Νέα

Η γλώσσα μας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 85
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
παντως η ανορθογραφια με χαλαει κ μενα πολυ
αλλα στα φορουμς μπορει να οφειλεται κ στο οτι γραφουν γρηγορα κ δεν κοιτανε τα ποστ τους...
φανταζομαι καποιους τους ενοχλει κ οταν δεν γραφουμε κεφαλαια ποτε ή με τονους... αλλα ειναι απλα πολυ χρονοβορο.. στο πισι παντα :P

δε ζητάω να ξέρεις πώς γράφεται το προκατειλημμένος.
Ούτε να ξέρεις ότι είναι οι επικεφαλής και όχι επικεφαλείς.
ζητάω να ξέρεις πώς γράφονται άλλα απλά....
Και δυστυχώς πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να γράφω ορθογραφικά λάθη από συνήθειο που βλέπω άλλους να διαλύουν τις λέξεις.......

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
εγω παλι κ αυτα τα ζηταω χαχαχα
κ οποτε τυγχαινει να εχω κανει ορθογραφικο λαθος σε ποστ κ να το κοιταξω μετα κ να μην μπορω να το διορθωσω φορτωνω...
αλλα ειμαι ψυχακιας..  :P αν μπορουσα θα διορθωνα ολες τις ανορθογραφιες που βλεπω εδω μεσα χαχαχα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Καθόλου τυχαίο δεν είναι (νομίζω), ότι και στη Ρόδο αλλά πολύ περισσότερο στη Σύμη τα καθομιλούμενα Ελληνικά μοιάζουν πολύ περισσότερο με τα αρχαία 9αναλογικά) σε σχέση με τα αντίστοιχα καθομιλούμενα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η προφορά 9ειδικά των Συμιακών) θυμίζει πολύ τα κυπριακά καθομιλούμενα Ελληνικά ενώ είναι σαφής η διατήρηση των βασικών και απαράβατων κανόνων του αρχαιοελληνικού συντακτικού, όπως για παράδειγμα το να μην τελειώνει ποτέ μια πρόταση με το επίρρημα στο τέλος της. Μεγάλη κουβέντα πάντως αυτή. Ειδικά αν προστεθεί ο παράγων της αριθμοκωδικοποίησης και του ειδικού βάρους των λέξεων που χρησιμοποιούντο στην αρχαία ελληνική, που σωστά όπως παρατηρήθηκε παραπάνω γραφόταν ΜΟΝΟ με κεφαλαία.
η νεοελληνική είναι πλέον άθλια γλώσσα.....
Οι Ελληνες έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια εκτός της ετυμολογίας και της γραμματικής, του συντακτικού και της σωστής προφοράς......

Το γερμανικό συντακτικό είναι απαράμιλλης ομορφιάς και θυμίζει πολύ την αρχαία ελληνική....

Αμφιβάλλω εάν ερωτήσεις πιτσιρικάδες τι είναι η Δοτική και σου απαντήσουν, όπως και τι σημαίνει ένα ρήμα να συντάσσεται με δοτική, γενική, ή αιτιατική.

Ακόμα και οι Αγγλόφωνοι που τους κοροιδεύουν για την απλοποιημένη γλώσσα τους μπορούν από την προφορά μιας λέξης να καταλάβουν τη γραφή της και τι σημαίνει....

Οταν πεις νεοελληνιστί στον εγγλέζο
Αι γουιλ γκόου του δε μπίτς θα γελάσει γιατί νομίζει ότι αναφέρεσαι σε πουτάνα......

Εσύ απορείς σα μαλάκας νεοέλληνας....
Γιατί ποτέ κανείς μαλάκας δε σου έμαθε τι σημαίνει βραχύ και μακρό φωνήεν..... Το ωμέγα και το όμικρον δεν υπάρχουν από βίτσιο... Υπάρχουν για κάποιο λόγο που στη νεοελληνική εκφυλίστηκε σε σημείο ξεφτίλας....
Το ω είναι μακρό και το ο είναι βραχύ. Με πολλές συνέπειες τόσο για την προφορά, όσο και για τη γραμματική και τον τονισμό.

να πούμε λοιπόν ότι η παραλία, aka beach προφέρεται μπιιιτς......
ενώ η σκύλα bitch προφέρεται μπιτς. Κοφτά και ξερά. Γι αυτό οι Εγγλέζοι γελάνε μαζί σας......
Κυρίως γιατί κανείς μαλάκας στο σχολείο δε σας έμαθε ότι η ορθογραφία δεν εφευρέθηκε για να σας ταλαιπωρεί, αλλά για να σας διευκολύνει στον τρόπο που διαβάζετε ένα κείμενο, αλλά και που το ξεχωρίζετε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
κ οποτε τυγχαινει να εχω κανει ορθογραφικο λαθος σε ποστ κ να το κοιταξω μετα κ να μην μπορω να το διορθωσω φορτωνω...
αλλα ειμαι ψυχακιας..  :P αν μπορουσα θα διορθωνα ολες τις ανορθογραφιες που βλεπω εδω μεσα χαχαχα

+ 40% του νησιού που σου λείπει κοριτσάρα μου........

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
η νεοελληνική είναι πλέον άθλια γλώσσα.....
Οι Ελληνες έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια εκτός της ετυμολογίας και της γραμματικής, του συντακτικού και της σωστής προφοράς......

Το γερμανικό συντακτικό είναι απαράμιλλης ομορφιάς και θυμίζει πολύ την αρχαία ελληνική....

Γιατί ποτέ κανείς μαλάκας δε σου έμαθε τι σημαίνει βραχύ και μακρό φωνήεν..... Το ωμέγα και το όμικρον δεν υπάρχουν από βίτσιο... Υπάρχουν για κάποιο λόγο που στη νεοελληνική εκφυλίστηκε σε σημείο ξεφτίλας....
Το ω είναι μακρό και το ο είναι βραχύ. Με πολλές συνέπειες τόσο για την προφορά, όσο και για τη γραμματική και τον τονισμό.

Κυρίως γιατί κανείς μαλάκας στο σχολείο δε σας έμαθε ότι η ορθογραφία δεν εφευρέθηκε για να σας ταλαιπωρεί, αλλά για να σας διευκολύνει στον τρόπο που διαβάζετε ένα κείμενο, αλλά και που το ξεχωρίζετε.

Συνολικά συμφωνώ. Είχα την τύχη, από επιμονή του (αμόρφωτου σε σχολείο αλλά μορφωμένου μέσα απο τη ζωή) πατέρα μου να τελειώσω τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, οπότε φυσικά και γνωρίζω για τις ομοιότητες του αρχαιοελληνικού με το γερμανικό συντακτικό, αφού άλλωστε αυτή η συγγένεια δημιουργήθηκε λόγω της οριοθέτησης των βασικών συντακτικών παραμέτρων από τον Γκαίτε που ήταν μελετητής της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Όσο για τους καθηγητές μας εκεί, είχα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ τύχη να με ΔΙΔΑΞΕΙ Ελληνικά και Ιστορία ο Οδυσσέας Λαμψίδης (κάνε αναζήτηση google), τον οποίο ακόμα φέρνω στο μυαλό μου με ευγνωμοσύνη για τις γνώσεις που μου μετέδωσε.
Συνολικά πάντως καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς και εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις σε άλλα ποστ να φαίνεσαι πολύ πιο αφελής και αδιάφορος.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
το χειροτερο πραγμα ειναι τα γκρικλιζ... σου διαλυουν την ορθογραφια οσο τα χρησιμοποιεις...

μην θυμηθω τωρα κ τον τροπο που γραφουν τα μικρα πλεον στα σμσ κ τα πισι... κοβουν ολα τα φωνηεντα...ε χολ νιου λεβελ οφ ραιτινγκ χαχαχα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Συνολικά πάντως καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς και εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις σε άλλα ποστ να φαίνεσαι πολύ πιο αφελής και αδιάφορος.
ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν κάποιος είτε από βλακεία, είτε από αμορφωσιά σε κοροιδεύει, ή αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες γλωσσικής, γραμματικής και συντακτικής επικοινωνίας.......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

το χειροτερο πραγμα ειναι τα γκρικλιζ... σου διαλυουν την ορθογραφια οσο τα χρησιμοποιεις...

μην θυμηθω τωρα κ τον τροπο που γραφουν τα μικρα πλεον στα σμσ κ τα πισι... κοβουν ολα τα φωνηεντα...ε χολ νιου λεβελ οφ ραιτινγκ χαχαχα
γάματα νησιώτισσα.......

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
γτ φλρκ?
κτ τ απλ π ινε...

χαχαχα (σορρυ... χ χ χ)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
αλλά και πάλι μπάιτ....
Δε φταίνε τα παιδιά... Φταίει ο μαλακισμένος τρόπος που διδάσκονται τα παιδιά τη γλώσσα και την ορθογραφία......
Είναι για μένα σημαντικότερο πράγμα η ετυμολογία... Η ορθογραφία θα έρθει ακριβώς από αυτή τη γνώση της ετυμολογίας...........

Δε μαθαίνεις κάτι παπαγαλία... Πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις..........

Γαμώ τα ελληνικά σχολεία και τους έλληνες δασκάλους...
Ελληνικά έμαθα από μια Γερμανίδα, έναν Κύπριο και έναν Αγγλο καθηγητή που είχα...... Η μια με μάθαινε Γερμανικά, ο άλλος ιστορία και ο τρίτος Αγγλικά....

Ελληνική παιδεία πιασταβγοκαικούρευτο δλδ.....

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Επισκέπτης
χωσε περσονα..
γκαζωσε & αλλο,γαμω τα πτυχια τους..

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
ο εγκέφαλός μου πιάνει θερμοκρασία να ψήσω αυγά για τον φίλο μου τον Σίγκμουντ.
Περσόνα, κλοπυραϊτ έκανα. Έτσι έλεγαν για τον George Stefanopoulos... :2funny: :2funny:

oι Κύπριοι ομιλούν την Ελληνική κατά τρόπο που προσεγγίζει πολύ περισσότερο την αρχαία ελληνική.... 
Γενικά μιλούν πολύ καλύτερα Ελληνικά, παρά τις αγγλικούρες που χώνουν ανάμεσα. Και εγώ δεν έχω καμία σχέση με Κύπρο.

Βρε Μπαϊτούλα, καλά τα λες, αλλά γιατί δεν τονίζεις τις λέξεις;;

Ε, καλά, έπρεπε να το φανταστώ, ωραίο κόμμα...

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
αλλά και πάλι μπάιτ....
Δε φταίνε τα παιδιά... Φταίει ο μαλακισμένος τρόπος που διδάσκονται τα παιδιά τη γλώσσα και την ορθογραφία......
Είναι για μένα σημαντικότερο πράγμα η ετυμολογία... Η ορθογραφία θα έρθει ακριβώς από αυτή τη γνώση της ετυμολογίας...........

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
Η μεγαλύτερη ευθύνη του λαικισμού και της "πολιτιστικής επανάστασης" του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα και Υπουργού Παιδείας Μαρούδα αυτή ακριβώς ήταν, η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας της γλώσσας και η απλοποίηση (τρομάρα τους) της εκμάθησης. Προσπάθησε ο μακαρίτης ο Τρίτσης να διορθώσει την κατάσταση αλλά τον καρατόμησαν γιατί δε τους βόλευε

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Σιγμούνδιε μελάτα τα θες, ή σφιχτά;
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
ρε λες τα πιτσιρίκια να τρώνε διαρκώς ληγμένα;
βαριουνται να γραφουν
εξελιξη ειναι κ αυτο... πως εμεις κοψαμε το και κ το καναμε "κ" κ το δηλαδη κ το καναμε "δλδ" κ αλλα πολλα.. η γενια μου..
ε η δικη τους τα εκοψε ολα να τελειωνουμε μια ωρα αρχιτερα *P
Βρε Μπαϊτούλα, καλά τα λες, αλλά γιατί δεν τονίζεις τις λέξεις;;
βαριεμαι φρουντ παρα πολυ
κ εχω συνηθισει σε συγκεκριμενο στυλ γραψιματος στα φορουμ κ αν τ αλλαξω νομιζω δεν θα με αναγνωριζω...

μην κοιτας που κανω παρατηρησεις κ εγω δεν ειμαι καλυτερη.. *P

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Η μεγαλύτερη ευθύνη του λαικισμού και της "πολιτιστικής επανάστασης" του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα και Υπουργού Παιδείας Μαρούδα αυτή ακριβώς ήταν, η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας της γλώσσας και η απλοποίηση (τρομάρα τους) της εκμάθησης. Προσπάθησε ο μακαρίτης ο Τρίτσης να διορθώσει την κατάσταση αλλά τον καρατόμησαν γιατί δε τους βόλευε
έχουν γίνει και άλλες τέτοιες....
Ψυχάρης, Κοραής....
Το θέμα δεν είναι τι διδάσκεσαι, αλλά πώς.......
Βάζω στοίχημα ότι πολλοί τριτοδεσμίτες που έκαναν αρχαία ελληνικά 3 ολόκληρα χρόνια, ακόμα και τώρα ξέρουν λιγότερα από πολλούς ξένους που τα είχαν ως μάθημα επιλογής στο πανεπιστήμια.....
Ο τρόπος είναι αυτός που κάνει το κακό... Οχι η απλοποίηση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
η μπάιτ είναι τόσο προχωρημέ γκομενί που στέ τα μηνύ από πιντιέι...... :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Σιγμούνδιε μελάτα τα θες, ή σφιχτά;
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
[size=14pt]Σιγμούνδιε!!![/size] :2funny: :2funny: :2funny:
Έγραψες πάλι :2funny: :2funny: :2funny:
Τα αυγά ποσέ παρακαλώ και άτριχα... :2funny: :2funny:

βαριεμαι φρουντ παρα πολυ
κ εχω συνηθισει σε συγκεκριμενο στυλ γραψιματος στα φορουμ κ αν τ αλλαξω νομιζω δεν θα με αναγνωριζω...
Να είδες τι κάνεις: ούτε διαλυτικά δεν βάζεις.
Οπότε από Freud (Φροϋντ) έγινα Froud! :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom