Νέα

Η Ντόιτσε Μπανκ βουλιάζει...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 165
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Προβλεψτε το μελλον της πολυαγαπημενης τραπεζας και μπειτε στον διαγωνισμο για πλουσια δωρα(εκτος τη

• ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΓΕΜΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ..

Ψήφοι: 22 31,9%
  • Θα βαλουν τον τραμουντανα ceo και καθαρισαν...

Ψήφοι: 6 8,7%
  • Θα βαλουν τον ρκ ντικ ceo ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΚΡΑΜΕΝΟΣ..

Ψήφοι: 5 7,2%
  • Θα κλεισει ο "επιτιμος " απλα τον λογαριασμο του και θα σπατσαρουνε..

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ο αναπηρος θα τραβηξει τοσο πολυ τα αρχιδια του που στο τελος θα περπατησει...

Ψήφοι: 10 14,5%
  • Παλι η ελλαδα θα φταιει και θα ανκοινωθουν νεα προσθετα μετρα για να καλυφθει η τρυπα..

Ψήφοι: 23 33,3%
  • Στα παπαρια μου,θα αδειασω τα ραφια του σκλαβενιτη και ολα κομπλαν...

Ψήφοι: 2 2,9%
  • ΟΙ γερμανοι ειναι φιλοι μας...θα κανουμε τηλεμαραθωνιο για την ενισχυση των ξανθων αδερφων μας με τ

Ψήφοι: 1 1,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    69

efes

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2009
Like
215
Πόντοι
36
  ο κλασσικος ο μαλακας ο Ελληνας που αντι να φωναζει που εχουμε γεμισει με σνταξιουχους τηε ΕΤΕ και της Εμπορικης που εχουνε βγει ακομα και στα 45 στην συνταξη (ΔΕΚΟ στην ουσια ειναι η ΕΤΕ και η Εμπορικη , ημικρατικες με κομματικους διορισμους κτλ κτλ) ενω οι ιδιες οι τραπεζες καταρεουν παραλο που τις εχουν ανακεφαλοποιησει 2 φορες καθεται και κανει ασχετα αστεια .

Η καταρευση ειναι προ των πυλων .  8 χρονια κριση και δεν εχουμε αλλαξει μυαλα.
Kαλα τα λες τυπε αλλα ο τυπος δεν ειναι τυχαιος μαλακας ειναι ο αρχιμαλακας! :grin:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
910
Πόντοι
96
Σε περιπτωση που δεν το εχεις πιασει αυτο ειναι ειρωνικο για τους γερμανους που τοτε ελεγαν τεμπελη τον Ελληνα και οτι η καταρευση των τραπεζων οφειλονταν σε αυτο.Για τα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα,αυτο ειναι το προβλημα,και ισως πλεον η καταρευση οσο επωδυνη και να ειναι,να ειναι η λυση.

Στην Ελλάδα κατερευσε το [size=20pt]ΔΗΜΟΣΙΟ [/size]  και οχι οι Τραπεζες . Οι τραπεζες κατερευσαν ΚΑΙ επειδη ειχαν πολλα κρατικα ελληνικα ομολογα αλλα ΚΑΙ επειδη την Ελληνικη οικονομια την κινουσαν κυριως τα κρατικα  δανεικα οποτε πολλες εταιρειες φαλιρησαν αυξανοντας τις επισφαλειες και πολλοι δανειοληπτες εχασαν την δουλεια τους και εμειναν με απλήρωτα στεγαστικα δανεια

ΥΓ Οσο γεμαμε με την Ντοιτσε στην Ελλάδα ειναι ετοιμο ς να σκασει ο Μαρινόπουλος

OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.908
Πόντοι
2.606
  Στην Ελλάδα κατερευσε το [size=20pt]ΔΗΜΟΣΙΟ [/size]  και οχι οι Τραπεζες . Οι τραπεζες κατερευσαν ΚΑΙ επειδη ειχαν πολλα κρατικα ελληνικα ομολογα αλλα ΚΑΙ επειδη την Ελληνικη οικονομια την κινουσαν κυριως τα κρατικα  δανεικα οποτε πολλες εταιρειες φαλιρησαν αυξανοντας τις επισφαλειες και πολλοι δανειοληπτες εχασαν την δουλεια τους και εμειναν με απλήρωτα στεγαστικα δανεια

ΥΓ Οσο γεμαμε με την Ντοιτσε στην Ελλάδα ειναι ετοιμο ς να σκασει ο Μαρινόπουλος
:2funny: :2funny: :2funny: AYTO το μαγαζακι υπολειτουργει 5 χρονια σερι ...τωρα σου ηρθε στο μυαλο?

OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.908
Πόντοι
2.606
οσο για τις τραπεζες ,το θεμα δεν ειναι ο ρεβανσισμος απεναντι τους-ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΛΕΠΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ-αλλα το οτι τα καθικια οι εχοντες την εξουσια ,ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ,δεν μπορουν και βασικα δεν θελουν ,να βαλουν χαλιναρι στις κωλοτρυπιδες γκολντεν μποις που συνεχιζουν τα φαγοποτια τους με τα λεφτα  αλλων...ΟΠΩΣ εχουν γραψει αρκετοι παραπανω ,ειναι λεει τετοιο το μεγεθος ,που δεν θα την αφησουν να πεσει,αλλα θα της ριξουν ζεστο ρευστο για να την αναταξουν.....ρευστο για να πληρωθουν οι  καβλες των μανατζερ ...ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...Οιτραπεζες ειναι  ακρογωνιαιος λιθος της σαπιλας και προφανως μεγας κλειδοκρατωρ του συστηματος ...Τα κερδη δικα μας ,οι ζημιες στους αλλους!

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Εσένα σε πιστεύω!!! Μου βγάζεις έναν αέρα σοβαρότητας όχι όπως πολλοί εδώ μέσα που είναι απλά γελοία άτομα...

Θέλω λοιπόν να σε ρωτήσω ξεκάθαρα: Πιστεύεις ότι έχουμε να χάσουμε πολλά περισσότερα σαν Ελλάδα αν σκάσει η γερμανοτράπεζα απο το να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο λούκι που είμαστε τωρα;Πιστεύεις ότι το λούκι που είμαστε τώρα μπορεί να μας βγάλει στον αφρό, έστω και υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις και αφού κάνουμε ότι μας πουν και περισσότερα ακόμα; Ή πιστεύεις ότι πολύ απλά δε βγαίνει;

Εγώ να σου πω την αλήθεια αμφιταλαντεύομαι ακόμα δεν έχω καταλήξει...

Από τη μια σκέφτομαι ότι σε τέτοιες περιόδους τα τρόφιμα, η ενέργεια και τα μέταλλα πιάνουν αξια, και τα 2 από τα 3 τα έχουμε ήδη σε παραγωγή, από την άλλη όταν γαμιούνται όλοι στο σπίτι σου κινδυνεύει κι ο δικός σου κώλος...!!! Δεν ξέρω...!!!

Πραγματικά με ενδιαφέρει η άποψή σου και θέλω να την ακούσω..

Αντε να σου πω λοιπόν τη γνώμη μου.

Ούτε μάντης είμαι ούτε ο υπεραναλυτής. Αλλωστε έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι και οι ''υπερααναλυτές'' όπως ο Ρουμπινί η ο Κρούγκμαν πέφτουν έξω. Ακόμη και τα ''σαίνια'' της πιάτσας όπως ο Σόρος η ο Πόλσον πέφτουν πολλές φορές έξω και γράφουν τεράστιες ζημιές. Δεν υφίσταται η έννοια της προφητείας στην οικονομική εξέλιξη καί όσοι παριστάνουν τους προφήτες είναι μάλλον μαλάκες.

Προσωπικά λοιπόν όταν το επίπεδο της πληροφόρησης που έχω είναι στο επίπεδο του οικονομικού τύπου, και ίσως λίγο παραπάνω απο αυτό μέσω κάποιων φίλων, προσπαθώ να σκέφτομαι απλά χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες.

Απαντώντας στις ερωτήσεις σου. Οταν κατέρρευσε η Lehman Brothers στην Αμερική ουσιαστικά πυροδοτήθηκε μια παγκόσμια κρίση γιατί τα μαλακοομόλογα που είχε εκδώσει είχαν διαχυθεί στην παγκόσμια οικονομία. Η ίδια η Αμερική υπέστει πολύ μεγάλες συνέπειες αλλά τελικά το πρόβλημα λύθηκε με την εκτύπωση τεράστιων ποσών πληθωριστικού δολαρίου απο τον Ομπάμα.

Ομως, και εδώ είναι το σημαντικό. Μικρότερες οικονομίες χωρίς στέρεα οικονομική και παραγωγική βάση όπως η Ισλανδία η η Ιρλανδία δεν άντεξαν και βάρεσαν πτώχευση. Θυμίζω ότι στην Ιρλανδία πτώχευσαν Ιδιωτικές τράπεζες και όχι το δημόσιο. Το δημόσιο  αναγκάστηκε να δαπανήσει τεράστια ποσά για τη στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών με αποτέλεσμα την έμμεση άτυπη χρεωκοπία του.

Η DB είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη. Αν καταρρεύσει αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες και για την Γερμανία και για την Ευρώπη ολόκληρη. Και όπως και στη περίπτωση της Lehman Brothers οι περισσότερο ευάλωτες οικονομίες θα πληγούν περισσότερο. Περιτόν νομίζω να πούμε πια είναι η πλέον ευάλωτη οικονομία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Και όπως γράφουν και οι φίλοι πριν, οι οικονομίες που έχουν πραγματική παραγωγική βάση θα υποφέρουν μεν, αλλά στη συνέχεια θα δουλέψουν και θα ανακάμψουν, όπως ακριβώς έγινε και στην Αμερική. Εμείς  έτσι όπως είμαστε τι να περιμένει κανείς να κάνουμε ?? Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, αν ξεσπάσει μια τέτοιου μεγέθους κρίση στην Ευρώπη, η δική μας τουριστική βιομηχανία ( που είναι ίσως το σοβαρότερο πράγμα που παράγουμε ) δεν θα πληγεί άμεσα ??

Αρα η απάντηση στην ερώτησή σου είναι, ότι κατά τη ταπεινή μου γνώμη, αν καταρρεύσει η DB εμάς εδώ θα μας πάρει στη κυριολεξία ο διάολος.

Χωρίς να έχω κάποια παραπάνω πληροφόρηση εκτιμώ ότι δυο σενάρια παίζουν.

Το πρώτο είναι ότι πραγματικά η DB εχει πρόβλημα. Οτι δηλαδή στα πλαίσια του καζινοκαπιταλισμού στον οποίο αρέσκονται οι μεγαλομαλακοτραπεζίτες, στη βάση του ''Τα κέρδη ιδωτικά οι ζημίες δημόσιες'', έχουν πάρει πολύ μεγάλα ρίσκα τα οποία δεν τους βγήκαν, και τώρα σκάνε. Το αν αυτό το σκάσιμο μπορεί να μαζευτεί ή όχι είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύω είναι σε θέση να γνωρίζουν γιατί απλούστατα ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στην απαιτούμενη πληροφορία. Για αυτό και οι δημοσιογράφοι έχουν δεί κάποιο καπνό και απλά εικάζουν για το μέγεθος της φωτιάς χωρίς να έχουν ακριβή στοιχεία

Το δεύτερο σενάριο είναι ότι το όλο θέμα είναι απλά μια κατασκευασμένη μούφα στα πλαίσια του γνωστού πολιτικού τερτιπιού που λέγεται αποπροσανατολισμός. Είναι γνωστό ότι λόγω του προσφυγικού η Μέρκελ έχει πολύ μεγάλη κάμψη στις δημοσκοπήσεις. Επίσης έχει μπροστά της σύντομα εκλογές σε δύο περιφέρειες ( κρατίδια ). Αρα ''φουσκώνει'' ένα θέμα αυτό της DB στο οποίο τελικά θα δώσει ''προσωπική'' λύση τονώνοντας έτσι την δημοτικότητά της με προφανή πολιτικά ωφέλη.

Προφανώς και δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιο απο τα παραπάνω δυο σενάρια είναι πραγματικό. Αλλά η κρίση στην κίνα, η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου και μια σειρά από άλλα οικονομικά γεγονότα περισσότερο προς το πρώτο σενάριο δείχνουν.

Αυτά και συγνώμη για το ''σεντόνι''.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.788
Πόντοι
1.206
Εξαιρετικός!
Σαφής, λιτός, περιεκτικός, κατανοητός.
Αν δεν αρθρογραφείς σε οικονομικό τύπο ή σάιτς ειλικρινά αδικείσαι.

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Είναι για να γυριστεί το σικουελ για την Ευρωπαική αγορά  :grin:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη, ότι το προσφυγικό είναι ο αποπροσανατολισμός για το οικονομικό, κάτι σαν τον Δεκέμβρη του 2008 που προηγήθηκε των γεγονότων του 2009-2010.

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Συγγενικο μου προσωπο δουλευει σε συμβολαιογραφειο ,λοιπον τα τελευταια 3 χρονια οι γερμανοι  αγοραζουν συνεχως οικοπεδα στην ελλαδα,χθες μαλιστα μου ειπε οτι αγορασε γερμανος στην χαλκιδικη 2 η 3 στρεματα 2χλμ .απο θαλασσα οικοπεδο για 6000 ευρω ,αυτο γινεται συνεχεια κατι τρεχει λοιπον ,τοποθετουν τα χρηματα τους σε γη τωρα που ειναι και ξεφτιλα στην ελλαδα.
Μην συγκρινετε παλιοτερες εποχες με την τωρινη καμια σχεση,αν σκασει η γερμανια αλοιμονο της ευρωπης,παντως εγω πιστευω πως αν δεν σκασει τωρα πολυ κοντα ειναι το μπαμ.Οσο για τον συριζα που εβριζε τους γερμανους μαλλον ειναι πιο κολητοι,κοιταξτε καλυτερα, αυτη η δηθεν κοντρα του  τσιπρα  με μερκελ και σοιμπλε  ειναι μουφα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη, ότι το προσφυγικό είναι ο αποπροσανατολισμός για το οικονομικό, κάτι σαν τον Δεκέμβρη του 2008 που προηγήθηκε των γεγονότων του 2009-2010.

κοίταξε .... το οικονομικό είναι σχετικά εύκολο να στηθεί γιατί είναι μαγείρεμα αριθμών... το προσφυγικό μάλλον δύσκολο είναι...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Συγγενικο μου προσωπο δουλευει σε συμβολαιογραφειο ,λοιπον τα τελευταια 3 χρονια οι γερμανοι  αγοραζουν συνεχως οικοπεδα στην ελλαδα,χθες μαλιστα μου ειπε οτι αγορασε γερμανος στην χαλκιδικη 2 η 3 στρεματα 2χλμ .απο θαλασσα οικοπεδο για 6000 ευρω ,αυτο γινεται συνεχεια κατι τρεχει λοιπον ,τοποθετουν τα χρηματα τους σε γη τωρα που ειναι και ξεφτιλα στην ελλαδα.
Μην συγκρινετε παλιοτερες εποχες με την τωρινη καμια σχεση,αν σκασει η γερμανια αλοιμονο της ευρωπης,παντως εγω πιστευω πως αν δεν σκασει τωρα πολυ κοντα ειναι το μπαμ.Οσο για τον συριζα που εβριζε τους γερμανους μαλλον ειναι πιο κολητοι,κοιταξτε καλυτερα, αυτη η δηθεν κοντρα του  τσιπρα  με μερκελ και σοιμπλε  ειναι μουφα

ακριβά το πήρε...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.750
Πόντοι
19.795
:offtopic:Το ευρω παντως σκαρφαλωσε στα σαραντα μπατ τωρα το απογευμα στη Ταυλανδη.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
κοίταξε .... το οικονομικό είναι σχετικά εύκολο να στηθεί γιατί είναι μαγείρεμα αριθμών... το προσφυγικό μάλλον δύσκολο είναι...

Πιο εύκολο είναι να τους αφήσεις να μπαχαλέψουν τα πράγματα λίγο να ξεθυμάνουν (αλά Κουρασμένος) ή να αμολήσεις νεοναζί να κάνουν την δουλειά, παρά να κάνεις τέτοιες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Δες και τώρα, το αγροτικό μπορεί να ξεθυμάνει σε 3-4 εβδομάδες χωρίς να κάνει τίποτα η κυβέρνηση, το οικονομικό το παλεύουμε 6 χρόνια.

Επίσης, στα μεγέθη της DB τα προβλήματα δεν λύνονται με τύπωμα, αλλά με πιο ριζοσπαστικά μέσα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πιο εύκολο είναι να τους αφήσεις να μπαχαλέψουν τα πράγματα λίγο να ξεθυμάνουν (αλά Κουρασμένος) ή να αμολήσεις νεοναζί να κάνουν την δουλειά, παρά να κάνεις τέτοιες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Δες και τώρα, το αγροτικό μπορεί να ξεθυμάνει σε 3-4 εβδομάδες χωρίς να κάνει τίποτα η κυβέρνηση, το οικονομικό το παλεύουμε 6 χρόνια.

Επίσης, στα μεγέθη της DB τα προβλήματα δεν λύνονται με τύπωμα, αλλά με πιο ριζοσπαστικά μέσα.

δηλαδή θεωρείς ότι είναι εύκολο να ξεσηκώσεις ενα προσφυγικό κύμα για να καλύψεις κάποιες άλλες δουλειές σου ????

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πες για αγορα οικοπεδου με ενδιαφερει.

δεν ξέρω για οικόπεδα πολλά ... πάντως 2χλμ μακρυά από την θάλασσα, αγροτεμάχιο (που σημαίνει ότι δεν κτίζει), 3 στρέμματα (δεν βγαίνει αδεια) είναι μάλλον πολλά...

διαμέρισμα 130 τμ, 6ος όροφος (ρετιρέ), 100 τμ βεράντες επί της Βασιλίσσης Σοφίας με πίσω όψη στον κήπο του Παστέρ και μπροστινή πρόσοψη στην πλατεία του Ιπποκρατείου αντικειμενικής αξίας 350.000 ευρώ το πήρα 80.000 (και μιλάμε για διαμέρισμα με δρύινα πατώματα, δρύινες εσωτερικές πόρτες, δύο τζάκια, αποθήκες κλπ κλπ)... το 2006 διαμέρισμα στον 4ο όροφο της ίδιας οικοδομής χωρίς βεράντες 142 τμ ίδιας αντικειμενικής αξίας πουλήθηκε ζεστά 590.000 ευρώ...

κρίνε και αποφάσισε

οικόπεδο 1 στρέμμα εντός σχεδίου στην Πεντέλη, άρτιο οικοδομίσιμο (χτίζει 350 τμ καλυψη και τρείς ορόφους) εκτός αντικειμενικού συστήματος με τελευταία πώληση στην περιοχή το 2010 για παρόμοιο οικόπεδο αντί 650.000 ευρώ το παίρνεις με 175.000 τώρα και με λίγο παζάρι 150.000 

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26

Ρωτάω την άποψή σου όχι γιατί είσαι προφήτης αλλά πιστεύω ότι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος διαθέτει την κοινή λογική για να δει που πάει το πράγμα. Και ένας αποστασιοποιημένος, που δε βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, πολλές φορές βλέπει με πιο ξεκάθαρη ματιά τα πράγματα, κάτι που δε μπορούν να το κάνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.
Συμφωνώ με όσα έγραψες και θα το προεκτείνω και λίγο. Πιστεύω ότι η DB έχει πράγματι πρόβλημα. Το θέμα είναι αν μας συμφέρει να σκάσει.
Στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ακόμα κάνει κουμάντο η Αμερική. Δεδομένου ότι η Αμερική τα τελευταία χρόνια απειλείται στην πρωτοκαθεδρία της δεν είναι ένας καλός τρόπος να εξαλείψει έναν από τους ανταγωνιστές, το ευρώ; Όχι να το διαλύσει τελείως απλά να του κόψει τα φτερά και να το κάνει αναξιόπιστο ώστε το Ιράν να μην θελήσει να πληρώνεται σε ευρώ για το πετρέλαιό του. Και να τσακίσει και λίγο τα φτερά της Γερμανίας που έχει πάρει αέρα. Στην Ουκρανία ρίχνουν βόμβες, στην Ευρώπη βγάζουν τις παρακολουθήσεις της Μέρκελ και τα σκάνδαλα της Siemens - από εκεί ξεκίνησε το θέμα, στην Αφρική και τη Μέση ανατολή κάνουν επαναστάσεις για να διαλύσουν τα συμβόλαια των Κινέζων. Στον καθένα ότι αρμόζει.
Αν οι Γερμανοί χάσουν τα αποθεματικά τους δε θα μαζευτούν; Και όσο για τη γερμανική βιομηχανία μην ξεχνάς ότι οι γραμμές παραγωγής τους έχουν πάει κατά 80% στην Ανατολική Ευρώπη, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία κλπ. Οι διοικήσεις έχουν μείνει στη Γερμανία και οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας των εργοστασίων από το κράτος.
Δε λέω ότι θα διαλυθεί η ΕΕ. Δε συμφέρει κανένα. Αλλά σε μια ΕΕ με όρους παλιάς ΕΟΚ εμείς κατά τη γνώμη σου δε θα είμασταν πιο ευνοημένοι; Με δασμούς, χωρίς κοινή αγροτική πολιτική, με εθνική και όχι ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική να μας περιορίζει δε θα ήταν πιο εύκολο να ανοίξουμε δουλειές με Ρωσία, Βαλκάνια,  Μέση Ανατολή, Ασία  πχ αγροτικά προϊόντα ή φάρμακα για βιομηχανικό εξοπλισμό, χαλκό, αλουμίνιο, χρώμιο που τα παράγουμε ήδη για ενέργεια.
Δε μιλάω για καραγκιοζιλίκια τύπου Σύριζα, Καμένου ή Χρυσής Αυγής. Απλά θα σου πω ότι επί χούντας και προτού γίνει η ΕΛΒΟ τα περιπολικά ήταν ρουμάνικα μάρκας ARO. Υπάρχουν σήμερα Ρώσσικα LADA ή κορεάτικα, ινδικά και κινέζικα αμάξια, κινητά, εργαλεία με δικό τους brand name που αν σου επιτρέψουν να τα εισάγεις σου κοπανάνε τέτοιους δασμούς που εξαϋλώνεται το όποιο πλεονέκτημα φτηνής τιμής οπότε είσαι αναγκασμένος να αγοράζεις μέσω ΕΕ.
Μήπως έτσι τελικά δε θα ξαναπάρει μπρος η ελληνική παραγωγή αν έχεις δασμούς; Γιατί πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στις υπηρεσίες και δη στον τουρισμό και να μην προστατέψουμε εμείς την ελληνική παραγωγή; Εμείς έχουμε ήδη πέσει στο λούκι. Πιο βαθιά δεν πάει. Το έδειξαν τα capital controls που δεν ίδρωσε το αυτί μας. Αφού δεν έχουμε λεφτά να χάσουμε. Έτσι κι αλλιώς το νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το χαρτί δεν τρώγεται.

Προβληματισμό θέτω….

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom