Νέα

Η απατηλή ματαιοδοξία της ηδονής, και η νομοτέλεια του κορεσμού !!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
κοψε θεμα τωρα για θρεντ... :S
θα πιαστουν να μιλανε μεταξυ τους Mindreader μαζι με Chevalier Fidele και οι υπολοιποι θα κοιταμε σαν τα βλαμμενα....

Κάθε γνώμη είναι σεβαστή και χρήσιμη φίλε !! :hi:

miraculous mandarin

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Σεπ 2014
Κριτικές
31
Like
3.318
Πόντοι
5.271
Στο σωστό χρόνο ναί !!!  :grin: :grin: :grin: :grin:

Ποιός να 'ναι άραγε, ο σωστός χρόνος;  :huh: Ίσως ο κορεσμός να είναι και μια ευκαιρία για να δεις τα πράγματα αλλιώς, να εκοικειωθείς με το φευγαλέο και το πεπερασμένο και ν' αντιλαμβάνεσαι την ευρυχωρία και ευφορία των στιγμών.  :sunglasses:

Αλλιώς είναι δύσκολο να πεις αρκετά, ίσως όμως και να είναι περιττό... :rolleyes:

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αρκεί να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στις επιλογές σου. Καλή πορεία...  ;)

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ποιός να 'ναι άραγε, ο σωστός χρόνος;  :huh: Ίσως ο κορεσμός να είναι και μια ευκαιρία για να δεις τα πράγματα αλλιώς, να εκοικειωθείς με το φευγαλέο και το πεπερασμένο και ν' αντιλαμβάνεσαι την ευρυχωρία και ευφορία των στιγμών.  :sunglasses:

Αλλιώς είναι δύσκολο να πεις αρκετά, ίσως όμως και να είναι περιττό... :rolleyes:

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, αρκεί να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στις επιλογές σου. Καλή πορεία...  ;)

Μόλις όρισες το ''σωστό'' χρόνο στο κόκινο !!

Ο κορεσμός όπως σωστά έγραψες γίνεται υπο προυποθέσεις και δάσκαλος !!!

Αρκεί να μην κάτσεις πολυ χρόνο μαζί του !!! :grin: :grin:

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.977
Πόντοι
9.275
Θέτοντας λοιπόν την ερώτηση του thread!!! Πως αντιμετωπίζει κανείς τον κορεσμό ??? Που σε κάποια φάση είτε νέο είτε γέρο θα σε επισκεφτεί !! Συνήθως θα σε επισκεφτεί βέβαια σε πιο μεγάλες ηλικίες !! Και τι κάνεις τότε ??
Mind, με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
(1) πάσχεις εμφανώς από υπερκόπωση, ή
(2) κάποιος βλάκας γιατρός σε ανησύχησε για κάτι της ηλικίας μας

Άσε λοιπόν τις βαριές φιλοσοφίες περί 'κορεσμού' κλπ και συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις πολύ καλά, δηλαδή να ζεις την κάθε στιγμή του τώρα.

Το καλύτερο φάρμακο (εγγυημένο αυτό) για να ξεπεράσεις τις γεροντικές φιλοσοφικές σου ανησυχίες, είναι να διαλέξεις το πιο ζουμερό και φρέσκο πιπίνι από το Glamour, κατά προτίμηση μέχρι 20 χρονών και με μηδενική γνώση της αγγλικής (για ελληνικά απλά δεν το συζητώ), να περάσεις 1 ώρα μαζί της (όχι παραπάνω, υπερβολές δεν χρειάζονται στην ηλικία μας), και αύριο σε βλέπω να ανοίγεις νέο thread με θέμα "οι πεταλούδες την άνοιξη".

Αυτά  ;)

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.443
Πόντοι
4.587
Ο κορεσμος ειναι το σημαδι της πληροτητας,το επιστεγασμα που μας δινει τη δυνατοτητα να κατανοουμε τα βιολογικα μας ορια και ενα αισθημα ικανοποιησης οτι περασαμε καλα..δεν χρειαζεται να τον βλεπουμε εχθρικα,αρκει να ακολουθουμε την ιδια συνταγη πειραματιζομενοι με αλλα υλικα.παντοτε κατι καινουργιο θα ερχεται για να αλλαζει το προηγουμενο..

GAMEOVER

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2010
Κριτικές
223
Like
512
Πόντοι
4.017
Θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο πεζός γίνεται για να μπορέσω να αποτυπώσω την ένοια του κορεσμού η οποία πραγματικά είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον σύγχρονο μπουρδελιάρη.

Κορεσμός λοιπόν ή αλλιώς  βαρεμάρα που είναι το φυσικό του  επακόλουθο, μπορεί να κτυπήσει την πόρτα σε ανθρώπους που έχουν τα πάντα αλλά και σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα.

Εμφανίζεται  με την ιατρική ορολογία της κατάθλιψης η οποία είναι μια πολύ ύπουλη ασθένεια που μπορεί να προσβάλει  ανα πάσα στιγμή τον οποιοδήποτε.

Το φάρμακο κατά τη γνώμη μου είναι ένα. Η δουλειά και ο μόχθος  ανεξάρτητα από το πόσα μπορεί να κερδίζεις η δουλειά είναι αυτή που δεν μπορεί  να σε κάνει να βαρεθείς ποτέ. Ακόμη  και όσο μονότονη και  ρουτινιασμένη μπορεί  να είναι είναι το μόνο γιατρικό στον κορεσμό.

Γιατί μετα από αυτήν μπορείς να πας να γαμήσεις  να ξεσκίσεις  και να εκτονωθείς και η αδρεναλίνη που είναι το ακριβότερο υλικό του κόσμου θα τρέξει μέσα σου. Είναι η διαφορετικότητα των παραστάσεων που μπορούν να δημιουργηθούν  μέσα από όλη αυτή την κατάσταση.

Δουλειά λοιπόν  και αχαλίνωτο sex και θα πεθάνεις γέρος μέσα στη νιότη σου. Κάνε την κάθε μέρα διαφορετική από την άλλη μέσα από τη δουλειά σου και το sex και ζήσε την απόλυτη υδονή.  :zfuck:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
κοψε θεμα τωρα για θρεντ... :S
θα πιαστουν να μιλανε μεταξυ τους Mindreader μαζι με Chevalier Fidele και οι υπολοιποι θα κοιταμε σαν τα βλαμμενα....

Θα πω την κακιoυλα μου τωρα, αλλα δεν ειμαι στην ηλικια να μπω σε αυτη την κουβεντα ακομη :grin:
Πλακα, κανω, απλως διαβαζω το αποσταγμα εμπειριων και βιωματων του φιλου Mindreader, για να το βαλουμε και εμεις καπου στο οπλοστασιο μας ;)

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Θα πω την κακιoυλα μου τωρα, αλλα δεν ειμαι στην ηλικια να μπω σε αυτη την κουβεντα ακομη :grin:
Πλακα, κανω, απλως διαβαζω το αποσταγμα εμπειριων και βιωματων του φιλου Mindreader, για να το βαλουμε και εμεις καπου στο οπλοστασιο μας ;)

Συνημμένα

• untitled.png
    untitled.png
    282,9 KB · Εμφανίσεις: 26
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Mind, με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
(1) πάσχεις εμφανώς από υπερκόπωση, ή
(2) κάποιος βλάκας γιατρός σε ανησύχησε για κάτι της ηλικίας μας

Άσε λοιπόν τις βαριές φιλοσοφίες περί 'κορεσμού' κλπ και συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις πολύ καλά, δηλαδή να ζεις την κάθε στιγμή του τώρα.

Το καλύτερο φάρμακο (εγγυημένο αυτό) για να ξεπεράσεις τις γεροντικές φιλοσοφικές σου ανησυχίες, είναι να διαλέξεις το πιο ζουμερό και φρέσκο πιπίνι από το Glamour, κατά προτίμηση μέχρι 20 χρονών και με μηδενική γνώση της αγγλικής (για ελληνικά απλά δεν το συζητώ), να περάσεις 1 ώρα μαζί της (όχι παραπάνω, υπερβολές δεν χρειάζονται στην ηλικία μας), και αύριο σε βλέπω να ανοίγεις νέο thread με θέμα "οι πεταλούδες την άνοιξη".

Αυτά  ;)

:hi: :hi: :hi:
Το (2) δεν παίζει !!
To (1) απο τα παραπάνω παίζει γιατί το έχω τελευταία παρακάνει συη δουλειά !!

Το Glamour το τιμώ τακτικά !! Κοίτα τις κριτικές μου εκεί είναι οι περισσότερες !!

Μάλλον πρέπει να κάνω καμμιά βόλτα απο ΑΦρική η Ασία για να κουραστώ λίγο αλλιώς !!! :grin: :grin: :grin:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ο κορεσμος ειναι το σημαδι της πληροτητας,το επιστεγασμα που μας δινει τη δυνατοτητα να κατανοουμε τα βιολογικα μας ορια και ενα αισθημα ικανοποιησης οτι περασαμε καλα..δεν χρειαζεται να τον βλεπουμε εχθρικα,αρκει να ακολουθουμε την ιδια συνταγη πειραματιζομενοι με αλλα υλικα.παντοτε κατι καινουργιο θα ερχεται για να αλλαζει το προηγουμενο..
Είναι μια εναλλακτική ερμηνεία !!! Και έχει ασφαλώς βάση όταν αναφέρεται στην αίσθηση του χορτάσματος απο το σεξ που έχει το στοιχείο της παροδικότητας όπως σωστά και άλλος φίλος πριν επεσήμανε !!

Το ''πρόβλημα'' προκύπτει όταν η διάρκεια η η συχνότητα αυτής της κατάστασης ξεπερνά κάποια όρια. 

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν απο την εμπειρία και τα παθήματα των άλλων !!! :grin: :grin:

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.973
Πόντοι
3.506
Οπως το θετεις, μηπως η απατηλη ματαιοδοξια της ηδονης και η νομοτελεια του κορεσμου,ειναι ακριβως η διαφορα μεταξυ της Επικουρειας "κατα κινηση ηδονης" και της "καταστηματικης ηδονης" ?

Δελεαρ δεινον ηδονη (Η ηδονη αποτελει σοβαρο δολωμα) Πλατωνας

:think:

Nikos256

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2017
Like
2
Πόντοι
0
Γραφεις πολυ καλα αξιοποιησετο.

Κορεσμος υπαρχει και θα υπαρχει σε ολα ειναι μερος της ανθρωπινης φύσης.

Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο για τον κορεσμο παρα μονο η αποχη και  η στερηση μπορει να σου προσφερει στιγμες ηδονης (η ευτυχιας ) που θα σου μεινουν αξεχαστες.

Συνηθως προσπαθούμε να καλυψουμε τον κορεσμό με ολο και πιο δυνατες συγκινήσεις...αυτό ειναι και το λαθος μεχρι που καμμια φαντασιωση δεν μας συγκινει πια και εκει χρειαζεται να το κατανοήσουμε και να αλλαξουμε πορεία.

Εσυ μπορείς να βρηκες την ηδονή με 2 λεσβίες και να καταφεραν να τρελανουν την φαντασια σου αλλα για ποσο; σε λιγο θα ειναι και αυτο βαρετο; και σιγουρα θα πιασεις το μπαγασικο το μυαλο σου να φαντασιωνεται πραγματα που παλια ουτε καν ειχες σκεφτεί....ατιμο πραγμα, υπουλο και εκει πρεπει να το κατανοησεις ...ειναι εμφυτη αδυναμια μας σαν ειδος και χρειαζεται σκληρη αντιμετωπιση
Στερησε σου μερικα πραγματα και δεις αμέσως να αποκτουν και παλι αξία.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Αλλο ενα γαματο τοπικ φιλε, ευγε!
δυσκολο να τα βαλεις ολα σε μια σειρα, γιατι ολοι μας ειμαστε διαφορετικοι, μπορει πχ να μας αρεσει η ιδια γκομενα αλλα σιγουρα θα βρουμε κατι διαφορετικο ο καθενας πανω της.
ΚΟΡΕΣΜΟΣ....ΓΕΝΙΚΑ...
φιλε ερχεται νομοτελειακα!Δεν φταις εσυ η ηλικια κτλ....ελαχιστοι μπορουν να ξεφυγουν πως?
δεν θα το ελεγα απληστια, αλλα ΚΙΝΗΤΡΟ για κατι καινουργιο, το οποιο δεν ξερεις ποτε θα ερθει και θα σου κανει το κλικ.
ΔΕς  ΤΟ ΠΙΟ απλο το φαι, σε καποια φαση μπορει να εχεις 100 επιλογες, ομως να εχεις κορεστει απο ολες...ξαφνικα πεφτεις σε μια νεα συνταγη και στρωνεσαι στην δουλεια...ειναι βεβαια εδω και το στοιχειο της πεινας,οποτε καπου θα καταληξεις.Η ιδεα ομως περιπου η ιδια.
παραδειγμα πχ περισυ χωρις να το γαμησω, μου ηρθε ο κορεσμος απο αγοραιο σεξ, πολλες φορες εφευγα χειροτερα απο οτι πηγαινα.
πολυ σπανια εφευγα happy, η για τον λογο που πηγα, αυτη η διαδικασια, το ιδιο κ στα ραντεβου,
να ακουω μ@@@ να κουναω καταφατικα το κεφαλι, και να περιμενω το μπονους το σεξ, που σε αλλες συνθηκες δεν θα εβγαινα καν.
---------------------
Δες το πιο σφαιρικα παρε παραδειγμα πχ εστω κ ακρο τα drugs, αυτοι ερχονται σε κορεσμο, γιατι θελουν κατι νεο ασε την εξαρτηση στην ακρη,οι τζογαδοροι οι πιο πολλοι θα μεταβουν απο ενα παιχνιδι στο αλλο....κτλ,..κτλ...
Το μουνι αλλη παγιδα θες να τα δοκιμασεις ολα, ψηλες,κοντες,ξανθιες..κτλ....
οταν τα εχεις κανει λογικο καπου να βαρεθεις,αυτο που σου φαινεται βαρετο για ενα παντρεμενο η εναν που δεν βγαζει λεφτα φανταζει παραμυθι.
Δες πχ ενα συλλεκτη δισκων η βιβλιων, ποτε μα ποτε δεν θα σταματησει,του εχει γινει 2 φυση-σκοπος...
ασχετα το τι εχει στην κατοχη του, και εκει ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑ βλεπει 2-3 δωματια φουλ στα πραγματα και τα πουλαει...γιατι ετσι του ηρθε!!!
---------
Παραδεχομαι τους ελαχιστους που φαινομενικα τα εχουν ολα, ομως καθε πρωι ξυπνανε και βρισκουν ενα νεο στοχο,οτι και να ειναι αυτος, δεν θα πεινασουν αν δεν το κανουν αλλα το κανουν.
οπως και ΤΑ ΑΤΟΜΑ που ξερουν η σχεδον ξερουν τι θελουν..12345- και αυτο δεν θα πανε στο 6!
ο σκοπος τους ηταν εως το 5 και ειναι happy,δεν θελουν ουτε να γυρισουν στο 4. ουτε ζηλευουν το 7,
--------
Δες το και εξω, δεν βαζω μονο το σεξ οταν βλεπεις ενα ωραιο μουνι στο δρομο, καποια σε καποια φαση θα σου αρεσει ιδιαιτερα και θα θες να την κυνηγησεις.
--------
μετα εξαρταται τι τυπος ειναι ο καθενας μας...
πχ ποτε δεν ειχα αυτο που λενε σταθεροτητα οχι ομως ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
απο παιδι θα μαζευα καρτες...μεσα σε λιγο διαστημα θα τις ειχα αγορασει, θα εκοβα χαρτζηλικι απο τυροπιτα...ο σκοπος θα γινονταν...
στην εφηβεια θα ηταν τα games, μετα ενα ποτο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ομως δεν θα κατεβαζα μπουκαλι.
κανενα μουνι δεν ηταν για δεσμευση,δεν μου αρεσε ποτε αυτη η λεξη.
μετα στα hobby  θα μαζευα ταινιες, οσπου να βαρεθω,κτλ κτλ,κτλ.....
------------
στην γυναικα η σεξ, πιο πολυ με εφτιαχνε η επομενη προκληση παρα αυτη που ειχα στο πιατο, ανεξηγητο!
δεν ξεκινας το βιβλιο απο το τελος αλλα απο την αρχη!
------
Η λυση δεν υπαρχει αλλα καταλαβα..
-η ρουτινα κουραζει οταν κανεις ρομποτικα ακριβως τα ιδια.
-ο κυκλος που κ που πρεπει να αλλαζει η μικρη ανανεωση.
-στο σπιτι μερικες μικρες αλλαγες...
-ακομη και στο κουρεμα, γυμναστικη,ντυσιμο κτλ....οχι κατι ακραιο αλλα οχι αυτη η γαμημενη ρουτινα....
-------------------------------
δες ροκ σταρς που εχουν γαμησει 2,000 μουνια, ΤΙ ΖΟΥΝ?
συναυλια,ξενοδοχειο,γαμισι,αεροπλανο=αλλη χωρα, αλλη πολη...αυτο να γινεται 6-8 μηνες.
θα σου πουν μετα απο λιγα χρονια....
"φιλε μου λειπει το σπιτικο φαι, το δικο μου κρεβατι, και ΕΝΑ ΜΟΥΝΙ να ακουει τι λεω η να με γουσταρει οχι για την φημη"
Σε εμας φανταζει ΙΔΑΝΙΚΟ ομως και αυτοι "καιγονται" στην ματαιοτητα της δικιας τους ρουτινας.
-----------------
η πληροτητα ερχεται εως ενα σημειο στην γνωση,εμπειριες,δουλεια, μουνια κτλ...
το κενο ΟΜΩΣ παντοτε θα το γεμιζουν οι ανθρωποι ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νοιαζονται για εσενα.
οχι να σε εχουν αναγκη πχ γκομενα να ζειτε μαζι για να μοιραζεστε τα εξοδα η απο αλλη επιλογη.
οι φιλιες επειδη εισαι "καποιος" κτλ,κτλ...
-----------
οσο για το σωμα εφμανιση ολα αλλαζουν, πχ στα 18 σου σιγουρα θα ανεβαινες 7 οροφους χωρις διακοπη, σημερα δεν γινεται αυτο...κοιτα τι μπορεις να βελτιωσεις για παρτη σου(βαρος πχ), και ασε τα αλλα να ερθουν δεν γινεται και αλλιως! τι να πουν οι γυναικες που μετα τα 25...αλλαζουν.
-----------
σωστα εγραψε καποιος ΣΤΕΡΗΣΗ για λιγο καιρο,πχ μην φας σουβλακι ενα ΜΗΝΑ, να σε σιγουρος το επομενο θα σου φανει σουπερ γευστικο.
ακομη πηδα αβυζα μουνια, οταν θα σου σκασει μια με βυζαρες θα φας κολημα ασχετα αν εχεις γαμησει 1000 τετοιες.
--------
ακομη κ στα μικρα καθημερινα, πχ παιρνεις το μετρο η λεοφορειο 1-3 φορες το μηνα.
ετσι για να σπαει η ρουτινα με αμαξι.
--
ατελειοτο ποστ...τυπε...
στην τελικη οπως ειπε καποιος δεν χρειαζεται σκεψη ειδικα οταν ξυπνας.....
σηκω,φαε μπες για ντουζ κ ασε τις σκεψεις να ερθουν ωρες αργοτερα ωστε να μην σε παιρνει απο κατω με το που ξυπνας(υποχρεωσεις κτλ)-

Θεόκλητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2013
Κριτικές
5
Like
177
Πόντοι
280
Τύπε, ωραίο το νήμα σου και οι προβληματισμοί ...

Εκτιμώ όμως πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες (και εγώ μέσα σ' αυτούς) θέλουν και κάποια =έστω επιδερμική πλην εκτενέστερη= περιγραφή για την βραδυά με τις λεσβίες ...

είναι πραγματικά λεσβίες ή μπάι , κλπ. κλπ.

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Λίγες μέρες πριν, μια εξωτική βραδιά με δυο όμορφες λεσβίες παλιές μου γνώριμες από την Αμερική, που πέρασαν από την Αθήνα στο δρόμο για την Αίγυπτο με άφησε εξουθενωμένο  σωματικό ράκος να κοιτάζω το πρωί της Κυριακής το καθρέφτη ενώ αυτές έφευγαν για το μουσείο της Ακρόπολης.

Η νυχτερινή ‘’υπερωρία’’ που έφτασε κοντά στο να με στείλει αδιάβαστο, σε συνδυασμό με την εικόνα μου στο καθρέφτη,  άνοιξε στο κεφάλι μου μονοπάτια και άρχισα να γράφω ως συνήθως με μανία.

Θέτοντας λοιπόν την ερώτηση του thread!!! Πως αντιμετωπίζει κανείς τον κορεσμό ??? Που σε κάποια φάση είτε νέο είτε γέρο θα σε επισκεφτεί !! Συνήθως θα σε επισκεφτεί βέβαια σε πιο μεγάλες ηλικίες !! Και τι κάνεις τότε ??
Κατα την γνωμη μου ο κορεσμος αντιμετωπιζεται με μια μικρη <<αναπαυλα>> <<αποχη>>,και αντε ξανα απο την αρχη ,κατι σαν νηστεια θα ελεγα.
Εισαι απο τους τυχερους ανθρωπους mindreader,τα πολλα ταξιδια ,οι πολλες εμπειριες σεξουαλικες και μη, σου εχουν <<ανοιξει>> το μυαλο .Βλεπεις τα πραγματα με αλλο ματι ,ζωντας τοσες εμπειριες.Τα λεω αυτα γιατι εχω κανει και εγω καποια ταξιδια(οχι τοσα πολλα )και αισθανομαι την διαφορετικοτητα μου ,θελω να πω στον τροπο σκεψης.
Εγω θα σου πω οσο μπορεις περισσοτερο ζησε ,απολαυσε ταξιδεψε ,κανε οτι σε ευχαριστει,και οταν ερχεται ο κορεσμος μικρη αποχη και αντε παλι.Πριν απο 5 χρονια σε ενα fkk ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ γνωρισα εναν ελληνα 65αρη ,πιασαμε κουβεντα την ωρα της <<αναπαυλας>> ,και μου λεει ,εχω γαμησει απιστευτα μουνακια απο τοτε που αρχισε να μου σηκωνεται,τωρα παιρνω διαφορα <<ανυψωτικα>> και συνεχιζω,ειπα στην γυναικα μου οτι ειμαι σε εκθεση στην γερμανια,και εγω ξεσκιζομαι στις πιτσιρικες ,καλοτρωω,μενω σε πολυ καλα ξενοδοχεια ,γενικα καλοπερναω,οπως λεει και το τραγουδι μια ζωη την εχουμε,και οπως λεει ο osho ,μην αναρωτιεσαι αν υπαρχει ζωη μετα θανατον ,αλλα ζησε πριν το θανατο

monarxis

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2018
Like
0
Πόντοι
0
Λίγες μέρες πριν, μια εξωτική βραδιά με δυο όμορφες λεσβίες παλιές μου γνώριμες από την Αμερική, που πέρασαν από την Αθήνα στο δρόμο για την Αίγυπτο με άφησε εξουθενωμένο  σωματικό ράκος να κοιτάζω το πρωί της Κυριακής το καθρέφτη ενώ αυτές έφευγαν για το μουσείο της Ακρόπολης.

Η νυχτερινή ‘’υπερωρία’’ που έφτασε κοντά στο να με στείλει αδιάβαστο, σε συνδυασμό με την εικόνα μου στο καθρέφτη,  άνοιξε στο κεφάλι μου μονοπάτια και άρχισα να γράφω ως συνήθως με μανία.

Φιλε εκπληρωσες την επιθυμια καθε αρσενικου που πολλοι απο εμας την ζουν και θα την ζουν μονο σε ονειρο! αλλα μαλλον σε ''χαλασε''.
Το μετανιωσες;Αισθανεσε οτι ολοκληρωθηκες σαν αντρας;Τί σε εβαλε σε σκεψεις;
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ματαιοδοξιας ηδονης.Οτι κανουμε το κανουμε για να νιωθουμε ευχαριστηση ή και ηδονη
αν προτιμας στην περιπτωση σου και οχι για να δυσαρεστουμε τον εαυτο μας.

Στα του αγωνα θα μαθουμε τιποτα ετσι να γουσταρουμε; :S

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Οπως το θετεις, μηπως η απατηλη ματαιοδοξια της ηδονης και η νομοτελεια του κορεσμου,ειναι ακριβως η διαφορα μεταξυ της Επικουρειας "κατα κινηση ηδονης" και της "καταστηματικης ηδονης" ?

Δελεαρ δεινον ηδονη (Η ηδονη αποτελει σοβαρο δολωμα) Πλατωνας

:think:
Εχει κάποια σχέση !! θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται.
Και να δώσουμε επ’ ευκαιρία της αναφοράς σου και τις απόψεις κάποιων κλασικών !!!

Ο Επίκουρος διέκρινε δυο ήδη ‘’ηδονής’’. Την ηδονή κατάστασης ή καταστηματική και την κινητική ή εν κινήσει ηδονή.

Η κινητική η εν κινήσει ηδονή προκύπτει από την διέγερση και την ακόλουθη ικανοποίηση όλων των ανθρωπίνων αναγκών όπως η πείνα, η δίψα, η ανάγκη για σεξ κλπ.

Η ηδονή κατάστασης ( καταστηματική ηδονή ) προκύπτει από το συναίσθημα ηρεμίας, γαλήνης και έλλειψης επιθυμίας, που προκύπτει μετά από την ικανοποίηση μέσω της κινητικής ηδονής των αντικειμένων της επιθυμίας. Και εδώ συναντά ο Επίκουρος έστω και εν μέρει τον βουδισμό.

Η προσωπική μου ερμηνεία όσον αφορά τον  Επίκουρο  είναι ότι πρέσβευε ότι η διαχείριση αυτού του κύκλου ανάγκης – ικανοποίησης – ανάγκης ή ηδονής – πόνου – ηδονής, και των ενδιαμέσων  περιόδων ηρεμίας και γαλήνης καταλήγει στην ευδαιμονία.

Η αδυναμία διαχείρισης του παραπάνω κύκλου τόσο σε ποιοτική όσο και σε ποσοτική βάση προσωπικά πιστεύω ότι καταλήγει στον κορεσμό και στα συνακόλουθά του.

Πιο ωραία από όλους το έθετε ο Αίσωπος

‘’Αδελφή της ηδονής είναι η λύπη ‘’

Υπό προυποθέσεις,όχι πάντα, να προσθέσω την γνώμη μου !!

Και πιο λαικά για να θυμόμαστε και που γράφουμε !!! Οποιος άγεται και φέρεται από τη πούτσα του, η από κάθε άλλη μορφής ‘’αλκοολίκι-εθισμό’’ σίγουρα δεν θα έχει καλή κατάληξη !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Γραφεις πολυ καλα αξιοποιησετο.

Κορεσμος υπαρχει και θα υπαρχει σε ολα ειναι μερος της ανθρωπινης φύσης.

Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο για τον κορεσμο παρα μονο η αποχη και  η στερηση μπορει να σου προσφερει στιγμες ηδονης (η ευτυχιας ) που θα σου μεινουν αξεχαστες.

Συνηθως προσπαθούμε να καλυψουμε τον κορεσμό με ολο και πιο δυνατες συγκινήσεις...αυτό ειναι και το λαθος μεχρι που καμμια φαντασιωση δεν μας συγκινει πια και εκει χρειαζεται να το κατανοήσουμε και να αλλαξουμε πορεία.

Εσυ μπορείς να βρηκες την ηδονή με 2 λεσβίες και να καταφεραν να τρελανουν την φαντασια σου αλλα για ποσο; σε λιγο θα ειναι και αυτο βαρετο; και σιγουρα θα πιασεις το μπαγασικο το μυαλο σου να φαντασιωνεται πραγματα που παλια ουτε καν ειχες σκεφτεί....ατιμο πραγμα, υπουλο και εκει πρεπει να το κατανοησεις ...ειναι εμφυτη αδυναμια μας σαν ειδος και χρειαζεται σκληρη αντιμετωπιση
Στερησε σου μερικα πραγματα και δεις αμέσως να αποκτουν και παλι αξία.

Νομίζω ότι το περιγράφεις πολύ καλά !! :hi: :hi:

Συμφωνώ ότι ο κορεσμός είναι μέρος της φύσης μας !!

Η διαχείρισή του είναι δύσκολη και αυτό είναι ουσιαστικά και το κύριο αντικείμενο του thread. Και προσωπικά σε αυτό ασπάζομαι τον Αρίστιππο

‘’ Άριστο πράγμα να εξουσιάζει κανείς τις ηδονές του’’.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αναζήτηση ολοένα και πιο έντονων συγκινήσεων δεν είναι πιστεύω και ο πιο δόκιμος τρόπος. Τα δεδομένα γύρω μας αυτό δείχνουν

Οσον αφορά τη ‘’στέρηση’’ σαν αμυντικό μηχανισμό !! Εδώ πιστευω ότι συμφωνείς με τους παρακάτω 3 κυρίους:

• Η εγκράτεια παρέχει αξιομνημόνευτες ηδονές Σωκράτης
• Η εγκράτεια προσθέτει νοστιμάδα στην ευχαρίστηση Σενέκας
• Ηδονής κρατείν (Στην ηδονή να έχεις εγκράτεια) Κλεόβουλος

Παρακάτω θα αναφερθώ και σε άλλες φιλοσοφικές τάσεις για το θέμα.

ΥΓ. Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο στο τρόπο που γράφω. Κάπου ήδη το αξιοποιώ !!

maclaud

Μέγας
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
4.475
Πολλά παιδιά στο έχουν πει ήδη. Ανάπαυλα, αποχή κτλ.
Θα σου απαντήσω έμμεσα, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία. Πριν την οικονομική κρίση, ευρισκόμενος σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση, είχα πολλαπλές ερωτικές συνερεύσεις με βίζιτες με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα τον κορεσμό. Μετά την οικονομική κρίση, όταν αποφάσισα να τα τινάξω όλα στον αέρα και να ακολουθήσω αυτό που επιθυμώ αλλά με υψηλό τίμημα, η οικονομική μου κατάσταση άλλαξε άρδην. Αποκόμισα όμως κάποια χρήσιμα διδάγματα:

1. Ανακαλύπτουμε ποιοι πραγματικά είναι οι άλλοι, αλλά κυρίως ποιοι πραγματικά είμαστε εμείς οι ίδιοι, όταν στραβώνει η δουλειά.

2. Ζωντανός αισθάνεσαι όχι όταν ζεις την ζωή σου, π.χ. ταξίδια, γυναίκες, αλλά όταν παλεύεις για αυτήν. Ποτέ δεν πρόκειται να πλήξεις ή να κορεστείς κατά την διάρκεια μιας "μάχης" ή όταν σκαρφαλώνεις, αλλά μετά το τέλος της μάχης ή όταν φτάσεις στην "κορυφή" αντίστοιχα.

3. Ευτυχία είναι μια φαντασιοκοπία, μια φενάκη. Υπάρχουν κάποιες φευγαλέες στιγμές υλικής και/ή ψυχικής ευδαιμονίας. Είναι πρόνοια της φύσης. Η βιολογική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική εξέλιξη προκύπτει μέσα από τον πόνο και την δυστυχία.

4. Τον αγοραίο έρωτα άρχισα να τον απολαμβάνω πραγματικά όταν βρέθηκα σε οικονομική δυσχέρεια. Όχι μόνο γιατί υπήρξε στέρηση αλλά και για έναν άλλο λόγο. Σταμάτησα να συνευρίσκομαι για τους λάθους λόγους, όπως πλήρωση συναισθηματικού κενού, άντληση καταξίωσης για τις ερωτικές μου επιδόσεις στην ικανοποίηση της ιερόδουλης, αναζήτηση της απόλαυσης ως ψυχική ανάγκη. Ο σωστός λόγος είναι μόνο ένας. Εκτόνωση του γενετήσιου ενστίκτου. Τόσο απλά. Τώρα οι πουτάνες της Φυλής μου φαίνονται λουκουμάκια.

5. Η υποτιθέμενη ευτυχία προκαλεί στασιμότητα, αίσθημα άνεσης και απάλειψη της επιθυμίας για περαιτέρω προσπάθεια. Στα στάσιμα νερά όμως δημιουργείται βόρβορος. Η πρόνοια της φύσης είναι να ανταμείβει αυτούς που τα έχουν "όλα" με την ψυχική δυσανεξία και τον κορεσμό. Για αυτό και πολλοί στον δυτικό κόσμο που τα έχουν "όλα" καταφεύγουν σε περίεργες υλικές απολαύσεις, αντικαταθλιπτικά, ναρκωτικά. Σε αυτή την ζωή είτε θα γεννηθείς στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο και θα παίρνεις αντικαταθλιπτικά ή θα γεννηθείς σε κάποια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής και θα πεθαίνεις για ένα ποτήρι νερό.

Κλείνοντας θα σου έλεγα να βρεις ένα καινούριο βουνό να σκαρφαλώσεις. Η υπερανάλυση, προκαλεί παράλυση. Σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ και σκαρφάλωσε. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για σένα που έχεις καταφέρει πολλά, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις…

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom