OXI φιλε tramountana, βγαίνει από την σύντμηση : Ταμείο Ασφαλίσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αλλά μιά καί είσαι πανεπιστήμων καί παντογνώστης μπας καί έχεις ακούσει (ένας φίλος μου το είπε) . Είχε γραφτεί σε εφημερίδα του εξωτερικού ότι η Ελλάδα με 10 εκ. κατοίκους είχε 1.600.000 δημόσιους υπαλλήλους . Την ίδια χρονιά η Αυστρία πάλι με 10 εκ κατοίκους είχε 58.000 Δημ.υπαλ. Εσύ το πιστεύεις αυτό/ άραγε αληθεύει? Νάσαι καλά .
το ξέρω από τι βγαίνει όπως θα είδες παραπάνω…
είναι θέμα το τι θεωρείται δημόσιος υπάλληλος,ποιά προνόμια έχει και πως καθορίζεται το μισθολόγιο του
στην Ελλάδα δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται σχεδόν όλοι ακόμη και αυτοί που εργάζονται σε κάτι παράξενα νομικά πρόσωπα… ανάμεσα στα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων είναι και η μονιμότητα, το αμετάθετο και το ενιαίο μισθολόγιο…
στην Αυστραλία από ότι έχω διαβάσει τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά… πολλές υπηρεσίες του κράτους παρέχονται μεν από κρατικούς φορείς οι οποίοι όμως λειτουργούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το κράτος σε όλα… έχουν δικό τους προυπολογισμό και έσοδα, κάνουν μόνοι τους τις προσλήψεις και τις απολύσεις προσωπικού, στήνουν τις διαδικασίες έτσι ώσε να έχουν μικρότερο κόστος και κανονίζουν μόνοι τους τα μισθολόγια τους…
ίσως γιαυτό να θεωρούνται μόνο οι 58.000 δημόσιοι υπάλληλοι… να θεωρούνται μόνο αυτοί που είναι στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και μόνον αυτοί…
εδώ δημόσιος υπάλληλος (δημοτικός για την ακρίβεια) είναι και ο οδοκαθαριστής … στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο οδοκαθαριστής είναι ιδιωτικός υπάλληλος και είτε απασχολείται σε μια ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει από τον δήμο την αποκομιδή είτε απασχολείται σε έναν ιδιωτικό φορέα που οι μετοχές του ανήκουν μεν στον δήμο αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα από αυτόν, συμμετέχει στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάληψη των έργων αποκομιδής και φυσικά φροντίζει να βγάζει κέρδη αλλά και παράλληλα να κάνει και την δουλειά του σωστά…
εδώ δημόσιο σημαίνει “πάμε να αράξουμε"