Νέα

Η Αμερική «φλέγεται» για τη δολοφονία -Τζορτζ Φλόιντ - «I Can't Breathe»:

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Sapakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 638
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.930
Κριτικές
16
Like
14.863
Πόντοι
6.515
Η αντιφα του σωρος καιει τις περιουσιες του κοσμου για να πεσει ο τραμπ

Οτι εκαναν με το καψιμο της αθηνας για να πεσει ο καραμανλης  :S
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Πυρά Πεκίνου κατά Ουάσιγκτον: «Χρόνια ασθένεια» ο ρατσισμός στις ΗΠΑ

Το Πεκίνο καταγγέλλει την αμερικανική «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού, υπόσχεται να «αντεπιτεθεί» μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ και σχολιάζει πως η Ουάσινγκτον είναι «εθισμένη στο να παραιτείται», αναφερόμενο στο σχέδιο αποχώρησης από τον ΠΟΥ. Πρώτο θέμα στα κινεζικά ΜΜΕ οι ανταραχές στις ΗΠΑ.

www.in.gr/2020/06/01/world/pyra-pekinou-kata-ouasigkton-xronia-astheneia-o-ratsismos-stis-ipa/]https://www.in.gr/2020/06/01/world/pyra-pekinou-kata-ouasigkton-xronia-astheneia-o-ratsismos-stis-ipa/[/url]

 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
17.306
Κριτικές
167
Like
27.451
Πόντοι
34.538
ε πειδη το λες εσυ ετσι θα ειναι

ρε παπαρα εχεις ιδεα τι γινεται πανηβλακα
Οχι περιμενω εσενα να μαθω,με τις βλακειες που ποσταρεις..

Αντε ρε πυροβολημενε μεσημεριασε,,πανε να φας..φελλε..

:rockon:
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Η αντιφα του σωρος καιει τις περιουσιες του κοσμου για να πεσει ο τραμπ

Οτι εκαναν με το καψιμο της αθηνας για να πεσει ο καραμανλης  :S


ποιοι ειναι η αντιφα ρε κεφτε??

αντιφασιστες ηταν αυτοι που πολεμησαν το φασισμο και το ναζισμο

αυτους εβγαλε τρομοκρατες ο ακροδεξιος κλοοουν??


ου να χαθει


οι λαοι ξυπνανε



το χαος στην αμερικη ειναι ο,τι πιο ομορφο μπορει να υπαρξει
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
διαβαστε να δειτε τι συμβαινει αξιζει το κοπο


Από την Μινεάπολη παντού. Η Αμερικανική Εξέγερση κλιμακώνεται. Say his name George Floyd!

από Blackbatmarx


Τα γεγονότα στις ΗΠΑ είναι πλέον ιστορικά. Η εξέγερση απλώθηκε παντού και διέψευσε όλους όσους πίστευαν ότι η δυστοπία της εποχής του covid19 θα τσακίσει στην γέννηση της κάθε απόπειρα αντίστασης. Το κείμενο κάνει μια πρώτη απόπειρα καταγραφής των γεγονότων με την σημείωση ότι αυτή η καταγραφή αποτυπώνει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος όσων έγιναν εκεί τις δύο τελευταίες μέρες.
29 Μαΐου 2020 Η μέρα που η εξέγερση απλώθηκε σε όλη την χώρα

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει άλλη κλιμάκωση αυτό που κατάφεραν οι διαδηλωτές στις 29 Μαϊου 2020 4η μέρα της εξέγερσης για τον George Floyd, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο.Κατάφεραν σε μια μέρα να πάρουν την φλόγα της αντίστασης της Μινεάπολης και να την μεταλαμπαδεύσουν σε πάνω από 30 πόλεις. Ήταν η μέρα που συγκεντρώσεις έγιναν από το Λος Άντζελες και την Ατλάντα μέχρι το Σηάτλ και την Νέα Υόρκη.Ο αριθμός των διαδηλωτών σε κάθε συγκέντρωση ήταν διαφορετικός και το εύρος ήταν από λίγες εκατοντάδες στις μικρότερες συγκεντρώσεις μέχρι πολλές χιλιάδες στις μεγαλύτερες.Κι εδώ είναι το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των συγκεντρώσεων δεν ήταν η μεγάλη μαζικότητα τους αλλά η τρομερή αποφασιστικότητα αυτών που συμμετείχαν σε αυτές. Αποφασιστικότητα απέναντι σε μια εξουσία στη φωλιά του κτήνους που είχε επιστρατεύσει όλη την τερατώδη και στρατιωτικοποιημένη αστυνομία της με την μεγαλύτερη πληθώρα μέσων καταστολής. Από πλαστικές σφαίρες, τέηζερς και ασφυξιογόνα μέχρι drones και στρατιωτικά όπλα μάχης. Παράλληλα αυτή η εξουσία είχε εξαπολύσει και ανοιχτούς και κρυφούς ασφαλίτες για να δράσουν από κοινού με τους στρατιωτικοποιημένους μπάτσους όταν έκρινε ότι έπρεπε να γίνει για την επιτυχία της καταστολής της.

Μιλάμε για αστυνομικό σχεδιασμό σε άλλη κλίμακα και επίπεδο σε σχέση με τους Ευρωπαϊκούς.Θα περίμενε κανείς ότι με τέτοια επίδειξη κατασταλτικής δύναμης οι διαδηλωτές δεν θα είχαν καμία τύχη ειδικά όταν οι συγκεντρώσεις τους γίνονταν σε ένα κλίμα τρομοκρατίας από μια ξεδιάντροπη εξουσία που από τη μία προσποιόταν ότι είχε κάνει χάρη στους εξεγερμένους συλλαμβάνοντας τον ένα από τους τέσσερις δολοφόνους μπάτσους του Floyd και από την άλλη έδινε όλα τα σήματα μηδενικής ανοχής προς όσους ήθελαν να συνεχίσουν να διαδηλώνουν. Το καρότο και το μαστίγιο. Είναι σαν να έλεγε: "Ορίστε τα καταφέρατε. Για πρώτη φορά λευκός μπάτσος συλλαμβάνεται για την δολοφονία μαύρου. Αν όμως είστε άπληστοι και ζητήσετε κάτι παραπάνω θα σας λιώσουμε."

Οι διαδηλωτές προς έκπληξη τους ήθελαν το πολύ παραπάνω. Οι τρεις μέρες της εξέγερσης στη Μινεάπολη, οι συσσωρευμένες αδικίες σε ένα ταξικό και ρατσιστικό σύστημα που έχει για θεό το χρήμα και το χρήμα για θεό, ο στραγγαλισμός της νόμιμης πολιτικής εναλλακτικής λύσης που έκφραζε το κίνημα του Bernie Sanders και η φρικαλεότητα της δολοφονίας του Floyd σε συνθήκες κραχ και πανδημίας, όλα αυτά μαζί είχαν φέρει τέτοια ριζοσπαστικοποίηση σε ένα κομμάτι του κόσμου ώστε η εξουσία να είχε χάσει κάθε επαφή με ποιους και ποιες είχε να κάνει.Παρακολούθησα για πολλές ώρες livestreams από συγκεντρώσεις στο Σαν Χοσέ, στην Ατλάντα, στο Πόρτλαντ, στη Νέα Υόρκη και τελικά στο κέντρο της εξέγερσης τη Μινεάπολη. Παράλληλα ενημερωνόμουν τι γινόταν στο Όκλαντ, στην Ουάσινγκτον, στο Ντητρόιτ, στο Σηάτλ και στο Λος Άντζελες από Twitter, τοπικά ιντιμίντια και άλλα ακτιβίστικα σάιτς.

Η εξουσία ακολουθούσε γενικά τακτικές Πούτιν για όσους έχουν δει πως χειρίζεται η Ρωσική αστυνομία τις διαδηλώσεις. Έβαζε δηλαδή προκλητικά μέσα στο πλήθος μπάτσους και ασφαλίτες και με την παραμικρή αφορμή που μπορούσε να είναι η ρίψη με ένα μπουκαλάκι νερό ή μια λογομαχία προχωρούσε σε συλλήψεις ταπεινώνοντας τον κόσμο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τις αποτρέψει. Περιμετρικά είχε στρατιωτικοποιημένους μπάτσους έτοιμους να επέμβουν αν δεν μπορούσαν μόνοι τους οι ασφαλίτες και οι μπάτσοι να τα βγάλουν πέρα. Κι από πίσω άλλα αστυνομικά οχήματα σε περίπτωση που η κατάσταση αγρίευε ακόμη περισσότερο.

Η τακτική ήταν πετυχημένη εκεί που οι συγκεντρώσεις ήταν μικρότερες όπως στο Σαν Χοσέ, όμως κι εκεί τελικά έφαγαν ήττα. Στις συγκεντρώσεις που ο κόσμος ήταν σχετικά λίγος οι διαδηλωτές προχωρούσαν σε συμβολικές κινήσεις που εξουδετέρωναν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με την αστυνομία όπως να κρατιούνται όλοι χέρι χέρι και να γονατίζουν μαζί φωνάζοντας I can't breath (δεν μπορώ να αναπνεύσω) Έτσι κατάφεραν στο Σαν Χοσέ να κρατήσουν τον κεντρικό δρόμο για ώρες απέναντι σε μια τρομακτικά υπέρτερη αστυνομική δύναμη που ήθελε να τους διώξει. Αναφέρομαι στο Σαν Χοσέ γιατί παρότι ήταν η μικρότερη συγκέντρωση από όσες παρακολούθησα απέδειξε τι μπορεί να καταφέρει ένα πραγματικά αποφασισμένο πλήθος που έχει ξεπεράσει τον φόβο απέναντι στην εξουσία ακόμη κι όταν οι αριθμοί του είναι σχετικά μικροί. Κορυφαίο στιγμιότυπο εκεί η φοβερή αντίσταση που έκανε ένας ατρόμητος σύντροφος μόνος του απέναντι σε 10 μπάτσους όταν πήγαν να τον συλλάβουν φτάνοντας να ξυλοφορτώσει με γυμνά χέρια πολλούς από αυτούς πριν τελικά σύσσωμη η αστυνομία να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει.

Τα πράγματα ήταν πιο ενδιαφέροντα στην Ατλάντα όπου ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος. Εκεί η τακτική να περάσουν μπάτσους προκλητικά μέσα από το πλήθος πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκε καθώς πολλοί μπάτσοι και ασφαλίτες έφαγαν πολύ γρήγορα ξύλο από τον κόσμο.

Στην Ατλάντα ο κόσμος επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις του CNN παίρνοντας εκδίκηση για τον ποταπό ρόλο αυτού του βρωμοκάναλου στην προώθηση των πολέμων και της συκοφάντησης των υποστηρικτών του Bernie Sanders όταν αυτός ακόμη φαινόταν ότι μπορεί να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Το γεγονός δημιούργησε έκπληξη στους οπαδούς του Τραμπ που νόμιζαν ότι αυτοί και ο φύρερ τους είχαν το μονοπώλιο στο μίσος απέναντι στο κανάλι των πολεμοκάπηλων πλουτοκρατών. Τελικά το CNN σπάστηκε από κόσμο που ήταν στα αριστερά του και όχι στα δεξιά του και το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ιστορικό. Η Αμερικανική εξέγερση έδειξε δεν γίνεται να φέρεις αλλαγή αφήνοντας στο απυρόβλητο τις σφιγγοφωλιές τις καπιταλιστικής προπαγάνδας. Στην Ατλάντα έκαψαν επίσης και Βαν της αστυνομίας. Θλιβερός ήταν ο ρόλος εκεί παλιών μαύρων αγωνιστών που έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά από το σύστημα, να βγαίνουν δημόσια να καλούν τον κόσμο να γυρίσει σπίτι του και να χαρακτηρίζουν τους εξεγερμένους ως άσχετους με κάθε κίνημα που θέλουν μόνο να καταστρέψουν. Το ίδιο όμως το γεγονός της επιστράτευσης τους από την τοπική εξουσία έδειξε και τον βαθμό της απόγνωσης της αλλά και της καθαρής ήττας των μπάτσων να φέρουν μόνοι τους την τάξη.

Σε Λος Άντζελες, Πόρτλαντ και Όκλαντ ο κόσμος ήταν ακόμη περισσότερος και πιο αποφασισμένος. Σε Πόρτλαντ και Όκλαντ κατέλαβαν αστυνομικά τμήματα και χτύπησαν μαζικά τις τράπεζες ενώ στο Λος Άντζελες οι μπάτσοι πήγαιναν για μαλλί (συλλήψεις) και βγαίναν κουρεμένοι (έτρωγαν ξύλο) Στο Όκλαντ ειδικά, η κατάσταση έφτασε στο σημείο να απαλλοτριώνονται μπουλντόζες και να χρησιμοποιούνται για την καταστροφή κυριλέ καταστημάτων!

Στη Νέα Υόρκη στο Μπρούκλιν κατέλαβαν και εκεί αστυνομικό τμήμα αλλά όπως αποδείχθηκε είχαν να αντιμετωπίσουν και την πιο άγρια αστυνομία. Σε μια αντεπίθεση ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (σαν να λέμε τα δικά μας ΕΚΑΜ) συνέλαβαν και τους 150 που έκαναν την επίθεση στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα. Στη Νέα Υόρκη οι μπάτσοι ήταν πιο προκλητικοί από παντού και έκαναν τις περισσότερες απρόκλητες επιθέσεις πολλές φορές με τρομερή βία πετώντας με δύναμη γυναίκες στο κράσπεδο και εκσφενδονίζοντας κυριολεκτικά διαδηλωτές σε τοίχους και οχήματα! Λες κι εκεί οι μπάτσοι είχαν πάρει αναβολικά και είχαν αφύσικες δυνάμεις. Είδα σκηνές αστυνομικής βίας απέναντι σε διαδηλωτές που δεν είχα ξαναδεί.Όμως η τραγωδία έγινε στο Ντητρόιτ όπου ένας διαδηλωτής δολοφονήθηκε πιθανά από ασφαλίτη ή φασίστα με την αστυνομία να μην αναλαμβάνει την ευθύνη της δολοφονίας.Εκτός λοιπόν από τις πολλαπλές αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές είχαν να αντιμετωπίσουν και φασισταριά του Τραμπ που εμφανίστηκαν ως σύμμαχοι των μπάτσων. Κάποιοι από αυτούς ορμάγαν με τα αμάξια ενάντια στο πλήθος και στην περίπτωση του Ντιτρόιτ ίσως και να χρησιμοποίησαν και όπλα για να σκοτώσουν. Δεν αποκλείεται όμως αυτή η δολοφονία να ήταν και έργο της αστυνομίας.

Τελειώνω την περιγραφή των συγκεντρώσεων με αυτά που έγιναν στην καρδιά της εξέγερσης την Μινεάπολη. Εκεί η πόλη μετρούσε ήδη τρεις μέρες φοβερών συγκρούσεων και επαναστατικών γεγονότων που κορυφώθηκαν με την κατάληψη και ολοκληρωτική καταστροφή του κεντρικού αστυνομικού τμήματος, γεγονός που οι ιστορικοί των κινημάτων της Αμερικής λένε ότι δεν έχει προηγούμενο. Στη Μινεάπολη είχαν να αντιμετωπίσουν τις πιο συκοφαντικές επιθέσεις για τα μαζικά σπασίματα μαγαζιών και επιχειρήσεων χαρακτηριζόμενοι συλλήβδην ως προβοκάτορες ή ακόμη και τρομοκράτες. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί όμως ήταν πειστικοί μόνο για τους φασίστες ή τους βολεμένους νεοφιλελεύθερους δημοκρατικούς. Η πόλη είχε βιώσει ιστορική εξέγερση με πολύ μεγάλη συμμετοχή του πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων των εργατών στις μεταφορές που αρνιόνταν να μεταφέρουν μπάτσους και του νοσηλευτικού προσωπικού που έχοντας παράλληλα να παλέψει με μια ενεργή πανδημία έφερνε γάζες και ιατρικό υλικό στους εξεγερμένους. Εκεί ακόμη και μεσοαστοί με προοδευτική συνείδηση συνέχιζαν να στηρίζουν την εξέγερση ακόμη και μετά την καταστροφή των επιχειρήσεων τους.

Εκεί λοιπόν στις 29 Μάη ο κόσμος ήταν περισσότερο από παντού πιο αποφασισμένος και άφοβος ώστε να μπορεί να σπάσει στην πράξη την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να μείνει στον δρόμο μέχρι τα ξημερώματα. Εκεί η εξουσία κατέβασε την εθνοφρουρά και τον στρατό για να μπορέσει να ελέγξει τα πράγματα. Εκεί ο κόσμος έδειξε που μπορούν να πάνε τα πράγματα αν οι καταπιεσμένοι και οι άνθρωποι με κοινωνική συνείδηση ενωθούν και δράσουν μαζί. Εκεί το κλίμα θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της δικής μας εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.Αν λοιπόν στις άλλες πόλεις η εξεγερσιακή ατμόσφαιρα βρίσκεται εκεί που ήταν η Μινεάπολη στην πρώτη ή στην καλύτερη περίπτωση στην δεύτερη μέρα των γεγονότων, στη Μινεάπολη βρίσκεται σε ένα πολύ ψηλότερο επίπεδο που οι άλλες πόλεις έχουν δρόμο για να φτάσουν.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Μινεάπολη ήταν η πρώτη πόλη που κατέβηκε η εθνοφρουρά και ο στρατός και τώρα αντιμετωπίζεται με τεχνικές καταστολής που εφάρμοσε το Αμερικανικό κράτος στο Ιράκ. Πριν περάσουμε στην περιγραφή της επόμενης μέρας θεωρώ αναγκαίο να δώσω μια περιγραφή του κόσμου που συμμετέχει στα γεγονότα, στις ιδιαιτερότητες του Αμερικανικού καπιταλισμού αλλά και στο ίδιο το γεγονός που πυροδότησε την εξέγερση το ο οποίο από μόνο του είναι τόσο φρικαλέο ώστε να συνιστά και αφορμή και αιτία της εξέγερσης.

 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.930
Κριτικές
16
Like
14.863
Πόντοι
6.515
Πυρά Πεκίνου κατά Ουάσιγκτον: «Χρόνια ασθένεια» ο ρατσισμός στις ΗΠΑ

Το Πεκίνο καταγγέλλει την αμερικανική «χρόνια ασθένεια» του ρατσισμού, υπόσχεται να «αντεπιτεθεί» μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ και σχολιάζει πως η Ουάσινγκτον είναι «εθισμένη στο να παραιτείται», αναφερόμενο στο σχέδιο αποχώρησης από τον ΠΟΥ. Πρώτο θέμα στα κινεζικά ΜΜΕ οι ανταραχές στις ΗΠΑ.

www.in.gr/2020/06/01/world/pyra-pekinou-kata-ouasigkton-xronia-astheneia-o-ratsismos-stis-ipa/]https://www.in.gr/2020/06/01/world/pyra-pekinou-kata-ouasigkton-xronia-astheneia-o-ratsismos-stis-ipa/[/url]

Το ανεκδοτο του μηνα
Η στιγνοτερη δικτατορια της εποχης μας
Εκατομμυρια διωκομενοι αντιφρονουντες
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
30 Μαΐου 2020 Η κλιμάκωση της Εξέγερσης σε συνθήκες εντεινόμενης αστυνομικής καταστολής και ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Αν τα γεγονότα της 29 Μαίου χαρακτηρίστηκαν από την γενίκευση των συγκεντρώσεων και των ταραχών από το αρχικό τους λίκνο σε δεκάδες άλλες πόλεις, τα γεγονότα της 30 Μαΐου χαρακτηρίζονται από την λυσσασμένη προσπάθεια του κατεστημένου να ανακτήσει τον έλεγχο κόντρα στην δυναμική της συνεχούς κλιμάκωσης των αντιδράσεων. Σε αυτή του την προσπάθεια έχει αρωγό τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που έχουν χάσει κάθε ντροπή και κυκλοφορούν τα πιο εξωφρενικά ψέματα. Σύμφωνα με το CNN και το MSNBC πίσω από τις ταραχές βρίσκεται η Ρωσία ή οπαδοί του Τραμπ που θέλουν να πυροδοτήσουν εμφύλιο. Σύμφωνα με το Fox και τον Τραμπ οι ταραχοποιοί είναι οι αντιφά και η ακροαριστερά που πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες. Όλοι μαζί συμμετέχουν στην δαιμονοποίηση των εξεγερμένων και στην δικαιολόγηση της απροκάλυπτης αστυνομικής βίας ενώ μιλάνε υποκριτικά για την αξία των ειρηνικών διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα πέρα από λίγες εξαιρέσεις, η αστυνομία δεν άφησε κανένα περιθώριο για ειρηνικές διαδηλώσεις εκείνη την μέρα και η τακτική της ήταν να προσπαθεί να τις διαλύσει με κάθε μέσο όταν αυτές γίνονταν.Η 30 Μαΐου ήταν η μέρα με τις περισσότερες συγκεντρώσεις από την αρχή της δολοφονίας του George Floyd. Μιλάμε για τριψήφιο αριθμό πόλεων όλων των μεγεθών σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας.

Στο χορό μπήκαν μεγάλες πόλεις που ήταν απούσες την προηγούμενη μέρα όπως το Μαϊάμι, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο. Παράλληλα συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι συγκεντρώσεις σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Η μαζικότητα γενικά ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις 29 Μαΐου. Στη Νέα Υόρκη έγιναν συγκεντρώσεις σε 5 διαφορετικά σημεία. Στο Μάντισον έγινε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της ιστορίας του. Στο Σικάγο το κλίμα ήταν τόσο ανεβασμένο ώστε αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν και σε προηγούμενα κινήματα να περιγράφουν το γεγονός σαν την πιο γνήσια εμπειρία ξεσηκωμού της ζωής τους. Στο Λος Άντζελες που και εκεί έγιναν συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία, ο κόσμος φώναζε σαν σύνθημα το Eat the Rich και γίνονταν επιθέσεις σε μαγαζιά που πουλάνε πολυτελή είδη. Είχαμε πάλι καψίματα τραπεζών και μαγαζιών όπως και αστυνομικών οχημάτων σε όλη την χώρα αλλά σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. Στην Ουάσιγκτον έγινε για δεύτερη μέρα προσπάθεια να μπει ο κόσμος μέσα στον Λευκό Οίκο με τις φήμες ανάμεσα στους εξεγερμένους να οργιάζουν ότι ο Τραμπ τον έχει εγκαταλείψει για να γλυτώσει από ενδεχόμενο κατάληψης του!

Όμως το κυρίαρχο στοιχείο της μέρας ήταν το όργιο αστυνομικής βίας απέναντι σε διαδηλωτές που απλά ήθελαν να συγκεντρωθούν ειρηνικά. Χωρίς καμία αφορμή σε πάρα πολλές συγκεντρώσεις οι μπάτσοι έκαναν επιθέσεις στο πλήθος με χημικά και πλαστικές σφαίρες για να το διαλύσουν. Οι συλλήψεις που έγιναν σε όλη την Αμερική πρέπει να είναι χιλιάδες. 400 μόνο έγιναν σε μια συγκέντρωση στο Λος Άντζελες. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αστυνομικά οχήματα εφορμούσαν ενάντια στον κόσμο ενώ σε άλλες κατέβαζαν μάσκες ειρηνικών διαδηλωτών για να τους ψεκάσουν απευθείας στο πρόσωπο. Ο αριθμός των τραυματιών είναι πολύ μεγάλος αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή του. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης όλου του πολιτικού φάσματος λειτουργούν ως εκπρόσωποι της αστυνομίας και δεν δίνουν καμία ενημέρωση για τέτοια θέματα. Όλη η έμφαση και η κατακραυγή τους εξαντλείται στις ενέργειες που καταστρέφουν την ιδιοκτησία, τυπικό για μια κοινωνία που δίνει μεγαλύτερη αξία στην άψυχη ιδιοκτησία από την ίδια την ζωή. Η συμμόρφωση και η ταύτιση τους με την αστυνομική οπτική δεν εμπόδισε όμως τους μπάτσους να φτάσουν στο σημείο να συλλάβουν δημοσιογράφο του CNN στην Μινεάπολη ή να ρίξουν χημικά και πλαστικές σφαίρες σε άλλους δημοσιογράφους συστημικών μέσων. Τρομερή και η καταστολή στο Σηάτλ όπου χτύπησαν και μικρά παιδιά γεγονός που δεν είχε καμία προβολή καθώς κι εκεί το θέμα τους ήταν οι επιθέσεις στις τράπεζες και σε κάποια πολυτελή μαγαζιά.

Η μέρα τελείωσε με τον στρατιωτικό νόμο και την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει πλέον όχι μόνο στην Μινεάπολη αλλά σε μια σειρά από άλλες πόλεις από την Ατλάντα μέχρι το Λος Άντζελες και με τον Τραμπ να δηλώνει ότι έχει ενημερώσει τον στρατό ότι πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο σε όλη την χώρα. (Για μια μικρή καταγραφή της αστυνομικής βαρβαρότητας της μέρας δείτε εδώ: )

Εδώ τελειώνει η απόπειρα να γίνει μια πρώτη χοντρική καταγραφή της αμερικανικής εξέγερσης που έκλεισε τις πρώτες πέντε μέρες της. Πολλά που έγιναν σε άλλες πολιτείες όπως το Οχάιο, η Πενσυλβάνια και η Ιντιάνα δεν βρήκαν χώρο να εκτεθούν ενώ η παράλληλη εξέγερση που έγινε στο Κεντάκι για μια άλλη περίπτωση αστυνομικής δολοφονίας δεν αναφέρθηκε καν. Έγιναν τόσα πολλά σε τόσες πολλές περιοχές της Αμερικής αυτές τις μέρες που για την καταγραφή τους θα χρειαζόταν ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο. Έστω όμως κι έτσι αυτή η λειψή καταγραφή δίνει μια γεύση της ιστορικότητας των γεγονότων.

Σήμερα 31 Μαΐου η Εξέγερση περνάει στην έκτη μέρα της. Λογικά μετά από 5 μέρες συνεχούς κλιμάκωσης της θα υπάρξει σήμερα μια σχετική ύφεση της (στην εξέγερση του Δεκέμβρη η ύφεση ήρθε στην τέταρτη μέρα) αλλά σε καμία περίπτωση σβήσιμο της. Η μεγαλύτερη αδυναμία ως τώρα είναι η έλλειψη μονίμων κατειλημμένων χώρων που θα λειτουργούσαν ως σταθερά κέντρα της. Δεδομένης της αφόρητης αστυνομοκρατίας και των συνθηκών της πανδημίας, είναι μια αδυναμία που δύσκολα θα ξεπεραστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα παραμένουν ρευστά για το χειρότερο και το καλύτερο. Έτσι ή αλλιώς αυτή η τρομερή εξέγερση που ξέσπασε μέσα στην πανδημία και στην οικονομική κατάρρευση απέδειξε την αλήθεια της θέσης ότι έχει δημιουργηθεί παγκόσμια ένα ιστορικό ρήγμα όπου όλα είναι δυνατά και διέψευσε τις θέσεις που προέβλεπαν την άμεση επικράτηση μιας δυστοπίας που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντιστάσεων.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.930
Κριτικές
16
Like
14.863
Πόντοι
6.515
Σιγα μη διαβασουμε μιση ωρα σεντονι τυπε
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Το ανεκδοτο του μηνα
Η στιγνοτερη δικτατορια της εποχης μας
Εκατομμυρια διωκομενοι αντιφρονουντες


τι εγινε τυπε ειναι καλος ο τραμπ τελικα???

ο μαδουρο τι εγινε


κατσε να δεις μην πεσει πρωτα ο ντοναλντ ντακ

χαχαχαχχχχχχχχχ


εχει ριξει κατι γελια και ο κιμ γιονγκ
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
τα ελληνικα μμε που πληρωθηκανε μουγκα στη στρουγκα για την εξεγερση


μεχρι και ο τραγκας βγηκε και κραζει τον κουλη

εχουν να γινουν και εδω ομορφιες και το μεγκα θα τον βγαζει πρωτο στη δημοσκοπηση


ε ρε σανο που μας ταιζουν

α και κατι αλλο


ετσουξε που οι αριστεροι ακροαριστεροι σπασανε τα τζαμια του σκαι cnn

ετσουξε????


το cnn του σορος δεν ειναι ρε καμμενοι ακροδεξιοι???

ποσες επιθεσεις του κανανε οι οπαδοι του τραμπ????


μπεεεεεεεεεεεεεεεε
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
101307635_3198479040219838_279462599848886272_o.jpg
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
τραμπ θα πιασεις τους αντιφα????


πιασε τα αρχιδια μας??

ποιος αντιφα θα πιασεις ??


τον αμερικανικο στρατο που νικαγε ναζι??

:wanker: :wanker:

ρε σιγουρα δεν εχει το κορονα ο τυπος λεμε
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.930
Κριτικές
16
Like
14.863
Πόντοι
6.515
τα ελληνικα μμε που πληρωθηκανε μουγκα στη στρουγκα για την εξεγερση


μεχρι και ο τραγκας βγηκε και κραζει τον κουλη

εχουν να γινουν και εδω ομορφιες και το μεγκα θα τον βγαζει πρωτο στη δημοσκοπηση


ε ρε σανο που μας ταιζουν

α και κατι αλλο


ετσουξε που οι αριστεροι ακροαριστεροι σπασανε τα τζαμια του σκαι cnn

ετσουξε????


το cnn του σορος δεν ειναι ρε καμμενοι ακροδεξιοι???

ποσες επιθεσεις του κανανε οι οπαδοι του τραμπ????


μπεεεεεεεεεεεεεεεε

Οτι ναναι λες σημερα

Η ερτ του τα χωνει καθε μερα
Το ιδιο και τα ιδιωτικα
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
μουγκα στη στρουγκα λεμε το θυμηθηκανε μια βδομαδα μετα


λες και ο κοσμος περιμενε να πληροφορηθει την στηγμη που υπαρχουν live streaming και διαδυκτυο τις ειδησεις των 9 για να μας πει σε ποιο δημοτικο πηγε ο κουλης σημερα


το πιο γαματο ομως οι μικροεμποροι αυτοαπασχολουμενοι να κλαιγονται στο τσιπρα σημερα στη καισαριανη για την εκπτωση του φπα


νδ θελανε αυτοι για καλη οικονομια ε??


και τωρα τι θελουν απο το τσιπρα να ζηταν συμψηφισμο

να απευθυνθουν στο μαξιμου
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.930
Κριτικές
16
Like
14.863
Πόντοι
6.515
Και για τον κορονοιο του τα χωνανε τα ελληνικα βρωμοκαναλα και τωρα για τις ταραχες

Θελω να δω οταν θα κανει το ντου ο τουρκος ποιος θα πεσει να του παρει  :pipa1: για να μας σωσει
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.103
Like
11.329
Πόντοι
2.606
Η αντιφα του σωρος καιει τις περιουσιες του κοσμου για να πεσει ο τραμπ

Οτι εκαναν με το καψιμο της αθηνας για να πεσει ο καραμανλης  :S
τυπε να τα λες ολα,πες και για τον ιο τους γκειτς που θελει να μας βαλει τζιπακι με το εμβολιο του,πες για τις δομες του σωρος,για τις μκο που κρυβουν την αληθεια οτι η γη ειναι επιπεδη....πες για τα οπλα πλασματος που θελουν να κοντρολαρουν τον εγκεφαλο μας ,καποιος επιτελους να μιλησει....ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΚΕΟ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΑΝ ΛΙΒΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΡΤΑ!
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.103
Like
11.329
Πόντοι
2.606
Και για τον κορονοιο του τα χωνανε τα ελληνικα βρωμοκαναλα και τωρα για τις ταραχες

Θελω να δω οταν θα κανει το ντου ο τουρκος ποιος θα πεσει να του παρει  :pipa1: για να μας σωσει
ΕΥΚΟΛΑΚΙ,μονο κανονισε να μην εχεις δουλιτσες οταν μπει ο τουρκος.... :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom