Νέα

Η γοητεία του περιθωρίου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τα καλά αγόρια παντρεύονται τα κακά αγόρια γαμάνε.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει επισημανθεί τόσο μέσα στο site όσο και στο κοινωνικό μας κύκλο η απορία ‘’Καλά τι του βρίσκει αυτού ??’’

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε όλοι απορήσει πως κάποιες γυναίκες έλκονται και πηγαίνουν με άντρες που γενικότερα θεωρούνται αποτυχημένοι, χαμηλού κοινωνικού status, περιθωριακοί η ακόμα και παράνομοι.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ιδίως η αντιδιαστολή ανάμεσα στον περιθωριακό τύπο και αυτό που γενικότερα περιγράφεται από τις εκφράσεις ‘’Καλό παιδί’’, ‘’Normal’’, ‘’Αξιοπρεπής’’, γέρνει φανερά υπέρ του πρώτου.

Τύποι με επαγγέλματα όπως Βarman, DJ, πορτιέρηδες κλπ να υπερτερούν σε ‘’κατακτήσεις’’ έναντι τύπων με επαγγέλματα προγραμματιστής, μαρκετίστας, καθηγητής κλπ.

Εχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και από την εμπειρία μου το παραπάνω μοτίβο δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Είναι διεθνές φαινόμενο.

Πάμε να δούμε τους λόγους. Θα γράψω την άποψή μου και όσοι θέλουν με συμπληρώνουν.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πρώτος Λόγος. Η αντίδραση.

Συνήθως αφορά νέες κοπέλες που έχοντας ζήσει σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον την παιδική και εφηβική τους ηλικία, όταν ενηλικιώνονται στο πλαίσιο μιας άτυπης ‘’επανάστασης’’ πηγαίνουν με όλους εκείνους τους τύπους που οι γονείς τους τις συμβούλευαν να αποφεύγουν.

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
8
Like
903
Πόντοι
366
mind να σου πω ότι για τέτοιο παρόμοιο θέμα ήθελα ανάλυσή σου.
βάρα στο ψαχνό λοιπόν

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Δεύτερος λόγος. Η πρόκληση.

Αναφέρεται σε πιο ώριμες γυναίκες. Πολλές γυναίκες πιστεύουν στις χειριστικές τους δυνατότητες και πραγματικά την βρίσκουν όταν αυτές πετυχαίνουν.

Το να πάρουν ένα ‘’αγρίμι’’ και να το τιθασεύσουν μετατρέποντάς το σε ''pet'' το αισθάνονται σαν απόλυτη δικαίωση της θηλυκότητας και της καπατσοσύνης τους.

Οταν βεβαια αυτό το πετυχαίνουν. Γιατί η εμπειρία άλλα συνήθως δείχνει

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τρίτος Λόγος. Η ανάγκη της γυναίκας κάποιες φορές για ελαφρότητα και ξενοιασιά.

Πολλές γυναίκες, όταν έχουν απαγοητευθεί από σοβαρές σχέσεις, ιδίως όταν έχουν μείνει και για καιρό ‘’απότιστες’’ θέλουν κάτι πρόσκαιρο, χωρίς προοπτική, απλά για να περάσουν για λίγο καιρό καλά.

Υιοθετούν δηλαδή για μικρό χρονικό διάστημα. μια πάγια Αντρική Πρακτική.

Το παρπάνω μοτίβο το συναντάς σε πολλές περιπτώσεις στις διακοπές τους.

Όταν βρίσκονται εκτός του κοινωνικού τους κύκλου και δεν φοβούνται μην τις κατακρίνουν για μια επιλογή τους.

Ετσι ο DJ η ο καθηγητής ski στη παραλία, η ακόμη και ο τύπος που μαζεύει ξαπλώστρες, αν είναι καλοφτιαγμένος προσφέρεται για κάποιο γρήγορο σεξουαλικό ξεφάντωμα κάποιων ημερών και μετά χαίρεται χωρίς δεσμεύσεις σοβαρότητες κλπ

Εχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Σε πολλές περιπτώσεις έχω συναντήσει παρέες ελληνίδων που στο εξωτερικό του έδιναν και καταλάβαινε με ξένους.

Το να στήνεις αυτί και να κρυφακούς τις συζητήσεις τους στα Ελληνικά μια και αυτές πιστεύουν ότι κανείς δεν τις καταλαβαίνει ήταν πραγματικό σχολείο και απόλαυση για εμένα.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τέταρτος Λόγος. Το ενδιαφέρον του αγνώστου.

Το περιθώριο – όταν κάποια είναι έξω από αυτό – ασκεί ώς άγνωστο κάποιο είδος ‘’γοητείας’’ στις γυναίκες.

Σε κάποιες περιπτώσεις εκεί κατοικοεδρεύουν άντρες de facto σκληροί, δοκιμασμένοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και έναν ‘’πρωτογωνισμό’’ που σε κάποια που έχει γνωρίσει στη ζωή της μόνο ήπιους καθωπρέπει χαλβάδες που τους βαριέται, αποτελούν αντικείμενο περιέργειας και έλξης.

Ξέρουν ότι δεν θα βαρεθούν δίπλα σε αυτούς τους τύπους. Και αυτό μπορεί αρχικά να ισχύει, το τι μπορεί να ακολουθήσει βέβαια είναι άλλη Ιστορία.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αυτά έχω εγώ σκεφτεί κατ' αρχάς.

Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
Ωραίο θέμα. Πίσω από το γεγονός πως τα κακά παιδιά γοητεύουν τις γκόμενες κρύβονται και dady issues. Εννοώ ότι η κοπέλα είχα κακές σχέσεις με τον πατέρα της και επιλέγει να κάτσει σε ένα κακό παιδί με την προσδοκία πως θα τον αλλάξει. Με το να τον αλλάξει υποσυνείδητα αποκαθιστά την κακή σχέση που είχε με τον πατέρα της.
Για κακή τους τύχη οι γυναίκες σπάνια πετυχαίνουν να αλλάξουν το κακό παιδί με αρνητική συνέπεια η σχέση να οδηγείτε σε διάλυση και συγκρούσεις.
Πάντα όταν γνωρίζουμε μια νέα υποψήφια γκόμενα ρωτάμε έμμεσα για την σχέση με τον πατέρα της. Τον βλέπεις συχνά? Έχετε επαφές?

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ωραίο θέμα. Πίσω από το γεγονός πως τα κακά παιδιά γοητεύουν τις γκόμενες κρύβονται και dady issues. Εννοώ ότι η κοπέλα είχα κακές σχέσεις με τον πατέρα της και επιλέγει να κάτσει σε ένα κακό παιδί με την προσδοκία πως θα τον αλλάξει. Με το να τον αλλάξει υποσυνείδητα αποκαθιστά την κακή σχέση που είχε με τον πατέρα της.
Για κακή τους τύχη οι γυναίκες σπάνια πετυχαίνουν να αλλάξουν το κακό παιδί με αρνητική συνέπεια η σχέση να οδηγείτε σε διάλυση και συγκρούσεις.
Πάντα όταν γνωρίζουμε μια νέα υποψήφια γκόμενα ρωτάμε έμμεσα για την σχέση με τον πατέρα της. Τον βλέπεις συχνά? Έχετε επαφές?
Ουσιαστικά αναφέρεσαι σε ένα συνδυασμό των λόγων 1 και 3 που ανέφερα εγώ αρχικά παραπάνω.

Συμφωνώ. Και οι συνσυασμοί των λόγων παίζουν. Ο ψυχισμός του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικός.

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
8
Like
903
Πόντοι
366
να προσθέσω και αφού παντρευτούν τα ''καλά παιδιά'' χωρίζονται σε 2 κατηγορίες .α)αυτές που συνεχίζουν να βλέπουν για καμμιά αρπαχτή με τον ΄΄κακό'' και αυτές που κάθονται στα αυγά τους ,λόγω μεγάλης οικονομικής επιφάνειας του αντρός και ανύπαρκτη δικιά τους,φοβούμενες σε περίπτωση στραβής μην τις στείλει από εκεί που ήρθε.

Εγγρ.
15 Μαρ 2021
Κριτικές
25
Like
6.243
Πόντοι
5.646
Είναι και ή άρνηση του ρόλου που δίνουν στις γυναίκες οι κοινωνίες. Μπορεί μεν να μην είναι παντού όπως στην Ελλάδα (υπερσυντηρητική κοινωνία), αλλά η προτεσταντική ηθική, ο καθολικισμός και βέβαια οι ορθόδοξες εκκλησίες, έχουν γαλουχήσει τις κοινωνίες έτσι που μεγάλωσαν ατελείωτες γενιές κοριτσιών με την προδιαγεγραμμένη μοίρα να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια κλπ. Με 2 λόγια με ακραία καταπίεση και ανηδονισμό. Εκτός Δύσης η εικόνα είναι πια συνήθως ακόμα χειρότερη. Συνεπώς η καθολική άρνηση αυτού του ρόλου, όχι μόνο απέναντι στην οικογένεια αλλά απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, η διάθεση για περιπέτεια, δημιουργούν ένα νέο επιθυμητικό πρότυπο: όσο λιγότερο αποδεκτό είναι γενικά τόσο πιο γαργαλιστικό φαίνεται.

Ναι είναι κοντά στους λόγους 1 κυρίως και 3 αυτό που λέω κι εγώ αλλά πάει και λίγο παραπέρα, ειδικά στο βαθμό που δεν είναι μια φάση στη ζωή μιας γυναίκας αλλά μια μόνιμη ανάγκη, ένα είδος αυτοπροσδιορισμού.

Τελευταία τροποποίηση:

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.690
Πόντοι
736

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Είναι και ή άρνηση του ρόλου που δίνουν στις γυναίκες οι κοινωνίες. Μπορεί μεν να μην είναι παντού όπως στην Ελλάδα (υπερσυντηρητική κοινωνία), αλλά η προτεσταντική ηθική, ο καθολικισμός και βέβαια η ορθόδοξες εκκλησίες, έχουν γαλουχήσει τις κοινωνίες έτσι που μεγάλωσαν ατελείωτες γενιές κοριτσιών με την προδιαγεγραμμένη μοίρα να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια κλπ. Με 2 λόγια με ακραία καταπίεση και ανηδονισμό. Εκτός Δύσης η εικόνα είναι πια συνήθως ακόμα χειρότερη. Συνεπώς η καθολική άρνηση αυτού του ρόλου, όχι μόνο απέναντι στην οικογένεια αλλά απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, η διάθεση για περιπέτεια, δημιουργούν ένα νέο επιθυμητικό πρότυπο: όσο λιγότερο αποδεκτό είναι γενικά τόσο πιο γαργαλιστικό φαίνεται.

Ναι είναι κοντά στους λόγους 1 κυρίως και 3 αυτό που λέω κι εγώ αλλά πάει και λίγο παραπέρα, ειδικά στο βαθμό που δεν είναι μια φάση στη ζωή μιας γυναίκας αλλά μια μόνιμη ανάγκη, ένα είδος αυτοπροσδιορισμού.
Σωστά. Δεν ξέρω αν η πλειοψηφία αυτού του τύπου συμπεριφοράς είναι μόνιμη στάση ζωής η κάποια παροδική φάση.

Νομίζω και τα δυο παίζουν, αλλά για το τι αποτελεί πλειοψηφία δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
να προσθέσω και αφού παντρευτούν τα ''καλά παιδιά'' χωρίζονται σε 2 κατηγορίες .α)αυτές που συνεχίζουν να βλέπουν για καμμιά αρπαχτή με τον ΄΄κακό'' και αυτές που κάθονται στα αυγά τους ,λόγω μεγάλης οικονομικής επιφάνειας του αντρός και ανύπαρκτη δικιά τους,φοβούμενες σε περίπτωση στραβής μην τις στείλει από εκεί που ήρθε.
Ισχυει. Οι ''ιδιαίτερες΄΄ σχέσεις των ευκατάστατων κυριών με τους γυμναστές του για παράδειγμα είναι ''σημείο αναφοράς'' :grin: :grin:

Επισης ισχύει ότι πολλές πολλά φαντασιώνονται αλλά ο φόβος φυλλάει τα έρμα.:D:

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Πρώτος Λόγος. Η αντίδραση.

Συνήθως αφορά νέες κοπέλες που έχοντας ζήσει σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον την παιδική και εφηβική τους ηλικία, όταν ενηλικιώνονται στο πλαίσιο μιας άτυπης ‘’επανάστασης’’ πηγαίνουν με όλους εκείνους τους τύπους που οι γονείς τους τις συμβούλευαν να αποφεύγουν.
το θεμα ετυχε να το συζητησω σε παρεα, γιατι καταληγουν καποιες καλες κοπελες με περθωριακους. Ισως η αυτοπεποιθηση που εκπεμπει ο ο τυπος να ειναι σημαντικος παραγοντας. Ο γεροντοτερος της παρεας ειπε οτι κανενας γονιος δε λεει τη κορη να προσεχει με ποιον θα παει, απλα λεει να βρεις ενα καλο παιδι. Το καλο παιδι ειναι και θεμα ορισμου. Δεν ειχα σκεφτει κατι τετοιο.
Θα το κανω πιο συγκεριμενο. Ολες οι ταινιες και ολα τα τραγουδια π.χ παπακωνσταντινου παρουσιαζουν τον περιθωριακο τυπο, ως καλοκαγαθο με καλη καρδια, που πισω απο την επιφανειακη σκληροτητα κρυβεται κατι το αγαθο.

Καμια κοπελα που παει με περιθωριο δεν ειναι καλη και αυτη ειναι σκαρτη, το αποτελεσμα των επιλογων της το δειχνει.

Θα ηταν πολυ ωραιο να μας περιγραψεις το τι ειχες ακουσει απο την παρεα των ελλεηνιδων. Ετσι να παρουμε και εμεις κομματι. Μην εισαι μουναχοφαης

Εγγρ.
15 Μαρ 2021
Κριτικές
25
Like
6.243
Πόντοι
5.646
Σωστά. Δεν ξέρω αν η πλειοψηφία αυτού του τύπου συμπεριφοράς είναι μόνιμη στάση ζωής η κάποια παροδική φάση.

Νομίζω και τα δυο παίζουν, αλλά για το τι αποτελεί πλειοψηφία δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία.
Ναι ούτε εγώ μπορώ να ξέρω. Από την πείρα μου βλέπω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι παροδική φάση στις ζωές των περισσότερων και στο τέλος υποτάσσονται, ασυνείδητα ή και συνειδητά στον μικροαστισμό και τις οικογενειακές/κοινωνικές απαιτήσεις. Αλλά σιγά σιγά οι καιροί αλλάζουν. Βλέπω πιο συχνά πια γυναίκες που δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουν. Μερικές φορές αυτή η στάση ζωής γίνεται πεισματικά το πρώτο μέλημά τους. Ξέρεις "τα καλά κορίτσια παντρεύονται, τα κακά γαμιούνται". Όπως και να το κάνουμε, η πατριαρχία είναι δύσκολη πίστα. Εμείς έχουμε προνόμιο σε αυτό. Καταπιεστήκαμε λιγότερο σεξουαλικά. Ας το παραδεχτούμε.

torrente

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2010
Κριτικές
9
Like
345
Πόντοι
281
Επειδη τα εχω προσφατα θα καταθεσω την αποψη μου. Εδω και ενα χρονο χωρισμενος (ειμαι 39) και μετα απο μια σχεση που την εληξα γιατι δεν εβλεπα μελλον, προσπαθω να βρω τα πατηματα μου στο παιχνιδι της κατακτησης, δημιουργια κυκλου κλπ. Οποτε εχω μια γνωριμια απο dating app που ενω ξεκινησε καλα στραβωσε ( ενω παιχτηκε πηδημα) και εξελιχθηκε σε φιλια.. Μεσα απο τη συναναστροφη με τις 35ρες της παρεας και ατελειωτες συζητησεις με τη ενδιαφερομενη το resume ειναι το εξης (κατινπου ισως το ξερετε ηδη) Ολες οταν γνωριζουν καποιον για να τον κανουν γκομενο για να τον ερωτευτουν θελουν να ναι «αρσενικο» «alpha male» «να ξερει τι θελει» «να ειναι σιγουρος για τον ευτο του κλπ. Ενα καλο παιδι που θα παει με το σταυρο στο χερι θα μπει στην κατηγορια «φιλος» και θα φαει cockblocking. Οι γυναικες θελουν τον αντρα κυνηγο με οτι συνεπαγεται αυτο. Ολες οι κατηγοριες που αναφερατε οντας χρονια εργενηδες, σε αλεπαλληλες σχεσεις, φλερτ κλπ εχουν εξελιξει το παιχνιδι τους οποτε οι γυναικες τους ερωτευονται πολυ πιο ευκολα...

Οι γυναικες που αποτελουν το δειγμα μας ειναι γυναικες 35+ εργενισσες, περπατημενες που υποτειθεται οτι ψαχνουν τον ενα και μοναδικο αλλα ακολουθωντας το patttern αυτο τρωνε τα μουτρα τους ξανα και ξανα

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Έχουν παίξει μεγάλο ρόλο τα μίντια.

Ολο το show business δημιουργεί πρότυπα όπως o Colin Farell, η Jason Statham. Δύναμη, αυτοπεποίθηση και εγωσιμός στα άκρα.
Ετσι οι γυναίκες αυτά αναζητούν.

Αγνοούν βέβαια συνήθως ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνοδεύονται και από άκρατο εγωκεντρισμό και τελικά φιλοτομαρισμό που η γυναικεία έλξη δεν μπορεί ούτε να υπερσκεδάσει ούτε να δαμάσει όπως αφελώς κάποιες πιστεύουν. Πέραν του ότι από τη φύση της η γυναικεία έλξη είναι παροδική. Τα αποτελέσματα τα δείχνει η ζωή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom