Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Η συζήτηση μαζί σου έλαβε τέλος.

πάρε μία

pipe2.jpg

και άσε μας  ήσυχους.

Α! Επιλέγεις και με το με ποιους θα συζητήσεις.
Όσους σε "δυσκολεύουν" τους "κόβεις" από συνομιλητές.

Δεν συνάδει ιδιεταίρως με την σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία αυτό!
Για "Σταλινική" μέθοδος μου φάνηκε...

Επισκέπτης
Η διαφορά μας έγκειται στο ότι πουθενά δεν διαφαίνεται πως η λατρεία του Δία και των λοιπών Ολυμπίων διεκόλυνε ή προήγαγε την επιστημονική γνώση. Απλά δεν την απαγόρευε είπαμε.
Δεν παρακολούθησα τη συζήτηση εξ' αρχής αλλά έχω να κάνω μια επισήμανση πάνω σ' αυτό.
Ο Χριστιανισμός είναι μια ξένη θρησκεία που επιβλήθηκε/υιοθετήθηκε από διάφορους λαούς. Οπότε αυτοί οι λαοί πήραν κάποια δόγματα διαφορετικά από τη δική τους κουλτούρα κιι έτσι έπρεπε να προσαρμόσουν τη ζωή τους σ' αυτά (καθώς τα δόγματα δεν προσαρμόζονται εκ φύσεως). Σκοταδισμό έλεγε το δόγμα; Ε σκοταδιστές θα γίνονταν σιγά σιγά οι λαοί. Φωτισμό έλεγε το δόγμα; Ε φωτισμένοι θα γίνονταν οι λαοί μέχρι που δεν θα είχαν πια ανάγκη το δόγμα.
Το δωδεκάθεο αντίθετα, δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες για να διευκολύνει την κατανόηση του κόσμου. Και επειδή κανένας λαός δεν θέλει απαγορεύσεις και όρια, δεν δημιούργησαν δόγματα που θα τους κρατούσαν δέσμιους.
Έφτιαξαν έτσι, μια πιο ανθρωποκεντρική θρησκεία.
Το δωδεκάθεο λοιπόν, δεν βοηθάει την εξέλιξη της γνώσης και το επιστημών, αλλά η ροπή των Ελλήνων προς την επιστήμη και τη γνώση τους οδήγησε να πλάσουν μια θρησκεία ανάλογη που δεν θα στεκόταν εμπόδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
χωρις να μαι καννενας φανατικος δεν πιστευω οτι ο χριστιανισμος σαν θρησκεια εχει και πολλους περιορισμους!!!
το οτι σου λεει αγαπα τον πλησιον σου να κανεις καλες πραξεις αυτα δεν ειναι περιορισμοι!!
μην πιανεστε απο περιπτωσεις προγαμιαιες σχεσεις κλπ κλπ!!!
εγω ειδα σε αλλο κρατος μουσουλμανους φοιτητες οι οποιοι ειχαν πολλους περιορισμους....40-50 λεπτα πρωινη-καθημερινη προσευχη....οχι αλκοολ χοιρινο, οι δε γυναικες εχουν ακομη περισσοτερους περιορισμους!!!!
τωρα 12θεο γιαχωβαδες....κλπ ο καθενας πιστευει οτι θελει!!!
ελευθεροι ειμαστε!
απλα να μην προσπαθουμε με την αποψη μας να επιβαλουμε την γνωμη μας σε αλλους η να τα βγαλουμε και ΟΛΛΑ αχρηστα!!
βαριεμαι πραγματικα να το αναλυσω!!!
βλεπω πολυ ακραιες αποψεις....και δεν.......

Επισκέπτης
Όλες οι θρησκείες έχουν περιορισμούς. Κάποιες περισσότερους, κάποιες λιγότερους.
Αν ασπάζεσαι ένα δόγμα, κάθε μετέπειτα σκέψη σου πηγάζει απ' αυτό, άρα αν θες πραγματικά να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά, πρέπει να ξεχάσεις εντελώς το δόγμα αυτό.
Τα δόγματα είναι κάτι σαν τα μαθηματικά αξιώματα.
Πάρε φερ' επείν την Ευκλείδια γεωμετρία. Αυτήν που μάθαμε στο σχολείο.
Στηρίζεται στο αξίωμα ότι από δύο σημεία διέρχεται μία μόνο ευθεία. Πάνω σ' αυυτό έχει θεμελιώσει όλα τα θεωρήματα και τα πορίσματά της.
Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, αλλά το βλέπουμε και το νιώθουμε.
Κατήργησε αυτό το αξίωμα και αυτόματα καταρρίπτεις την Ευκλείδια γεωμετρία.

Έτσι και το δόγμα. Πιστεύεις σ' αυτό και πάνω του χτίζεις όλη τη μετέπειτα ζωή σου, με τη διαφορά ότι δεν το νιώθεις και δεν το βλέπεις.
Έχει καλώς αν είναι ένα δόγμα χωρίς πολλές απαγορεύσεις, αλλά όπως και να 'χει από μόνο του μια απαγόρευση είναι.
Αν θες να γίνεις πραγματικά ελεύθερο πνεύμα, οφείλει να κλωτσήσεις από τη ζωή σου κάθε είδους δόγμα.

Ο χριστιανισμός μπορεί να έχει λιγότερους περιορισμούς από τον μουσουλμανισμό, αλλά αυτοί οι περιορισμοί ήταν αρκετοί με το κατάλληλο πλαίσιο να επιφέρουν 1000 χρόνια σκοταδισμού και κατάντιας σε μια ολόκληρη ήπειρο.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Δεν παρακολούθησα τη συζήτηση εξ' αρχής αλλά έχω να κάνω μια επισήμανση πάνω σ' αυτό.
Ο Χριστιανισμός είναι μια ξένη θρησκεία που επιβλήθηκε/υιοθετήθηκε από διάφορους λαούς. Οπότε αυτοί οι λαοί πήραν κάποια δόγματα διαφορετικά από τη δική τους κουλτούρα κιι έτσι έπρεπε να προσαρμόσουν τη ζωή τους σ' αυτά (καθώς τα δόγματα δεν προσαρμόζονται εκ φύσεως). Σκοταδισμό έλεγε το δόγμα; Ε σκοταδιστές θα γίνονταν σιγά σιγά οι λαοί. Φωτισμό έλεγε το δόγμα; Ε φωτισμένοι θα γίνονταν οι λαοί μέχρι που δεν θα είχαν πια ανάγκη το δόγμα.
Το δωδεκάθεο αντίθετα, δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες για να διευκολύνει την κατανόηση του κόσμου. Και επειδή κανένας λαός δεν θέλει απαγορεύσεις και όρια, δεν δημιούργησαν δόγματα που θα τους κρατούσαν δέσμιους.
Έφτιαξαν έτσι, μια πιο ανθρωποκεντρική θρησκεία.
Το δωδεκάθεο λοιπόν, δεν βοηθάει την εξέλιξη της γνώσης και το επιστημών, αλλά η ροπή των Ελλήνων προς την επιστήμη και τη γνώση τους οδήγησε να πλάσουν μια θρησκεία ανάλογη που δεν θα στεκόταν εμπόδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σαν ιστορική αναφορά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

Την εμμονή του Θεόντο στο να γίνουμε Δωεκαθεϊστές δεν αποδέχομαι, διότι δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του στον σύγχονο κόσμο.
Επί τέλους έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου έχω πλέον αποφασίσει να μην έχω ΚΑΜΙΑ θρησκεία...

Επισκέπτης
Σαν ιστορική αναφορά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!

Την εμμονή του Θεόντο στο να γίνουμε Δωεκαθεϊστές δεν αποδέχομαι, διότι δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του στον σύγχονο κόσμο.
Επί τέλους έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου έχω πλέον αποφασίσει να μην έχω ΚΑΜΙΑ θρησκεία...
Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά κι εγώ σαν λάτρης της αναζήτησης της αλήθειας και της ελευθερίας του πνεύματος, έχω καταλάβει ότι οι θρησκείες δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανθρώπινα δημιουργήματα που σκοπό έχουν την κάλυψη των ανασφαλειών του ανθρώπου μέχρι και τη χαλιναγώγηση ολόκληρων πληθυσμών.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά κι εγώ σαν λάτρης της αναζήτησης της αλήθειας και της ελευθερίας του πνεύματος, έχω καταλάβει ότι οι θρησκείες δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανθρώπινα δημιουργήματα που σκοπό έχουν την κάλυψη των ανασφαλειών του ανθρώπου μέχρι και τη χαλιναγώγηση ολόκληρων πληθυσμών.

Kαι για να τον χαροποιήσω το Θοδωρή (αν και με "έκοψε" από συνομιλητή του και μου έκανε ανήθικες προτάσεις! :cheesy: :cheesy:) Θα παραδεχθώ πως αν με ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΝ ντε και καλά να επιλέξω μια θρησκεία, θα επέλεγα το δωδεκάθεο (σαν "λιγώτερο φανατική", ας πούμε)

ΕΥΤΥΧΩΣ όμως, κανένας δεν με υποχρεώνει...

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Πως γίνεται ένας αγνωστικιστής να είναι πιστός μιας θρησκείας; :think:
Κάτι άλλο ήθελες να πεις ή εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος.
Δε καταλαβες την μικρη πρεζα ειρωνιας και προς τους δυο... :grin:
Παντως συμφωνω απολυτα με την αποψη σου στο #361.
Ευγε, που ελεγε και ο Πιατας...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
χωρις να μαι καννενας φανατικος δεν πιστευω οτι ο χριστιανισμος σαν θρησκεια εχει και πολλους περιορισμους!!!
το οτι σου λεει αγαπα τον πλησιον σου να κανεις καλες πραξεις αυτα δεν ειναι περιορισμοι!!
μην πιανεστε απο περιπτωσεις προγαμιαιες σχεσεις κλπ κλπ!!!
εγω ειδα σε αλλο κρατος μουσουλμανους φοιτητες οι οποιοι ειχαν πολλους περιορισμους....40-50 λεπτα πρωινη-καθημερινη προσευχη....οχι αλκοολ χοιρινο, οι δε γυναικες εχουν ακομη περισσοτερους περιορισμους!!!!
τωρα 12θεο γιαχωβαδες....κλπ ο καθενας πιστευει οτι θελει!!!
ελευθεροι ειμαστε!
απλα να μην προσπαθουμε με την αποψη μας να επιβαλουμε την γνωμη μας σε αλλους η να τα βγαλουμε και ΟΛΛΑ αχρηστα!!
βαριεμαι πραγματικα να το αναλυσω!!!
βλεπω πολυ ακραιες αποψεις....και δεν.......
O Χριστός ειπε δυο πραγματα.
"Αγαπατε αλλήλους" και "Ελεος ζητω και οχι θυσια".
Δεν βλεπω κανεναν περιορισμο.
Ακολουθησε αυτα και τιποτα αλλο. Πού ειναι το προβλημα?
Τωρα, αν οι παπαδες τα εχουν διαστρεβλωσει ολα, δεν φταιει ο Χριστος.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
O Χριστός ειπε δυο πραγματα.
"Αγαπατε αλλήλους" και "Ελεος ζητω και οχι θυσια".
Δεν βλεπω κανεναν περιορισμο.
Ακολουθησε αυτα και τιποτα αλλο. Πού ειναι το προβλημα?
Τωρα, αν οι παπαδες τα εχουν διαστρεβλωσει ολα, δεν φταιει ο Χριστος.
καπως ετσι...το οτι περασαν χιλιαδες χρονια....και καποιοι τα διαστρεβλωνουν αυτο ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο (μιας και λεμε για θρησκειες)....
απλα κατι το οποιο θα ηθελα να τονισω ειναι οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια!!!
τουλαχιστον αυτος που δεν ξερει δεν λεει και κοτσανες! (και να πει τον δικαιολογεις)
εν συγκριση με τους ημιμαθεις που καποιοι το παιζουν ξερολες)!!
μου χουνε πει για παπαδες και για μοναχους......ετερον εκατερον...και αυτοι ανθρωποι ειναι που σφαλουν (και πολυ μαλιστα)
τεσπα ας μην κανουμε λογοπαιγνια και ας μην ριχνουμε ολο το βαρος σε 5-6 πραγματακια!!
αυτο ειναι το μονο ευκολο! παιρνω και γω βγαζω ολλα τα αρνητικα στην επιφανεια και σου κανω το ασπρο μαυρο!!

Επισκέπτης
Κι εγώ λέω <<γαμάτε κώλο αβέρτα!>>.
Απλό και κατανοητό, χωρίς περιορισμούς.
Γιατί να λατρευτώ γι' αυτό δεν καταλαβαίνω :-

Επίσης, ο Χριστός μαζί μ' αυτά που ανέφερες, μίλησε για αγίες τριάδες και παραδείσους, σατανάδες και διαβόλους, Αδάμ και Εύες, αιώνιες ζωές και δεν συμμαζεύεται. Ε, δυστυχώς μαζί με το αγαπάτε αλλήλους πρέπει να αποδεχθώ τυφλά και την επιστημονική του προσέγγιση για τον κόσμο...
Πριτς!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δεν συνεχιζω να λεω την αποψη μου!
ειπαμε ολη την γνωμη μας και την μαλακια μας!
αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολλα! ΕΛΕΟΣ!

Κι εγώ λέω <<γαμάτε κώλο αβέρτα!>>.
Απλό και κατανοητό, χωρίς περιορισμούς.
Γιατί να λατρευτώ γι' αυτό δεν καταλαβαίνω :-

Επίσης, ο Χριστός μαζί μ' αυτά που ανέφερες, μίλησε για αγίες τριάδες και παραδείσους, σατανάδες και διαβόλους, Αδάμ και Εύες, αιώνιες ζωές και δεν συμμαζεύεται. Ε, δυστυχώς μαζί με το αγαπάτε αλλήλους πρέπει να αποδεχθώ τυφλά και την επιστημονική του προσέγγιση για τον κόσμο...
Πριτς!
εγω λεει γαματε κωλους!
τι να πω! καλος και ο χαβαλες σε μπουρδελοσαιτ εισαι ρε αδερφε αλλα ηρεμησε λιγο!
το μυαλο σου ή αδειο ειναιη κωλους εχει μονο μεσα!!
τα χεις κανει αχταρμα....αγιες τριαδες,σαταναδες,παραδεισο-κολαση ....τα χεις κανει ολλα ισωμα και πουτανα!
ΑΔΑΜ_ΕΥΑ!!
δεν θελω να σε προσβαλω! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!
αλλα εχεις μπερδεψει την πουτσα με την βουρτσα!!
ο Αδαμ και η Ευα ειναι παραβολες! για τους τοτε αμορφωτους ανθρωπους!

εσυ αν θελεις να λες οτι το μπουζουκι ειναι οργανο
ο μπατσος ειναι οργανο..........
αρα ο μπατσος ειναι μπουζουκι!

μπορεις να το κανεις!!!

ελευθερια λογου εχουμε.....(για δημοκρατια δεν λεω οτι εχουμε γιατι δεν μοιαζει με δημοκρατια)
τεσπα! παω να πιω κανα καφε!

αιντε byeee!  :cheesy:

Επισκέπτης
Εγώ ένα πραγματάκι θέλω να πω απλά, το οποίο προφανώς δεν κατάλαβες ούτε στο ελάχιστο.

Ο Χριστός είπε (αν υπήρξε όντως) "Αγαπάτε αλλήλους".
Και;
Ένα σωρό φιλόσοφοι είπαν τη δική τους άποψη για τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Συμφωνείς με κάποιον; Συμφώνησε.
Θεό γιατί να τον αναδείξεις δεν μπορώ να καταλάβω.

Από 'κει και πέρα, μάθε να απαντάς και λίγο κόσμια. Άλλο ειρωνία και άλλο προσβλητικότητα.

Ο Αδάμ και η Εύα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κατακρίθηκε ο Δαρβίνος και κατακρίνεται ακόμα ολόκληρη η θεωρία της εξέλιξης. Εσύ το λες παραβολή για τους αμόρφωτους. Εγώ λέω ολόκληρη τη θρησκεία ένα μάτσο παραβολές και δόγματα για τους ανασφαλείς και τους αμόρφωτους.

TAFTAAR

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
13
Like
202
Πόντοι
4.525
Εγώ ένα πραγματάκι θέλω να πω απλά, το οποίο προφανώς δεν κατάλαβες ούτε στο ελάχιστο.

Ο Χριστός είπε (αν υπήρξε όντως) "Αγαπάτε αλληλους".
Και;

Ο Αδάμ και η λες  Εύα, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κατακρίθηκε ο Δαρβίνος και κατακρίνεται ακόμα ολόκληρη η θεωρία της εξέλιξης. Εσύ το λες παραβολή για του αμόρφωτους. Εγώ λέω ολόκληρη τη θρησκεία ένα μάτσο παραβολές και δόγματα για τους ανασφαλείς και τους αμόρφωτους.
πολυ σωστο....και οχι μονο αυτη αλλα ολες οι θρησκειες...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

Και;
μήπως επειδή πράγματι ήταν?

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66

Και;

Από 'κει και πέρα, μάθε να απαντάς και λίγο κόσμια. Άλλο ειρωνία και άλλο προσβλητικότητα.

Ο Αδάμ και η Εύα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κατακρίθηκε ο Δαρβίνος και κατακρίνεται ακόμα ολόκληρη η θεωρία της εξέλιξης. Εσύ το λες παραβολή για του αμόρφωτους. Εγώ λέω ολόκληρη τη θρησκεία ένα μάτσο παραβολές και δόγματα για τους ανασφαλείς και τους αμόρφωτους.
καταρχην δεν σε προσβαλα!
δεν ειχα τετοια προθεση και ουτε εχω!!
ειπα παραπανω οτι δεν θελω να σε προσβαλω!
ειπα οτι οι παραβολες ηταν για τους αομρφωτους...δεν ειπα οτι εισαι αμορφωτος!!
τεσπα ας μην μπερδευουμε καποια πραγματα! μην τα ανακατευουμε!
σωστοταο αυτο που ειπες ! 2-3 πραγματακια απλα ειπε ! τα υπολοιπα εμεις τα καναμε!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

Και;
γιατι ο τζιζας ειχε τα κονε και εγινε διασημος τυπε
του αλλους δεν τους ξερει κανεις :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom