Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146
Κοίταξε, άλλο πράγμα το τί πολιτικές απόψεις έχεις, άλλο το τί εθνικότητα έχεις και άλλο το τί εσχατολογικές  απόψεις έχεις.
Προσωπικά (δεν θα με αποκαλούσα κομμουνιστή), αλλά πιστεύω ότι η κοινωνία πρέπει να είναι πιο κρατικοκεντρική
Επίσης , πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πέρα από δω (ψυχές , Θεός κλπ.), οπότε έχω θρησκεία
Και είμαι έλληνας , αφού αυτή είναι η καταγωγή μου
Έχουμε δημοκρατία, πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα
Τώρα ο σεβασμός στις απόψεις του άλλου προϋποθέτει κουλτούρα, παιδεία κλπ. που για τον τσιφτετέλληνα είναι άγνωστες λέξεις αλλά λέμε τώρα...

συμφωνώ στο τελευταίο , εγώ από την άλλη πιστεύω στο Σύμπαν ( άρα δεν χρειάζομαι θρησκεία ) , στην έρευνα του , στην χαμένη γνώση , στην φυσική επιστήμη που μπορεί να ερμηνεύσει με λογική τ' ότιδήποτε !!!

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146
Μηπως εισαι αναρχικος φιλε  :)

με την πολιτική έννοια που εννοείς εσύ , όχι ... αλλά το πνεύμα μου και η ψυχή μου μπορείς να πεις πως είναι αναρχικά , θα έλεγα αναρχοαυτόνομος !!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Από την στιγμή που ο κομμουνισμός αππορίπτει τις θρησκείες δεν είναι ούτε ο ίδιος θρησκεία . Ο κομμουνισμός είναι σύνολο ιδεών και τίποτα παραπάνω !!

O κομμουνισμός απορρίπτει τις θρησκείες απλά για να πάρει την θέση τους.
Ο Μάρξ που αναγνώρισε στις θρησκείες το όπιο των λαών απλά δημιούργησε την ηρωϊνη των λαών.

(Τα γραφόμενα στους συνδέσμους που παρατέθηκαν ασχολίαστα. Μόνο αερολογίες. Τίποτε συγκεκριμένο. Ο Κομμουνισμος είναι σύνολο ιδεών. Χαίρω πολύ. Ο Παοκ παπατρόλη είναι Ιδέα ή Θρησκεία; Γιατί αν είναι Ιδέα, μπορεί να είναι και μια χαζή Ιδέα. Εκτός κ αν στο σύνολο των Ιδεών δεν υπάρχουν χαζές Ιδέες ας πούμε)

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
θεωρώ ότι μια ιδεατή κοινωνία , θα είναι μια κοινωνία με "αυτο-οργάνωση"
Bαριέμαι να το αναλύσω παραπάνω βέβαια, αλλά προφανώς, δεν έχει καμία σχέση με τους νεοέλληνες "αναρχικούς" , που νομίζουν ότι είναι ιδεολόγοι γράφοντας "Viva la revolution" , και "Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Τάδε που σκότωσε μόνο 35 μπάτσους"

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ο Μάρξ που αναγνώρισε στις θρησκείες το όπιο των λαών απλά δημιούργησε την ηρωϊνη των λαών.

(Τα γραφόμενα στους συνδέσμους που παρατέθηκαν ασχολίαστα. Μόνο αερολογίες. Τίποτε συγκεκριμένο. Ο Κομμουνισμος είναι σύνολο ιδεών. Χαίρω πολύ. Ο Παοκ παπατρόλη είναι Ιδέα ή Θρησκεία; Γιατί αν είναι Ιδέα, μπορεί να είναι και μια χαζή Ιδέα. Εκτός κ αν στο σύνολο των Ιδεών δεν υπάρχουν χαζές Ιδέες ας πούμε)
ο spougenas ειναι ο παπαζολης τυπε? :think:

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146

Δεν είπα πως ο κομμουνισμός είναι 100% καλός για μια κοινωνία , είπα ότι έχει κάποια υπερ σε σχέση με τον καπιταλισμό , και τα 2 όμως έχουν αρκετές ατέλειες . Αυτό που λες πως ο Μαρξ αναγνώρισε τις θρησκείες ως το όπιο των λαών , χαίρω πολύ , απλά καταγράφει τα γεγονότα από την στιγμή που υπάρχουν . Ο κομμουνισμός είναι σύνολο ιδεών τι θέλεις να σου πω παραπάνω ;; Για το τέλος , ναι , ο ΠΑΟΚ πχ είναι ήταν σύνολο ιδεών γι'αυτούς που τον ίδρυσαν τότε και για ορισμένους ρομαντικούς οπαδούς του σήμερα , όμως , ο ΠΑΟΚ όπως και όλες οι ομάδες , είναι Α.Ε που σκοπό έχουν το κέρδος , πλέον οι ομάδες έχουν αντί για οπαδούς , πελάτες , και πρεζάκια , συμμορίτες θερμόαιμους ,  που παρακαλάνε τους προέδρους για λίγα ευρώ !! Δεν με απασχολούν οι ομάδες φίλε μου !!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Εντάξει κατάλαβα ούτε καν άνοιξες τα λινκ. Δεν θα συνεχίσω τα οφτοπικ.
Καλή συνέχεια.

Επισκέπτης
Δυστυχως μερικοι ανθρωποι δεν μπορουν να ξεφυγουν απ' το κολλημενο μυαλο τους...φαινεται τους ειναι δυσκολο να κανουν κουμαντο στον ιδιο τους τον εαυτο... κριμα,μακαροι να αλλαξουν καποτε  :dunno: 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η μύγα μυγιάστηκε απόλυτε. Ήταν τόσο απλό.

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146
Δυστυχως μερικοι ανθρωποι δεν μπορουν να ξεφυγουν απ' το κολλημενο μυαλο τους...φαινεται τους ειναι δυσκολο να κανουν κουμαντο στον ιδιο τους τον εαυτο... κριμα,μακαροι να αλλαξουν καποτε  :dunno: 

ο καθείς με τις απόψεις του αδελφέ, η αλήθεια προσδιορίζεται (όσο το δυνατόν ) από τον καθένα μας διαφορετικά !!!

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
ο καθείς με τις απόψεις του αδελφέ, η αλήθεια προσδιορίζεται (όσο το δυνατόν ) από τον καθένα μας διαφορετικά !!!

Η Αλήθεια φίλε μου όταν δεν μπορεί να στηθεί με λογικά επιχειρήματα, στήνεται με μεταφυσική βεβαιότητα. Πάρεθεσα σύνολο επιχειρηματολογίας σε δυο άρθρα τα οποία δεν μπήκες καν στον κόπο να ανοίξεις κ εννοείται ουτε καν να αντιπαραταχθείς με άρθρωση λογικών επιχειρημάτων για το αντίθετο. Προφανώς η Μαρξιστική σου θεώρηση των πραγμάτων έχει κάποια μεταφυσική ισχύ που της δίνει την δυνατότητα να διαλύει κάθε σύνολο ιδέων που βρίσκεται στον αντίποδα απλά υπάρχοντας...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα, είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί ΤΩΡΑ η σχέση εκκλησίας-κράτους? δηλαδή η χρονική συγκυρία που αναπτύσσεται τόσο έντονα αυτή η πολεμική δεν προβληματίζει κανέναν??

μια συγκυρία όπου επιχειρείται απροκάλυπτα να αναθεωρηθεί και η ιστορία του έθνους?

και όπου κάναμε ένα βήμα παραπέρα και εξοικειωνόμαστε καθημερινά με την τουρκική γλώσσα και γράφουμε την ελληνική σε greeklish?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα, είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί ΤΩΡΑ η σχέση εκκλησίας-κράτους? δηλαδή η χρονική συγκυρία που αναπτύσσεται τόσο έντονα αυτή η πολεμική δεν προβληματίζει κανέναν??

μια συγκυρία όπου επιχειρείται απροκάλυπτα να αναθεωρηθεί και η ιστορία του έθνους?

και όπου κάναμε ένα βήμα παραπέρα και εξοικειωνόμαστε καθημερινά με την τουρκική γλώσσα και γράφουμε την ελληνική σε greeklish?

Θυμάστε καθόλου ποίος ξεστόμησε το : "βήμα-βήμα προσέγγιση" ;

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146
Η Αλήθεια φίλε μου όταν δεν μπορεί να στηθεί με λογικά επιχειρήματα, στήνεται με μεταφυσική βεβαιότητα. Πάρεθεσα σύνολο επιχειρηματολογίας σε δυο άρθρα τα οποία δεν μπήκες καν στον κόπο να ανοίξεις κ εννοείται ουτε καν να αντιπαραταχθείς με άρθρωση λογικών επιχειρημάτων για το αντίθετο. Προφανώς η Μαρξιστική σου θεώρηση των πραγμάτων έχει κάποια μεταφυσική ισχύ που της δίνει την δυνατότητα να διαλύει κάθε σύνολο ιδέων που βρίσκεται στον αντίποδα απλά υπάρχοντας...

Δεν έχω καμία Μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων φίλε μου , πολιτικά είμαι Κεντρώος , απλά σαν ουδέτερος και μη οπαδός τους, σχολιάζω τους δυο εχθρούς , τον καπιταλισμό με τον μαρξισμό , και λεω πως ο κομμουνισμός έχει κάποια πλεονεκτήματα που δεν θα κάτσω να τα αναλύσω στο bou.com και πως και οι δυο έχουν κακώς κείμενα, που πιστεύω πως δεν είναι προς το συμφέρον του ανθρώπου , τι να επιχειρηματολογήσω και για ποιόν λόγο;;; Τέλος , εσύ θεωρείς επιχειρηματολογία τα γραφόμενα των γερόντων των μοναστηριών και τα ''θαύματα'' και την Αγία γραφή και δεν θεωρείς την φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων και την διαρκή έρευνα μέσω των φυσικών επιστημών ;;; Θεωρώ πως μόνο έτσι μπορείς να ανακαλύψεις έστω και λίγο την αλήθεια του ανθρώπου και του συμπαντος και όχι με μια κληρονομιά που δημιούργησε Ο Χριστός , γιατί θα έρθουν μια μέρα και αυτοί που πήραν την κληρονομιά του Μωάμεθ και άντε να βγάλετε άκρη μεταξύ σας !!

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
128
Πόντοι
146

το ό,τι γράφουν με greeklish κάποιοι ηλίθιοι δεν μου λέει τίποτα, εγώ μόνο ελαχίστων περιπτώσεων έχω γράψει για λίγο greeklish, όλα τα φαντασμένα με την Αγγλική νοοτροπία , χρησιμοποιούν το Λατινικό αλφάβητο εντός μητρικής τους γλώσσας και βιάζουν καθημερινώς το ίδιο τους το DNA ... να πάνε να γαμηθούν λοιπόν , όλα αυτά τα ανεγκέφαλα πλάσματα !!

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
25
Πόντοι
66

kai gw to theorw egglima na grafete estw kai mia leksi me greeklish....
giati ta emoticon pou ta pas ?
anti na katsei kapoios na grapsei oti xarike bazei px ena tetoio  :) kia katharise
i ena tetoio  :birdman:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467

Κι ο καπιταλισμός χρησιμοποίησε την Χριστιανική θρησκεία, προκειμένου να ενδυθεί κάποια μεταφυσική θεοπνευστία. Δείτε : "Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού" από τον Μ. Βέμπερ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom