οπως γνωριζουμε οι μαθητες του τον ειχαν δει και να πολλαπλασιαζει αρτους και να περπαταει πανω στο νερο και να θεραπευει κοσμο και ν ανασταιανει νεκρους...παρολαυτα π πετρος τον απαρνηθηκε 3 φορες ενω οι υπολοιποι κρυφτηκαν σαν τους λαγους για να αποφυγουν συληψης..
τι ηταν αυτο ομως που τους εκανε μετα τον θανατο του να βγουν εξω και να βρωντοφωναξουν οτι ο ιησους ηταν ο χριστος? να μαρτυρησουν για εκεινον διχως καν να σκεφτουν λεπτο να τον απαρνηθουν..ολοι μαρτυρησαν εκτος του ιωαννη που εγραψε την αποκαλυψη..
τι ηταν αυτο λοιπον που τονωσε τοσο πολυ την πιστη τους? τι ειδαν?
βλεπουμε μια στροφη στην συμπεριφορα τους 100%..απο το κρυο στο καυτο..
τεσπα..καθενας μας εχει τα πιστευω του..εγω πιστευω οτι τουτη η ζωη ειναι εντελως ματαιη και μια δοκιμασια..και το ποσο ματαιη ειναι φενεται στην χωρα μας τωρα που η καλοπεραση εφυγε και φανηκε η γυμνια μας και ο εγωισμος μας
την αγαλιαση και την ηρεμια που νιωθω οταν εξομολουμε δεν την εχω νιωσει ποτε ξανα..
Καλά μη τρελαθούμε κιόλας!!! Τον είδαν οι μαθητές του να πολλαπλασιάζει τον άρτο!!! Να με συμπαθάς αλλα αν το πάμε έτσι μπορούμε να πιστέψουμε και τους αρχαίους έλληνες, που πολλοί απ αυτούς έλεγαν πως επικοινωνούν με τους θεούς. Ιστορικά αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού γίνεται από έναν ιστορικό που έζησε στη περιοχή του Ισραήλ στην ίδια περίπου περίοδο με τον Ιησού και τον αναφέρει....Αλλά για πολλαπλασιασμό των άρτων (που όπως και να το κάνουμε θα ήταν κατι που θα είχε κάνει πάταγο την εποχή εκείνη και θα το συζητούσαν για χρόνια ολόκληρα) και τα σχετικά δεν αναφέρει, αντίθετα αναφέρει πως ήταν ένας σοφός άνθρωπος.
Όσο για τα ευαγγέλια, θα πρέπει να ξέρεις πως θεωρούν ότι έχουν γραφτεί από 50 μέχρι 100 χρόνια μετά το θάνατο του Ιησοού και πως φυσικά έχουν τεραααααααααααααστιες αποκλίσεις σε διάφορα συμβάντα.
Απλά το λέω γιατί όπως λες εσύ για τα ευαγγέλια έτσι μπορεί να πει κάποιος άλλος για τα γραπτά που αναφέρονται στο Ελληνικό 12θεο, ή γι αυτό του Μίθρα, ή του Όσιρη κτλπ κτλπ.
Τώρα αν αυτή η ζωή είναι μάταιη έρχεται σύμφωνα με τ Ευαγγέλια ο ίδιος ο Ιησούς να σε διαψεύσει, όταν στο κήπο λίγο πριν "προδωθεί" (γιατί υπάρχουν και αυτοί που λένε πως δε προδώθηκε, αντίθετα ο ίδιος είχε πει στον Ιούδα το τι να κάνει) είχε πει στο θεό πως η ζωή είναι ωραία και γλυκιά και αν γινόταν να μη τραβήξει ότι είναι να τραβήξει. Άρα για κάποιον που ξέρει πως η ζωή εδώ είναι εντελώς μάταιη θα ήθελε να τελιώνει με αυτή μια ώρα γρηγορότερα και όχι να παρακαλάει να μη γίνει ότι είναι να γίνει.
Ο εγωισμός και η γύμνια μας δεν έχει να κάνει με θρησκευτικές αντιλήψεις. Έχει να κάνει με τη παιδεία μας, με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, και τα προσωπικά μας βιώματα.
Α! Και εγώ όταν λέω τα προβλήματά μου, και τις "αμαρτίες" μου στους φίλους μου νοιώθω πιο ήρεμος, παρότι οι φίλοι μου δεν είναι εξομολογητές. Πιστεύω πως αυτό είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Πως αν λέει τα βάσανά του και τα πράγματα που τον προβληματίζουν σε άλλους βρίσκει μια εσωτερική ηρεμία που δεν είχε πριν όταν τα κρατούσε μέσα του.
Ασφαλώς και πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και σε ότι θέλει.Απλά καλό είναι να μη προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι η χ θρησκεία είναι καλύτερη από την ψ και ότι βοηθάει τους ανθρώπους να γίνουν πιο έξυπνοι. Αυτά είναι μαλακίες....Η πνευματική ικανότητα ενός ανθρώπου, που ζει ελεύθερος, δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία.