Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
όταν ελευθερώνεται ένα μερος τιτλοι ιδοκτησιας του κατακτητή δεν πρεπει να αναγνωρίζονται διαφορετικα είναι σαν νομιμοποιείς την κατακτηση. γερμανικοι τιτλοι πχ στην απελευθερωμενη γαλλια μετα τον β παγκοσμιο πολεμο δεν ειχαν ΚΑΜΜΙΑ αξια

δεν υπήρξε ποτέ γερμανικός τίτλος κατά την κατοχή... θέλει να διαβάσεις και λίγο αλλά μάλλον ο δείκτης νοημοσύνης δεν επιτρέπει...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
:jerking:
Έτσι.Συσσίτια μόνο για Έλληνες,όπως οι νεοναζί
ναι οποιος δεν θελει μουσουλμάνους, αλβανους και τσιγγανους στην γειτονια του είναι νεοναζί  :jerking:
γιατι δεν πας να ζησεις στον δενδροποταμο εδώ στην θεσσαλονικη ή στο ζεφυρι στην αθηνα, στην επομενη πολεμικη ανωμαλια να μπουκαρουν στο σπιτι σου για πλιατσικο και βιασμο συμμορια τσιγγανων?

φιδια στον κορφο μου δεν θελω. και τους παπαδες που ταϊζουν αυτά τα φιδια στην γειτονια μου τους αντιμετωπίζω ως προδοτες της πατριδας μου και επικινδυνους για την οικογενεια μου γιατι τέτοιοι είναι. θαυμαζω τους ουγγρους και τους λιθουανους που δεν κανουν την μαλακια να το παιξουν ανθρωπιστες και εχουν ησυχο το κεφαλι τους, δεν εχουν γκετο στην χωρα τους όπως οι σκονδιναβοι να τους βιαζουν και να λενε εμεις ειμαστε αντιρατσιστες δεν τους διωχνουμε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
δεν υπήρξε ποτέ γερμανικός τίτλος κατά την κατοχή... θέλει να διαβάσεις και λίγο αλλά μάλλον ο δείκτης νοημοσύνης δεν επιτρέπει...
στην γαλλια ή σε άλλες χωρες δεν θα μπω στην διαδικασια να ψαξω τι εγινε ανα περιπτωση, αλλα όπως εσυ αναφερες τι εγινε στην αλαξανδρουπολη θα σου πω και εγω τι εγινε στα χωρια της δραμας.
3 φορες μπηκαν βουλγαροι και δεν σεβονταν τις ελληνικες ιδιοκτησίες, αντιστοιχα όταν φευγανε οι ελληνες δεν σεβονταν τις βουλγαρικες. δεν ηρθε κανενας βουλγαρος από τοτε να ζητησει και τα ρεστα για το σπιτι και το χωραφι που του πηραν οι ελληνες, όταν εφυγε για να μην τον σφαξουν, σε αντιποινα των βουλγαρικων σφαγων, μετα την απελευθερωση.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
στην γαλλια ή σε άλλες χωρες δεν θα μπω στην διαδικασια να ψαξω τι εγινε ανα περιπτωση, αλλα όπως εσυ αναφερες τι εγινε στην αλαξανδρουπολη θα σου πω και εγω τι εγινε στα χωρια της δραμας.
3 φορες μπηκαν βουλγαροι και δεν σεβονταν τις ελληνικες ιδιοκτησίες, αντιστοιχα όταν φευγανε οι ελληνες δεν σεβονταν τις βουλγαρικες. δεν ηρθε κανενας βουλγαρος από τοτε να ζητησει και τα ρεστα για το σπιτι και το χωραφι που του πηραν οι ελληνες, όταν εφυγε για να μην τον σφαξουν, σε αντιποινα των βουλγαρικων σφαγων, μετα την απελευθερωση.

ρε παίκτη πότε θα πάρεις χαμπάρι ότι οι Βούλγαροι που μπήκαν στην Δράμα (και σε πολλά μέρη της Ελλάδας) δεν απέκτησαν τίτλους κυριότητας του ελληνικού κράτους... και η βουλγαρική διοίκηση δεν θεωρήθηκε συνέχεια της ελληνικής ώστε να παράγει δίκαιο...

12180

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2014
Like
2
Πόντοι
0
:jerking:ναι οποιος δεν θελει μουσουλμάνους, αλβανους και τσιγγανους στην γειτονια του είναι νεοναζί  :jerking:
γιατι δεν πας να ζησεις στον δενδροποταμο εδώ στην θεσσαλονικη ή στο ζεφυρι στην αθηνα, στην επομενη πολεμικη ανωμαλια να μπουκαρουν στο σπιτι σου για πλιατσικο και βιασμο συμμορια τσιγγανων?

φιδια στον κορφο μου δεν θελω. και τους παπαδες που ταϊζουν αυτά τα φιδια στην γειτονια μου τους αντιμετωπίζω ως προδοτες της πατριδας μου και επικινδυνους για την οικογενεια μου γιατι τέτοιοι είναι. θαυμαζω τους ουγγρους και τους λιθουανους που δεν κανουν την μαλακια να το παιξουν ανθρωπιστες και εχουν ησυχο το κεφαλι τους, δεν εχουν γκετο στην χωρα τους όπως οι σκονδιναβοι να τους βιαζουν και να λενε εμεις ειμαστε αντιρατσιστες δεν τους διωχνουμε.
Τι προδότες,μια χαρά φασίστες είναι και οι παπάδες.Επίσης το εικονιδιο δε χρειάζεται,είναι προφανές ότι έπεται μαλακία

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Πόσα πλήρωσε η Εκκλησία σε Φόρο Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Το ποσό των 2.170.312,82 ευρώ κατέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος για την πληρωμή φόρων (Φόρος Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ), όπως προκύπτει μετά τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του διαχειριστικού έτους 2016, τον οποίο ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η ΔΙΣ συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στη δεύτερη συνεδρία της για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης συνεδρίας και ακολούθως ενέκρινε τον απολογισμό εσόδων- εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2016. Επίσης, ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων, εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.370
Πόντοι
4.746
Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς' ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.
H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 ΝΠΔΔ (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Συνημμένα

• 19553986_1401802189903931_8110685894978828942_n.jpg
    19553986_1401802189903931_8110685894978828942_n.jpg
    69,6 KB · Εμφανίσεις: 56

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς' ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.
H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 ΝΠΔΔ (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Μπερδεύεις το θέμα της "περιουσίας" με το θέμα της πληρωμής φόρων για την περιουσία.

Η περιουσία (όποιου κι αν είναι), δική του είναι. Δεν μπορείς να λες "να τους την πάρουμε". Γιατί αν μπεις σ' αυτή τη λογική, τότε μια μέρα θα σου πάρουν και τη δικιά σου.

Αλλά το να απαλλάσονται οπό (οποιασδήποτε μορφής) φόρους, ναι, αυτό είναι σκάνδαλο.

Τι πα να πει "ο χώρος λατρείας απαλλάσσεται"?
Το σουβλατζίδικο απαλλάσεται? Το σπίτι απαλλάσεται? Η αίθουσα κινηματογράφου ή το ξενοδοχείο ή το εργοστάσιο απαλλάσεται?
Επομένως γιατί να απαλλάσεται ο χώρος που χρησιμοποιεί το παπαδαριό για να πουλάει την πραμάτεια του?

Εκεί είναι το πρόβλημα, και όχι στο ότι την κατέχουν. Την κατέχουν γιατί κάποιοι λοξοί πεθαίνοντας τους την άφησαν με διαθήκη. Σεβαστή η επιθυμία τους.

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Μετά τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έρχεται η φυλάκιση των χριστιανών. Γιατι ... είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος το 2017? Την εποχή της μαλακινσης του εγκεφάλου, των γκει πραιντ και των στρειτ σειμ? Την εποχη που "οικογένεια" θεωρείται 2 πούστηδες και ενα καημένο παιδάκι που έχασε τους γονεις του και το υιοθέτησαν για να το στρατολογισουν στους παρακρατικούς της νεας ταξης(αντιφα-αναρχικοι-αθεοι-πουστιδες-φεμιναζι νεοφιλελεδες κτλ)

Δε πρεπει να υπάρχει πιστη. Παρα μονο υποταγη στη κεντρικη εξουσία

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μπερδεύεις το θέμα της "περιουσίας" με το θέμα της πληρωμής φόρων για την περιουσία.

Η περιουσία (όποιου κι αν είναι), δική του είναι. Δεν μπορείς να λες "να τους την πάρουμε". Γιατί αν μπεις σ' αυτή τη λογική, τότε μια μέρα θα σου πάρουν και τη δικιά σου.

Αλλά το να απαλλάσονται οπό (οποιασδήποτε μορφής) φόρους, ναι, αυτό είναι σκάνδαλο.

Τι πα να πει "ο χώρος λατρείας απαλλάσσεται"?
Το σουβλατζίδικο απαλλάσεται? Το σπίτι απαλλάσεται? Η αίθουσα κινηματογράφου ή το ξενοδοχείο ή το εργοστάσιο απαλλάσεται?
Επομένως γιατί να απαλλάσεται ο χώρος που χρησιμοποιεί το παπαδαριό για να πουλάει την πραμάτεια του?

Εκεί είναι το πρόβλημα, και όχι στο ότι την κατέχουν. Την κατέχουν γιατί κάποιοι λοξοί πεθαίνοντας τους την άφησαν με διαθήκη. Σεβαστή η επιθυμία τους.

σε αυτά τα 2 διαφωνω και πιστευω εχω τα δικια μου.

πρωτον. πχ και την δικη μου (την οικογενειακη ας πουμε) περιουσια την πηρανε με το ετσι θελω οι τουρκοι. εγω αν θελήσω να μπουκαρω στην τουρκια και να παρω τα χωράφια του παππου μου εχω αδικο? είμαι κακος? οι εισβολεις τουρκοι που τα κατεχουν τοσα χρονια μετα από παρανομη εισβολή-πολεμο εχουν αδικο. εγω όχι απλα εχω δικιο να τα παρω με το ετσι θελω αλλα δικαιούμαι και αποζημειωση για οσο καιρο τα ειχαν οικειοποιηθεί. αντιστοιχα θα ημουν κακος αν ζητουσα χωράφια στην αιγυπτο ή στην ινδια εκει οι ντοπιοι δικαιούνται αποζημειωσης για οσο καιρο τους είχαμε κατακτημένους.

δευτερον. αν από λοξοτητα καποιος πιστευει καποιον τρελο ή απατεωνα και του αφηνει την περιουσια του ΔΕΝ πρεπει να είναι σεβαστη η επιθυμια του. δηλαδή αν εγω εξυπνος ξεγελασω 10 γριες και τις πεισω να μου τα γραψουν για να πανε στον παραδεισο όταν πεθανουν, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, το κρατος που δεν είναι χαζη γριουλα πρεπει να επεμβει και να δεσμευσει την κληρονομια υπερ των απογονων ή υπερ της χωρας αν απόγονοι δεν υπαρχουν, όχι να αφηνει να τα παιρνει ο απατεωνας και ο οργανισμος του να γινεται ένα παμπλουτο κύκλωμα αργοτερα όπως εγινε η εκκλησια κακη ωρα σημερα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μετά τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έρχεται η φυλάκιση των χριστιανών. Γιατι ... είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος το 2017? Την εποχή της μαλακινσης του εγκεφάλου, των γκει πραιντ και των στρειτ σειμ? Την εποχη που "οικογένεια" θεωρείται 2 πούστηδες και ενα καημένο παιδάκι που έχασε τους γονεις του και το υιοθέτησαν για να το στρατολογισουν στους παρακρατικούς της νεας ταξης(αντιφα-αναρχικοι-αθεοι-πουστιδες-φεμιναζι νεοφιλελεδες κτλ)

Δε πρεπει να υπάρχει πιστη. Παρα μονο υποταγη στη κεντρικη εξουσία
η πιστη τι είναι? δεν είναι υποταγη σε κεντρικη εξουσια? σύντροφος θεωρείται ο θεος από τους πιστους ή ανωτατος αρχοντας του κοσμου? και μαλιστα κυβερνα χωρις την συγκαταθεση του λαου και της ανθρωπότητας. και διαταζει-δινει οδηγιες μεσω εκπροσωπων του επι της γης τρομοκρατοντας για κολαση και αρμαγεδωνες

dinos34

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
17
Like
1.006
Πόντοι
1.026
Αν δε μπορείς να κατανοήσεις τη πίστη μη μιλάς. Η κεντρική εξουσία είναι ανθρώπινη

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Αν δε μπορείς να κατανοήσεις τη πίστη μη μιλάς. Η κεντρική εξουσία είναι ανθρώπινη
θα μιλαω και θα επαναστατώ και θα πολεμω οποτε βρω ευκαιρια την εκκλησια που κατεστρεψε και δεν σεβαστηκε, τον πολιτισμο μου, τις βιβλιοθήκες μου , και πηγε την ανθρωποτητα 1000 χρονια πισω. η ελλαδα στους ελληνες,

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
σε αυτά τα 2 διαφωνω και πιστευω εχω τα δικια μου.

πρωτον. πχ και την δικη μου (την οικογενειακη ας πουμε) περιουσια την πηρανε με το ετσι θελω οι τουρκοι. εγω αν θελήσω να μπουκαρω στην τουρκια και να παρω τα χωράφια του παππου μου εχω αδικο? είμαι κακος? οι εισβολεις τουρκοι που τα κατεχουν τοσα χρονια μετα από παρανομη εισβολή-πολεμο εχουν αδικο. εγω όχι απλα εχω δικιο να τα παρω με το ετσι θελω αλλα δικαιούμαι και αποζημειωση για οσο καιρο τα ειχαν οικειοποιηθεί. αντιστοιχα θα ημουν κακος αν ζητουσα χωράφια στην αιγυπτο ή στην ινδια εκει οι ντοπιοι δικαιούνται αποζημειωσης για οσο καιρο τους είχαμε κατακτημένους.

δευτερον. αν από λοξοτητα καποιος πιστευει καποιον τρελο ή απατεωνα και του αφηνει την περιουσια του ΔΕΝ πρεπει να είναι σεβαστη η επιθυμια του. δηλαδή αν εγω εξυπνος ξεγελασω 10 γριες και τις πεισω να μου τα γραψουν για να πανε στον παραδεισο όταν πεθανουν, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, το κρατος που δεν είναι χαζη γριουλα πρεπει να επεμβει και να δεσμευσει την κληρονομια υπερ των απογονων ή υπερ της χωρας αν απόγονοι δεν υπαρχουν, όχι να αφηνει να τα παιρνει ο απατεωνας και ο οργανισμος του να γινεται ένα παμπλουτο κύκλωμα αργοτερα όπως εγινε η εκκλησια κακη ωρα σημερα.

Μπορείς να διαφωνείς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις δίκιο.
Το παράδειγμα με την περιουσία που πήραν οι τούρκοι είναι ατυχές. Διότι η αλλαγή κατοχής υπό τις συνθήκες που λες δεν έγινε σύμφωνα με ένα δικαιακό σύστημα αναγνωρισμένο και εφαρμοζόμενο, έγινε δια της βίας. Η απόκτηση της περιουσίας από την εκκλησία δεν έγινε δια της βίας, ούτε κατά παράβαση του κρατούντος δικαιακού συστήματος. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό τον παραλληλισμό, είναι ατυχής, και μη έχων εφαρμογή.

Ως προς την πειθώ των απατεώνων, ναι, υπάρχει (συμφωνώ κι εγώ) αυτή η παράμετρος. Βλέπεις όμως ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει αυτές τις θεωρίες, και το ίδιο θα ισχύσει (πιθανότατα) και για τον δικαστή που θα κληθεί να δικάσει αν πρόκειται περί εξαπάτησης ή όχι. Μάλλον δεν θα βγάλει απόφαση περί απάτης, και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με την πλειοψηφία των δικαστών (ή ενόρκων).
Όπως λοιπόν κάποιος έχει τη δυνατότητα (και του αναγνωρίζεται το δικαίωμα) να αφήσει την περιουσία του στο παιδί του, στο εγγόνι του, στο ίδρυμα, στο γηροκομείο, στο νοσοκομείο, στο κράτος, στην ομάδα του, στην πουτάνα του, στην μανικιουρίστρα του, έτσι έχει (το ίδιο) δικαίωμα να την αφήσει σε ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται "εκκλησία".

Μπορείς λοιπόν να διαφωνείς με τα ισχύοντα, αλλά τα ισχύοντα ΟΡΘΩΣ ισχύουν με το δικαιακό σύστημα που έχουμε.
Θα ήσουν πιο σωστός αν έλεγες "Διαφωνώ με το δικαιακό σύστημα που έχουμε", και να υποστηρίζεις να ανατραπούν αυτά τα ισχύοντα και καθιερωμένα.
Αλλά δεν μπορείς να κάνεις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ (μόνον) εφαρμογή κάποιων κανόνων για έναν (ή κάποιους), θα πρέπει να τους επιβάλλεις προς παντού.

Σε πληροφορώ ότι δε θα βρεις συμμάχους σε κάτι τέτοιο.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μπορείς να διαφωνείς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις δίκιο.
Το παράδειγμα με την περιουσία που πήραν οι τούρκοι είναι ατυχές. Διότι η αλλαγή κατοχής υπό τις συνθήκες που λες δεν έγινε σύμφωνα με ένα δικαιακό σύστημα αναγνωρισμένο και εφαρμοζόμενο, έγινε δια της βίας. Η απόκτηση της περιουσίας από την εκκλησία δεν έγινε δια της βίας, ούτε κατά παράβαση του κρατούντος δικαιακού συστήματος. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό τον παραλληλισμό, είναι ατυχής, και μη έχων εφαρμογή.

Ως προς την πειθώ των απατεώνων, ναι, υπάρχει (συμφωνώ κι εγώ) αυτή η παράμετρος. Βλέπεις όμως ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει αυτές τις θεωρίες, και το ίδιο θα ισχύσει (πιθανότατα) και για τον δικαστή που θα κληθεί να δικάσει αν πρόκειται περί εξαπάτησης ή όχι. Μάλλον δεν θα βγάλει απόφαση περί απάτης, και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με την πλειοψηφία των δικαστών (ή ενόρκων).
Όπως λοιπόν κάποιος έχει τη δυνατότητα (και του αναγνωρίζεται το δικαίωμα) να αφήσει την περιουσία του στο παιδί του, στο εγγόνι του, στο ίδρυμα, στο γηροκομείο, στο νοσοκομείο, στο κράτος, στην ομάδα του, στην πουτάνα του, στην μανικιουρίστρα του, έτσι έχει (το ίδιο) δικαίωμα να την αφήσει σε ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται "εκκλησία".

Μπορείς λοιπόν να διαφωνείς με τα ισχύοντα, αλλά τα ισχύοντα ΟΡΘΩΣ ισχύουν με το δικαιακό σύστημα που έχουμε.
Θα ήσουν πιο σωστός αν έλεγες "Διαφωνώ με το δικαιακό σύστημα που έχουμε", και να υποστηρίζεις να ανατραπούν αυτά τα ισχύοντα και καθιερωμένα.
Αλλά δεν μπορείς να κάνεις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ (μόνον) εφαρμογή κάποιων κανόνων για έναν (ή κάποιους), θα πρέπει να τους επιβάλλεις προς παντού.

Σε πληροφορώ ότι δε θα βρεις συμμάχους σε κάτι τέτοιο.

ακριβως αυτό, όπως με την οκτωβριανη επανασταση η εκκλησια που ηταν πανισχυρη στην ρωσσια τα εχασε όλα ετσι θελω και εγω, είναι και το μοναδικο που συμφωνω με τους κομμουνιστες. τωρα επικαλούνται οι χριστιανοι τα κοινα χρηστα ηθη και μπορδες ενώ  στα γκαλοπ αγγλια, γαλλια, γερμανια, σκανδιναβικες χωρες και ισραηλ δηλωνουν αθεοι 66%, ε στην ρωσσια πριν 100 χρονια που δηλωναν 90% πιστοι βρεθηκε μια πολιτικη εξουσια να τους καταργησει τους κληρικούς και να τους εξισωσει με τους υπολοιπους απατεωνες που ανηκουν και όχι με τον μπακαλη, την μανικιουριστα, τον παοκ που είναι προσωπα που δικαιούνται να λαμβανουν κληρονομιες διοτι δεν εξαπατουν για να τις λαβουν.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
δεν εξαπατουν για να τις λαβουν.

Είσαι κολλημένος. Το 1410 είναι η εποχή που ζεις?

Π Ο Ι Ο Σ   θα κρίνει αν αυτοί είναι απατεώνες ή όχι?
1) Το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
2) Οι ένορκοι.
3) Οι δικαστές (πολυμελές).
4) Ένας (τυχαίος) δικαστής.

Και στις 4 περιπτώσεις είσαι χαμένος από χέρι.
Αυτό σου λέω και δεν μπορείς να το καταλάβεις.
Οπότε άλλαξε την αξίωση σου, και κάν'την: "Να πληρώνουν φόρο όπως όλοι".
Αυτό, έχεις ελπίδες να το πετύχεις. Και να βρεις συμμάχους, και να γιγαντώσεις ένα κίνημα. Την κατάσχεση περιουσιών δεν θα την καταφέρεις. Ακόμα και το ΚΚΕ να γίνει κυβέρνηση, κατάσχεση περιουσίας δεν θα κάνει. Όπως δεν έκαναν οι μπολσεβίκοι το 1917. Κι όση έκαναν, μετά από 70 χρόνια οι παπάδες της Ρωσίας την πήραν πίσω.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εγω τους εχω ηδη κρινει ως απατεωνες, αν περιμενω την δικαιοσυνη να τους κρινει ως απατεωνες..... εδώ δεν εχει κρινει ως απατεωνες τους τελευταίους 10 προθυπουργους...

η λογικη σου επειδή είναι αποδεκτη από το κρατος-κοινωνια μια αδικια αποδεξου την και εσυ, δεν εχει βαση.

με την ιδια λογικη και οι γυναικες στο ιραν ποτε δεν πρεπει να διαμαρτηρηθουν για το υποχρεωτικο τσαντορ.
οι ελληνες στην οθωμανικη αυτοκρατορια ποτε δεν επρεπε να επαναστατησουν για να διωξουν τους τουρκους.
οι εβραιοι επρεπε να δεχονται αδιαμαρτύρητα τις διακρισεις τους ναζιστικου καθεστώτος.
και ουτω κάθε εξης.

ΟΧΙ. οι απατεωνες πρεπει να μπαινουν φυλακη. δεν μπορει ο άλλος να δηλωνει κληρικος και να βγαζει λεφτα από αυτό. όπως και δεν μπορει να δηλωνει κανεις αστρολόγος. το ότι το δεχεται το κρατος και η κοινωνια ΚΑΚΩΣ το δεχονται, πριν 1800 χρονια τους κυνηγουσαν τους χριστιανους. στα κομμουνιστικα καθεστώτα τους κυνηγάνε και στην εποχη μας. ε καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει ο νομος όπως σωστα ειπες και να τους απαγορεψουν, για αυτην την αλλαγη μπορει να μην είναι ρεαλιστικο στην ελλαδα να την περιμενω αλλα είναι ΔΙΚΑΙΟ.
οσο περισσοτεροι βγαινουμε και φωνάζουμε εναντιον των παπαδων και να αλλαξουν οι νομοι, τοσο πιο γρηγορα θα ερθει η αλλαγη. μακαρι να προλάβω να την ζησω.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν μπορείς να καταλάβεις ένα πράμα, και γι' αυτό και δεν μου απαντάς στο ερώτημα που σου έκανα:

[size=20pt]ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ[/size] αν κάποιος είναι απατεώνες ή όχι?

Λες:
"εγω τους εχω ηδη κρινει"

Και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε?
(Είναι η επόμενη ερώτηση).

Για το τελευταίο:
Ναι, καλό είναι να βγαίνουμε πολλοί και "να φωνάζουμε εναντίον των παπάδων".
Αλλά να μη λέμε μαλακίες, όμως.
Γιατί αν λέμε, εμείς χάνουμε (το δίκιο μας).
Είναι καλό, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν τρώνε το παραμύθι τους.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.859
Πόντοι
3.715
Οι τσοπαναρέοι φουγαροκέφαλοι...

Το ποσό των 150.000 αυστραλιανών δολαρίων που συγκεντρώθηκε από ομογενείς της Αυστραλίας για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου και εστάλη από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, αποτελεί το «μήλο της έριδος» μεταξύ των πληγέντων και της Εκκλησίας.

Κι αυτό, γιατί η Μητρόπολη αποφάσισε να διαθέσει το ποσό σε 23 εκκλησίες και παρεκκλήσια του νησιού που υπέστησαν ζημιές και όχι για την κάλυψη αναγκών των σεισμοπαθών. Ας σημειωθεί ότι στις εκκλήσεις των σεισμοπαθών της Βρίσας και των φορέων τους, η Εκκλησία απαντά με σιωπή, ενώ και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν απάντησε σε σχετικές επιστολές που του απευθύνθηκαν.

Όπως οι σεισμοπαθείς με κάθε τρόπο σημειώνουν, τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν για τις ανάγκες τους και όχι για το φιλανθρωπικό έργο των εκκλησιών ή για τις ζημιές που αυτές υπέστησαν από τον σεισμό. Τονίζουν δε, ότι η επισκευή των ναών θα γίνει με δημόσια δαπάνη.

Ας σημειωθεί δε, ότι σήμερα, Παρασκευή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε σύμβαση για την εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο του έργου: «Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και άρσης ετοιμορροπίας του Ναού του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου» που είχε πληγεί από τον σεισμό, μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και τεχνικής εταιρείας.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε από τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας προς τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, με την οποία ζητείται η χρηματοδότηση από τα χρήματα της ομογένειας στην Αυστραλία, μέσω της τοπικής κοινότητας, της θέρμανσης των σεισμόπληκτων.

Όπως αναφέρεται, «ένα σημαντικό πρόβλημα αφορά τη θέρμανση των κατοικιών. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται 165 αφυγραντήρες και 70 θερμαντικά σώματα, συνολικού κόστους περίπου 24.000 ευρώ, καθώς οι κάτοικοι της Βρίσας που έμειναν άστεγοι διαμένουν σε οικήματα που προορίζονταν για τους θερινούς μήνες και δεν διαθέτουν θέρμανση.

Σας παρακαλούμε, σημειώνεται στην επιστολή στον μητροπολίτη Μυτιλήνης, να μας απαντήσετε αν προτίθεστε να επιδοτήσετε την αγορά των θερμαντικών αυτών σωμάτων από τα χρήματα που έχουν σταλεί από τους ομογενείς της Αυστραλίας, καθώς, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, η προμήθεια θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα».

Συνημμένα στην επιστολή υποβάλλεται στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κατάσταση των σεισμοπαθών που χρειάζονται θερμαντικά σώματα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Like
81
Πόντοι
16
Εαν υπάρχει εκκλησιαστική περιουσία
οφείλεται στο ότι δεν την διαχειρίστηκαν τα πολιτικά κόμματα.
Εαν οι κυβερνήσεις είχαν το πάνω χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία
θα είχαν πουλήσει μέχρι τα μανουάλια και τα καμπαναριά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom