Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και εγώ που είμαι άθεος μέχρι το μεδούλι δεν έχω αντίρρηση για τα εξής δύο:

1) Όποιος θέλει, μπορεί (και πρέπει να μπορεί) να αφήνει την περιουσία του όπου γουστάρει. Στα παιδιά του, στη γκόμενα, στην ομάδα, στο κράτος, στους εσκιμώους, στην καρέτα-καρέτα. Όπου γουστάρει. Επομένως και στην εκκλησία, ή και στον παπά της γειτονιάς. Καμία αντίρηση επ' αυτού.
2) Η εκκλησία (ή και ο όποιος άλλος τα πάρει) μπορεί να τα κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Της τα χάρισαν, δικά της είναι, ότι γουστάρει τα κάνει. Καμία αντίρηση και επ' αυτού.

[size=14pt]ΟΜΩΣ:[/size]

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η εκκλησία (ως πρόσωπο: νομικό, φορολογικό κλπ) να απαλάσσεται από φόρους.
Ότι πληρώνω κι εγώ (που με σκίζουν), θα πληρώνουν κι όλοι οι άλλοι. Και οι λοξοί, και οι γνωστικοί, και οι υπερφυσικοί, και οι άγιοι, και όλοι.
Κι από κει και πέρα, ας τα κάνουν ότι θέλουν, δικά τους είναι, αλλά ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

δεν πληρώνουν φόρο δωρεάς (μπορεί να τον πληρώνει ο δωρητής αλλά αυτό είναι θέμα δικό του) ?? πληρώνουν

δεν πληρώνουν φόρο κληρονομίας για τυχον κληροδοτήματα ?? πληρώνουν

δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων που εισπράτουν ?? πληρώνουν

δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ (εξαιρούνται μόνον οι εκκλησίες σαν κτίρια) ?? πληρώνουν

δεν πληρώνουν φόρο στα μερίσματα από μετοχές σε επιχειρήσεις ?? πληρώνουν

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εκτος απο την περιουσια να φορολογουνται και οι εμπορικες συναλλαγες ομως. Οπως πχ. κατι παγκοι εξω απο μοναστηρια με κομποσχοινια, "διαβασμενες" εικονες κτλ

και ποιός σου είπε ότι οι πάγκοι έξω από τα μοναστήρια ανήκουν στα μοναστήρια και όχι σε κάποιους ιδιώτες ??

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
και ποιός σου είπε ότι οι πάγκοι έξω από τα μοναστήρια ανήκουν στα μοναστήρια και όχι σε κάποιους ιδιώτες ??

Μάλλον εννοεί αυτά που φτιάχνουν μόνοι τος οι μοναχοί για την οικονομική ενίσχυση του μοναστηριού κτλ.

Εγγρ.
1 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
1
για μπάστα ρε φίλε

και ο Μάρξ ένα τεμπελόσκυλο ήταν ένας κοπρίτης που δεν δούλεψε ποτέ του και τον συντηρούσαν κάποιοι άλλοι (μεταξύ αυτών και τα κοσμήματα της κυράς του που ήταν γερμανίδα βαρώνη)… παρόλα αυτά μιλούσε για την εργατική τάξη και τα λεγόμενα του τα πιστεύουν και θέλουν να τα ακολουθήσουν μερικές εκατοντάδες μύρια σε αυτόν τον πλανήτη

και γιαυτό έχουν γραφτεί πολλά αλλά υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτόν και στις όσες μαλακίες έγραψε περί της εργατικής τάξης….

και ο Λένιν ένας περιπλανώμενος αγύρτης ήταν και αυτός μηδέποτε εργασθείς και πολλάκις συντηρούμενος από τα μυστικά κονδύλια του Κάιζερ… αλλά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτόν… 

και μην σκας για την περιουσία της… και γω το βρίσκω βλακώδες να αφήνεις περιουσία στην εκκλησία (όπως και σε πολιτικά κόμματα) αλλά στο φινάλε δικιά τους είναι ότι θέλουν την κάνουν…

την περιουσία τους την αφήνουν στην εκκλησία διότι πείθονται ότι θα γίνουν με αυτήν κάποιες αγαθοεργίες …. και αυτό γιατί ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν κάπιοες αγαθοεργίες αλλά πιθανόν

(1) να μην μπορούν λόγω ηλικίας
(2) να μην ξέρουν λόγω μόρφωσης
(3) να μην θέλουν να μπλέξουν με τον κυκεώνα που συνεπάγονται
(4) να μην θέλουν την εμπλοκή

δεν θα μπορέσεις ποτέ να τις πείσεις όμως προβάλοντας κάποια παραδείγματα κακοδιαχείρισης και λαμογιάς (γιατί η πρώτη απάντηση που θα πάρεις είναι “οι άλλοι είναι μεγαλύτερα λαμόγια”) αλλά προβάλλοντας το αντίπαλον δέος (αν έχεις) δηλαδή κάτι άλλο το οποίο θα ικανοποιήσει το θέλημα τους για να κάνουν κάποια αγαθοεργία (ίσως το θέλημα αυτό να έχει και κάποια ιδιοτέλεια όπως την περίφημη σωτηρία της ψυχής και την κατάκτηση του κλειδιού του παραδείσου) με καλύτερο και πλέον αξιόπιστο τρόπο…
εχουσιν γνωσιν ο καθενας μπορει να αποφασιζει για το τι θα κανει με τα περιουσιακα του, εγω απλα πληροφορω το αυτονοητο,αυτο που πολλοι δεν θελουν να δουν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ οπως αυτοι θα ηθελαν κ θελουν να ειναι
βεβαιως το οικονομικο ειναι ενα κομματι ,θα περασουμε κ σε αλλα
αν εχεις κορη θα ηθελες να στην γλυφει ο ιερεας ? (εκμεταλευμονος τον σεβασμο της στο σεβαστο ,τρομαρα του, προσωπο του) ,θα ηθελες να θωπευει το παιδι σου?>?
δεν ξερωαν ισχυει κ εδω το επιχειρημα, ελα μωρε οι αλλοι καλυτεροι ειναι? ας χουφτωνει τον γιο μου ο σεβαστος ιερεας γιατι το ιδιο θα μπορουσε να συμβει οπουδηποτε....

Εγγρ.
1 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
1
ο σκοπος μου ειναι να αποκαθηλωθει ο ιερεας απο πληρεξουσιος του θεου και να αντιμετωπιζετε επισης με καθε υποψια σαν οποιοσδηποτε δημοσιος υπαλληλος  επισης να φερει παραστατικα κ αποδειξεις για τα γενομενα κ τις πραξεις του
φτανει πια ο λογος του να θεωρειτε αδιαμφισβητητος

γνωριζω προσωπικα ιερεα (εχει πεθανει) που μετα απο ερανο για ανεγερση εκκλησιας οπου τα χρηματα πηγαιναν απ ευθειας σε αυτον διοτι βλεπεις ως ιερεας ειναι υπερανω καθε υποψιας,κ εφοσον εχτισε ημιπολυτελες σπιτι για αυτον κ πολυτελες αυτοκινητο για τον γιο (ολα αυτα σε διαστημα 6 μηνων) δηλωσε πως λιγα τα λεφτα που μαζευτηκαν απο τον ερανο κ πως ο ιδιος ειναι ευχαριστημενος με το να συνεχισει να λειτουργει στην παλια (κ ετοιμοροπη εκκλησια)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εχουσιν γνωσιν ο καθενας μπορει να αποφασιζει για το τι θα κανει με τα περιουσιακα του, εγω απλα πληροφορω το αυτονοητο,αυτο που πολλοι δεν θελουν να δουν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ οπως αυτοι θα ηθελαν κ θελουν να ειναι
βεβαιως το οικονομικο ειναι ενα κομματι ,θα περασουμε κ σε αλλα
αν εχεις κορη θα ηθελες να στην γλυφει ο ιερεας ? (εκμεταλευμονος τον σεβασμο της στο σεβαστο ,τρομαρα του, προσωπο του) ,θα ηθελες να θωπευει το παιδι σου?>?
δεν ξερωαν ισχυει κ εδω το επιχειρημα, ελα μωρε οι αλλοι καλυτεροι ειναι? ας χουφτωνει τον γιο μου ο σεβαστος ιερεας γιατι το ιδιο θα μπορουσε να συμβει οπουδηποτε....

(1) συμφωνάμε στο ότι στα περιουσιακά του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει
(2) Οι παπάδες δεν είναι πληρεξούσιοι κανενός πολύ δε περισσότερο του οποιουδήποτε θεού… οι παπάδες (κάθε θρησκείας) θεωρούνται το μέσο επικοινωνίας του πιστού της με τον θεό του … όπως είπε και ένας φωτισμένος ιερέας ο Αλβανίας Αναστάσιος “ο ιερέας δεν μεταφέρει την φωνή του Θεού στον άνθρωπο αλλά την φωνή του ανθρώπου στον Θεό”… (το κεφαλαίο στον θεό γιατί έτσι ακριβώς το τόνισε)
(3) ο κλήρος (κάθε θρησκείας) είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και αποτελείται από ανθρώπους…. ο μικρόκοσμος του κλήρου δεν διαφέρει από τον υπόλοιπο κόσμο… λογικό είναι μέσα σε αυτόν τον μικρόκοσμο να υπάρχουν και παιδεραστές και κλέφτες και μοιχοί και δολοφόνοι κατ αναλογίαν του υπερσυνόλου (κοινωνία)… και πάμε και παρακάτω για να τελειώνω… όπως δεν μου αρέσει και έπαιρνα τα μέτρα μου και προφύλασσα τα παιδιά μου (δίνοντας τις βασικές αρχές του τι πρέπει να προσέχουνε σε επαφές τους με άλλους ανθρώπους) από κάθε άλλον άνθρωπο ο οποίος θα είχε τέτοια “γούστα” το ίδιο δεν θα μου άρεσε και θα έπαιρνα ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες προφυλάξεις απέναντι στους ιερείς… τι δεν καταλαβαίνεις ?

και καλώς πράττεις και δείχνεις τα στραβά… αλλά να μην δείχνεις μόνο αυτά τα στραβά αλλά και των άλλων…

Εγγρ.
1 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
1
τι δεν καταλαβαίνεις ?

και καλώς πράττεις και δείχνεις τα στραβά… αλλά να μην δείχνεις μόνο αυτά τα στραβά αλλά και των άλλων…
[/quote]εσυ παντως καταλαβες
εγω θα συνεχισω να δειχνω τα στραβα, εσυ αν θελεις δειχνε τα καλα δλδ τα αυτονοητα
καμμια ανοχη σε παπαδες, ειναι το μηνυμα κ βλεπω πως περασε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ο σκοπος μου ειναι να αποκαθηλωθει ο ιερεας απο πληρεξουσιος του θεου και να αντιμετωπιζετε επισης με καθε υποψια σαν οποιοσδηποτε δημοσιος υπαλληλος  επισης να φερει παραστατικα κ αποδειξεις για τα γενομενα κ τις πραξεις του
φτανει πια ο λογος του να θεωρειτε αδιαμφισβητητος

γνωριζω προσωπικα ιερεα (εχει πεθανει) που μετα απο ερανο για ανεγερση εκκλησιας οπου τα χρηματα πηγαιναν απ ευθειας σε αυτον διοτι βλεπεις ως ιερεας ειναι υπερανω καθε υποψιας,κ εφοσον εχτισε ημιπολυτελες σπιτι για αυτον κ πολυτελες αυτοκινητο για τον γιο (ολα αυτα σε διαστημα 6 μηνων) δηλωσε πως λιγα τα λεφτα που μαζευτηκαν απο τον ερανο κ πως ο ιδιος ειναι ευχαριστημενος με το να συνεχισει να λειτουργει στην παλια (κ ετοιμοροπη εκκλησια)

πάλι τα ίδια… ο ιερέας δεν είναι δημόσιος υπάλληλος απλά πληρώνεται από το δημόσιο στα πλαίσια μιας παλαιάς συμφωνίας μεταξύ δημοσίου και εκκλησίας για την εκχώρηση εκκλησιαστικών γαιών και ακινήτων για την αποκατάσταση των προσφύγων του ’22…. οι προσλήψεις τους δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και δεν υπάγονται στον δημοσιουπαλληλικό κώδικα…

να φέρει παραστατικά και αποδείξεις σε ποιούς ?? είσαι πιστός ?? αν ναι να ρωτήσεις αν όχι άσε να ρωτήσουν αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον…

κανένας δεν σε έβαλε με το ζόρι να δώσεις στον έρανο… αν έδωσες κακό του κεφαλιού σου και πρόβλημα σου τράβα και ζήτα τον λόγο από τον δεσπότη…

είσαι πιστός και καχύποπτος ? μην δίνεις σε εράνους αλλά πες το εξής “παπά τι χρειάζεται η εκκλησία ? καινούργια παράθυρα ? θα στείλω ένα συνεργείο να περάσει τζάμια και θα το πληρώσω εγώ” ..

έτσι κάναμε μια φορά στην πατρίδα μου όταν δεσπότης ήταν ο παναχρειώτατος Ανθιμος της σαλονίκης και χρειάστηκε ανακατασκευή υδραυλικών το γηροκομείο.. μαζευτήκαμε δεκατέσσερις νοματαίοι βάλαμε από εκατό χιλιάρικα, βρήκαμε υδραυλικό, συμφωνήσαμε μαζί του και τον στείλαμε να κάνει την ανακατασκευή .. εεε στο τέλος ζητούσε και πενήντα χιλιάρικα παραπάνω τον βάλαμε και αυτόν στην ομάδα παρόλο που τσίνιξε…

και μην μας ζαλίζετε με τα ίδια και τα ίδια…

με το ζόρι δεν σου πήρε κανένας από δαύτους τίποτε ούτε από σένα ούτε από κανέναν.…

Εγγρ.
1 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
1
πάλι τα ίδια… ο ιερέας δεν είναι δημόσιος υπάλληλος απλά πληρώνεται από το δημόσιο στα πλαίσια μιας παλαιάς συμφωνίας μεταξύ δημοσίου και εκκλησίας για την εκχώρηση εκκλησιαστικών γαιών και ακινήτων για την αποκατάσταση των προσφύγων του ’22…. οι προσλήψεις τους δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και δεν υπάγονται στον δημοσιουπαλληλικό κώδικα…

να φέρει παραστατικά και αποδείξεις σε ποιούς ?? είσαι πιστός ?? αν ναι να ρωτήσεις αν όχι άσε να ρωτήσουν αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον…

κανένας δεν σε έβαλε με το ζόρι να δώσεις στον έρανο… αν έδωσες κακό του κεφαλιού σου και πρόβλημα σου τράβα και ζήτα τον λόγο από τον δεσπότη…

είσαι πιστός και καχύποπτος ? μην δίνεις σε εράνους αλλά πες το εξής “παπά τι χρειάζεται η εκκλησία ? καινούργια παράθυρα ? θα στείλω ένα συνεργείο να περάσει τζάμια και θα το πληρώσω εγώ” ..

έτσι κάναμε μια φορά στην πατρίδα μου όταν δεσπότης ήταν ο παναχρειώτατος Ανθιμος της σαλονίκης και χρειάστηκε ανακατασκευή υδραυλικών το γηροκομείο.. μαζευτήκαμε δεκατέσσερις νοματαίοι βάλαμε από εκατό χιλιάρικα, βρήκαμε υδραυλικό, συμφωνήσαμε μαζί του και τον στείλαμε να κάνει την ανακατασκευή .. εεε στο τέλος ζητούσε και πενήντα χιλιάρικα παραπάνω τον βάλαμε και αυτόν στην ομάδα παρόλο που τσίνιξε…

και μην μας ζαλίζετε με τα ίδια και τα ίδια…

με το ζόρι δεν σου πήρε κανένας από δαύτους τίποτε ούτε από σένα ούτε από κανέναν.…
το ξαναλεω πως σκοπος μου ειναι η αποκαθυλωση απο την συνειδηση το οτι ο παπας ειναι ντε κ καλα αποσταλμενος του θεου, κ πως οταν ανοιξει το στομα του οτι κοτσανα τσαμπουνισει ειναι θεου λογος
-παραστατικα για ολα εσοδα-εξοδα
-υποψιασμενοι πρεπει να ειμαστε ολοι μας
- κ που σαι αν ζαλιζεσαι δεν χρειαζεται να με διαβαζεις ουτε να μου απαντας

Jigsaw24

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2013
Like
736
Πόντοι
96
το ξαναλεω πως σκοπος μου ειναι η αποκαθυλωση απο την συνειδηση το οτι ο παπας ειναι ντε κ καλα αποσταλμενος του θεου, κ πως οταν ανοιξει το στομα του οτι κοτσανα τσαμπουνισει ειναι θεου λογος
-παραστατικα για ολα εσοδα-εξοδα
-υποψιασμενοι πρεπει να ειμαστε ολοι μας
- κ που σαι αν ζαλιζεσαι δεν χρειαζεται να με διαβαζεις ουτε να μου απαντας

τυπε, ΕΝΑΣ ειναι ο απεσταλμενος του Θεου

hqdefault.jpg

Εγγρ.
1 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
1
ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ !!!!!!

αναφωνησε ο ιερεας οταν αποκαλυφθηκαν τα 500.000 ευρω στον τραπεζικο του λογαριασμο

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
αυτό είναι μέρος της αφύπνισης(όπως έχεις δηλώσει παλαιότερα) που προσφέρεις αφιλοκερδώς στους αναγνώστες της σελίδας;

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
από σήμερα την ερωτεύτηκα :grin:

Με τον Μητροπολίτη Άνθιμο «τα έβαλε» η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου με αφορμή την δήλωσή του ότι «Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα». Αφού ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στον λογαριασμό της στο instagram, έγραψε:

«Τραγικό! Πόση υποκρισία! Ο εκπρόσωπος του Χριστιανισμού στολισμένος με «κοσμήματα» αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τη στιγμή που παιδιά στα σχολεία της Ελλάδας είναι υποσιτισμένα, να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα. Ντροπή και αίσχος! Ο βασιλιάς της υποκρισίας με διαφορά! Disgusting!»

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
από σήμερα την ερωτεύτηκα :grin:

Με τον Μητροπολίτη Άνθιμο «τα έβαλε» η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου με αφορμή την δήλωσή του ότι «Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα». Αφού ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στον λογαριασμό της στο instagram, έγραψε:

«Τραγικό! Πόση υποκρισία! Ο εκπρόσωπος του Χριστιανισμού στολισμένος με «κοσμήματα» αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τη στιγμή που παιδιά στα σχολεία της Ελλάδας είναι υποσιτισμένα, να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα. Ντροπή και αίσχος! Ο βασιλιάς της υποκρισίας με διαφορά! Disgusting!»

αυτη επειδη γαμηθηκε μια φορα και για 10" με τον Τζεημς Μποντ νομιζει οτι εγινε καποια?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
η τόνια σωτηροπούλου :uglystupid: ανατριχιάσαμε...

bourdeliotis4

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
11
Like
4
Πόντοι
11
σε μια δικαιη ουτοπικη κοινωνια δεν θα υπηρχε ουτε εκκλησια να κοροϊδευει τον κοσμο ουτε σωτηροπουλου να κορϊδευει τον κοσμο.
ισως ηταν πιο δικαια πριν την ελευση του πολιτισμου οταν ροπαλιαζες οποια γουσταρες και την επαιρνες στην σπηλια σου για τα περαιτερω και δεν πληρωνες και τον μαγο της φυλης για γαμους βαφτισεις κλπ κοινωνικες υποχρεωσεις

manaconda13

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Κριτικές
24
Like
2.402
Πόντοι
2.420
Είναι μεγάλη αμαρτία να πάρω CG Μεγάλη Παρασκευή??
Τότε μόνο θα έχω ελεύθερο σπίτι κ σε ξενοδοχείο βαριέμαι να τρέχω..θέλω την άνεσή μου.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Είναι μεγάλη αμαρτία να πάρω CG Μεγάλη Παρασκευή??
Τότε μόνο θα έχω ελεύθερο σπίτι κ σε ξενοδοχείο βαριέμαι να τρέχω..θέλω την άνεσή μου.
Οχι τυπε, αρκει να νηστευεις. Αλλα κατι που δε σκεφτηκες ειναι, τι θα κανεις αν κανει το CG νηστεια στο κρεας? :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom