Νέα

Η Κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 21 Grams
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 584
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εγώ πάντως από εχθές έχω πάθει κρίση συνείδησης και ταυτότητας γενικότερα.

Μιας και δεν είμαι διαχειριστής στις εταιρείες που είμαι μέτοχος, δεν κάνω πλέον "μπίζνες".

Πετάξαμε και την βίβλο στο σπίτι μας (λέμε τώρα....δεν περνάνε τέτοια "περιοδικά" την πόρτα του σπιτιού μου) και την αντικαταστήσαμε με την ελληνική νομοθεσία. Αφού ότι είναι νόμιμο είναι ηθικό, καθαρίσαμε και με αυτό το θέμα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
2)Οσοι νεοι εε εχουν συμβαση με εναν μονο εργοδοτη και ΑΠΥ θα εχουν 3 χρονια αφορολογητο + αλλα 3 εφοσον ειναι μεχρι 30 ετων.

Αυτό είναι τόσο μα τόσο γαμάτη διάταξη.....θα ήθελα την γνώμη του ΙΚΑ επ'αυτού.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
η επομενη φορολογικη μεταρρυθμιση της κυβερνησης της επανιδρυσης  :headbang:του κρατους θα ειναι η φορολογηση της εκαστοτε κουραδας του ελληνα με φορολογικο μηχανισμο καταμετρησης στους αποχευτετικους αγωγους.Με αυτον τον τροπο θα εχουμε και νεες θεσεις εργασιας στο υπουργειο οικονομικων και τα νοσοκομεια θα προσλαβουν κοσμο απο τα συνεχη περιστατικα ηλεου των ελληνων πολιτων.. :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
η επομενη φορολογικη μεταρρυθμιση της κυβερνησης της επανιδρυσης  :headbang:του κρατους θα ειναι η φορολογηση της εκαστοτε κουραδας του ελληνα με φορολογικο μηχανισμο καταμετρησης στους αποχευτετικους αγωγους.Με αυτον τον τροπο θα εχουμε και νεες θεσεις εργασιας στο υπουργειο οικονομικων και τα νοσοκομεια θα προσλαβουν κοσμο απο τα συνεχη περιστατικα ηλεου των ελληνων πολιτων.. :2funny:

θα γίνει υπουργός ο "vothros" δλδ?

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
οχι εχουμε υπουργο Αλογοσκουφης................χαχχα

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Καλα που προλαβε και πεθανε ο Χριστοδουλος δηλαδη...

Εγώ πάντως από εχθές έχω πάθει κρίση συνείδησης και ταυτότητας γενικότερα.

Μιας και δεν είμαι διαχειριστής στις εταιρείες που είμαι μέτοχος, δεν κάνω πλέον "μπίζνες".

Πετάξαμε και την βίβλο στο σπίτι μας (λέμε τώρα....δεν περνάνε τέτοια "περιοδικά" την πόρτα του σπιτιού μου) και την αντικαταστήσαμε με την ελληνική νομοθεσία. Αφού ότι είναι νόμιμο είναι ηθικό, καθαρίσαμε και με αυτό το θέμα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
2)Οσοι νεοι εε εχουν συμβαση με εναν μονο εργοδοτη και ΑΠΥ θα εχουν 3 χρονια αφορολογητο + αλλα 3 εφοσον ειναι μεχρι 30 ετων.

Ή με δύο διαδοχικούς εργοδότες μέσα σε ένα χρόνο.
Ο καθένας όμως από τους εργοδότες θα πρέπει να είναι "αποκλειστικός".

Στον τρίτο καίγεσαι.

Δηλαδή ένας νέος ΕΕ που έκανε έναρξη στα 25, τον 4ο χρόνο (29 ετών) μπορεί να έχει μία σύμβαση με έναν εργοδότη για 6 μήνες για 800 Ευρώ. Εισόδημα 6 x 800 = 4.800.
Και μετά να κάνει μία σύμβαση 6 μηνών με 2 εργοδότες ταυτόχρονα για 400 + 400 τον μήνα, δηλαδή εισόδημα άλλα 4.800.
Σύνολο εισοδήματος 9.600.
Από αυτά θα πληρώσει φόρο 1.050.
Αν είχε έναν εργοδότη δεν θα πλήρωνε τίποτε.

Το ίδιο θα συμβεί (θα πληρώσει φόρο 1.050) αν έχει 6μηνιαία με τον Α΄, 3μηνιαία με τον Β΄ και ξανά άλλους 3 μήνες με τον Α΄.

Μα είναι καλά εκεί στην Καραγιώργη Σερβίας;

Αυτό είναι τόσο μα τόσο γαμάτη διάταξη.....θα ήθελα την γνώμη του ΙΚΑ επ'αυτού.

Δεν σε πιάνω, γιατί το ΙΚΑ;

Έτσι και αλλοιώς ο ΕΕ θα έχει ΤΕΒΕ ή κάποιο άλλο ταμείο.

Υ.Γ. Μάζευε και κανένα φράγκο για περαίωση.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν σε πιάνω, γιατί το ΙΚΑ;

Γιατι για παράδειγμα οι μηχανικοί που δουλεύουν με ΑΠΥ σε διάφορες εταιρείες, κάνουν διάφορα κολπάκια για να μην φαίνεται ότι έχουν ένα εργοδότη. Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιθεώρηση εργασίας θεώρησε πως εάν ένας ΕΕ έχει ΑΠΥ μόνο μέ ένα εργοδότη, αυτό συνιστά μόνιμη σχέση εργασίας, πως η σχέση έπρεπε να είναι υπαλληλική και έπεσαν τρελλές καταγγελίες ότι όσο καιρό παρανόμως η σχέση ήταν με ΑΠΥ, δεν πληρονώταν το ΙΚΑ όπως πρέπει. Ξέρεις, υπάρχει εδώ το τραγελαφικό, ότι παρόλο που είσαι μηχανικός, εάν δουλεύεις κάπου σαν υπάλληλος και οχι με ΑΠΥ, εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, πληρώνεις και ΙΚΑ.....

Γι'αυτό λέω, εάν π.χ. μου σκάσει η επιθεώρηση τώρα και μου πει, γιατί οι συνεργάτες μου είναι όλοι με ΑΠΥ παρόλο που μόνο σε μένα κόβουν δελτία, να της πω να πάει να ρωτήσει τον Αλογομούρη?

Υ.Γ. Μάζευε και κανένα φράγκο για περαίωση.

Oh yes, την φετινή επιστροφή, εκεί την βλέπω να πηγαίνει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γιατι για παράδειγμα οι μηχανικοί που δουλεύουν με ΑΠΥ σε διάφορες εταιρείες, κάνουν διάφορα κολπάκια για να μην φαίνεται ότι έχουν ένα εργοδότη. Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιθεώρηση εργασίας θεώρησε πως εάν ένας ΕΕ έχει ΑΠΥ μόνο μέ ένα εργοδότη, αυτό συνιστά μόνιμη σχέση εργασίας, πως η σχέση έπρεπε να είναι υπαλληλική και έπεσαν τρελλές καταγγελίες ότι όσο καιρό παρανόμως η σχέση ήταν με ΑΠΥ, δεν πληρονώταν το ΙΚΑ όπως πρέπει. Ξέρεις, υπάρχει εδώ το τραγελαφικό, ότι παρόλο που είσαι μηχανικός, εάν δουλεύεις κάπου σαν υπάλληλος και οχι με ΑΠΥ, εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, πληρώνεις και ΙΚΑ.....

Γι'αυτό λέω, εάν π.χ. μου σκάσει η επιθεώρηση τώρα και μου πει, γιατί οι συνεργάτες μου είναι όλοι με ΑΠΥ παρόλο που μόνο σε μένα κόβουν δελτία, να της πω να πάει να ρωτήσει τον Αλογομούρη?

Για ΙΚΑ + ΤΣΜΕΔΕ ξέρω.

Αλλά οι συμβάσεις δεν έχουν μέσα έναν στάνταρ όρο που υποννοεί ότι δεν υπάρχει υπαλληλική σχέση;
Δεν είναι αρκετός;

Και έχουν δικαιοδοσία να ζητήσουνε από τον συμβαλλόμενο αν έχει άλλες ΑΠΥ; ή βλέπουν ότι οι ΑΠΥ έχουν συνεχόμενο αύξοντα αριθμό και βγάζουν το συμπέρασμα περί αποκλειστικής απασχόλησης; (ε, τότε ας κόβουν και καμία άκυρη).

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Ρε παιδια αν καποιος εε ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ παρεχει και μισθωτες υπηρεσιες τον συμφερει να κολλαει και ΙΚΑ η χανει τα ενσημα?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για ΙΚΑ + ΤΣΜΕΔΕ ξέρω.
Αλλά οι συμβάσεις δεν έχουν μέσα έναν στάνταρ όρο που υποννοεί ότι δεν υπάρχει υπαλληλική σχέση;
Δεν είναι αρκετός;
Εδώ κάπου σταματάνε οι σχετικές μου γνώσεις και μπαίνουν οι συμβουλάτορες, οι οποίοι πάντα ζητούσαν μέσα στο χρόνο οι συνεργάτες να κόβουν ΑΠΥ και προς άλλους και όχι μόνο στην δική μας εταιρία. Θεωρούσαν ότι είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην θεωρηθεί υπαλληλική σχέση.

Και έχουν δικαιοδοσία να ζητήσουνε από τον συμβαλλόμενο αν έχει άλλες ΑΠΥ; ή βλέπουν ότι οι ΑΠΥ έχουν συνεχόμενο αύξοντα αριθμό και βγάζουν το συμπέρασμα περί αποκλειστικής απασχόλησης; (ε, τότε ας κόβουν και καμία άκυρη).
Και εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Ρε παιδια αν καποιος εε ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ παρεχει και μισθωτες υπηρεσιες τον συμφερει να κολλαει και ΙΚΑ η χανει τα ενσημα?
Δούλευα έτσι πρίν απο 3 χρόνια.
Στο ΙΚΑ ήταν η σύνταξη και οι παροχές και στο τότε ΤΑΕ μόνο σύνταξη.
Πρώτο έμπαινε πάντως το ΙΚΑ  :think: :think: :think:

faxanadu

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Like
2
Πόντοι
1
ρε παιδια οταν λεμε οτι καποιος εργαζεται με δελτιο παροχης υπηρεσιων σε εναν εργοδοτη τι ακριβως εννοουμε?? γιατι αποτι καταλαβαινω ειναι κολπο για να αποκρυπτεται κανονικη μισθωδοτικη εργσια... στην πραξη που συμβαινει αυτο κ ποιοι θιγονται??

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αφιερωμενο στην κεβυρνηση το πρωτο κομματι (ραβε-ξήλωνε) το δευτερο κομματι σε εμας (τρεχα φιλε μου)

[youtube=425,350]UN1s0UInByE[/youtube]

Τελικα δεν εχω καταλαβει τι θα ισχυσει!! Δεν μετραει τελίκα ΤΙ αυτοκινητο εχω αλλα τι επαγγελμα κάνω  :uglystupid: :uglystupid:

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι οι οδηγιες συμπληρωσης θα ειναι σαν το χρυσο οδηγο και τα περιοδικα δεν θα δίνουν cd υπολογισμου φορου αλλα laptop!!!

Μια αλλη ιδεα ειναι ο αστρολογικος υπολογισμος τεκμηριου. Απλα να βλεπουμε το ζωδιο του κατοχου (αν εχει συζυγο τον ωροσκοπο της συζυγου) και τι χρονιά στο κινεζικο ωροσκοπιο αντιστοιχει στην χρονολογια πρωτης κυκλοφοριας στην αδεια!!!

Τοξοτης με αυτοκινητο στο ετος του ποντικου 5000€
  Ζυγος παντρεμενος -η συζυγος με ωροσκοπο Διδυμο- και αυτοκινητο που κυκλοφόρησε σε ετος της μαιμους 12000€ κοκ

απλα πραγματα !!!

ΥΓ και τηλεπαιχνιδι μπορει να γινει
- υπολογισε τον φόρο και κερδισε 3 αφορολογητα χρόνια!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom