Νέα

Η πόρνη ως θέμα στην εικαστική τέχνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 356
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Lautrec έχει μπει στην αρχή από εμένα που το ξεκίνησα και όλας, ευχαριστώ για την θετική αποδοχή και κριτική.

Θα ήθελα να ζητήσω από όσους παρακολουθούν το thread αυτό να κάνουμε και κάποια σχόλια πάνω στα έργα αν αυτό είναι δυνατό, πόσο δηλαδή μέσα από τα έργα μπρούμε να διαγνώσουμε διαθέσεις, δηλώσεις, απόψεις, συναισθήματα του καλλιτέχνη πάνω στο θέμα γυναίκα, πόρνη, γυμνό, έρωτας, πόθος, συναλλαγή, μοναξιά απόγνωση κλπ.

Πάντα βέβαια έχοντας υπ όψιν οτι κάθε οπτική είναι υποκειμενική, θέμα γούστου κλπ.

ναι το ειδα γιατι παω προς τα πισω τις σελιδες....ευχαριστω...ελπιζω να συνδραμω καποια στιγμη

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
να γινισ κσερισ πολα κε ορεα πραματα! μπραβο σου!!!!!!!!!!!!

Έχω επάγγελμα φίλε μου.

Όμως η τέχνη με βοηθάει (και μπορεί να βοηθήσει και εσένα) να καταλάβουμε καλύτερα αυτή την μεγάλη περιπέτεια που λέγεται ζωή.

Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια και επειδή πριν λίγο ζήτησες σουβλάκια να ξέρεις οτι και κάποιες απλές ανάγκες της ζωής, όπως η πείνα, έχουν την θέση τους στην τέχνη, γιατί η τέχνη είναι ζωή.

Δες παρακάτω τους πατατοφάγους του Βαν Γκογκ και ένα ντόνατ, αφιερωμένα και τα δύο σε σένα λαίμαργε φίλε μου.

Συνημμένα

• potato-eaters.jpg
    potato-eaters.jpg
    269,1 KB · Εμφανίσεις: 18
  • donut.jpg
    donut.jpg
    93,1 KB · Εμφανίσεις: 60

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Έχω επάγγελμα φίλε μου.

Όμως η τέχνη με βοηθάει (και μπορεί να βοηθήσει και εσένα) να καταλάβουμε καλύτερα αυτή την μεγάλη περιπέτεια που λέγεται ζωή.

Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια και επειδή πριν λίγο ζήτησες σουβλάκια να ξέρεις οτι και κάποιες απλές ανάγκες της ζωής, όπως η πείνα, έχουν την θέση τους στην τέχνη, γιατί η τέχνη είναι ζωή.

Δες παρακάτω τους πατατοφάγους του Βαν Γκογκ και ένα ντόνατ, αφιερωμένα και τα δύο σε σένα λαίμαργε φίλε μου.
τελιο ισε πολι καλο πεδι

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
paintings-by-edouard-manet-1.jpg

Le déjeuner sur l'herbe

Olympiajpg.jpg

Olympia

Èdouard Manet
Γαλλος που κινηθηκε μεταξυ ρεαλισμου και ιμπρεσιονισμου...Δημιουργησε στα τελη του 19ου αιωνα και αυτα ειναι δυο απο τα πιο γνωστα (αν οχι τα πιο γνωστα) εργα του...Σιγουρα ειναι τα πιο πολυσυζητημενα του...Ιδιαιτερα ριζοσπαστικος εικαστικος σοκαρε το Παρισι κυριως με τον πρωτο του πινακα ο οποιος απορριφθηκε απο το Paris Salon...Η εικονα της ολογυμνης γυναικας που καθεται με δυο ντυμενους αντρες, οι οποιοι συζητανε χωρις μαλιστα να της δινουν σημασια σοκαρε την κοινωνια της εποχης...Και η Ολυμπια ομως προκαλεσε σαλο αν και το Paris Salon εκανε δεκτο το συγκεκριμενο πινακα...Και οι δυο πινακες ασχολουνται με την πορνεια και τη θεση της γυναικας γενικοτερα στην παριζιανικη κοινωνια...Πλεον θεωρειται απο τους καλλιτεχνες που με τη συνδρομη τους οδηγησαν σε αυτο που ονομαζουμε "μοντερνα τεχνη"...

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
:think:

Συνημμένα

• mpala-lefta-Podosfairo2.jpg
    mpala-lefta-Podosfairo2.jpg
    63,8 KB · Εμφανίσεις: 49
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
paintings-by-edouard-manet-1.jpg

Le déjeuner sur l'herbe

Olympiajpg.jpg

Olympia

Èdouard Manet
Γαλλος που κινηθηκε μεταξυ ρεαλισμου και ιμπρεσιονισμου...Δημιουργησε στα τελη του 19ου αιωνα και αυτα ειναι δυο απο τα πιο γνωστα (αν οχι τα πιο γνωστα) εργα του...Σιγουρα ειναι τα πιο πολυσυζητημενα του...Ιδιαιτερα ριζοσπαστικος εικαστικος σοκαρε το Παρισι κυριως με τον πρωτο του πινακα ο οποιος απορριφθηκε απο το Paris Salon...Η εικονα της ολογυμνης γυναικας που καθεται με δυο ντυμενους αντρες, οι οποιοι συζητανε χωρις μαλιστα να της δινουν σημασια σοκαρε την κοινωνια της εποχης...Και η Ολυμπια ομως προκαλεσε σαλο αν και το Paris Salon εκανε δεκτο το συγκεκριμενο πινακα...Και οι δυο πινακες ασχολουνται με την πορνεια και τη θεση της γυναικας γενικοτερα στην παριζιανικη κοινωνια...Πλεον θεωρειται απο τους καλλιτεχνες που με τη συνδρομη τους οδηγησαν σε αυτο που ονομαζουμε "μοντερνα τεχνη"...

eίναι  "τοιούτοι",  "το πνίγουν το κουνέλι"  :grin:

Σοβαρά, από τους μεγάλους του ιμπρεσσιονισμού.

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
δε κσερο απο ζογραφικι αλα ινε πολι ορεα πινακεσ

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειδα οτι βαλατε ηδη Iqbal Hussein αλλα μου αρεσει παρα πολυ ο συγκεκριμενος οποτε θα βαλω μερικα ακομη...Ο συγκεκριμενος εχει μεγαλωσει σε μια οικογενεια οπου η πορνεια ηταν μια φυσικη κατασταση...Οι γυναικες στους πινακες του ενω αναφερονται σαφεστατα στην πορνεια, δεν ειναι γυμνες ή ημίγυμνες ούτε βρίσκονται σε ηδυπαθεις ποζες...Αυτο που ειναι χαρακτηριστικο ειναι οτι είναι ξυπολητες και χωρις το χαρακτηριστικο πακιστανικο φουλαρι/μαντηλι...Δυο στοιχεια τα οποια γυναικες σε αλλη κοινωνικη ταξη ή αυτο που ονομαζουμε "αξιοσεβαστες" δε θα αφαιρουσαν απο πανω τους...Ειναι ιδιαιτερα ανατρεπτικος ζωγραφος ιδιαιτερα λογω του πολιτισμικου/κοινωνικου πλαισιου στο οποιο ζει και δημιουργει...Θεωρειται οπως και ο Λοτρεκ εικαστικος των ιεροδουλων και των χορευτριων...

http://[URL unfurl="true"]www.boingboing.net/filesroot/1845284-one-of-iqbal-hussain-s-red-mosque-paintings-1.jpg[/img[/URL]]

[img]http://i105.photobucket.com/albums/m237/owaism1971/IqbalHussain15.jpg

Four Women

http://[URL unfurl="true"]www.culture24.org.uk/asset_arena/7/20/7027/v0_master.jpg[/img[/URL]]

[img]http://4.bp.blogspot.com/-I_niu5_5eNs/TybEMGh3ZWI/AAAAAAAACkw/Iw5hlXXRJn0/s400/IqbalHussain04.jpg

IqbalHussain03.jpg

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
εχει μεγαλωσει σε μια οικογενεια οπου η πορνεια ηταν μια φυσικη κατασταση,

μας το εξηγείς αυτό;

τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω, ο "Λωτρέκ των Μουσουλμάνων"; ενδιαφέρον ακούγεται.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Δεν εχω να συνεισφερω κατι παραπανω απο Βινσεντ βαν Γκογκ και Λωτρεκ. Και αυτο το εκανα ηδη.   :dunno:
Αλλα ειναι ευκαιρια να διευρυνω την οπτικη μου. Ευχαριστω.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Σαμψων και Δαλιδα απο τον Paul Rubens 17ος αιωνας...Η Δαλιδα δεν ηταν πορνη μεν αντιπροσωπευει ομως τη δινη την καταπτωση και τελικα την καταστροφη στην οποια ενας αντρας μπορει να φτασει απο τον ποθο του για μια γυναικα...Δαλιδα σημαινει τρυφεροτητα/χαυνωση/ατονια/χαλαρωση...

URL]]

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Η Δαλιδα ηταν η γνωστη καριολα που εκμεταλλευτηκε τον Σαμψων?

ΕΝΤΙΤ. το αναφερεις και εσυ, δεν το προσεξα.  :tooth:
Η βιβλος αναφερει την αληθεια για τις γυναικες.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
εχει μεγαλωσει σε μια οικογενεια οπου η πορνεια ηταν μια φυσικη κατασταση,

μας το εξηγείς αυτό;

τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω, ο "Λωτρέκ των Μουσουλμάνων"; ενδιαφέρον ακούγεται.

Αυτο που ξερω ειναι οτι εχει μεγαλωσει στην αντιστοιχη πακιστανικη red light district...Διαβασα σε καποια αρθρα οτι υπηρχαν πορνες στην οικογενεια του αλλα δεν υπηρχαν λεπτομερειες οποτε δε μπορω να δωσω περισσοτερη βοηθεια δυστυχως....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Kitagawa Utamaro 17-18ος αιωνας Ιαπωνια...

http://[URL unfurl="true"]www.1st-art-gallery.com/thumbnail/211002/1/Client-Lubricating-A-Prostitute.jpg[/img[/URL]]

Client Lubricating a prostitute

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
39.424
Πόντοι
25.467
Kitagawa Utamaro 17-18ος αιωνας Ιαπωνια...

http://[URL unfurl="true"]www.1st-art-gallery.com/thumbnail/211002/1/Client-Lubricating-A-Prostitute.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Εις την γονυπετούσα φιγούρα κρέμονται διάφορα; Ή λανθάνω;

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εις την γονυπετούσα φιγούρα κρέμονται διάφορα; Ή λανθάνω;

καθολου δεν λανθανετε....θα μπορουσα να υποθεσω οτι προκειται και για υδραυλικο εξοπλισμο...αλλα δεν ειμαι βεβαια...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ρε τι ωραιο θεμα!!!!!!

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
και ο ενεργητικός κύριος όμως είναι κάπως υπερβολικά προικισμένος για την περίσταση, δεν νομίζω οτι πρόχειρη λίπανσις αποτελουμένη εκ σιέλου είναι ιδανική και αρκετή συνθήκη για την επίτευξη εισόδου παρά φύσιν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom