pantremenos(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2007
- Like
- 12
- Πόντοι
- 66
Πες τα χρυσόστομε.Δεν χρειαζόμαστε κανένα Kissinger ή άλλο ξένο δάκτυλο να μας πλήξει. Πληττόμεθα μόνοι μας ανέτως και καθημερινώς.
![Ναι! :rockon: :rockon:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/rockon.gif)
![Ναι! :rockon: :rockon:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/rockon.gif)
Πες τα χρυσόστομε.Δεν χρειαζόμαστε κανένα Kissinger ή άλλο ξένο δάκτυλο να μας πλήξει. Πληττόμεθα μόνοι μας ανέτως και καθημερινώς.
κι οσο για τη γλωσσα, ειναι ενα βημα μονο. Hδη δεν ακουν τα παιδια ελληνικα στα σχολεια που χουν γεμισει αλλοδαπους... αλλοιωνομαστε κι εμενα αυτο με πειραζει
κοιτα δεν τον ξερω τον τυπο...οσο για σενα λαθος μου γιατι δεν σε ξερω επισης.αλλα ομως δε μ αρεσει ολο αυτο σημερα που εχουμε ξεχασει καποια πραγματα οπως να εμαστε ευγενικοι και καθαροι .η να τρωμε σαν ανθρωποι κανονικο φαγητο και να ακουμε παραδοσιακη μουσικη και να φερομαστε με σεβασμο σε αυτον που το αξιζει
Με ποιο κόμμα έχει εκλεγεί αυτό το φρούτο?Έχω και εγώ καταγωγή από την Κύπρο και για να πάρετε μια ιδεά σχετικά με τον Ματσάκη, φανταστείτε τον Πλεύρη, τον Λεβέντη και τον Βεργή σε μία συσκευασία. Πιο γραφικός και από το Ημεροβίγλι. Στην Κύπρο με το που βγαίνει στην τηλεόραση ξεκινάνε τα γέλια. Από την άλλη μεριά, το ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ευρωβουλευτής φτάνει για να βάλουμε τα κλάματα.
παντως απ τους κυπριους που γνωριζω ολοι για κλαμπακι λενε και γυμναστηριο,κανενας σεβασμος στην παραδοση!φυσικα κ λαθος σου γιατι δεν με ξερεις
κ επι της ουσιας συμφωνω μαζι σου κ περιπου τα ιδια πιστευω
αλλα εν προκειμενω δεν τιθεται θεμα αλλαγης του αλφαβητου επειδη ξυπνησε ενα πρωι αυτος κ δεν ειχε τι να κανει κ ειπε "ε ας προτεινω κ αλλη μια βλακεια απ τις πολλες που κανω κατα καιρους..."
Με ποιο κόμμα έχει εκλεγεί αυτό το φρούτο?
οχι αλλα οι κυπριοι το παρακανουν....ενω υποθετω οτι κανενας ελλαδιτης δεν αρεσκεται σε κλαμπακια κ γυμναστηρια? κ ολοι ανεξαιρετως σεβονται την ελληνικη γλωσσα κ την παραδοση?![]()
με το ΔΗΚΟ
Κι εμένα... γι' αυτό κι άνοιξα αυτό το thread!
τα πανεπιστημια ειναι απ τα καλυτερα μερη που σκοτωνουν τη γλωσσα...εχω δει κατι καθηγηταρες να λενε ξαναεπαναλαμβανω παλι....ασε το αλλο,που μπλεκουν καθαρευουσα με νεοελληνικη!!μάλιστα......
εδώ ρε γίνεται σ αυτό το σάιτ καθημερινά σοδομισμός της Ελληνικής από άτομα που δηλώνουν πώς έχουν σπουδάσει.......
Οταν τους την πεις σου απαντάνε εγώ είμαι αστροφυσικός, μαθηματικός, αρχιτέκτονας, ηλεκτρολόγος, έχω μείνει πολλά χρόνια όξω.......
Λες και μέχρι να σπουδάσουν, αλλά και στο πανεπιστήμιο μορφώθηκαν χρησιμοποιώντας τη νοηματική..........
Και όχι δεν είμαι ρατσιστής....
Δικαιολογώ σε μπετατζή του δημοτικού να κάνει λάθος την παθητική και ενεργητική φωνή (βέβαια αυτό είναι στοιχειώδες του Δημοτικού), αλλά όταν βλέπω άνθρωπο με πτυχίο να γράφει "απαγορεύετε το κάπνισμα" εκτόε του ότι ρωτάω ποιοί το απαγορεύουν, ο εγκέφαλός μου πιάνει θερμοκρασία να ψήσω αυγά για τον φίλο μου τον Σίγκμουντ.
οχι απλα δεν τους γνωριζεις ολουςοχι αλλα οι κυπριοι το παρακανουν....
δλδ απ το αν αρεσουν σε καποιον η οχι τα ρεμπεταδικα κρινεις τα πιστευω του οσον αφορα στη γλωσσα κ στην παραδοση?συν το οτι οσες φορες εχω πει σε κυπριο για ρεμπεταδικο μ εχει κοιταξει σα να του βρισα τη μανα...
οχι ρε συ αλλα δε θα κοιταγα τον αλλο ετσι γι αυτο το λογο...οχι απλα δεν τους γνωριζεις ολους
κ σορρυ κιολας που δε θα κατσουμε να απολογουμαστε για την μλκια του καθενος που τυγχανει ελληνοκυπριος... οπως δεν ζηταμε να το κανετε κ εσεις για τον καθε ασχετο κ ανιστορητο ελλαδιτη
δλδ απ το αν αρεσουν σε καποιον η οχι τα ρεμπεταδικα κρινεις τα πιστευω του οσον αφορα τη γλωσσα κ την παραδοση?
ουτε εμενα μ αρεσουν κ τι να λεει?![]()
δεν χρειαζεται να μου το πεις διοτι το ξερω πως φερονται οι περισσοτεροικαι δεν τους βαζω ολους σε ενα τσουβαλι αλλα γενικως εχω ενα θεμα με τους κυπριους γιατι στο πανεπιστημιο πολυ καπως το παιζουν.και παλι μη πεις οτι γενικευω...αληθεια ειναι αυτο που σου λεω
τι να σου πω δεν ξερω...οπως ειπα κρινω με βαση την εμπειρια μου.το κουρασαμε,ας πιασουμε αλλους τωραπαντως η ανορθογραφια με χαλαει κ μενα πολυ
αλλα στα φορουμς μπορει να οφειλεται κ στο οτι γραφουν γρηγορα κ δεν κοιτανε τα ποστ τους...
φανταζομαι καποιους τους ενοχλει κ οταν δεν γραφουμε κεφαλαια ποτε ή με τονους... αλλα ειναι απλα πολυ χρονοβορο.. στο πισι παντα
δεν χρειαζεται να μου το πεις διοτι το ξερω πως φερονται οι περισσοτεροι
μεγαλη κουβεντα αυτη κ δεν εχω διαθεση να την ανοιξω
παντως αλλιως ειναι να πας κυπρο κ να γνωρισεις ανθρωπους κ να δεις πως ζουν κλπ κ αλλιως να κρινεις απ τους φοιτητες που ειναι ελλαδα..
Καθόλου τυχαίο δεν είναι (νομίζω), ότι και στη Ρόδο αλλά πολύ περισσότερο στη Σύμη τα καθομιλούμενα Ελληνικά μοιάζουν πολύ περισσότερο με τα αρχαία 9αναλογικά) σε σχέση με τα αντίστοιχα καθομιλούμενα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η προφορά 9ειδικά των Συμιακών) θυμίζει πολύ τα κυπριακά καθομιλούμενα Ελληνικά ενώ είναι σαφής η διατήρηση των βασικών και απαράβατων κανόνων του αρχαιοελληνικού συντακτικού, όπως για παράδειγμα το να μην τελειώνει ποτέ μια πρόταση με το επίρρημα στο τέλος της. Μεγάλη κουβέντα πάντως αυτή. Ειδικά αν προστεθεί ο παράγων της αριθμοκωδικοποίησης και του ειδικού βάρους των λέξεων που χρησιμοποιούντο στην αρχαία ελληνική, που σωστά όπως παρατηρήθηκε παραπάνω γραφόταν ΜΟΝΟ με κεφαλαία.oι Κύπριοι ομιλούν την Ελληνική κατά τρόπο που προσεγγίζει πολύ περισσότερο την αρχαία ελληνική.... Το βραχύ και μακρό έχει παραμείνει ακόμα και σήμερα στην κυπριακή διάλεκτο. Αυτό που τώρα το κοροιδεύουν όλα τα νεοελληνικά εξυπνοπούλια.................
Ενα απλό παράδειγμα:
Το Ελληνες οι κύπριοι το λένε όπως πρέπει ..... με δύο λάμδα.....
Εμείς οι "έλληνες" το διπλό λάμδα το έχουμε καταργήσει (αθήνα), ή ακόμα και το απλό το έχουμε διπλασσιάσει (θεσσαλονίκη)
Υ.Γ.
Δεν έχω καμμία συγγενική, ή φιλική σχέση με Κύπριους.