Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αυτά είναι μαγαζιά:

www.parapolitika.gr/article/321712/ieri-mpizna-stin-tino-ravdoi-hrysoy-me-ta-tamata-stin-panagia]"Ιερή" μπίζνα στην Τήνο: Ράβδοι χρυσού με τα τάματα στην Παναγία[/url]

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στον Δήμο Τήνου που ζητούσε αλλαγή στο νομικό καθεστώς που ισχύει στο «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Τήνου του δήμαρχου της, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου οι οποίοι  ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθούν οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν (7.12.2014)  για την ανάδειξη των εννέα αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν οι  σύμβουλοι Επικρατείας  το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εξακολουθεί να είναι υπό την εποπτεία του κράτους  παρά την έκδοση των νόμων 4335 και 4301/2014 (νόμοι  «Λοβέρδου»).  Ωστόσο, διευκρινίζουν,  το παλαιό και ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 349/1976) δεν προβλέπει την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Τήνου στην διοίκηση  παρά μόνο  στο εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη των αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Π.Ι.Ι.Ε.Τ. διοικεί τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου και διαχειρίζεται την περιουσία του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ιδρύματος (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) αποτελούν πόρο του Δήμου Τήνου.

;)

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στον Δήμο Τήνου που ζητούσε αλλαγή στο νομικό καθεστώς που ισχύει στο «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.).

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Τήνου του δήμαρχου της, και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου οι οποίοι  ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθούν οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν (7.12.2014)  για την ανάδειξη των εννέα αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν οι  σύμβουλοι Επικρατείας  το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εξακολουθεί να είναι υπό την εποπτεία του κράτους  παρά την έκδοση των νόμων 4335 και 4301/2014 (νόμοι  «Λοβέρδου»).  Ωστόσο, διευκρινίζουν,  το παλαιό και ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 349/1976) δεν προβλέπει την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Τήνου στην διοίκηση  παρά μόνο  στο εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη των αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Π.Ι.Ι.Ε.Τ. διοικεί τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου και διαχειρίζεται την περιουσία του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ιδρύματος (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) αποτελούν πόρο του Δήμου Τήνου.

;)
ήθελαν οι τηνιακοί να έχουν την αποκλειστικότητα :2funny:

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.004
Πόντοι
42.697
church2.jpg
anthimos.jpg

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
Να και η ιερή  / αγια παντόφλα σε χρυσελεφάντινη λήκυθο... :headbang:
--
και να ταν  μόνο μία ..

Συνημμένα

• pantofla.jpg
    pantofla.jpg
    44,5 KB · Εμφανίσεις: 47

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
ΟΚ...

Συνημμένα

• ieri pantofla.jpg
    ieri pantofla.jpg
    140,6 KB · Εμφανίσεις: 89

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
->οι  πλαστικές  :rolleyes: :rolleyes:

Συνημμένα

• aposyrthikan-oi-pantofles-tou-agiou-geronta-paisiou.jpg
    aposyrthikan-oi-pantofles-tou-agiou-geronta-paisiou.jpg
    40,5 KB · Εμφανίσεις: 48
Εγγρ.
11 Οκτ 2015
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Τι ξεφτιλίκια ειν' αυτά, ρεεεεεεε ...
Ιερή παντόφλα  :2funny:
Να βάλουν και κανένα ιερό σώβρακο.
Αλλά ξέχασα ...    :idiot:       οι Ιεράρχες και ΠανΑγιότατοι μόνο κιλότες και ζαρτιέρες.
:effemine: :gay: :effemine: :gay:

EDIT: Ε, όχι ρε μαλάκα και σαγιονάρες;;;
Τι είναι BUFFALO original;;;

:helpplea:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
είναι νομικο πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν μπορεί να φορολογηθεί σαν α.ε. πχ έσοδα στην ουσία πλέον έχει μόνο από ενοίκια που φορολογείται αναλόγως

Δεν καταλαβαίνεις πράγματι, ή ΚΑΝΕΙΣ πως δεν καταλαβαίνεις?

ΚΑΚΩΣ είναι ΝΠΔΔ. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Τι πα να πει "δεν μπορεί να φορολογηθεί σαν α.ε."? Να μπορέσει!

Να γίνει Α.Ε., και να φορολογείται όπως όλες οι Α.Ε. Αυτό λέω. Και να μην εξαιρούναι οι ναοί από τον ΕΝΦΙΑ.
Γιατί δηλαδή το οίκημα που είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια να πληρώνει (σαν χώρος που μέσα ασκείται εκεί επαγγελματική δραστηρίοτητα) κανονικά όλους τους φόρους του, και το οίκημα που είναι χώρος λατρείας (σαν χώρος που μέσα επίσης ασκείται εκεί επαγγελματική δραστηρίοτητα) να μην πληρώνει?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Και δεν έχει έσοδα μόνο από ενοίκια. Τα τάματα, οι δωρεές, αυτά τα χρυσά στην Τήνο, οι διαθήκες των πιστών που τους τα αφήνουν κληρονομιά δεν είναι έσοδα? Τι είναι, έξοδα?

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326

ΚΑΚΩΣ είναι ΝΠΔΔ. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Τι πα να πει "δεν μπορεί να φορολογηθεί σαν α.ε."? Να μπορέσει!

Να γίνει Α.Ε., και να φορολογείται όπως όλες οι Α.Ε. Αυτό λέω. Και να μην εξαιρούναι οι ναοί από τον ΕΝΦΙΑ.
Γιατί δηλαδή το οίκημα που είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια να πληρώνει (σαν χώρος που μέσα ασκείται εκεί επαγγελματική δραστηρίοτητα) κανονικά όλους τους φόρους του, και το οίκημα που είναι χώρος λατρείας (σαν χώρος που μέσα επίσης ασκείται εκεί επαγγελματική δραστηρίοτητα) να μην πληρώνει?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Και δεν έχει έσοδα μόνο από ενοίκια. Τα τάματα, οι δωρεές, αυτά τα χρυσά στην Τήνο, οι διαθήκες των πιστών που τους τα αφήνουν κληρονομιά δεν είναι έσοδα? Τι είναι, έξοδα?
εγω στο είπα πρώτος πιο πριν.. για να πάμε σε κάτι σαν αυτο που λες πρεπει να γίνει διαχωρισμος κράτους εκκλησίας με ότι αυτό συνεπάγεται για όλες τις πλευρές..τώρα οι ναοί ενφια νομίζω είσαι λιγο υπερβολικός ..οκ δεν γουστάρεις καθόλου την όλη φάση και δικαιολογημένος είσαι..αλλά μην πας στο άλλο άκρο γιατι σαν αε. ίσως γίνει πολύ πιο δυνατή από όσο πιστέυεις..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

(1) για τα ενοίκια πληρώνει κανονικά φόρο
(2) ΕΝΦΙΑ πληρώνει για όλα τα ακίνητα της... εξαιρούνται οι χώροι λατρείας (όπως και οι χώροι λατρείας κάθε άλλης αναγνωρισμένης στην Ελλάδα θρησκείας)
(3) Τα τάματα θεωρούνται μικροδωρεές ... αν είναι να φορολογούνται να πληρώνεις και εσύ φόρο για κάθε κουτί μπακλαβά που σου φέρνουν δώρο στα γενέθλια σου ή για κάθε κολώνια που σου φέρνουν δώρο στην γιορτή σου
(4) στις δωρεές πληρώνουν κανονικά φόρο όπως ισχύει για όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα (πχ Χαμόγελο του Παιδιού)
(5) Στις κληρονομιές πληρώνουν κανονικά φόρο κληρονομίας όπως όλοι και μάλιστα με μεγάλους συντελεστές ως μην έχοντες συγγενική σχέση με τον θανόντα...

άλλο ???

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Τι θες να μας πεις ρε τραμουντάνα?
Ότι ΔΕΝ έχει η εκκλησία (της Ελλάδος) χαριστική αντιμετώπιση απ' την πολιτεία, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη κερδοσκοπική επιχείρηση?

Εκτός κι αν μου πεις ότι η εκκλησία δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τι θες να μας πεις ρε τραμουντάνα?
Ότι ΔΕΝ έχει η εκκλησία (της Ελλάδος) χαριστική αντιμετώπιση απ' την πολιτεία, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη κερδοσκοπική επιχείρηση?

Εκτός κι αν μου πεις ότι η εκκλησία δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός!

αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλες οι Εκκλησίες των αναγνωρισμένων θρησκειών στην χώρα...

τίποτε λιγότερο και τίποτε παραπάνω...

βέβαια δεν εννοείς να το καταλάβεις είτε γιατί δεν θέλεις είτε γιατί δεν μπορείς...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλες οι Εκκλησίες των αναγνωρισμένων θρησκειών στην χώρα...

τίποτε λιγότερο και τίποτε παραπάνω...

βέβαια δεν εννοείς να το καταλάβεις είτε γιατί δεν θέλεις είτε γιατί δεν μπορείς...

Περίεργο!

Γιατί εγώ έχω την εντύπωση πως:

1) Τους ιεχωβάδες (π.χ.) τους κυνηγάνε μέχρι αηδίας.

2) Αν πάω εγώ (π.χ.) και πω στο αρμόδιο κρατικό όργανο: "Παρακαλώ δώστε μου άδεια να ιδρύσω την τάδε θρησκεία, και κάνε με και μένα ΝΠΔΔ, και γράψτε στο χαρτί που θα μου δώσετε ότι "όλες οι κρατικές αρχές πρέπι να με αντιμετωπίζουν (και τους πιστούς μου) όπως αντιμετωπίζονται οι ορθόδοξοι", μάλλον θα φάω πόρτα.

Δεν έχεις και συ την ίδια εντύπωση?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Περίεργο!

Γιατί εγώ έχω την εντύπωση πως:

1) Τους ιεχωβάδες (π.χ.) τους κυνηγάνε μέχρι αηδίας.

2) Αν πάω εγώ (π.χ.) και πω στο αρμόδιο κρατικό όργανο: "Παρακαλώ δώστε μου άδεια να ιδρύσω την τάδε θρησκεία, και κάνε με και μένα ΝΠΔΔ, και γράψτε στο χαρτί που θα μου δώσετε ότι "όλες οι κρατικές αρχές πρέπι να με αντιμετωπίζουν (και τους πιστούς μου) όπως αντιμετωπίζονται οι ορθόδοξοι", μάλλον θα φάω πόρτα.

Δεν έχεις και συ την ίδια εντύπωση?

λάθος κάνεις διάβασε

Τα σημαντικότερα σημεία του Σχεδίου Νόμου είναι τα εξής:
Α.  Για να συσταθεί θρησκευτικό νομικό πρόσωπο χρειάζονται τριακόσια τουλάχιστον πρόσωπα, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον είναι ο θρησκευτικός λειτουργός, ιερουργός ή ποιμένας της θρησκευτικής κοινότητας, στον οποίο έχει ανατεθεί η τέλεση των θρησκευτικών τελετών, ο οποίος πρέπει να είναι Έλληνας ή πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαπός νόμιμα διαμένων στην Ελλάδα".
Β. Διαδικασίες και διατυπώσεις σύστασης
Για την εγγραφή του θρησκευτικού νομικού προσώπου στο βιβλίο, οι ιδρυτές του υποβάλλουν αίτηση στο αρμόδιο μονομελές πρωτοδικείο, η οποία εκδικάζεται κατά την εκουσία διαδικασία και στην οποία επισυνάπτονται η συστατική πράξη, η Ομολογία πίστης, τα ονόματα των μελών της διοίκησης, στην οποία περιλαμβάνεται απαραίτητα και ο θρησκευτικός λειτουργός της κοινότητας, πλήρες βιογραφικό σημείωμα του τελευταίου, από το οποίο θα προκύπτουν οι τυχόν θρησκευτικές σπουδές του, ο τρόπος και ο χρόνος ανάδειξης, εκλογής ή επιλογής του στη θέση αυτή, κατάλογος με τους λατρευτικούς χώρους του και ο κανονισμός του, με τις υπογραφές των μελών του και με ημεροχρονολογία. Το μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, της αυτής ή άλλης θρησκείας ή δόγματος. Το δικαστήριο υποχρεωτικά διατάσσει με πράξη του την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο προς συζήτηση. Αντίγραφο της αίτησης με την πράξη ορισμού δικασίμου και όλα τα δικαιολογητικά επιδίδονται, με επιμέλεια των αιτούντων, δέκα πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν τη δικάσιμο στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Γ.Ίδρυση Ευκτήριων Οίκων και Ησυχαστηρίων
Τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα δικαιούνται κατά τις ισχύουσες διατάξεις, να ιδρύουν, να οργανώνουν και να λειτουργούν επ’ ονόματι τους και οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας, ευκτήριους οίκους, ησυχαστήρια και γενικότερα χώρους λατρείας για συναθροίσεις με θρησκευτικούς σκοπούς, υπό τη διοικητική και πνευματική τους εποπτεία. Επίσης, δύνανται να ιδρύουν και να λειτουργούν, κατά τις κείμενες διατάξεις, κατασκηνώσεις, ιδιωτικά σχολεία, εκπαιδευτήρια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, φιλανθρωπικά ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την ανάπτυξη της προσφοράς τους και την προώθηση σχετικών δραστηριοτήτων.
Δ.Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο
1. Εκκλησία είναι η ένωση τουλάχιστον τριών θρησκευτικών νομικών προσώπων της αυτής θρησκείας, η οποία έχει επισκοπική ή συνοδική ή άλλη κεντρική δομή, λειτουργεί βάσει του κανονισμού της και διοικείται από εκλεγμένα ή διορισμένα, ατομικά ή συλλογικά όργανα. Για την απόκτηση νομικής προσωπικότητας και την εγγραφή της στο ειδικό βιβλίο, απαιτείται η κατάθεση κοινής αίτησης των θρησκευτικών νομικών προσώπων στο πρωτοδικείο της έδρας της Εκκλησίας, στην οποία επισυνάπτονται η συστατική πράξη, οι Ομολογίες πίστεως και των τριών θρησκευτικών προσώπων, τα ονόματα των μελών της διοίκησης, η οποία αποτελείται απαραίτητα και από θρησκευτικούς λειτουργούς των μελών της και ο κανονισμός της. Οι διατάξεις που ισχύουν για τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα εφαρμόζονται ανάλογα και για τις Εκκλησίες. Η επωνυμία της περιέχει οπωσδήποτε και την ένδειξη «Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο».
2. Θρησκευτικές κοινότητες που δεν φέρουν τα χαρακτηριστικά της πρώτης παραγράφου, έστω και χωρίς νομική προσωπικότητα, μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «Εκκλησία» στην επωνυμία τους.

diomidis33

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ το σεντονι"" σου φιλε τραμουντανα
οι ελληνες Εθνικοι μαζεψαν 400+ υπογραφες με επωνημη λιστα κ δεν πηραν εγκριση με γελοια δικαιολογια στην πρωτοδικη ακροαση κ σε λιγους μηνες εχει εφετειο
ΕΙΠΑΜΕ  εδω στο ορθοδοξισταν οτι αλλο εισαι εκτος απο ορθοδοξος κ εβραιος εχεις προβλημα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
λάθος κάνεις διάβασε

Τα σημαντικότερα σημεία του Σχεδίου Νόμου είναι τα εξής:
Α.  

Β.

Γ.

Διάβασα.

Γιατί δεν τα βάζεις όλα όμως?

[size=14pt]Ζ.[/size] Διατήρηση ειδικότερων νομικών καθεστώτων
Οι διατάξεις του παρόντος [size=12pt]δεν εφαρμόζονται[/size] : (α) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων που πιστεύουν στην επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού που είναι αναποσπάστως ενωμένη δογματικώς με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού, τηρεί απαρασαλεύτως, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις (β) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων που πιστεύουν στον ιουδαϊσμό, για τις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ισραηλιτικών κοινοτήτων και (γ) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση θρησκευτικών κοινοτήτων μουσουλμάνων στις εδαφικές περιφέρειες των μουφτειών.

(Εβραίοι και μουσουλμάνοι τα έχουν καταφέρει, και μπήκαν κι αυτοί στην ίδια διάταξη. Οι άλλοι, κατούρησαν στο πηγάδι, φαίνεται... )

Κοίτα, φίλε, εμένα στ' αρχίδια μου οι θρησκείες (όλες), γιατί δεν πιστεύω στα παραμύθια που διακηρύσσουν (και πουλάνε). Ούτε τους ακουμπάω τίποτα φράγκα, ώστε να με νοιάζει το θέμα. Και δεν πατάω ποτέ και στις δραστηριότητες και τελετές τους.

Το ότι η εκκλησίες είναι επιχειρήσεις όμως, και το ότι υπάρχει μια διαφορετική (και ευνοϊκότερη) αντιμετώπιση από πλευράς κράτους προς το ΝΠΔΔ με τον τίτλο "εκκλησία της Ελλάδος" από ότι σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις που κάνουν μια δουλειά για να βγάζουν λεφτά, δεν μου το βγάζεις απ' το μυαλό.

Οι τύποι όχι μόνο πουλάνε παραμύθια στον κόσμο, αλλά έχουν καταφέρει να έχουν και ασυλία για τις απάτες τους.

Το παράδειγμα που είπε εδώ πιο πάνω ο Διομήδης είναι χαρακτηριστικό. Παρ’ ότι ούτε σ’ αυτούς θα πήγαινα να γραφτώ ποτέ (βέβαια), το γεγονός ότι τους απέρριψαν αποδεικνύει αυτό που σου έγραψα νωρίτερα:

Και επίσης αποδεικνύει ότι αυτό που εσύ ισχυρίζεσαι, δηλαδή:
η Εκκλησία της Ελλάδος έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλες οι Εκκλησίες των αναγνωρισμένων θρησκειών στην χώρα...  τίποτε λιγότερο και τίποτε παραπάνω...
[size=14pt]Δεν ισχύει.[/size]

Οι τύποι θέλουν να προστατέψουν το μονοπώλιο τους.
Και μπορεί στη χώρα μας εγώ, σαν ιδρυτής θρησκείας, ή έστω σαν αντιπρόσωπος αυτής της θρησκείας να μην είχα καμία τύχη, αλλά μια προσπάθεια επαναφοράς του δωδεκάθεου (ειδικά στην Ελλάδα) μάλλον δεν θα ήταν τόσο ατυχής... Κάτι θα έκοβε από το τζίρο του "κατεστημένου" παπαδαριού.

Αλλά είπαμε:
Το μαγαζί είναι γωνία, με εγγυημένες εισπράξεις, δουλεύει 2.000 χρόνια, και δεν σκοπεύει να παραδώσει εύκολα μερίδιο της πελατείας του στον κάθε ανταγωνιστή.

diomidis33

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Κ να μην ΞΕΧΝΑΜΕ
οι ορθοδοξοι ειναι βια το 30%!!!  να μην ακουω παπαριες για 98%
τοσες υπογραφες καταφεραν να μαζεψουν πριν τοσα χρονια
με τον Χριστοδουλο κ χιλια βασανα
πιεστικα σχεδον θυμαμαι μου ζηταγε ο αδερφος μου να υπογραψω
[-ειχα υπογραψει τοτε -ολοι κανουμε λαθη- ]
φαντασου να ειχαν το 70% τι θα εκαναν σ'αυτη την δυσμοιρη χωρα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
ε επιχείρηση η οποιο λεγεται εκκλησία έβαλε νεο προιον για προσκύνημα.

προσκυνήστε ολοι σας την Άγια Ζώνη

:2funny:
Μην ανησυχεις τυπε. Τα βλεπεις τα ραμολιμεντα (σαφως χιλιαδες...) που παρακολουθουν? Ε, με μεσο ορο ηλικιας θανατου τα 80κατι, σε 15 χρονια θα εχουμε ξεμπερδεψει. :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom