ο σκοπός μου όπως ανέφερα ήταν να πάρω καφέ στο χέρι και να φύγω, αλλά αυθόρμητα της είπα ότι θα καθίσω μιας και ήθελα να την κοιτάξω για λίγο περισσότερο απο τα 2' της κοινωνικής μας συναναστροφής για την παραγγελία του καφέ.
Κάθισα. Που & που έριχνα το βλέμμα μου πάνω της. Σε κάποιες στιγμές τα βλέμματά μας συναντιόνταν. Ένιωθα να με διαπερνά ενέργεια. Ένιωθα αναστάτωση.
Έβαλα τα ακουστικά μου. Όσο άκουγα μουσική σκεφτόμουν αυτή μαζί με εμένα. Αν με ένα μαγικό τρόπο μου έλεγε "μου αρέσεις" χωρίς να χρειαστεί εγώ να κάνω κίνηση, στην επόμενη ώρα θα ήμασταν σε ένα δωμάτιο και θα φιλιόμασταν δίχως αύριο.
Ήμουν αδιάθετη και είχα ανάψει. Οι καύλες μου χτύπησαν κόκκινο και ένιωθα το μουνί μου να είναι μούσκεμα.
Ξαφνικά έκανα ένα συλλογισμό ο οποίος για μια στιγμή με προσγείωσε και με επανέφερε σε mood κοινωνικής ευπρέπειας (γιατί τα μάγουλά μου είχαν ήδη γίνει κόκκινα).
Σε όσα σκεφτόμουν, ο Μ δεν ήταν πουθενά. Με έπιασαν τύψεις. Ντράπηκα. Μου βγήκε μια συστολή.
Αμέσως μετά θέλοντας να εξαγνίσω την "παράλειψή μου" σκέφτηκα τι θα έκανε εκείνος αν ήταν εδώ μαζί μου.
Ή καλύτερα τι θα ήθελα εγώ να κάνει εκείνος, για να με βγάλει απο τη δύσκολη θέση να τολμήσω.
Σίγουρα ο Μ θα μου έλεγε ότι είναι πρόθυμος να κάνει αυτός την πρώτη κίνηση.
Τώρα όμως ήμουν μόνη μου.
"Είναι στην δουλειά της", "Δεν την ξέρεις καθόλου" , "Αν της πεις κάτι & γίνεις ρεζίλι;" , "Μήπως να έρθουμε με τον Μ μια άλλη μέρα να είμαστε μαζί;"
Αυτά σκεφτόμουν και η ώρα περνούσε βασανιστικά αργά.
Τελικά πήρα την απόφαση να τολμήσω να κάνω κίνηση και ότι βγει.
Έγραψα στο πίσω μέρος της απόδειξης το τηλέφωνό μου και απο κάτω ζωγράφισα το σχήμα του θηλυκού (2 φορές) και του αρσενικου (μια φορά).
Έφτιαξα και ένα smiley.
Σηκώθηκα, πήγα στο γκισέ, της το έδωσα διπλωμένο προσεκτικά, χαμογέλασα και έφυγα.
Δεν είχα το θάρρος να περιμένω να δω την έκφρασή της όταν θα το έβλεπε.
Η συνέχεια θα γραφτεί εντός των επόμενων ημερών.
Να είστε καλά παιδιά μέχρι τότε...
Την καλημέρα μου.
Χ