voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Κατ' αρχήν ο Χριστόδουλος δεν είχε καμία περιουσία.
'Ολα αυτά ανήκουν στην αρχιεπισκοπή, απλά είναι προσωπικά του είδη (και όχι όλα).
Επίσης η απογραφή είναι μια τυπική διαδικασία που εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση που οι κληρονόμοι είναι αβέβαιοι.
Αν και ο Χριστόδουλος δεν έχει κληρονόμους (τακτοποίησε βέβαια αρκετούς με διαθήκη).
Επίσης η διαδικασία είναι γραφειοκρατική και χρονοβόρα, μιας και εμπλέκονται δικαστικοί, νομικοί, αστυνομικοί, εφοριακοί, πραγματογνώμονες - εκτιμητές, εκπρόσωποι των κληρονόμων και εδώ παπάδες.
Το δημοσίευμα είναι προφανώς αναληθές.
Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ούτε λογικά: αν ο Χριστόδουλος ήξερε ότι ήταν με το πόδι στον τάφο, θα είχε ξεφορτώσει πολύ πριν.
Εκτός και αν νομίζεις ότι ήταν τόσο μακάκας να δώσει λαβή σε κάθε... Ιούλιο.
Για το δημοσίευεμα έχω πει ήδη την γνώμη μου (την βρήκα κιόλας). Προφανώς αναληθές. Απλά ο προβληματισμός μου ήταν αν είναι χιουμοριστικό ή όχι. Και καταλήγω ότι ακροβατεί στην αληθοφάνεια έτσι ώστε να γίνει πιστευτό στον μέσο αναγνωστή που δεν βάζει το μυαλό του να σκεφτεί.
Από εκεί και πέρα σε αυτά που γράφεις υπάρχει αντίφαση.
Λες μεν: "Κατ' αρχήν ο Χριστόδουλος δεν είχε καμία περιουσία." και μετά λες: "Αν και ο Χριστόδουλος δεν έχει κληρονόμους (τακτοποίησε βέβαια αρκετούς με διαθήκη)."
Μα αν δεν έχει περιουσία τι τους έγραψε;
Προφανώς και ο Χριστόδουλος ως ιδιώτης (μισθό έπαιρνε) μπορεί να είχε κάποια περιουσιακά στοιχεία τα οποία τα διέθεσε όπως ήθελε και δεν μας πέφτει λόγος.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν δύο θέματα:
1) Τα δώρα που ελάμβανε (ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι βέβαια ως ιδιώτης).
2) Τα εξαρτήματα της δουλειάς του, άμφια, πατερίτσες κλπ τα οποία δεν ξέρω αν τα αγόραζε με δικά του χρήματα ή του τα διέθετε η Εκκλησία.
Σχετικά με τα δώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια εσωτερική διάταξη της Εκκλησίας για το τι μπορεί να αποδέχεται ο αρχιεπίσκοπος (που είσαι Μητσοχίλια). Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό νομίζω ότι υπάρχει νόμος που καθορίζει ότι δώρα που υπερβαίνουν κάποια αξία περιέρχονται στο Ελληνικό Κράτος. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους βουλευτές.
Για τα άμφια κλπ δεν γνωρίζω τι γίνεται. Αλήθεια υπάρχει αποθήκη;; Κάθε νέος αρχιεπίσκοπος κόβει και ράβει στα μέτρα του; Οι πατερίτσες βγένουν σε ένα μοντέλο ή προσαρμόζονται καθ' ύψος;