Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Δυστυχώς , μόνο θεολογικά μπορώ να σου απαντήσω. Αν αυτό μπορούσε να συμβεί στην οποιαδήποτε γυναίκα, δεν θα ασχολούμασταν εμείς σήμερα μαζί Της, ούτε θα χλευαζότανε και τόσο...
Αν περιμένεις ορθολογιστική απάντηση σε θέματα πίστης, τότε απευθύνσου σε κάποιο άλλο μέλλος του forum. Είμαι βέβαιος πως θα βρεθεί απάντηση...!

Λοιπόν : " Όπως  συνελήφθη απο τη μητέρα του ο Υιός του Θεού (Ευαγγελισμός - η γνωστή ιστοριούλα με το κρίνο για όσους δεν γνωρίζουν), τη διατήρησε παρθένο ...έτσι και κατά τη γέννησή Του τη φύλαξε παρθένο. Όπως αναστημένος έμπαινε και έβγαινε  ¨κεκλεισμένων των θυρών¨ ο Ιησούς... έτσι μπήκε στη γαστέρα και βγήκε απο αυτή, διατηρώντας παράλληλα την παρθενία της μητρός Του." [ομιλία Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Ιγνατίου]
Το βρηκα...

Επισκέπτης
Μπράβο !
Είσαι καλός μαθητής !
Με κάνεις υπερήφανο !
Εχω καλη μνημη,Ω γκουρου των Εκκλησιαστικων.
http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=30035.0;attach=111490;image[/img[/URL]]
Εδω την τσιμπησες την"Θεια Προνοια"απο το 1977?

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
Η εκκλησία είναι ένα ξεπερασμένο πολιτικό όργανο!!! Πριν από πολλούς αιώνες ήταν χρήσιμη στους βασιλιάδες για να περνούν τις αποφάσεις τους. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για να μπορεί να κρατάει τα πλήθη των πιστών άβουλα, τρομαγμένα και εφησυχασμένα. :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Επισκέπτης
Όχι ακριβώς ...
Αν και περιέχονται αυτές οι διατάξεις και στο βιβλίο που παραθέτεις !

Συγκεκριμένα το Νόμο του 1977 τον βρήκα εδώ !

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...ξεπερασμένο πολιτικό όργανο...τα πλήθη των πιστών άβουλα, τρομαγμένα
Ξεπερασμένο, όχι.
Δυστυχώς.
Έχει (ακόμα) πολύ έρεισμα.
Άβουλα και τρομαγμένα, ναι.
Το έχω αναπτύξει παλιότερα (περί φόβου).

Πάω για ύπνο.

Χαίρετε.

Επισκέπτης
Όχι ακριβώς ...
Αν και περιέχονται αυτές οι διατάξεις και στο βιβλίο που παραθέτεις !

Συγκεκριμένα το Νόμο του 1977 τον βρήκα εδώ !
Συγκινηθηκα βαθυτατα,τα λατρευω κατι τετοια...

Εκει που θα ειναι εξαγριωμενοι τιποτα πολιτικοι"μα τι μαλακιες μας λετε Μακαριοτατε,θα πεσει ο κοσμος να μας φαει,ακου χωριστη φυλακη"....

ΤΣΑΑΑΑΑΚ,του πλασαρεις το κειμενο απο 30 χρονια πισω και τον αφηνεις στον τοπο...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ...

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Δεν ξέρω οι υπόλοιποι πιστοί ... αλλά ούτε άβουλος , ούτε τρομαγμένος νοιώθω !
εννοειτε οτι δεν το νιωθεις ....αυτο ειναι το σκηνικο....
Αν το ενοιωθες θα κοιταγες και να το αλλαξεις... ;) ;) ;) ;)

Επισκέπτης
εννοειτε οτι δεν το νιωθεις ....αυτο ειναι το σκηνικο....
Αν το ενοιωθες θα κοιταγες και να το αλλαξεις... ;) ;) ;) ;)

Όταν δε νοιώθεις κάτι , δε μπορεί να αποτελεί γενεσιουργό αιτία της πίστης σου ...

Κι εφόσον δε γίνεται αντιληπτό (ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λές) ... τότε γιατί θα πρέπει να αλλάξει ? :think: :think: :think:

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Όταν δε νοιώθεις κάτι , δε μπορεί να αποτελεί γενεσιουργό αιτία της πίστης σου ...

Κι εφόσον δε γίνεται αντιληπτό (ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λές) ... τότε γιατί θα πρέπει να αλλάξει ? :think: :think: :think:
απλα για να σταματησεις να εισαι αβουλος....

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Η εκκλησία είναι ένα ξεπερασμένο πολιτικό όργανο!!! Πριν από πολλούς αιώνες ήταν χρήσιμη στους βασιλιάδες για να περνούν τις αποφάσεις τους. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για να μπορεί να κρατάει τα πλήθη των πιστών άβουλα, τρομαγμένα και εφησυχασμένα. :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
για να μην μπερδευτουμε Δημητριε σε αυτο το ποστ του φιλου αναφερομαι:λεει και συμφωνω εγω οτι ο ρολος της εκκλησιας ειναι να κραταει τα πληθη αβουλα,εσυ με ρωτησες τι πειραζει αν γινεται αυτο χωρις να το καταλαβαινεις και εγω σου απανταω οτι φυσικα και πειραζει γιατι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος να πιστευει η να μην πιστευει καπου συμφωνα με τη δικη του βουληση και οχι επειδη καποιο τον εχουν ''χειραγωγησει''

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
ρε φιλε μας κανεις πλακα?????διφημιζεις στην αντιπροσωπεια της φερραρι ενα γιουγκο?????

Επισκέπτης
Χριστίδη ...

Πάει ...
Έχεις κόψει ...

Άλλα παραθέτεις , άλλα γράφεις , άλλα εννοείς !
Δε μπορώ να συνεχίσω υπ αυτές τις προϋποθέσεις ... είναι αδύνατον !

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Χριστίδη ...

Πάει ...
Έχεις κόψει ...

Άλλα παραθέτεις , άλλα γράφεις , άλλα εννοείς !
Δε μπορώ να συνεχίσω υπ αυτές τις προϋποθέσεις ... είναι αδύνατον !
εσυ εχεις μπερδευτει,κοιτα λιγο απο την αρχη που ποσταρε ο φιλος και θα καταλαβεις....εσυ με ρωτησες τι πειραζει αμα εισαι αβουλος εφοσον δεν το καταλαβαινεις και εγω σου απαντησα....

Επισκέπτης
εσυ εχεις μπερδευτει,κοιτα λιγο απο την αρχη που ποσταρε ο φιλος και θα καταλαβεις....εσυ με ρωτησες τι πειραζει αμα εισαι αβουλος εφοσον δεν το καταλαβαινεις και εγω σου απαντησα....

Μ' αρεσει που συνεχίζεις ...
ΟΚ λοιπόν. Έχεις δίκιο !
Τα λέμε !

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
για να μην μπερδευτουμε Δημητριε σε αυτο το ποστ του φιλου αναφερομαι:λεει και συμφωνω εγω οτι ο ρολος της εκκλησιας ειναι να κραταει τα πληθη αβουλα,εσυ με ρωτησες τι πειραζει αν γινεται αυτο χωρις να το καταλαβαινεις και εγω σου απανταω οτι φυσικα και πειραζει γιατι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος να πιστευει η να μην πιστευει καπου συμφωνα με τη δικη του βουληση και οχι επειδη καποιο τον εχουν ''χειραγωγησει''

Αυτή τη λογική ρε Hris ποτέ δεν την κατάλαβα. Η απολύτη σιγουριά για το τι είναι και δεν είναι ο αλλος. Στην προκειμενη περίπτωση οτι η Εκκλησία είναι 10000000000000000000000% σίγουρο οτι αναφέρετε σε μαλάκες. Και το λέτε με τόση σιγουριά σαν να τους έχετε γνωρίσει όλους έναν προς έναν. Όπως λές και συ ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελέυθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει όπου θέλει αλλά από την άλλη οι πιστοί που πάνε στην Εκκλησία είναι μαλάκες, άβουλοι και φοβισμένοι. Μου κάνει λίγο σαν αντίφαση αυτό.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Αυτή τη λογική ρε Hris ποτέ δεν την κατάλαβα. Η απολύτη σιγουριά για το τι είναι και δεν είναι ο αλλος. Στην προκειμενη περίπτωση οτι η Εκκλησία είναι 10000000000000000000000% σίγουρο οτι αναφέρετε σε μαλάκες. Και το λέτε με τόση σιγουριά σαν να τους έχετε γνωρίσει όλους έναν προς έναν. Όπως λές και συ ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελέυθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει όπου θέλει αλλά από την άλλη οι πιστοί που πάνε στην Εκκλησία είναι μαλάκες, άβουλοι και φοβισμένοι. Μου κάνει λίγο σαν αντίφαση αυτό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom