Νέα

Η Ελλάδα ολοένα και φτωχότερη σε μυαλά και επιστημονικό δυναμικό...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gl
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 378
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως κρίνετε αυτην την δραματικη διανοητικη αποστράγγιση που υφίσταται η χώρα;

• Είναι αναμφίβολα αρνητικη και καταστροφική

Ψήφοι: 14 26,4%
  • Είναι σε λογικά και ελεγχόμενα πλαίσια για να κινδυνολογούμε

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μπορεί να δράσει και θετικά για την χωρα μακροπροθεσμα

Ψήφοι: 3 5,7%
  • Είναι οργανωμένο σχέδιο ηθικης και πνευματικής εξόντωσης του εθνους μας

Ψήφοι: 14 26,4%
  • Είναι στα πλαίσια του πανγερμανισμου και του νεου γερμανικου ραιχ,ενα νεο παιδομαζωμα εγκεφαλων

Ψήφοι: 2 3,8%
  • Είναι σχεδιο έμμεσων οικονομικών αντιμέτρων

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι λογική συνέπεια για μια χώρα που βρίθει από επιστημονες αλλα πασχει απο βιομηχανια και πεδια ε

Ψήφοι: 20 37,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    53

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Νομιζω οτι το βρηκα  :grin:
Σε αυτο διαφωνω και αρκετα κιολας.
Παντα χρειαζεσαι πλανο οπως και παντα χρειαζεσαι ατομα να το εφαρμοσουν.
Ναι και με το ζορι. Για ολοκληρη χωρα μιλαμε, για τον λαο αυτης της χωρας.
Αυτο δεν εχει να κανει μονο με την νοοτροπια που εχει ο λαος.
Η νοοτροπια δεν αλλαζει απο μονη της δυστυχως. Επιβαλλεται να την αλλαξεις και αν δεν μπορεις μονος σου τοτε επιβαλλεται να στην αλλαξουν με το ζορι.
Φυσικα οχι οι Γερμανοι(εκει ειναι που διαφωνω με τον skiouro).
Ελληνες. Απο Ελληνες για Ελληνες.

απάντησα στον σκιουράκις. Κάτι ανέφερε δεν θυμάμαι ακριβώς, για το ποιος θα είναι αυτός που θα φέρει στην εξουσία τα φωτεινά μυαλά. Το έλλειμμα για εμένα δεν είναι σε αυτή την χώρα η ανυπαρξία γνώσης, όπως είπα, αλλά ψυχής και αλήθειας. Είτε τα "φωτεινά μυαλά έρθουν στην εξουσία είτε όχι, το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε κατά την δική μου άποψη. Λείπει η καλλιέργεια, η ουσί ατης γνώσης. Αυτό είπα και χθες.

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
απάντησα στον σκιουράκις. Κάτι ανέφερε δεν θυμάμαι ακριβώς, για το ποιος θα είναι αυτός που θα φέρει στην εξουσία τα φωτεινά μυαλά. Το έλλειμμα για εμένα δεν είναι σε αυτή την χώρα η ανυπαρξία γνώσης, όπως είπα, αλλά ψυχής και αλήθειας. Είτε τα "φωτεινά μυαλά έρθουν στην εξουσία είτε όχι, το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε κατά την δική μου άποψη. Λείπει η καλλιέργεια, η ουσί ατης γνώσης. Αυτό είπα και χθες.

Μεχρι να αποδειχτει οτι τα 'μυαλα' οταν παρουν την εξουσια στα χερια τους θα κανουν τα ιδια που εκαναν οι πολιτικοι ολα αυτα τα χρονια, θελω να πιστευω(μπορεις να το πεις και 'θελω να ελπιζω') οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
39.686
Πόντοι
25.467

Ας πούμε ότι όταν αναφερόμαστε σε "φωτισμένα μυαλά" δεν εννοούμε τους "τεχνοκράτες".

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Μεχρι να αποδειχτει οτι τα 'μυαλα' οταν παρουν την εξουσια στα χερια τους θα κανουν τα ιδια που εκαναν οι πολιτικοι ολα αυτα τα χρονια, θελω να πιστευω(μπορεις να το πεις και 'θελω να ελπιζω') οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.
Ας πούμε ότι όταν αναφερόμαστε σε "φωτισμένα μυαλά" δεν εννοούμε τους "τεχνοκράτες".

σίγουρα δεν εννοούμε τους τεχνοκράτες. Εμείς. Γενικώς όμως;
ποιους λοιπόν εννοούμε όταν λέμε ότι η πατρίδα χάνει μυαλά; Αυτούς που βγάλαν μια σχολή, ένα μεταπτυχιακό, δυο γλώσσες; Αυτούς που έχουν πτυχία με λίγα λόγια; Αποτελεί θέσφατο ότι ο πτυχιούχος είναι λαμπρό μυαλό;

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ο δίας δεν κλίνεται.. Κλινεται ο ζευς ως μεταπλαστό ανωμαλο ουσιαστικό και εκει η πτωση του στην δοτική ειναι διι
Δηλαδη τωρα εσυ αυτο το ηξερες; Δεν το εψαξες στο google.  :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
39.686
Πόντοι
25.467
ποιους λοιπόν εννοούμε όταν λέμε ότι η πατρίδα χάνει μυαλά; Αυτούς που βγάλαν μια σχολή, ένα μεταπτυχιακό, δυο γλώσσες; Αυτούς που έχουν πτυχία με λίγα λόγια; Αποτελεί θέσφατο ότι ο πτυχιούχος είναι λαμπρό μυαλό;

Όχι. Δεν είναι θέσφατο. Πλην όμως καλό θα ήτο να υπάρχουν. Μπορούν να αποδειχθούν και αυτοί πολύ χρήσιμοι. (Αν φυσικά τους χρησιμοποιήσεις και δεν βάλεις τον κουμπάρο σου τον Φώντα που έχει βγάλει το πανεπιστήμιο του πεζοδρομίου και πιάνει πουλιά στον αέρα να κάνει την δουλειά).  ;)

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376

Οχι. Δεν μιλαμε για ολους τους πτυχιουχους γενικα ομως. Και γω εχω πτυχιο και εσυ και πολλοι ακομα. Αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε και ικανοι να κατευθυνουμε και να φτιαξουμε ενα σχεδιο.
Οταν παιδια απο το Πανεπιστημιο Κρητης ομως(τυχαιο παραδειγμα) με ανυπαρκτη ουσιαστικα βοηθεια, κανουν ανακαλυψεις με παγκοσμιο ενδιαφερον, που δεν κανουν αλλοι εξω με πενταπλασιους προυπολογισμους και ολες τις ανεσεις που χρειαζονται ωστε να δουλεψουν, αυτο κατι σημαινει.
Γιατι καποια απο αυτα τα παιδια να μην τοποθετηθουν σε θεσεις που πρεπει και να μπουν και επικεφαλεις προγραμματων που θα πανε την χωρα μπροστα?
Παρε τον 25αρη που εχει ολη την διαθεση και την θεληση να δημιουργησει και να προσφερει και χρησιμοποιησε τον. Επιτελους.
Δεν εχουμε να χασουμε κατι. Αν δεν πιασει, οκ δεν επιασε, δεν αλλαζει κατι.
Δες το ομως πρωτα.  :)

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Οχι. Δεν μιλαμε για ολους τους πτυχιουχους γενικα ομως. Και γω εχω πτυχιο και εσυ και πολλοι ακομα. Αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε και ικανοι να κατευθυνουμε και να φτιαξουμε ενα σχεδιο.
Οταν παιδια απο το Πανεπιστημιο Κρητης ομως(τυχαιο παραδειγμα) με ανυπαρκτη ουσιαστικα βοηθεια, κανουν ανακαλυψεις με παγκοσμιο ενδιαφερον, που δεν κανουν αλλοι εξω με πενταπλασιους προυπολογισμους και ολες τις ανεσεις που χρειαζονται ωστε να δουλεψουν, αυτο κατι σημαινει.
Γιατι καποια απο αυτα τα παιδια να μην τοποθετηθουν σε θεσεις που πρεπει και να μπουν και επικεφαλεις προγραμματων που θα πανε την χωρα μπροστα?
Παρε τον 25αρη που εχει ολη την διαθεση και την θεληση να δημιουργησει και να προσφερει και χρησιμοποιησε τον. Επιτελους.
Δεν εχουμε να χασουμε κατι. Αν δεν πιασει, οκ δεν επιασε, δεν αλλαζει κατι.
Δες το ομως πρωτα.  :)

δεν έχω αντίρρηση μπουμπουράκι. Αλλά αν είναι ο μπολ ο 25αρης, η ο νεος123, κτλ μην μου πεις οτι δεν στα είπα :2funny:

wolfakis7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2009
Like
7
Πόντοι
166

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
39.686
Πόντοι
25.467

wolfakis7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2009
Like
7
Πόντοι
166
Γουστάρετε και εσείς να φωτογραφίζετε αρκούδες πάνω σε κλινοσκεπάσματα;

Θεές μου... Τι βίτσιο κι αυτό... :S

εμένα συνήθως μου δίνει τις αδερφές αυτών που όπως καταλαβαίνεις παίρνουν από την πλευρά των όμορφων του σογιού :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom