Νέα

Η απατηλή ματαιοδοξία της ηδονής, και η νομοτέλεια του κορεσμού !!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αλλο ενα γαματο τοπικ φιλε, ευγε!
δυσκολο να τα βαλεις ολα σε μια σειρα, γιατι ολοι μας ειμαστε διαφορετικοι, μπορει πχ να μας αρεσει η ιδια γκομενα αλλα σιγουρα θα βρουμε κατι διαφορετικο ο καθενας πανω της.
ΚΟΡΕΣΜΟΣ....ΓΕΝΙΚΑ...
φιλε ερχεται νομοτελειακα!Δεν φταις εσυ η ηλικια κτλ....ελαχιστοι μπορουν να ξεφυγουν πως?
δεν θα το ελεγα απληστια, αλλα ΚΙΝΗΤΡΟ για κατι καινουργιο, το οποιο δεν ξερεις ποτε θα ερθει και θα σου κανει το κλικ.
ΔΕς  ΤΟ ΠΙΟ απλο το φαι, σε καποια φαση μπορει να εχεις 100 επιλογες, ομως να εχεις κορεστει απο ολες...ξαφνικα πεφτεις σε μια νεα συνταγη και στρωνεσαι στην δουλεια...ειναι βεβαια εδω και το στοιχειο της πεινας,οποτε καπου θα καταληξεις.Η ιδεα ομως περιπου η ιδια.
παραδειγμα πχ περισυ χωρις να το γαμησω, μου ηρθε ο κορεσμος απο αγοραιο σεξ, πολλες φορες εφευγα χειροτερα απο οτι πηγαινα.
πολυ σπανια εφευγα happy, η για τον λογο που πηγα, αυτη η διαδικασια, το ιδιο κ στα ραντεβου,
να ακουω μ@@@ να κουναω καταφατικα το κεφαλι, και να περιμενω το μπονους το σεξ, που σε αλλες συνθηκες δεν θα εβγαινα καν.
---------------------
Δες το πιο σφαιρικα παρε παραδειγμα πχ εστω κ ακρο τα drugs, αυτοι ερχονται σε κορεσμο, γιατι θελουν κατι νεο ασε την εξαρτηση στην ακρη,οι τζογαδοροι οι πιο πολλοι θα μεταβουν απο ενα παιχνιδι στο αλλο....κτλ,..κτλ...
Το μουνι αλλη παγιδα θες να τα δοκιμασεις ολα, ψηλες,κοντες,ξανθιες..κτλ....
οταν τα εχεις κανει λογικο καπου να βαρεθεις,αυτο που σου φαινεται βαρετο για ενα παντρεμενο η εναν που δεν βγαζει λεφτα φανταζει παραμυθι.
Δες πχ ενα συλλεκτη δισκων η βιβλιων, ποτε μα ποτε δεν θα σταματησει,του εχει γινει 2 φυση-σκοπος...
ασχετα το τι εχει στην κατοχη του, και εκει ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΥΠΝΑ βλεπει 2-3 δωματια φουλ στα πραγματα και τα πουλαει...γιατι ετσι του ηρθε!!!
---------
Παραδεχομαι τους ελαχιστους που φαινομενικα τα εχουν ολα, ομως καθε πρωι ξυπνανε και βρισκουν ενα νεο στοχο,οτι και να ειναι αυτος, δεν θα πεινασουν αν δεν το κανουν αλλα το κανουν.
οπως και ΤΑ ΑΤΟΜΑ που ξερουν η σχεδον ξερουν τι θελουν..12345- και αυτο δεν θα πανε στο 6!
ο σκοπος τους ηταν εως το 5 και ειναι happy,δεν θελουν ουτε να γυρισουν στο 4. ουτε ζηλευουν το 7,

--------
Δες το και εξω, δεν βαζω μονο το σεξ οταν βλεπεις ενα ωραιο μουνι στο δρομο, καποια σε καποια φαση θα σου αρεσει ιδιαιτερα και θα θες να την κυνηγησεις.
--------
μετα εξαρταται τι τυπος ειναι ο καθενας μας...
πχ ποτε δεν ειχα αυτο που λενε σταθεροτητα οχι ομως ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
απο παιδι θα μαζευα καρτες...μεσα σε λιγο διαστημα θα τις ειχα αγορασει, θα εκοβα χαρτζηλικι απο τυροπιτα...ο σκοπος θα γινονταν...
στην εφηβεια θα ηταν τα games, μετα ενα ποτο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ομως δεν θα κατεβαζα μπουκαλι.
κανενα μουνι δεν ηταν για δεσμευση,δεν μου αρεσε ποτε αυτη η λεξη.
μετα στα hobby  θα μαζευα ταινιες, οσπου να βαρεθω,κτλ κτλ,κτλ.....
------------
στην γυναικα η σεξ, πιο πολυ με εφτιαχνε η επομενη προκληση παρα αυτη που ειχα στο πιατο, ανεξηγητο!
δεν ξεκινας το βιβλιο απο το τελος αλλα απο την αρχη!
------
Η λυση δεν υπαρχει αλλα καταλαβα..
-η ρουτινα κουραζει οταν κανεις ρομποτικα ακριβως τα ιδια.
-ο κυκλος που κ που πρεπει να αλλαζει η μικρη ανανεωση.
-στο σπιτι μερικες μικρες αλλαγες...
-ακομη και στο κουρεμα, γυμναστικη,ντυσιμο κτλ....οχι κατι ακραιο αλλα οχι αυτη η γαμημενη ρουτινα....
-------------------------------
δες ροκ σταρς που εχουν γαμησει 2,000 μουνια, ΤΙ ΖΟΥΝ?
συναυλια,ξενοδοχειο,γαμισι,αεροπλανο=αλλη χωρα, αλλη πολη...αυτο να γινεται 6-8 μηνες.
θα σου πουν μετα απο λιγα χρονια....
"φιλε μου λειπει το σπιτικο φαι, το δικο μου κρεβατι, και ΕΝΑ ΜΟΥΝΙ να ακουει τι λεω η να με γουσταρει οχι για την φημη"
Σε εμας φανταζει ΙΔΑΝΙΚΟ ομως και αυτοι "καιγονται" στην ματαιοτητα της δικιας τους ρουτινας.
-----------------
η πληροτητα ερχεται εως ενα σημειο στην γνωση,εμπειριες,δουλεια, μουνια κτλ...
το κενο ΟΜΩΣ παντοτε θα το γεμιζουν οι ανθρωποι ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νοιαζονται για εσενα.
οχι να σε εχουν αναγκη πχ γκομενα να ζειτε μαζι για να μοιραζεστε τα εξοδα η απο αλλη επιλογη.
οι φιλιες επειδη εισαι "καποιος" κτλ,κτλ...

-----------
οσο για το σωμα εφμανιση ολα αλλαζουν, πχ στα 18 σου σιγουρα θα ανεβαινες 7 οροφους χωρις διακοπη, σημερα δεν γινεται αυτο...κοιτα τι μπορεις να βελτιωσεις για παρτη σου(βαρος πχ), και ασε τα αλλα να ερθουν δεν γινεται και αλλιως! τι να πουν οι γυναικες που μετα τα 25...αλλαζουν.
-----------
σωστα εγραψε καποιος ΣΤΕΡΗΣΗ για λιγο καιρο,πχ μην φας σουβλακι ενα ΜΗΝΑ, να σε σιγουρος το επομενο θα σου φανει σουπερ γευστικο.
ακομη πηδα αβυζα μουνια, οταν θα σου σκασει μια με βυζαρες θα φας κολημα ασχετα αν εχεις γαμησει 1000 τετοιες.
--------
ακομη κ στα μικρα καθημερινα, πχ παιρνεις το μετρο η λεοφορειο 1-3 φορες το μηνα.
ετσι για να σπαει η ρουτινα με αμαξι.
--
ατελειοτο ποστ...τυπε...
στην τελικη οπως ειπε καποιος δεν χρειαζεται σκεψη ειδικα οταν ξυπνας.....
σηκω,φαε μπες για ντουζ κ ασε τις σκεψεις να ερθουν ωρες αργοτερα ωστε να μην σε παιρνει απο κατω με το που ξυπνας(υποχρεωσεις κτλ)-
:hi: :hi: :hi:
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα απο αυτά που γράφεις φίλε !!

Εστιάζω όμως στα κόκινα, τα οποία θα χαρακτήριζα ''back to the basics''.
Διότι πολλές φορές τα ξεχνάμε !!!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.952
Πόντοι
1.756
Ακριβως το ιδιο περιγραφεται στον Φαουστ... Ο Διαβολος του δινει την αιωνια νιοτη,αλλα του λεει πως οταν νοιωσει "χορτατος" χανει την ψυχη του...

Ποτε μην κανεις συμφωνια με τον Διαβολο....ξερει οτι θα χασεις...

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Τύπε, ωραίο το νήμα σου και οι προβληματισμοί ...

Εκτιμώ όμως πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες (και εγώ μέσα σ' αυτούς) θέλουν και κάποια =έστω επιδερμική πλην εκτενέστερη= περιγραφή για την βραδυά με τις λεσβίες ...

είναι πραγματικά λεσβίες ή μπάι , κλπ. κλπ.

Φίλε δεν νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα μας.

Αλλά για να σου ικανοποιήσω τη περιέργεια θα σου απαντήσω.
Προσπαθώ ωε νηματοθέτης να απαντώ όπου μπορώ σε όλες τις θέσεις η ερωτήσεις !!

Τις δυο αυτές κοπέλες τις γνώρισα πολλά χρόνια πριν στο Περού στο πλαίσιο μιας εκδρομής. Τους έκανα τον μεταφραστή στα Ισπανικά που δεν ήξεραν. Τότε μετρούσα περισσότερο  και σαν άντρας … καταλαβαίνεις.

Τα όρια ανάμεσα σε Λεσβίες bisexual κλπ απο τη προσωπική μου εμπειρία συχνά είναι εξατομικευμένα και σε πολλές περιπτώσεις ασαφή !!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δυο γυναίκες φοιτήτριες ακόμα τότε, ήταν ‘’ζευγάρι’’ με όλη τη σημασία της λέξεως. Συζούσαν και έκαναν μαζί τα πάντα.

Αν κάποια από τις δύο πήγαινε με άλλη γυναίκα η με άντρα το θεωρούσαν ‘’απάτη’’ και λόγο χωρισμού.Αν όμως πήγαιναν μαζί με έναν άντρα το θεωρούσαν σπάσιμο της σεξουαλικής τους ρουτίνας.

Και όπως προσωπικά διαπίστωσα τόσο τότε, όσο και αργότερα, ο τρόπος που με ‘’χρησιμοποιούσαν’’ στο τριολέ  προς μεγάλη μου ευχαρίστηση μόνο ρουτινιάρικος δεν ήταν.

Αντίθετα είχαν ιδιαίτερους τρόπους διέγερσης και ‘παιχνιδιών’ που όταν γινόμουν μέρος τους πραγματικά το απολάμβανα.

Είναι αλλιώτικη εμπειρία που εγώ προσωπικά τουλάχιστον κάθε άλλο παρά τη μετανιώνω !!!
Απλά σε φτάνουν στα όριά σου με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Κατα την γνωμη μου ο κορεσμος αντιμετωπιζεται με μια μικρη <<αναπαυλα>> <<αποχη>>,και αντε ξανα απο την αρχη ,κατι σαν νηστεια θα ελεγα.
Εισαι απο τους τυχερους ανθρωπους mindreader,τα πολλα ταξιδια ,οι πολλες εμπειριες σεξουαλικες και μη, σου εχουν <<ανοιξει>> το μυαλο .Βλεπεις τα πραγματα με αλλο ματι ,ζωντας τοσες εμπειριες.Τα λεω αυτα γιατι εχω κανει και εγω καποια ταξιδια(οχι τοσα πολλα )και αισθανομαι την διαφορετικοτητα μου ,θελω να πω στον τροπο σκεψης.
Εγω θα σου πω οσο μπορεις περισσοτερο ζησε ,απολαυσε ταξιδεψε ,κανε οτι σε ευχαριστει,και οταν ερχεται ο κορεσμος μικρη αποχη και αντε παλι.Πριν απο 5 χρονια σε ενα fkk ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ γνωρισα εναν ελληνα 65αρη ,πιασαμε κουβεντα την ωρα της <<αναπαυλας>> ,και μου λεει ,εχω γαμησει απιστευτα μουνακια απο τοτε που αρχισε να μου σηκωνεται,τωρα παιρνω διαφορα <<ανυψωτικα>> και συνεχιζω,ειπα στην γυναικα μου οτι ειμαι σε εκθεση στην γερμανια,και εγω ξεσκιζομαι στις πιτσιρικες ,καλοτρωω,μενω σε πολυ καλα ξενοδοχεια ,γενικα καλοπερναω,οπως λεει και το τραγουδι μια ζωη την εχουμε,και οπως λεει ο osho ,μην αναρωτιεσαι αν υπαρχει ζωη μετα θανατον ,αλλα ζησε πριν το θανατο

Πράγματι μια μικρή ανάπαυλα βοηθάει φίλε όπως και πολλοί άλλοι φίλοι πριν επεσήμαναν.

Ομως σε κάποια φάση αρχίζει όλο το σύστημα ψυχολογικά να σε προδίδει !! Και ακόμη και οι ανάπαυλες ρετάρουν !! Δεν είναι απλά θέμα ορέξεως !! Ειναι θέμα γενικότερης ψυχολογικής κατάστασης και τοποθέτησης σου απέναντί της.

Εβλεπα νεος μεγαλύτερους απο εμένα ανθρώπους που τους θάυμαζα στο θέμα των γυναικών διότι ήταν αποδεδειγμένοι κατακτητές σε κάποια φάση  να αγνοούν ομορφα πιπινια που τους κουνιόντουσαν διότι ακόμη και μεγάλοι μέτραγαν σαν άντρες, και δεν καταλάβαινα τότε !!

Οταν τους ''συμβουλευόμουν'' η απλά τους ρώταγα γιατί δεν κάνουν κάποια κίνηση με κοίταζαν με ένα στωικό μειδίαμα και δεν καταλάβαινα.

Τώρα αρχίζω να παίρνω πρέφα. Κάποια πράγματα μόνο βιωματικά μπορείς να τα αντιληφθείς !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Φιλε εκπληρωσες την επιθυμια καθε αρσενικου που πολλοι απο εμας την ζουν και θα την ζουν μονο σε ονειρο! αλλα μαλλον σε ''χαλασε''.
Το μετανιωσες;Αισθανεσε οτι ολοκληρωθηκες σαν αντρας;Τί σε εβαλε σε σκεψεις;
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ματαιοδοξιας ηδονης.Οτι κανουμε το κανουμε για να νιωθουμε ευχαριστηση ή και ηδονη
αν προτιμας στην περιπτωση σου και οχι για να δυσαρεστουμε τον εαυτο μας.

Στα του αγωνα θα μαθουμε τιποτα ετσι να γουσταρουμε; :S
Νομίζω ότι απάντησα ήδη λίγα post πρίν στις ερωτήσεις σου φίλε.

Οχι δεν το μετάνοιωσα. Και ασφαλώς θα το ξανάκανα.

Απλώς όταν φτάνεις στα όριά σου αυτό γίνεται και απαρχή σκέψεων.

Τουλάχιστον σε εμένα !!

Εγγρ.
29 Δεκ 2016
Like
283
Πόντοι
36
Εχω κρατήσει εκτυπωμενο το σύνολο αυτού του θρεντ σε μίνι σημειωματάριο στο πορτοφόλι, μαζι με το θρεντ που ανταλλασουνε χριστοπαναγιες ο Αχιλλέας με τον γεροξουρα τον τραμουντανα, ώστε αν μελλοντικά παραστει ανάγκη να δώσω σπέρμα και απουσία πηγαιας εμπνευσης μου προταθει δαχτυλοσκοπικος σοδομισμός απο νοσοκόμα, να αναφωνησω

Οχι ρε πουστηδες, έναν φραπέ φέρτε μονο, αναγνωσκω και ετοιμοοοο

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Το χειρότερο πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι να σκέφτεται σοβαρά  πράγματα. Προσπαθήστε να κάτσετε μόνοι σας άπρακτοι χωρίς κινητο, pc, τηλεόραση κτλ. και να σκεφτείτε το μέλλον σας, τη ζωή σας, τον θάνατο κτλ. Δεν θα αντέξετε πάνω από λεπτό.

Η μόνη λύση να μην σκέφτεσαι είναι η δουλειά, το διάβασμα, οι γκόμενες κτλ. Πρέπει πάντα να απασχολουμε το μυαλό μας με κάτι εύκολο διότι αλλιώς θα μας εύρει η κατάθλιψη. Σαν τον τυφλοπόντικα που είναι αναγκασμένος να σκάβει μια ζωή με τα δόντια του διότι αλλιώς, οταν αυτα μεγαλώσουν, θα καρφωθούν πάνω του.

Οι καινούργιες τεχνολογίες δεν μας αφήνουν ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτόμαστε - πλέον αυτοί που δεν κοιτάνε το κινητό τους στο Μετρό φαίνονται σαν ζόμπι. Ο καπιταλισμός έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο μεγάλος μας φόβος (= να σκεφτόμαστε) και έχει επιληφθεί του θέματος.

Επομένως και μόνο η σκέψη του κορεσμού είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και θα πρέπει να διαγραφεί  η τουλαστιχον να απωθηθεί στο  υποσεινηδητο μιας και προκειται για πολυ σοβαρη σκεψη και, ως εκ τούτου, επικίνδυνη για την υγεία μας.

monarxis

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2018
Like
0
Πόντοι
0

Τουλάχιστον σε εμένα !!

Τουλάχιστον σε εμένα !!

:hi:

Παλι δεν καταλαβα το τί σε εκανε να μπεις σε σκεψεις,ισως ειναι''βαθια νερα''αυτα για μενα.
Τα ορια σου ηταν αυτο που εγινε ή συσσωρευση πολλων ακομα που εχεις κανει και απλα ξεχειλισε το ποτηρι;και πως ξερεις οτι τωρα εφτασες στα ορια σου και δεν εχεις φτασει προ πολλου... ή αν θες, οτι σε καμποσο καιρο θα καταλαβεις οτι ΄΄εχεις κι αλλο''

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.952
Πόντοι
1.756
Το χειρότερο πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι να σκέφτεται σοβαρά  πράγματα. Προσπαθήστε να κάτσετε μόνοι σας άπρακτοι χωρίς κινητο, pc, τηλεόραση κτλ. και να σκεφτείτε το μέλλον σας, τη ζωή σας, τον θάνατο κτλ. Δεν θα αντέξετε πάνω από λεπτό.

Η μόνη λύση να μην σκέφτεσαι είναι η δουλειά, το διάβασμα, οι γκόμενες κτλ. Πρέπει πάντα να απασχολουμε το μυαλό μας με κάτι εύκολο διότι αλλιώς θα μας εύρει η κατάθλιψη. Σαν τον τυφλοπόντικα που είναι αναγκασμένος να σκάβει μια ζωή με τα δόντια του διότι αλλιώς, οταν αυτα μεγαλώσουν, θα καρφωθούν πάνω του.

Οι καινούργιες τεχνολογίες δεν μας αφήνουν ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτόμαστε - πλέον αυτοί που δεν κοιτάνε το κινητό τους στο Μετρό φαίνονται σαν ζόμπι. Ο καπιταλισμός έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο μεγάλος μας φόβος (= να σκεφτόμαστε) και έχει επιληφθεί του θέματος.

Επομένως και μόνο η σκέψη του κορεσμού είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και θα πρέπει να διαγραφεί  η τουλαστιχον να απωθηθεί στο  υποσεινηδητο μιας και προκειται για πολυ σοβαρη σκεψη και, ως εκ τούτου, επικίνδυνη για την υγεία μας.
ο κορεσμος ειναι εχθρος του καπιταλισμου....

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Πολλά παιδιά στο έχουν πει ήδη. Ανάπαυλα, αποχή κτλ.
Θα σου απαντήσω έμμεσα, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία. Πριν την οικονομική κρίση, ευρισκόμενος σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση, είχα πολλαπλές ερωτικές συνερεύσεις με βίζιτες με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα τον κορεσμό. Μετά την οικονομική κρίση, όταν αποφάσισα να τα τινάξω όλα στον αέρα και να ακολουθήσω αυτό που επιθυμώ αλλά με υψηλό τίμημα, η οικονομική μου κατάσταση άλλαξε άρδην. Αποκόμισα όμως κάποια χρήσιμα διδάγματα:

1. Ανακαλύπτουμε ποιοι πραγματικά είναι οι άλλοι, αλλά κυρίως ποιοι πραγματικά είμαστε εμείς οι ίδιοι, όταν στραβώνει η δουλειά.

Πράγματι οι τενεκέδες όταν χτυπιούνται βγάζουν ένα χαρακτηριστικό ήχο. Το ίδιο και το ατσάλι !! :grin: :grin:

2. Ζωντανός αισθάνεσαι όχι όταν ζεις την ζωή σου, π.χ. ταξίδια, γυναίκες, αλλά όταν παλεύεις για αυτήν. Ποτέ δεν πρόκειται να πλήξεις ή να κορεστείς κατά την διάρκεια μιας "μάχης" ή όταν σκαρφαλώνεις, αλλά μετά το τέλος της μάχης ή όταν φτάσεις στην "κορυφή" αντίστοιχα.

Ζωντανός νοιώθεις λίγο πολύ συνέχεια !! Αλλα ποτέ δεν νοιώθεις πιο ζωντανός από την στιγμή που επιβάλεσαι πάνω στον ''αντίπαλο΄΄. Τότε ξεχειλίζεις απο ζωή και απο ενέργεια !!

3. Ευτυχία είναι μια φαντασιοκοπία, μια φενάκη. Υπάρχουν κάποιες φευγαλέες στιγμές υλικής και/ή ψυχικής ευδαιμονίας. Είναι πρόνοια της φύσης. Η βιολογική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική εξέλιξη προκύπτει μέσα από τον πόνο και την δυστυχία.

Μια μικρή στη Σιγκαπούρη πριν κάποια χρόνια μου είχε πεί ''Και τί άλλο είναι η ζωή απο τις λίγες στιγμές που θυμάσαι για πάντα ??'' Το μοντάζ στο οποίο εγώ αναφέρθηκα στα εισαγωγικά post μου.

Ο πόνος και η δυστυχία είναι κινητήριες δυνάμεις για την εξέλιξη και αυτό γιατί προκύπτουν απο τη κάθε είδους σύγκρουση. Και δεν ξεχνάμε ότι Πολεμος ( σύγκρουση ) πατήρ πάντων ( Ηράκλειτος ) !!

4. Τον αγοραίο έρωτα άρχισα να τον απολαμβάνω πραγματικά όταν βρέθηκα σε οικονομική δυσχέρεια. Όχι μόνο γιατί υπήρξε στέρηση αλλά και για έναν άλλο λόγο. Σταμάτησα να συνευρίσκομαι για τους λάθους λόγους, όπως πλήρωση συναισθηματικού κενού, άντληση καταξίωσης για τις ερωτικές μου επιδόσεις στην ικανοποίηση της ιερόδουλης, αναζήτηση της απόλαυσης ως ψυχική ανάγκη. Ο σωστός λόγος είναι μόνο ένας. Εκτόνωση του γενετήσιου ενστίκτου. Τόσο απλά. Τώρα οι πουτάνες της Φυλής μου φαίνονται λουκουμάκια.

ΑΠΛΑ ΣΩΣΤΟΣ !! :hi: :hi: :hi:

5. Η υποτιθέμενη ευτυχία προκαλεί στασιμότητα, αίσθημα άνεσης και απάλειψη της επιθυμίας για περαιτέρω προσπάθεια. Στα στάσιμα νερά όμως δημιουργείται βόρβορος. Η πρόνοια της φύσης είναι να ανταμείβει αυτούς που τα έχουν "όλα" με την ψυχική δυσανεξία και τον κορεσμό. Για αυτό και πολλοί στον δυτικό κόσμο που τα έχουν "όλα" καταφεύγουν σε περίεργες υλικές απολαύσεις, αντικαταθλιπτικά, ναρκωτικά. Σε αυτή την ζωή είτε θα γεννηθείς στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο και θα παίρνεις αντικαταθλιπτικά ή θα γεννηθείς σε κάποια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής και θα πεθαίνεις για ένα ποτήρι νερό.

Η θα γενηθείς στον δυτικό κόσμο αλλά θα δουλεύεις το πάνω κεφάλι σου όσο δουλευεις και το κάτω κεφάλι σου. Είναι ένας ασφαλής τρόπος να βρίσκεις αυτό που λέγεται ισοσσοπία χωρίς την ανάγκη φαρμάκων. Αυτό παλεύω προσωπικά !!

Κλείνοντας θα σου έλεγα να βρεις ένα καινούριο βουνό να σκαρφαλώσεις. Η υπερανάλυση, προκαλεί παράλυση. Σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ και σκαρφάλωσε. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για σένα που έχεις καταφέρει πολλά, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις…

Η ανάλυση σε αυτό αποσκοπεί φίλε !! Στο να βρώ το νέο βουνό που θα σκαρφαλώσω !! Το ότι το παρακάνω πολλές φορές μάλλον έχεις δίκιο !!

Πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις φίλε και σε ευχαριστώ !! :hi: :hi: :hi:

Απαντάω με κόκινο παραπάνω ανά περίπτωση συμπληρώνοντας/σχολιάζοντας τις απόψεις σου.

Οσο πιο περιληπτικά μπορώ ώστε να αποφεύγω τα συνήθη σεντόνια !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ακριβως το ιδιο περιγραφεται στον Φαουστ... Ο Διαβολος του δινει την αιωνια νιοτη,αλλα του λεει πως οταν νοιωσει "χορτατος" χανει την ψυχη του...

Ποτε μην κανεις συμφωνια με τον Διαβολο....ξερει οτι θα χασεις...
Ναι αλλά ο Κιάνου Ριβς τον ντρίπλαρε !!  :grin:

Με ακραίο τρόπο βεβαια !!

Αλλα τον ντρίπλαρε !!! :grin: :grin: :grin:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Το χειρότερο πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι να σκέφτεται σοβαρά  πράγματα. Προσπαθήστε να κάτσετε μόνοι σας άπρακτοι χωρίς κινητο, pc, τηλεόραση κτλ. και να σκεφτείτε το μέλλον σας, τη ζωή σας, τον θάνατο κτλ. Δεν θα αντέξετε πάνω από λεπτό.

Επομένως και μόνο η σκέψη του κορεσμού είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και θα πρέπει να διαγραφεί  η τουλαστιχον να απωθηθεί στο  υποσεινηδητο μιας και προκειται για πολυ σοβαρη σκεψη και, ως εκ τούτου, επικίνδυνη για την υγεία μας.

Η διαδικασία στην οποία αναφέρεσαι στην αρχή του post σου λέγεται στη δύση ενδοσκόπηση.

Στην Ανατολή ( την οποία ποικιλοτρόπως αγαπάω όπως φαίνεται απο άλλα threads :grin: :grin: :grin: ) την λένε διαλογισμό !!

Η ενδοσκόπηση είναι μεν οδυνηρό αλλά πολυ χρήσιμο πράγμα.
Οπως η κωλονοσκόπηση για παράδειγμα !!! :grin: :grin: :grin:

Και αυτό γιατί - υπο προυποθέσεις -  σου αποκαλύπτει τα εσώψυχα σου !! 

Πολύ μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία !!
Αν την αντέξεις σε δυναμώνει απίστευτα !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι φιλόσοφοι κλασικοί και σύγχρονοι  εννοούν την αναζήτηση ηδονής ως ενέργεια ‘’ανήθικη’’ !!!

Διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη !!

Για αυτό και προσωπικά συντάσσομαι με τον Αρίστιππο ο οποίος φιλοσοφικά βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της προσέγγισης !!
Επιπλέον διαχωρίζει την έννοια της σεξουαλικής απόλαυσης απο αυτήν της αγάπης.
Είναι ο πρώτος ''αντιπυρφόρος'' γυρίζοντας στην ορολογία του site !! :grin: :grin:

''Κρατεί ηδονής ουχ’ ο απεχόμενος, άλλ’ ο χρώμενος μεν, μη προεκφερόμενος δε.''
Αρίστιππος,

μτφρ: ''Εγκρατής στις απολαύσεις δεν είναι ο απέχων, αλλά αυτός που τις γεύεται χωρίς να παρεκτρέπεται''

''Και τα ψάρια και το κρασί δεν μ’ αγαπάνε, αλλά εγώ τα απολαμβάνω''

(εξηγώντας γιατί δεν τον πειράζει που η -περιώνυμη εταίρα- Λαΐς δεν τον αγαπάει)

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Και 2000 χρόνια μετά  ο Αρίστιππος συνάντησε τον Φράνσις Μπέικον :grin: :grin: :grin:

‘’Ενώ η φιλόσοφοι λογομαχούν, τι είναι σπουδαιότερο: η αρετή είτε η ηδονή, εσύ ψάξε τον τρόπο να τα αποκτήσεις και τα δυο’’

Με επηρέασε ως φοιτητή όσο κανείς μαζί με τον Σοπενχάουερ !!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Και λίγο αργότερα ο Mindreader ''σκάβοντας'' το διαδίκτυο και την ψυχή του εκ περιτροπής βρήκε έναν κύριο που του τα είπε όλα σε δυο γραμμές.

"Όταν η ηδονή μάς έχει εξαντλήσει, λέμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις ηδονές και πως τίποτα δεν μας ικανοποιεί πια.''
Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Οταν ο Mindreader συνάντησε τον Βωβενάργκ  :grin: :grin: :grin:

Καλό βράδυ σε όλους !!  :hi: :hi: :hi:

Jack Skellington

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
29 Ιαν 2015
Κριτικές
240
Like
22.525
Πόντοι
31.628
H διαδρομή αυτής της αναζήτησης έχει τρεις πιθανές ενδιάμεσες στάσεις, πριν τον τελικό προορισμό όλων μας, που δεν είναι άλλος από τον θάνατο. Άγιο όρος (or similar), τρελοκομείο ή drugs. Καλό είναι να μην κατεβείς σε όλες τις στάσεις, ιδανικά δε σε καμία.

Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι φιλόσοφοι κλασικοί και σύγχρονοι  εννοούν την αναζήτηση ηδονής ως ενέργεια ‘’ανήθικη’’ !!!
Τα πιο θαυμάσια πράγματα στην ζωή είναι είτε ανθυγιεινά, ή παράνομα ή ανήθικα.
Famous τσατσά (εκ St. Pauli, Hamburg) speaking.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
H διαδρομή αυτής της αναζήτησης έχει τρεις πιθανές ενδιάμεσες στάσεις, πριν τον τελικό προορισμό όλων μας, που δεν είναι άλλος από τον θάνατο. Άγιο όρος (or similar), τρελοκομείο ή drugs. Καλό είναι να μην κατεβείς σε όλες τις στάσεις, ιδανικά δε σε καμία.
Τα πιο θαυμάσια πράγματα στην ζωή είναι είτε ανθυγιεινά, ή παράνομα ή ανήθικα.
Famous τσατσά (εκ St. Pauli, Hamburg) speaking.

Εχει και μια τέταρτη ενδιάμεση στάση !! Την Ταιλάνδη!!! ( όπου συχνά τελευταία συχνάζω ) :grin: :grin: :grin:

Συμπληρώνοντας το δεύτερο μέρος του ποστ σου !!! Οταν η Τσατσά συνάντησε τον Βολταίρο !!!

''Tίποτε δεν θα ήταν πιο κουραστικό από το να τρως και να πίνεις, αν ο Θεός δεν τα είχε κάνει και απόλαυση, εκτός από ανάγκη.''
Βολταίρος,  Γάλλος φιλόσοφος

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εχει και μια τέταρτη ενδιάμεση στάση !! Την Ταιλάνδη!!! ( όπου συχνά τελευταία συχνάζω ) :grin: :grin: :grin:

Συμπληρώνοντας το δεύτερο μέρος του ποστ σου !!! Οταν η Τσατσά συνάντησε τον Βολταίρο !!!

''Tίποτε δεν θα ήταν πιο κουραστικό από το να τρως και να πίνεις, αν ο Θεός δεν τα είχε κάνει και απόλαυση, εκτός από ανάγκη.''
Βολταίρος,  Γάλλος φιλόσοφος
Γιατι δεν συμπεριελαβε και το γαμησι στην εξισωση?
Φαντασου ποσο αγγαρεια θα ηταν να βαζεις το πουλι σου μεσα σε ενα μουνι αν δεν ηταν παραλληλα και απολαυση.

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.116
Πόντοι
6.796
Ο κορεσμός δε επέρχεται νοητικά.. οσο μεγαλώνουμε, απ τα 35 κ μετά, το σώμα μας δέν εκρίνει άλλη ανάγκη για ηδονή στο βαθμό που γνωρίζαμε.. το μυαλό μας εκλογικεύει αυτή τη κατάσταση αντιλαμβανοντάς τη ως κορεσμό..  Η Ηδονή κι ο κορεσμός ειναι σαν τη δίψα, ή διψάς και αναζητάς το νερό ή δε διψάς και το νερό σου είναι περιττό να το αναζητήσεις..

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Γιατι δεν συμπεριελαβε και το γαμησι στην εξισωση?
Φαντασου ποσο αγγαρεια θα ηταν να βαζεις το πουλι σου μεσα σε ενα μουνι αν δεν ηταν παραλληλα και απολαυση.
Διότι ο Βολταίρος ήταν πάντα politically correct !!! :grin: :grin:

Και είχε ήδη αρκετά προβλήματα με την εκκλησία ώστε να την προβοκάρει με ΄΄ανήθικες'' θέσεις !!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom