Νέα

H μαλακία πάει σύννεφο: το Άγιο Φως

• Μέλος που άνοιξε το νήμα democrat
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ερωτηση: Τι διαφορα εχει το αγιο φως απο το απλο? Μονο οτι δημιουργηθηκε ως εκ θαυματος απο το Θεο? Ελπιζω να μην καταλαβουν το σαμποταζω μας!!! :huh:

ΥΓ: Προσοχη, ειναι "ερωτηση παγιδα"...

ο καθενας πιστευει οτι θελει

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μιλάς σωστά κατά 30%
τα λάθη σου:

1) ΔΕ γουστάρω ΟΥΤΕ τον Παπακωσταντίνου να πληρώνω.
2) Νόμος όμως λέει (κακώς το λέει) να τον πληρώνουμε όλοι.
3) Νόμος επίσης λέει (κακώς το λέει) να πληρώνουμε για το κερί.
4) Γουστάρεις να πληρώνεις για το κερί?  Πλήρωνε.
5) Εγώ που ΔΕΝ γουστάρω, γιατί να το πληρώνω?

Είστε τρομεροί πάντως εσείς οι θεούσες, που όταν σας τελειώσουν τα επιχειρήματα, αλλάζετε το θέμα!

Για το ΚΕΡΙ μιλάμε, ΟΧΙ για τον Παπακωσταντίνου!

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις και εσύ που δεν πληρώνεις περίθαλψη αλλά πληρώνω..

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις και εσύ σύνταξη αλλά πληρώνω..

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να πάρεις εσύ σπίτι από τον ΟΕΚ αλλα πληρώνω...

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις εσύ κοινωνικό τουρισμό αλλα πληρώνω...

σκάς λοιπόν και πληρώνεις κια σύ κάτι που γουστάρω εγώ και δεν γουστάρεις εσύ..

its so simple like that...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Μιλάς σωστά κατά 30%
τα λάθη σου:

1) ΔΕ γουστάρω ΟΥΤΕ τον Παπακωσταντίνου να πληρώνω.
2) Νόμος όμως λέει (κακώς το λέει) να τον πληρώνουμε όλοι.
3) Νόμος επίσης λέει (κακώς το λέει) να πληρώνουμε για το κερί.
4) Γουστάρεις να πληρώνεις για το κερί?  Πλήρωνε.
5) Εγώ που ΔΕΝ γουστάρω, γιατί να το πληρώνω?

Είστε τρομεροί πάντως εσείς οι θεούσες, που όταν σας τελειώσουν τα επιχειρήματα, αλλάζετε το θέμα!

Για το ΚΕΡΙ μιλάμε, ΟΧΙ για τον Παπακωσταντίνου!
καθε πασχα σας πιανουν τα υπαρξιακα σας ολους εσας..
θελετε δεν θελετε το αγιο φως θα ερχεται με τιμες αρχηγου κρατους!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Ναι.

Και αυτό λέγεται "θρησκευτική ελευθερία".
εδω ειναι ελλαδα..
η χωρα που η παναγιά πατησε το αγιο της ποδι..και αφησε το αγιον ορος παρακαταθηκη σε ολους..

εαν δεν σου γουσταρει να βλεπεις εκκλησιες και να πληρωνεις για το αγιο φως αλλαξε χωρα ή ζησε μ αυτο..

εγω καθε μηνα πληρωνω κοπροσκυλα δημοσιους υπαλληλους και κοπροσκυλα πολιτικους..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι.

Και αυτό λέγεται "θρησκευτική ελευθερία".

κανένας δεν σου είπε ή σου επέβαλλε να πας στην υποδοχή  ούτε να πιστέψεις.. απλά σου επιβάλλει να πληρώσεις θέλεις δεν θέλεις διότι

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις και εσύ που δεν πληρώνεις περίθαλψη αλλά πληρώνω..

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις και εσύ σύνταξη αλλά πληρώνω..

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να πάρεις εσύ σπίτι από τον ΟΕΚ αλλα πληρώνω...

και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω για να έχεις εσύ κοινωνικό τουρισμό αλλα πληρώνω...

σκάς λοιπόν και πληρώνεις κια σύ κάτι που γουστάρω εγώ και δεν γουστάρεις εσύ..

its so simple like that...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ερωτηση: Τι διαφορα εχει το αγιο φως απο το απλο? Μονο οτι δημιουργηθηκε ως εκ θαυματος απο το Θεο? Ελπιζω να μην καταλαβουν το σαμποταζω μας!!! :huh:

ΥΓ: Προσοχη, ειναι "ερωτηση παγιδα"...
Και μιας και δε μου απανταει κανεις ( :() θα απαντησω μονος μου. Λοιπον. Πιστευετε οτι κατεβαινει ο θεος και αναβει το "αγιος φως" με εναν ιερο, αιθερικο αναπτηρα. Οκ. Ομως, αφου κατεβαινει που κατεβαινει, γιατι δεν κανει και τιποτα αλλο? Νοιαζεται να κατεβει να αναψει το κωλοφως (ξερει απο marketing ο παππους, ε?  ;)) και δε παει λιγο παραπερα να κανει κανα αλλο θαυμα, που τουλαχιστον να εχει και νοημα? Θελω, μεσα απο αυτο νημα, να διαμαρτηρηθω επισημα στο θεο. Δε μπορει να κατεβαινει να αναβει το φως και μετα να την κανει λες και δε χρειαζεται κανενας αλλος κανα θαυμα... Θελω επισης να οργανωσουμε πορεια στο αγιο ορος και να καταθεσουμε τα αιτηματα μας στο θεο...

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Και μιας και δε μου απανταει κανεις ( :() θα απαντησω μονος μου. Λοιπον. Πιστευετε οτι κατεβαινει ο θεος και αναβει το "αγιος φως" με εναν ιερο, αιθερικο αναπτηρα. Οκ. Ομως, αφου κατεβαινει που κατεβαινει, γιατι δεν κανει και τιποτα αλλο? Νοιαζεται να κατεβει να αναψει το κωλοφως (ξερει απο marketing ο παππους, ε?  ;)) και δε παει λιγο παραπερα να κανει κανα αλλο θαυμα, που τουλαχιστον να εχει και νοημα? Θελω, μεσα απο αυτο νημα, να διαμαρτηρηθω επισημα στο θεο. Δε μπορει να κατεβαινει να αναβει το φως και μετα να την κανει λες και δε χρειαζεται κανενας αλλος κανα θαυμα... Θελω επισης να οργανωσουμε πορεια στο αγιο ορος και να καταθεσουμε τα αιτηματα μας στο θεο...
O Θεος υποτιθεται οτι δεν ασχολειται με θεματα που αφορουν την υλη...

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Είσαι ΤΟΣΟ μαλάκας, που δε μπορείς να καταλάβεις αυτό που σου γράφω:

[size=14pt]ΔΕ με εχοχλεί κανένα άγιο φώς.
Με ενοχλεί που ΠΛΗΡΩΝΩ για να φέρουν ένα κερί με το αεροπλάνο.[/size]

ΜΠΟΡΕΙΣ να καταλάβεις αυτή τη διαφορά, ή ούτε μέχρι εκεί δε φτάνει το μυαλό σου?

Mαλακα-αντρεα (δεν ξερω αν σε λενε αντρεα..αλλα το 1ο συνθετικό εισαι σιγουρα), αν σου ειναι τοσο σοβαρο σαν θεμα και σε απασχολει τοσο εντονα που καθεσαι και γραφεις εδω μεσα, οντας απο τους πρωτους 5 που απαντησαν στο εν λογω θεμα, δειχνει ποσο κομπλεξ κουβαλας για την Εκκλησια και κατ'επεκταση τον Θεο. Συν τοις αλλοις, οταν για τοσους ανθρωπους, μια ολοκληρη χωρα, ειναι κάτι τοσο ιερο και θαυμαστο που συμβαινει μια φορα το χρονο, οι αντιφρονουντες ας πανε να κανουν τα παραπονα τους στον πρωθυπουργο, στο Φαναρι και δεν ξερω που αλλου. Μειοψηφια ειστε, δημοκρατια εχουμε, η πλειοψηφια των πολιτων της χωρας ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι και δεχονται το Αγιο Φως και ως θαυμα, και με τιμες και με αεροπλανο. Ειτε αυτο αρεσει σε καποιους (εθνικους μειοδοτες γενικοτερα), ειτε οχι...κι ας πηξαμε απο δαυτους.

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281

Προς μαλακαντρεα (Νο2 απαντηση): η διαφορα μας ειναι η εξης, ανιδεε και κομπλεξικε... εχουμε την πιστη, ακριβως εκει που η δικη σας επιχειρηματολογια βασισμενη στην απλη λογικη σταματα και τσιναει λογω εγωισμου και αδυναμιας. Η πιστη περναει αυτο το σταδιο και δεν εχει αναγκη απο επιχειρηματα. Οταν ΕΣΥ βρεις ενα επιχειρημα με αποδειξη, οτι δεν υπαρχει Θεος ή οτι το Αγιο Φως ειναι ενα κοινο φως ή εν παση περιπτωσει ενα τρικ, ελα να το αποδειξεις. Μέχρι τοτε, κάτσε στα αυγα σου και μεινε με τη λογικη να σε καθοδηγει.
Οταν βλεπεις ενα θαυμα, δεν πας να το...ξαπλωσεις στο εργαστηριο,να κανεις αναλυση αιματος, μικροβιων κλπ (αλλα ακομα και τοτε, πολλες φορες εχει γινει και η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, αφου δε μπορει να δωσει εξηγηση). Εσυ μεινε καρφωμενος στη λογικη, προβλημα σου κ επιλογη σου. Η πιστη ειναι κατι ανωτερο απο την λογικη κατανοηση, απο τον ηθικο κανονα, απο την συναισθηματικη προσδοκια. Πιστευουμε αυτο που ειναι περα απο τη λογικη μας, που ειναι ανωτερο απ'οσα γνωριζουμε, καταλαβαινουμε και νιωθουμε οτι μας υπερβαινει.

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
O Θεος υποτιθεται οτι δεν ασχολειται με θεματα που αφορουν την υλη...

Ετσι πιστευεις? Και το συμπαν ποιος το οριζει και το κρατα σε αρμονια? Και τοσα πραγματα (ζωα, φυτα, θαλασσες, ανεμους) που βρισκονται εν αρμονια και ταξη, τοσα υλικά, ποιος τα εχει κανει? Η...τυχη ή ο Δαρβινος? Κι επειτα, ο ανθρωπος δεν ειναι ΚΑΙ υλη? Ο Θεος ασχολειται με τι...? Με τους εξωγηινους? Η με τα...αερικα, τα άυλα? :huh:

chuk

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2011
Like
6
Πόντοι
0
Οι εκφωνητες της εκπομπης ειναι όλα τα λευτά. Λες και μιλανε σε 5χρονα!

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ετσι πιστευεις? Και το συμπαν ποιος το οριζει και το κρατα σε αρμονια? Και τοσα πραγματα (ζωα, φυτα, θαλασσες, ανεμους) που βρισκονται εν αρμονια και ταξη, τοσα υλικά, ποιος τα εχει κανει? Η...τυχη ή ο Δαρβινος? Κι επειτα, ο ανθρωπος δεν ειναι ΚΑΙ υλη? Ο Θεος ασχολειται με τι...? Με τους εξωγηινους? Η με τα...αερικα, τα άυλα? :huh:
:2funny: :2funny: :2funny:

Μην εκνευριζεσαι, εννοουσα θεματα του στυλ θελω σπιτι, αμαξι, λεφτα κλπ

Μια και εισαι ζεστος ομως μπορω να σε ρωτησω γιατι χρειαζομαστε θαυματα να πιστεψουμε? Και εννοω ανασταση, παρθενια της μαριας, αγιο φως κλπ. Προσωπικα και να ελειπαν αυτα, δεν θα μου εκανε διαφορα στο κατα ποσο δεχομαι την διδασκαλια του Χριστου ή οχι...

kiriakosssss

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Προς μαλακαντρεα (Νο2 απαντηση): η διαφορα μας ειναι η εξης, ανιδεε και κομπλεξικε... εχουμε την πιστη, ακριβως εκει που η δικη σας επιχειρηματολογια βασισμενη στην απλη λογικη σταματα και τσιναει λογω εγωισμου και αδυναμιας. Η πιστη περναει αυτο το σταδιο και δεν εχει αναγκη απο επιχειρηματα. Οταν ΕΣΥ βρεις ενα επιχειρημα με αποδειξη, οτι δεν υπαρχει Θεος ή οτι το Αγιο Φως ειναι ενα κοινο φως ή εν παση περιπτωσει ενα τρικ, ελα να το αποδειξεις. Μέχρι τοτε, κάτσε στα αυγα σου και μεινε με τη λογικη να σε καθοδηγει.
Οταν βλεπεις ενα θαυμα, δεν πας να το...ξαπλωσεις στο εργαστηριο,να κανεις αναλυση αιματος, μικροβιων κλπ (αλλα ακομα και τοτε, πολλες φορες εχει γινει και η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, αφου δε μπορει να δωσει εξηγηση). Εσυ μεινε καρφωμενος στη λογικη, προβλημα σου κ επιλογη σου. Η πιστη ειναι κατι ανωτερο απο την λογικη κατανοηση, απο τον ηθικο κανονα, απο την συναισθηματικη προσδοκια. Πιστευουμε αυτο που ειναι περα απο τη λογικη μας, που ειναι ανωτερο απ'οσα γνωριζουμε, καταλαβαινουμε και νιωθουμε οτι μας υπερβαινει.
Προς μαλακοquilanos (απάντηση Νο: τα 3 μου). Η απάντηση είναι μία ερώτηση........

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ;;;;;;;;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

Μια και εισαι ζεστος ομως μπορω να σε ρωτησω γιατι χρειαζομαστε θαυματα να πιστεψουμε? Και εννοω ανασταση, παρθενια της μαριας, αγιο φως κλπ. Προσωπικα και να ελειπαν αυτα, δεν θα μου εκανε διαφορα στο κατα ποσο δεχομαι την διδασκαλια του Χριστου ή οχι...

σκέψου όμως ότι και με τα θαύματα (ή "θαύματα") αυτά ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει :birdman:
άλλωστε όταν μιλάμε για διδασκαλία του Χριστού δεν αναφερόμαστε σε φιλοσοφική θεωρία αλλά σε σωτηριολογικό σύστημα αξιών και κανόνων...

ζεστός είμαι σήμερα :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

εντιτ:πάντως στην ιστορία με την αφή του Αγίου Φωτός και μένα κάτι δεν μου πάει καλά :think:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
σκέψου όμως ότι και με τα θαύματα (ή "θαύματα") αυτά ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει :birdman:
άλλωστε όταν μιλάμε για διδασκαλία του Χριστού δεν αναφερόμαστε σε φιλοσοφική θεωρία αλλά σε σωτηριολογικό σύστημα αξιών και κανόνων...

ζεστός είμαι σήμερα :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:
Βρε καλως το παλλικαρι
Περασες το πασχα παραδοσιακα?

Εμενα πιο πολυ με γοητευει η ιδεα του να τα πει ενας ανθρωπος αυτα, παρα ενας θεος. Δηλαδη το να περνας τα πανδεινα αλλα να εχεις απτες αποδειξεις για την βασιλεια των ουρανων δεν εχει τοση αξια οση το να τα περνας σαν θνητος. Πιστευω οτι ο χριστιανισμος εναι ενα φιλοσοφικα στημενο συστημα αξιων και κανονων. Και το θεμελιο του ειναι να μην βλεπεις την ζωη εγωιστικα, ολα απο εκει ξεκινανε και το αγαπατε αλληλους, η ταπεινωση , η ελεημοσυνη, το ου κλεψεις ,ου φονευσεις κλπ

Ουσιαστικα πιστευω οτι ο χριστιανισμος λεει οτι αν εισαι παρτακιας δεν εχεις καμμια ελπιδα γιατι η ψυχη σου θα πρεπει να ειναι ετοιμη να ενωθει με κατι μεγαλυτερο αλλιως θα μεινει μονη της και θα υποφερει ( αν ειναι ετσι την εχω γαμησει :helpplea: )

Εντιτ Νομιζω οτι το 2011 ο κοσμος δυσκολευεται να πιστεψει εξαιτιας αυτων των "θαυματων" . Πλεον ενα θαυμα που θα μετρησει θα ειναι πχ να μπει ο παπας στον παναγιο ταφο και να βγει ιδρωμενος και εντρομος και να πει "τα κερια δεν αναψαν!!!"

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281

Και παλι κανεις λαθος. Αυτα που αναφερεις (σπιτι, λεφτα κλπ) αν ζητησεις κατι απο αυτα, και αν ειναι για το συμφερον σου (πιστευω καταλαβαινεις ποιο συμφερον, οχι το απλα ανθρωπινο), μπορει καποια στιγμη να στα δωσει ή εν παση περιπτωσει να δημιουργησει τις καταλληλες συνθηκες/συγκυριες για να τα αποκτησεις, οταν θελησει και κρινει σκοπιμο ως τον καταλληλο χρονο.
Τα θαυματα δεν γινονται για να πιστεψουμε, οπως το εννοεις εσυ. Τα θαυματα γινονται προς ενισχυση εκεινου που πιστευει, δινοντας στον πιστο ενα μηνυμα, μια ενθαρρυνση αν θες, οτι ο Θεος ειναι κοντα του (καθως καθε ανθρωπος ερχονται στιγμες που απελπιζεται, ολιγοπιστει ή τελοσπαντων μπορει να αμφιβαλλει για κατι ή να εχει αποριες). Ενας ακομα λογος ειναι και οτι γινονται και σαν αποδειξη της υπαρξης του Θεου (ή της αγιοτητος ενος αγιου, μεσω του θαυματος), ειδικα σε περιπτωσεις πχ ανιατης ασθενειας ή ασθενειας την οποια η ιατρικη επιστημη έχει φτασει μεχρι ενος σημειου στην καταπολεμηση της και περαν ενος οριου δεν μπορει να κανει περισσοτερα και εμφανιζεται ανικανη να κανει περισσοτερα για να σωσει τον πασχοντα. Το θαυμα ειναι και προς ενισχυση της πιστης, και προς βοηθεια/ιαση ενος ανθρωπου και συνολικα ενα μηνυμα προς πιστους και απιστους, που αναζητουν ενα 'σημαδι', ειτε για να εδραιωθουν περισσοτερο στην πιστη τους (για τους πρωτους), ειτε για να κανουν ενα βημα μπρος και να καμφθουν οι αμφιβολιες τους (για τους δευτερους).
Η διδασκαλια του Χριστου δεν ειναι μάθημα σχολικο που το μαθαινεις απ'εξω ή εστω καποιες σελιδες και μετα το'χεις απομνημονευσει σαν ιστορια και πας και την λες στον ενα και στον αλλο που σε ρωταει. Ειναι εμπειρια ζωης και βιωμα, που δεν σταματαει στο οτι απλα αποδεχεσαι την διδασκαλια του σαν ωραια, καλη και ηθικη πχ. Η παρουσια του Χριστου στη γη καθως και η διδασκαλια του, εχει σαν βαση/θεμελιο λιθο την Ανασταση, η οποια τι (ήταν και) ειναι? Θαυμα. Αν ο Χριστος δεν ανασταινοταν (οπως και αν δεν εκανε τοσα θαυματα σε παραλυτους, τυφλους, αρρωστους, νεκρους), τοτε δεν θα'χε κανενα νοημα ουτε η ζωη του εδω, ουτε η διδασκαλια του. Το οτι εγινε η Ανασταση ήταν επιβεβαιωση των λεγομενων του, ωστε να πιστεψουν οι ανθρωποι, τοτε και τωρα. Το ιδιο ισχυει και για τα θαυματα που εκανε, οπως το ιδιο ισχυει και για τα θαυματα τοσων αγιων, δια μεσου των αιωνων.
Τωρα αν εσενα δεν σου χρειαζεται το θαυμα, οπως λες, για να δεχθεις τον Χριστο κ την διδασκαλια του, εισαι ελευθερος να μην πας να το δεις (το θαυμα), ουτε και να το πιστεψεις αν το ακουσεις οτι εγινε.Ο Χριστος ήξερε και ξερει ότι τα θαυματα είναι μερος της πιστης μεσα στη ζωη του ανθρωπου, αλλιως δεν θα τα έκανε...ξερει λοιπον οτι ο ανθρωπος τα εχει αναγκη, ειτε το παραδεχεται ειτε οχι.

quilanos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2011
Κριτικές
2
Like
157
Πόντοι
281
Προς μαλακοquilanos (απάντηση Νο: τα 3 μου). Η απάντηση είναι μία ερώτηση........

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ;;;;;;;;

Ωπ...να κι ενας μαγκας με επιχειρηματα σε οσα εγραψα. Αυτο ειναι μαγκια!!! :idiot:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom