imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
Για να αλλάξει πραγματικά η κατάσταση δεν χρειάζονται απλά φιλότιμες, διορθωτικές προσπάθειες αλλά βαθιές τομές στην οικονομιά της χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρω την αναδιανομή εισοδήματος (πράγμα τουλάχιστον ουτοπικό) αλλά και την αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων και στο ασφαλιστικό.Και μην μου πείτε ότι δεν είναι δύνατον.Θα σας αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκανε με τον συγκεκριμένο μισθό + επιδόματα έχει καλώς...ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου θα είναι 600 ευρώ + bonus εξυπηρέτησης (όποιος δεν θέλει να πάει στον ιδιωτικό τομέα και να στρώσει την κωλάρα του κάτω για να βγάλει τα διπλάσια). 2 βάρδιες στον δημόσιο τομέα...όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν για το κοινό μέχρι τις 13:00 και εγώ αναγκάζομαι να παρατάω την δουλειά μου για να τρέχω από νομαρχία σε νομαρχία.Όχι κύριοι ως εδώ...Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν και τα απογεύματα με βάρδιες όπως οι μεγάλες εταιρείες...Όποιος δεν θέλει να μην κάνει τα χαρτιά του για το δημόσιο, να στρώσει την κωλάρα του και να πάει στον ιδιωτικό τομέα...Κατα συνέπεια αντί ένας υπάλληλος να παίρνει 1600 ευρώ τον μήνα και να τα ξύνει απο τις 9 έως της 1 κάθε μέρα, σπάω τον μισθό στη μέση, δίνω bonus εξυπηρέτησης, διπλασιάζω την απασχόληση μιας και δημιουργώ 2 βάρδιες και παράλληλα δημιουργώ αντικίνητρα στον νέο να έχει ως όνειρο ζωής να μπει στο δημόσιο. Μην μου πείτε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν λύσεις...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ
Αυτά που λες δεν ισχύουν.Και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος...
Ποιος δημόσιος υπάλληλος παίρνει βασικό μισθό 1600€;Και δεν αναφέρομαι σε τυχόν επιδόματα που μπορεί να υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα,αλλά παρανόμως δε δίδονται.Θέλεις να εξυπηρετείσαι και το απόγευμα.Σωστά,να προσλάβουν προσωπικό,για να δουλεύουν με βάρδιες,αλλιώς οι υπάλληλοι που θα κάθονται το απόγευμα πρέπει να πληρώνονται υπερωρίες.Και είναι μεγαλύτερο το κόστος.Εκτός αν ακολουθήσει και το κράτος την τακτική των ιδιωτών και να μην πληρώνει υπερωρίες.Για την ακρίβεια,δεν ευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.Ότι μειώνεται η αγοραστική δύναμη του Έλληνα,ευθύνεται κυρίως ο ιδιώτης χαραμοφάης επιχειρηματίας.Ότι δεν αποδίδεται ο ΦΠΑ,ευθύνεται μόνο ο ελεύθερος επαγγελματίας,που τον εισπράττει από τον πελάτη.Ότι τα προϊόντα είναι χαμηλής ποιότητας,δεν ευθύνεται ο αγοραστής-υπάλληλος.Οι τράπεζες που έχουν τεράστια κέρδη,δεν έκαναν καμία σοβαρή αύξηση στους εργαζομένους τους.Δε θα έπρεπε πιστεύεις να δώσουν κάτι παραπάνω;Αυτό δε θα ήταν μια αναδιανομή του πλούτου;Ας λειτουργούν και αυτές όλη την ημέρα.Αλλά ας προσλάβουν προσωπικό,όχι ο υπάλληλος να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα για 750€.Δε νομίζεις ότι θα ήταν πιο δίκαιο;Αντί λοιπόν να θέλουμε να μειώσουμε τους μισθούς μιας μερίδας εργαζομένων,καλύτερα θα ήταν να αυξηθούν οι μισθοί σε όλους όσους παίρνουν λίγα,σε επιχειρήσεις που είναι κερδοφόρες.