madk4speed
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 5
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Απο ανθρωπους-ζωα αλλο τιποτα...μερικοι θα πηδαγαν ακομα και την κορη τους αν την πετυχαιναν μεσα σε οικο ανοχης...
Η Τζουλια αλεξανδρατου και η Μπαστα που πηδιουνται με λεφτα ,ειναι θυματα ...τραφικιν ?
Τις...παρεσυραν ?
νομιζω οτι αν δει κανεις την ομωνυμη ταινια human trafficking με τη mira sorvino k τον donald sutherland θα ευαισθητοποιηθει ιδιαιτερα πανω στο θεμα...καντε τον κοπο να την δειτε αν πεσει στα χερια σας...αξιζει
ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι πουτάνες?Τι είπες τώρα ρε παίχτη.Γάμησες τα πάντα όλα ρε φίλε και τα κοάλα τίποτα.Είναι να κλείνει το σάιτ σιγά σιγά.Εμείς τόσα χρόνια που τις πηδάγαμε και μας λέγαν πως γουστάραν ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΔΗΛΑΔΗ? Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.Πες μας ρε παίχτη για να ησυχάσω κάπως Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ?εγω παντως βλεπω ελαχιστη συμμετοχη σε ενα θεμα που αφορα ολους...απορω δηλαδη πως μπαινει καποιος στο δωματιο με μια κοπελα αν υποψιαζεται οτι εχει πεσει θυμα κακοποιησης...καταρχας,αν το παρουμε κ αλλιως πως "φτιαχνεται" ο καθενας οταν εχει μια κοπελα διπλα του που συχαινεται αυτο που κανει,αλλα το κανει επειδη ειναι αναγκασμενη....το περιεργο ειναι οτι πολλες κοπελες δειχνουν οτι ειναι φιλικες κ ιδιαιτερα ευχαριστες...μηπως τελικα προσποιουνται κ αναγκαζονται να συμπεριφερονται ετσι?ειμαστε πεποισμενοι ο καθενας απο μας οτι ολα τα studio φιλοξενουν κανονικες κοπελες που εργαζονται με τη θεληση τους η ειναι θυματα?προσωπικα μια φορα που ειχα επισκεφτει καποιο studio ειδα μια κοπελα ομορφη κατα τ'αλλα με ενα τεραστιο ομως σημαδι απο καψιμο στο ποδι που φαινοταν σαν να το χε κανει καποιος κ φυσικα ξενερωσα
τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα πλεον σε σχεση με πριν 10-15 χρονια! κυριως εστιαζετε πλεον στις αφρικανες (νιγηριανες ως επι το πλειστον) και σε αλβανιδες, που εχουν ολες νταβαντζη και τρωνε δυστηχως πολυ ξυλο μακαρι ο υπουργος προπο και κυριως η δικαιοσυνη, να τα βαλουν με την αλβανικη μαφια, και με την νεοαφιχθεισα αφρικανικη μαφια, που ελεγχουν πορνεια, ναρκωτικα, και προστασιες! βεβαια καλυτερα να τους κανουν ελληνες πρωτα να τους δωσουν και υπηκοοτητα πρωτου τα βαλουν μαζι τους
"A quoi rêvent les filles de l'Est
Isos einai auto ppu eides.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κοπέλες εκπορνεύονται οικιοθελώς.
Αν θέλετε διαβάστε και την άλλη άποψη:
Σήμερα (ή μάλλον χτες βράδυ πλέον) είδα στην ΕΤ1 συμπτωματικά την εκπομπή "Θέμα και Παραλλαγές" που είχε θέμα το trafficking. Στην αρχή έδειξαν το γαλλικό ντοκυμαντέρ "A quoi rêvent les filles de l'Est?" (Τι ονειρεύονται τα κορίτσια από το πρώην Ανατολικό Μπλοκ;) με -υποτιθέμενες- ιστορίες από γυναίκες που δούλευαν στη Γαλλία και ξέφυγαν από τα κυκλώματα διακίνησης (γενικά πάντως αυτά τα ντοκυμαντέρ τα αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό) και ακολούθησε μια -περιέργως- σοβαρή συζήτηση με τους υπεύθυνους από τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω link για την εκπομπή ούτε για το ντοκυμαντέρ, παρα μόνο το link με την περιγραφή από το site της ΕΡΤ: [URL unfurl="true"]http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3197475&chid=8[/url]
Ξέρω πως η αλήθεια είναι πολύ πιο σύνθετη από ότι περιγράφεται σε τέτοιου είδους εκπομπές, όμως με προβλημάτισε πολύ. Πιστεύετε πως οι κοπέλες που δουλεύουν στα νόμιμα (τουλάχιστον έτσι υποτίθεται) μαγαζιά στην Ελλάδα το κάνουν με τη θέλησή τους (για τους όποιους λόγους τους) ή υπάρχουν και άτομα θύματα trafficking χωρίς να το καταλαβαίνουμε επειδή εξαναγκάζονται να έχουν μια συμπεριφορά που να μην προδίδει τίποτε; Και αν ναι πόσες μπορεί να είναι αυτές;
Είμαι υπέρ του να είναι νόμιμη η πορνεία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χωρές, πιστεύω πως όταν κάτι κινείται στην παρανομία και δεν ελέγχεται από πουθενά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, αλλωστε πιστεύω πως η κοινωνία και η ζωή είναι έτσι ώστε σίγουρα θα βρίσκονται πάντα γυναίκες που θα κάνουν αυτή τη δουλειά με τη θέλησή τους (δεν έχει βγει τυχαία άλλωστε η φράση "αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου"), όμως προσωπικά αν διαπίστωνα κάποια στιγμή πως είχα πάει σε σπίτι που η κοπέλα βρισκόταν εκεί υπό τέτοιες συνθήκες θα ένοιωθα πάρα πολύ άσχημα με τον εαυτό μου...
Είδε κανείς τη συγκεκριμένη εκπομπή;
Σκέψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;
Πολύ σωστά αυτά που λες, κ χαίρομαι που υπάρχουν άτομα με τέτοιους προβληματισμούς κι ευαισθησίες.. Δεν είδα την εκπομπή αυτή δυστυχώς, είναι γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση έχει πολλές φορές πολύ αξιόλογες εκπομπές κ ντοκιμαντέρ, αλλά δεν προβάλλονται ανάλογα κ πολλές φορές περναν απαρατήρητα.. Δυστυχώς είμαστε στην εποχή των ριάλιτι κ της ελαφράς ψυχαγωγίας, που επιβάλλουν την μαζική αποβλάκωση - αποχαύνωση..
Είχα δει πάντως πέρσι μια ανάλογη εκπομπή πέρσι στους Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη για τις μαύρες ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα στο κέντρο της Αθήνας, κ πως τις εξωθούν στην πορνεία με τελετές μαύρης μαγείας.. Γενικά σε πολλές εκπομπές του ο Θεοδωράκης έχει ασχοληθεί με ιερόδουλες κ τραβεστί, κ τις προσεγγίζει ανθρώπινα κι όχι ηθικοπλαστικά..
Το φαινόμενο του τράφικινγκ αφορά κι άλλους τομείς εκτός της πορνείας, υπάρχουν παρα πολλοί μετανάστες που εξαναγκάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας, κ πολλές φορές δουλεύουν σαν σκλάβοι χωρίς να πληρώνονται κιόλας.. Θυμάστε τι είχε γίνει με τις φράουλες της Μανωλάδας.. Ο χώρος όμως του αγοραίου έρωτα είναι όμως ο πιο προσοδοφόφορος, κι αποφέρει τεράστια κέρδη στους εκμεταλευτές κ τους διακινητές..
Απο τους τεράστιους τζίρους που αποφέρει ο χώρος της πορνείας παγκοσμίως, ένα ελάχιστο μέρος καταλήγει στα χέρια των γυναικών που εργάζονται στον χώρο αυτό, καθώς σε μεγάλο ποσοστό πέφτουν θύματα εκβιασμών κι εκμετάλευσης.. Αυτά είναι γεγονότα που καταγράφονται από πολλές έρευνες που 'χουν γίνει στο εξωτερικό κυρίως, γιατί δε γνωρίζω αν έχουν γίνει ανάλογες έρευνες εδώ.. Άλλωστε ακόμα κ τα κορίτσια που δουλεύουν νόμιμα κ με τη θέληση τους, στην καλύτερη περίπτωση πέρνουν τα μισά απ' όσα δίνει ο πελάτης, εκτός κι αν εργάζονται ως ανεξάρτητες, οι οποίες όμως είναι ελάχιστες..
Αν κι έχουν δίκιο οι γυναικείες κι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταδικάζουν το φαινόμενο, αλλά πολλές καταλήγουν στην υπερβολή με την οποία δε συμφωνώ.. Ότι ο πελάτης είναι συνένοχος, κ θέλουν να ενοχοποιήσουν την πορνεία κ τους πελάτες της γενικά.. Όμως το επάγγελμα της πορνείας δε γίνεται να πάψει να υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει σεξουαλική απελευθέρωση.. Ο Ένγκελς στο κλασικό του έργο: "Η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας κ του κράτους", είχε χαρακτηρίσει την μονογαμία κ την πορνεία, δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.. Η υποκριτική αστική ηθική κι οι περιορισμοί στη σύναψη ερωτικών σχέσεων που επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία, δημιουργούν τις αιτίες που γεννούν την πορνεία..
Θέλω να πιστεύω ότι στη συντριπτική πλειονότητα τους οι χρήστες αυτού του σάϊτ κι οι πελάτες της πορνείας γενικά δεν είναι σαδιστές βιαστές, που συμμετέχουν συνειδητά σε περιπτώσεις εξαναγκασμένης πορνείας.. Όμως μπορούν να χρηματοδοτούν αυτά τα κυκλώματα εν αγνοία τους.. Αλλά δεν είναι ευθύνη τους να ελέγξουν κ να ερευνήσουν τις συνθήκες εργασίας των εκδιδομένων.. Γι' αυτό όμως υπάρχει η οργανωμένη πολιτεία κι οι θεσμοί της..
Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό κι έχει μια βασική προϋπόθεση στην οποία έχω αναφερθεί πολλές φορές κ λέγεται ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του επαγγέλματος της πορνείας, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε για κάποιες προηγμένες χώρες του εξωτερικού (πχ. Γερμανία, Σκανδιναβία κτλ.)..
Όταν τα σπίτια είναι σκοτεινές βρωμερές τρύπες σε κακόφημες περιοχές των πόλεων, είναι φυσικό να υπάρχει κ πολύ βρώμα, δυσοδία κ παρανομία..
Εγώ χωρίς να το γνωρίζω, αμφιβάλλω αν γίνονται σ' όλα τα σπίτια επαρκείς έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία τους κ για την τήρηση τόσο των υγειονομικών κανόνων, όσο κ της εργατικής νομοθεσίας.. Δεν ξέρω πολλά, αλλά ξέρω ότι πολλοί χώροι δεν είναι καθαροί, δεν κόβουν αποδείξεις για την εφορία κι οι εργαζόμενες δουλεύουν 10-12 ώρες συνεχόμενα κάθε μέρα χωρίς ρεπό.. Πώς περιμένουμε να 'χουν καλή απόδοση μετά..;
Αυτά τα ολίγα από μένα, γενικά.. Κ πιο συγκεκριμένα δε νομίζω ότι τις περισσότερες φορές θα δεις εμφανή ίχνη κακοποίησης, ή θα καταλάβεις κάτι από τη συμπεριφορά ή απ' τα λίγα λογια που θα σου πει.. Υποθέτω, ότι αν υπαρχει κακοποίηση θα 'χει γίνει τον πρώτο καιρό μέχρι να "στρώσει" κ μετά συνεχίζει να δουλεύει γιατί εκβιάζεται μέχρι να ξεπληρώσει τα κυκλώματα.. Κ σίγουρα θα φοβάται πάρα πολύ για να μιλήσει στον οποιαδήποτε κι είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον για να μιλήσει.. Γι' αυτό χρειάζονται ειδικοί άνθρωποι, ψυχολόγοι κ κοινωνικοί λειτουργοί, που θα εξετάζουν κ θα μιλάνε με τα κορίτσια κ να τις στηρίζουν αν θέλουν να καταγγείλουν κάτι..
Εγώ ας πούμε έχω κάποιες υποψίες για κάποια απ' αυτά που μου 'πε, αλλά δεν μπορω να πω ούτε ποιά, ούτε τι, γιατί μπορεί να τη φέρω σε πιο δύσκολη θέση, αφού είναι σίγουρο ότι μας διαβάζουν κι οι νταβάδες.. Ούτε μπορώ να πάω στην αστυνομία γιατί δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο, ούτε νομίζω να μπορέσω να μάθω περισσότερα..
δεν υπαρχει ουτε αυτος χαουζ......ειναι τραγικο....ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι πουτάνες?Τι είπες τώρα ρε παίχτη.Γάμησες τα πάντα όλα ρε φίλε και τα κοάλα τίποτα.Είναι να κλείνει το σάιτ σιγά σιγά.Εμείς τόσα χρόνια που τις πηδάγαμε και μας λέγαν πως γουστάραν ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΔΗΛΑΔΗ? Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.Πες μας ρε παίχτη για να ησυχάσω κάπως Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ?
Εἶσθε νεαρός. Μὴν σπαταλᾶτε τὸν χρόνον σας εἰς διαλέξεις ΜΚΟ.Ρε extramask εψαχνα χθες που θελα να γραψω για το θεμα κ δεν το βρισκα..! Ειχα ξεχασει τελειως οτι ειχα σχολιασει κι εγω στο θρεντ..!
Λοιπον αυτα που 'χα γραψει χθες στην μπουρδελοκατασταση ηταν τα εξης:
Δεν ξερω αν βγω εκτος θεματος, αλλα σημερα λογω της ημερας (25 Νοεμβρη), που 'ναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, παραβρεθηκα σε μια εκδηλωση που εγινε στην Παιδαγωγικη σχολη του ΑΠΘ, κ μ' επηρεασε πολυ μπορω να πω..
Ομιλητρια ηταν μια καθηγητρια απ' την ΜΚΟ “Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης”, κι αναφερθηκε σε δυο θεματα, στην ενδοοικογενειακη βια κ στο trafficking, που 'ναι μια τεραστια κι εξαιρετικα επικερδης μπιζνα, που εχει απλωσει τα πλοκαμια της κι εχει διαφθειρει κ τα κεντρα εξουσιας, που ουσιαστικα κανουν τα στραβα ματια.. Ανεφερε σοκαριστικες λεπτομερειες απο μαρτυριες γυναικων που πεσαν θυματα των κυκλωματων σωματεμποριας.. Τα νουμερα δε που ανεφερε, οτι στην Ελλαδα 20.000 γυναικες ειναι θυματα trafficking ειναι συγκλονιστικα..!
Δεν ξερω αν ειναι ακριβη τα στοιχεια της, γιατι αυτο θα σημαινε οτι ενα πολυ μεγαλο μερος των γυναικων που δουλευουν στους οικους ανοχης ειναι θυματα αυτων των κυκλωματων κι εξωθουνται στην πορνεια με τη βια..! Η συγκεκριμενη καθηγητρια ηταν καπως ακραια στις αποψεις της, γιατι κατηγορουσε την πορνεια γενικα, κ θεωρουσε τους αντρες - πελατες ουσιαστικα ως βιαστες, αλλα βλεποντας κι ακουγοντας αυτα που αντιμετωπιζει ερχομενη σε επαφη με τα φριχτα κακοποιημενα θυματα, δεν μπορω να την κατηγορησω γι' αυτες τις ακραιες αποψεις..
Δεν ξερω, αν μπορει καποιες απ' τις γυναικες που εργαζονται στα μπουρδελα κ στα στουντιο της Θεσ/νικης κ της Αθηνας εχουν πεσει θυματα τραφικινγκ, αλλα μονο στη σκεψη οτι καποιες απ' αυτες που χω συναντησει, εκδιδονταν παρα τη θεληση τους με κανει κι ανατριχιαζω..!
Εγω νομιζα οτι αυτα συνεβαιναν μονο σε κατι επαρχιακια κωλομπαρα.. Ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις κ στα κυριλατα στουντιο..;
Δεν ξερω, υπαρχει καποιος τροπος ως πελατης να σαι σιγουρος, οτι η κοπελα δεν ειναι θυμα τετοιων κυκλωματων..; Κ ποσο μεγαλη ειναι κι η δικη μας ευθυνη που τα χρηματοδοτουμε ως πελατες..;
ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι πουτάνες?Τι είπες τώρα ρε παίχτη.Γάμησες τα πάντα όλα ρε φίλε και τα κοάλα τίποτα.Είναι να κλείνει το σάιτ σιγά σιγά.Εμείς τόσα χρόνια που τις πηδάγαμε και μας λέγαν πως γουστάραν ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΔΗΛΑΔΗ? Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.Πες μας ρε παίχτη για να ησυχάσω κάπως Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ?