You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γυναίκες σύγχρονες vs παλιές. Ποιος τις άλλαξε;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα propiosalic
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 67
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Και για τη γυναίκα και για τον άντρα είναι κάτι κακό το ράφι .
Χειρότερο είναι για τους άντρες κατά τη γνώμη μου
Το βιώνω προσωπικά που είμαι 35+ και ανύπαντρος/ελεύθερος
Ο πιο πάνω ποιητής ανέφερε οτι αντιμετωπίζεται από την κοινωνία πιο άσχημα ο ανύπαντρος άνδρας από οτι η γυναίκα, κάτι για το οποίο εξακολουθώ να διαφωνώ. Για την άνδρα κοινωνικά περνάει σχεδόν στο ντούκου.
Το βιώνω προσωπικά που είμαι 47+ και ανύπαντρος/ζωντόχηρος.
Για τον άνδρα είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο (αν αυτό εννοείς) και αυτό γιατί οι άνδρες ζούμε πιο δύσκολα μόνοι μας μετά από μια κάποια ηλικία (δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε, δεν ξέρουμε να βάζουμε πλυντήριο, δεν ξέρουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας γενικά)
Eisenfaust
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2011
- Κριτικές
- 58
- Like
- 2.597
- Πόντοι
- 7.276
Θα έπρεπε να υπάρχουν και εδώ likesσυνθετο θεμα το οποιο θα μπορουσε να προσεγγιστει απο κοινωνιολογικής πλευρας και μεσω των θεωριων που αναλυουν το ζητημα της μετανεωτερικότητας, της εποχης που ζουμε -η οποια σταδιακα ξεκινα απο το 70 και επειτα και φερει αλλαγες σε ολα τα επιπεδα της κοινωνικης ζωης, μεταξυ αυτων και των εμφυλων σχεσεων...
το κυριο χαρακτηριστικο της μετανεωτερικοτητας ειναι η ρευστοτητα, η διαρκης κινητικοτητα και κατ επεκταση η αποφυγη της δεσμευσης και του περιορισμου, το να διατηρουμε τις επιλογες μας ανοιχτες... επιπλεον οι στρατηγικες των ανθρωπων δεν αφορουν ως επι των πλειστων καποιο μακροπροθεσμο ή ανωτερο πνευματικα σκοπο, αλλα κυριως στη συλλογη οσων περισσοτερων εμπειριων...
ας δουμε για παραδειγμα αυτην την οπτικη πανω στο ζητημα του σεξ....το σεξ τα παλαιοτερα χρόνια (προ μετανεωτερικοτητας) στα πλαισια του κοινωνικα αποδεκτου, κατα βαση συνδεθηκε με την οικογενεια, η οποια ειχε και ενα ρολο ρυθμιστικο για την ευταξια στην κοινωνια... αντιθετως στην εποχη μας ολο και πιο εντονα το σεξ αποσυνδεεται απο την οικογενειακη εστια, τις οικογενειακες και συζυγικες υποχρεωσεις και γινεται μια εμπειρια...απελευθερωνεται και συναμα εξατομικευεται απο τις κοινωνικες συμβασεις...γινεται απλα σεξ και τιποτα παραπανω απ τις αισθησεις που το συνοδευουν...ειναι ας πουμε οπως συναντιουνται δυο διαβατες οι οποιοι ξερουν εξ αρχης οτι αργα ή γρηγορα οι δρομοι τους θα χωρισουν ξανα...
αυτη η απομονωση του σεξ απο οποιεσδηποτε αλλες σφαιρες της κοινωνικης ζωης ταυτοχρονα με την αφθονια των προσφερομενων ερωτικων εμπειριων φτιαχνει αχορταγους καταναλωτες σεξ ... οι μακροχρονιες δεσμευσεις, η σταθερη αφοσιωση κτλ ενεχει καταπιεση και περιορισμο και συνεπως μια εξαρτηση που ευνουχιζει......η ρευστοτητα της μετανεωτερικης εποχης, οπως λεει κατα λεξη ο μπαουμαν, παραγει: "θνησιγενεις, ακαταλληλες, αναπηρες ή μη βιωσιμες ανθρωπινες σχεσες, γεννημενες με το χαρακτηριστικο γνωρισμα της επερχομενης απωλειας"
τα παραπανω δεν εστιαζουν αποκλειστικα στην γυναικα ή στον ανδρα, οποτε μπορει να ειναι και λιγο εκτος θεματος, αλλα νομιζω οτι ειναι μια σφαιρικη και ενδιαφερουσα οπτικη του ζητηματος της αλλαγης που βιωνουμαι στα συγκεκριμενα θεματα (και οσοι ιδιαιτερα εχουν γεννηθει πριν το 70/80 μπορουν να την αντιληφθουν καλυτερα)
πολλες φορες σκεφτομαι και διερωτωμαι τι σχεση θα εχουν οι δικες μας γιαγιαδες με τις μελλοντικες (που ετσι οπως παει στο μελλον θα εκλειψουν)... τι σχεση εχει η χυσοκανατα του σημερα που εχει φαει 10 στρεματα ψωλες κι επεται να γινει γιαγια (μεταμοντερνες γιαγιαδες!!!) στο μελλον, με τη γιαγια μου που εζησε σχεδον 60 χρονια με τον παππου μου και πεθανε 20 μερες αφοτου αυτος πεθανε!!!!
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
ο άντρας μπορεί να γαμάει όποια πουτάνα γουστάρει όσο συχνά θέλει.
ναι αλλά δεν είναι πάντα το γαμήσι το μόνο ζητούμενο, η μόνη βιοτική ανάγκη καλό μου παιδί.
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Like
- 1.426
- Πόντοι
- 366
Θα έπρεπε να υπάρχουν και εδώ likes
το χει πει αυτο κι ο διδασκαλος πικερΟ νεοέλληνας θα πει: σιγά μην παω να πολεμήσω για τις ελλεηνίδες! Να πάνε να γαμηθούν με όποιον θέλουν, και Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου στη φυλής και στο μεταξι με ένα δεκάρικο!
Eisenfaust
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2011
- Κριτικές
- 58
- Like
- 2.597
- Πόντοι
- 7.276
Άλλο ελεύθερος που δεν παντρεύτηκε και άλλο ζωντοχήρος.Ο πιο πάνω ποιητής ανέφερε οτι αντιμετωπίζεται από την κοινωνία πιο άσχημα ο ανύπαντρος άνδρας από οτι η γυναίκα, κάτι για το οποίο εξακολουθώ να διαφωνώ. Για την άνδρα κοινωνικά περνάει σχεδόν στο ντούκου.
Για να είσουν 47άρης και να μην είχες παντρευτεί ποτέ ; Ποιά θα ήταν τότε η αντιμετώπιση ;
Για κάποιο άγνωστο λόγο, ένας άντρας διαζευγμένος εκπέμπει κάποιου είδους γοητεία στις γυναίκες και αν ξέρει να στέκεται στοιχειωδώς σωστά, τότε ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή τους
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Like
- 1.426
- Πόντοι
- 366
ελα ρε τωρα το δα αυτοΣυμφωνώ με την ανάλυση. Εγώ αυτό που λες για τις ελλεηνίδες και τον πόλεμο το λέω από τώρα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μη μου κλείσει η ακροαριστερά ή η ακροδεξιά τα μπουρδέλα. Για ποια παλιοκαριόλα να πολεμήσω; Έβγαλα Ι5 και ησύχασα. Σας γαμάω όλους λαμόγια.
σ ευχαριστω για την επαληθευση
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Για να είσουν 47άρης και να μην είχες παντρευτεί ποτέ ; Ποιά θα ήταν τότε η αντιμετώπιση ;
Καλύτερη από το να ήμουν 47άρα, αυτο λέω.
Η τελευταία σου πρόταση είναι σωστή αλλά εκτός θέματος.
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Για κάποιο άγνωστο λόγο, ένας άντρας διαζευγμένος εκπέμπει κάποιου είδους γοητεία στις γυναίκες και αν ξέρει να στέκεται στοιχειωδώς σωστά, τότε ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή τους
Για να σε βοηθήσω στην απορία σου πάντως, ο διαζευγμένος άνδρας (αλλά και ο παντρεμένος) ασκεί γοητεία στην γυναίκα γιατί, με το ένστικτο αναζήτησης του "κατάλληλου" άνδρα με το οποίο λειτουργούν αυτές, τους δίνει περισσότερα εχέγγυα οτι αφού τον διάλεξε ήδη κάποια γυναίκα είναι επιλέξιμος. Σε σχέση με κάποιον που δεν...
Γι' αυτό και εισπράττω περισσότερα βλέματα από γυναίκες όταν μπαίνω συνοδευόμενος σε εστιατόριο/κλαμπ/θέατρο παρά όταν μπαίνω μόνος ή με άλλους άνδρες.
JayGatsby σπήκινγκ.
jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Δεν είναι καν βιοτική ανάγκη το γαμήσι. Είναι ψυχολογική ανάγκη του φαλλοκράτη άντρα. Να επιβάλλεται στο μουνί.
Πάνω που δείχνει να βελτιώνεται η κλινική σου εικόνα, ξανακυλάς σε υποτροπή των συμπτωμάτων...
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Like
- 1.426
- Πόντοι
- 366
ναι, αυτο ισχυει γενικοτερα ακομα και στην απλη συνοδεια απο γυναικα, κι εαν ειναι και εμφανισημη ενισχυεται ακομα περισσοτερο η προσελκυση τους....οι καλυτερες ευκαιριες μου χουν τυχει οταν συνοδευομουν...απο αδιακριτα κοιταγματα, λαγνα καρφωματα, μεχρι και -μια φορα- πεσιμο στην τουαλετα (καμακι-εμεινε στο λεκτικο)....σε δυο περισπτωσεις μαλιστα οι δυο συνοδευοντουσαν κι αυτες (μαλλον κεραταδες τα παιδια)....Για να σε βοηθήσω στην απορία σου πάντως, ο διαζευγμένος άνδρας (αλλά και ο παντρεμένος) ασκεί γοητεία στην γυναίκα γιατί, με το ένστικτο αναζήτησης του "κατάλληλου" άνδρα με το οποίο λειτουργούν αυτές, τους δίνει περισσότερα εχέγγυα οτι αφού τον διάλεξε ήδη κάποια γυναίκα είναι επιλέξιμος. Σε σχέση με κάποιον που δεν...
Γι' αυτό και εισπράττω περισσότερα βλέματα από γυναίκες όταν μπαίνω συνοδευόμενος σε εστιατόριο/κλαμπ/θέατρο παρά όταν μπαίνω μόνος ή με άλλους άνδρες.
JayGatsbys σπήκινγκ.
κατ επεκταση ειχα σκηνες ζηλοτυπιας απ τη συνοδευομενη μου, τσακωμους κτλ....οταν ειχα ρωτησει μια γτ σας ελκυει τοσο πολυ οταν συνοδευεται καποιος αντρας απο αξιολογο θυληκο, μου ειχε απαντησει οτι "για να ειναι μαζι του κατι θα εχει"...."το κατι θα εχει" δεν μου το προσδιορισε ομως...οποτε μπορει να ειναι απο πουτσα ενα μετρο, μεχρι κοτερο, ή....και "λεπτα" αισθηματα!!!!
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Ο λόγος με τον οποίο έχει να κάνει το φαινομενο είναι άλλο θέμα. Σε ντετερμινιστικό κόσμο ζούμε και ο νομος αιτίου αιτιατού προφανώς παντού ισχύει. Ολα όσα συμβαίνουν για κάποιους λόγους συμβαίνουν.Όχι βέβαια παίκτη. Αλλά αυτό έχει να κάνει και με τα οικονομικά τους (όλα από τα λεφτά ξεκινάνε) και με τις ανύπαρκτες οικογενειακές δομές τους. Η Ουκρανή και Ρωσίδα δεν έχει τίποτε να περιμένει ή να κληρονομήσει από τον λούζερ φτωχό πατέρα της, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ψάχνει και αυτή (και πιο παθιασμένα από την Ελληνίδα) τον σπόνσορα/γαμιά/νταβά/σύζυγο.
Άρα επιστρέφουμε εκεί που ξεκινήσαμε.
Μην συγκρίνεις κοινωνίες ζούγκλας όπως αυτωνών με την δική μας.
Και ναι μπορεί οι γυναίκες απο αυτές τις περιοχές να ψάχνουν εξίσου ''απεγνωσμένα'' τον χορηγό και τον σπόνσορα,οπως λές, αλλά δεν θα στο παίζουν και ζηλώτριες των φεμινιστικών ιδεωδών όπως οι ελλεηνίδες για παράδειγμα. Οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δηλώνουν υπέρμαχοι του φεμινισμού αλλά όταν έρχεται ο λογαρισμός στο εστιατοριο τις πιάνει συχνουρία και εξαφανίζονται στις τουαλέτες.
Μην κάνεις συγκρίσεις φίλε !! Απλά τίποτα δεν αντέχει σε σύγκριση με την μαλακία που στην έλλαδα ζούμε.
θυμίζω ότι τη συγκριση με την Ρωσσία και την Ουκρανία εσυ την έθεσες. Οχι εγώ !!
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Ο πιο πάνω ποιητής ανέφερε οτι αντιμετωπίζεται από την κοινωνία πιο άσχημα ο ανύπαντρος άνδρας από οτι η γυναίκα, κάτι για το οποίο εξακολουθώ να διαφωνώ. Για την άνδρα κοινωνικά περνάει σχεδόν στο ντούκου.
Για τον άνδρα είναι πιο δύσκολο για τον ίδιο (αν αυτό εννοείς) και αυτό γιατί οι άνδρες ζούμε πιο δύσκολα μόνοι μας μετά από μια κάποια ηλικία (δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε, δεν ξέρουμε να βάζουμε πλυντήριο, δεν ξέρουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας γενικά)
Ο ''ποιητής'' ( σε περίπτωση που αναφέρεσαι σε μένα ) αναφέρθηκε στη διαφορά της κοινωνικής αντιμετωπισης του ανύπαντρου άντρα απο την ανύπαντρη γυναίκα στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά και εξαρταται απο τις ιδιαιτερότητες της κάθε κοινωνίας.
Δεν αναφερθηκα στις αντικειμενικές δυσκολίες διαβίωσης ενός μόνου άντρα η μια μόνης γυναίκας σ εμεγαλύτεη ηλικία.
Για τημ ανύπαντρη γυναίκα ο κοινωνικός περίγυρος θα βρεί ένα σωρό δικαιολογίες. Το κακόμοιρο το κοριτσι το κοροιδευαν οι ''αλήτες''. Ηταν άτυχη η ''καυμένη''. Δεν βρέθηκε ένα καλό παληκάρι. Το πολύ πολύ να της προσάψουν ότι ήταν πολύ εκλεκτική '' Ο ένας της μύριζε ο άλλος της βρώμαγε''. Αλλά μέχρι εκεί τίποτα παρά πάνω.
Πόσες φορές έχεις ακούσει σαν πιθανή αιτιολόγηση για κάποια μόνη της γυναίκα ότι ήταν λεσβία ?? Ελάχιστες !!
Αντίθετα για τον άντρα η ομοφυλοφιλία ως πιθανός λόγος του ότι μένει εργένης σε μεγαλη ηλικία είναι πολύ συχνότερη.
Επίσης ο διαζευγμένος έχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση απο τον ποτέ παντρεμένο όπως σωστά σου έγραψε ο φίλος παραπάνω.
Το πρώτο πράγμα που επιχειρούν οι ελλεηνίδες κατά τας συμβουλάς των μανούλων τους βέβαια όταν παντρεύονται είναι να ''ξεκόψουν'' τον άντρα τους απο τους ανύπαντρους φίλους του.
''Φίλοι ???? Ποιοι Φίλοι ??!! Τώρα παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια. Τι δουλειά έχει με τους ''γυρίστρες'' ?? Κομένοι οι φίλοι !! Κοίταξε μάζεψε τον γιατί θα στον ξεμυαλίσει καμμία γκόμενα''
Αρκετά ''ποιητικός΄΄ ο μονόλογος - διάλογος ''μητριαρχικής μανούλας'' και νεονύμφου μοσχοαναθρεμένης κόρης, δεν νομίζεις ??
Αναφέρεσαι και σε προσωπική εμπειρία. Πρώτον το ότι έχεις παλιά παντρευτεί εν μέρει σε διαφοροποιει. Δεύτερον μην κοιτάς τι λένε μπροστά σου. Από πίσω σέρνουν τα μύρια.
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Mindreader είσαι λάθος. Ο σκοπός κάθε γυναίκας είναι να κάνει παιδιά. Αλλιώς δεν αισθάνεται ολοκληρωμένη.
Ο άντρας κάθεται μια χαρά και μόνος του για πάντα αν βρίσκει εύκολα το σεξ. Γιατί αυτό είναι που τον ενδιαφέρει.
Ναι έχεις δίκιο !!
Αλλα αυτό ισχύει σε επίπεδο πρωτογενών ενστίκτων !!
Αυτό όμως που κυρίως διαφοροποιεί τον άνθρωπο απο τα ζώα είναι το κατά πόσο ''ξεφεύγει'' απο τα πρωτογενή του ένστικτα, μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται πνευματικότητα. Τα τελευταία 10000 περίπου χρόνια μέσα απο κάποια ''εργαλεια'' όπως η φιλοσοφία η επιστήμη η θρησκεία κλπ αυτό παλεύει να κάνει.
Το ότι ''ξεφεύγει'' απο τα ένστικτά του δεν σημαίνει βέβαια ότι και τα ακυρώνει !! Γιατί ιστορικά όποιος προσπαθησε να ακυρώσει τα πρωτογενή ένστικτά του γίνεται ψυχασθενής Απλά τα ικανοποιεί σε ένα θεμιτό βαθμό χωρίς όμως να άγεται και να φέρεται απο αυτά !!
Χρειάζεται ισσοροπία. Μέτρον Αριστον !! Ελεγαν οι δικοί μας αρχαίοι !!
Για να μην το ''πολυμπλέκω''. Πόσες περιπτώσεις ξέρουμε ανθρώπων που τα έχουν όλα αλλά είναι ''αρρωστοι''. Υγιείς, επώνυμοι. με λεφτά, με οικογένειες με εξωσυζυγικές παράληλες σχεσεις, με ανείπωτη πολυτέλεια και ανέσεις, που δεν μπορούν όμως να ζήσουν όμως χωρίς Prozac ??!!
Σταματαω εδώ γιατί πάει η κουβέντα αλλού και δεν θέλω να βγώ off topic.
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
συνθετο θεμα το οποιο θα μπορουσε να προσεγγιστει απο κοινωνιολογικής πλευρας και μεσω των θεωριων που αναλυουν το ζητημα της μετανεωτερικότητας, της εποχης που ζουμε -η οποια σταδιακα ξεκινα απο το 70 και επειτα και φερει αλλαγες σε ολα τα επιπεδα της κοινωνικης ζωης, μεταξυ αυτων και των εμφυλων σχεσεων...
το κυριο χαρακτηριστικο της μετανεωτερικοτητας ειναι η ρευστοτητα, η διαρκης κινητικοτητα και κατ επεκταση η αποφυγη της δεσμευσης και του περιορισμου, το να διατηρουμε τις επιλογες μας ανοιχτες... επιπλεον οι στρατηγικες των ανθρωπων δεν αφορουν ως επι των πλειστων καποιο μακροπροθεσμο ή ανωτερο πνευματικα σκοπο, αλλα κυριως στη συλλογη οσων περισσοτερων εμπειριων...
ας δουμε για παραδειγμα αυτην την οπτικη πανω στο ζητημα του σεξ....το σεξ τα παλαιοτερα χρόνια (προ μετανεωτερικοτητας) στα πλαισια του κοινωνικα αποδεκτου, κατα βαση συνδεθηκε με την οικογενεια, η οποια ειχε και ενα ρολο ρυθμιστικο για την ευταξια στην κοινωνια... αντιθετως στην εποχη μας ολο και πιο εντονα το σεξ αποσυνδεεται απο την οικογενειακη εστια, τις οικογενειακες και συζυγικες υποχρεωσεις και γινεται μια εμπειρια...απελευθερωνεται και συναμα εξατομικευεται απο τις κοινωνικες συμβασεις...γινεται απλα σεξ και τιποτα παραπανω απ τις αισθησεις που το συνοδευουν...ειναι ας πουμε οπως συναντιουνται δυο διαβατες οι οποιοι ξερουν εξ αρχης οτι αργα ή γρηγορα οι δρομοι τους θα χωρισουν ξανα...
αυτη η απομονωση του σεξ απο οποιεσδηποτε αλλες σφαιρες της κοινωνικης ζωης ταυτοχρονα με την αφθονια των προσφερομενων ερωτικων εμπειριων φτιαχνει αχορταγους καταναλωτες σεξ ... οι μακροχρονιες δεσμευσεις, η σταθερη αφοσιωση κτλ ενεχει καταπιεση και περιορισμο και συνεπως μια εξαρτηση που ευνουχιζει......η ρευστοτητα της μετανεωτερικης εποχης, οπως λεει κατα λεξη ο μπαουμαν, παραγει: "θνησιγενεις, ακαταλληλες, αναπηρες ή μη βιωσιμες ανθρωπινες σχεσες, γεννημενες με το χαρακτηριστικο γνωρισμα της επερχομενης απωλειας"
τα παραπανω δεν εστιαζουν αποκλειστικα στην γυναικα ή στον ανδρα, οποτε μπορει να ειναι και λιγο εκτος θεματος, αλλα νομιζω οτι ειναι μια σφαιρικη και ενδιαφερουσα οπτικη του ζητηματος της αλλαγης που βιωνουμαι στα συγκεκριμενα θεματα (και οσοι ιδιαιτερα εχουν γεννηθει πριν το 70/80 μπορουν να την αντιληφθουν καλυτερα)
πολλες φορες σκεφτομαι και διερωτωμαι τι σχεση θα εχουν οι δικες μας γιαγιαδες με τις μελλοντικες (που ετσι οπως παει στο μελλον θα εκλειψουν)... τι σχεση εχει η χυσοκανατα του σημερα που εχει φαει 10 στρεματα ψωλες κι επεται να γινει γιαγια (μεταμοντερνες γιαγιαδες!!!) στο μελλον, με τη γιαγια μου που εζησε σχεδον 60 χρονια με τον παππου μου και πεθανε 20 μερες αφοτου αυτος πεθανε!!!!
Μάλλον αναφέρεσαι στο ''Postmodernity and its Discontents'' !!
Προφητικός θα έλεγα ο Πολωνός !!
Είχα παρακολουθήσει το 1992 μια διάλεξή του στο Manchester όπου συχνά ερχόταν όταν δίδασκε στο Leeds.
Μου έκανε και λίγο μισογύνης αλλά Σοπενάχουερ όμως !!
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Οι γυναίκες παντρεύονται για να κάνουν παιδιά, οι άντρες παντρεύονται για να γαμάνε όποτε θέλουν. Βέβαια μετά από λίγο βαριούνται να γαμάνε τη γυναίκα τους αλλά τη στιγμή που παντρεύονται είναι καυλωμένοι.
Για να καταλάβεις πόσο διαφορετική σημασία έχει ο γάμος για τα 2 φύλα, σκέψου ότι ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες δεν κάθονται να γαμηθούν αν δεν σιγουρέψουν στο μυαλουδάκι τους ότι ο άντρας το πάει "για σοβαρό".
Το γιατί παντρεύονται οι άντρες και οι γυναίκες είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα !! Και δεν απαντιέται σύντομα.
Αν θες την ταπεινή μου άποψη,πολυ συνοπτικά. Οι περισσότεροι/περισσότερες το κάνουν γιατί τους έχουν πείσει ότι αυτό είναι το ''σωστό'' κοινωνικά πράγμα να κάνουν.
Οποτε ουσιαστικά ούτε καν ξέρουν ( οι περισσότεροι ) γιατι το κάνουν.
Και αυτός είναι ένας απο τους λόγους για τα τόσο πολλά διαζύγια !!
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
μαγκες ο μονος σοβαρος λογος να παντρευτει καποιος/α ειναι αν εχει εξασφαλισει οτι το ετερον ημισι εχει παραδακι
αλλιως αν δεν βγει ο γαμος τζαμπα ολος ο χρονος
δεν παιρνεις φραγκο
οποτε εγω προσωπικα αν και δεν εχω οικονομικο θεμα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να παρω καποια αφραγκη οσο και αν την γουσταρω
γιατι μονο στην σκεψη οτι θα μου φαει τα φραγκα χιλιες φορες στις πουτανες
μεχρι να βρω καποια που και μου αρεσει και ταιριαζουμε και εχει ΦΡΑΓΚΑ ! περιουσια πες το οπως θες...αφραγκη δεν παιρνω...ακομα και η pamela anderson να ειναι
αλλιως αν δεν βγει ο γαμος τζαμπα ολος ο χρονος
δεν παιρνεις φραγκο
οποτε εγω προσωπικα αν και δεν εχω οικονομικο θεμα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να παρω καποια αφραγκη οσο και αν την γουσταρω
γιατι μονο στην σκεψη οτι θα μου φαει τα φραγκα χιλιες φορες στις πουτανες
μεχρι να βρω καποια που και μου αρεσει και ταιριαζουμε και εχει ΦΡΑΓΚΑ ! περιουσια πες το οπως θες...αφραγκη δεν παιρνω...ακομα και η pamela anderson να ειναι
kostasasximos86
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Φεβ 2016
- Κριτικές
- 8
- Like
- 614
- Πόντοι
- 326
οποια παει με αφραγκο
η οποιος παει με αφραγκη
δεν εχει ιδεα τι σημαινει γαμος
εκτος αν και οι δυο ειναι αφραγκοι οποτε πασο
αν καποιος απο τους δυο εχει λεφτα δεν πρεπει να γινει γαμος
η οποιος παει με αφραγκη
nikostratos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 22
- Like
- 460
- Πόντοι
- 306
Οι άνδρες τις άλλαξαν! Ναι εμείς φταίμε γι' αυτό. Θέλαμε νοικοκυρές στο σπίτι και πουτάνες στο κρεβάτι κι εν τέλει καταλήξαμε να 'χουμε μόνο αμισθί πόρνες! Ανίκανες για το οτιδήποτε ήταν φυσικά ικανό το γυναικείο φύλο. Πλέον μία νέα κοπέλα να γνωρίζει να μαγειρεύει, να σέβεται τους γονείς και την οικογένειά της είναι σπάνιο. Έχει μάθει απ' τα πάντα τα λεφτά ν' αναζητεί και την ανδρική προσοχή που δεν είναι μάλιστα δύσκολο και να τη λάβει.
Πέραν τούτου φταίνε κι οι πατεράδες που αποφάσισαν ν' αντιμετωπίζουν ως πριγκίπεσσες τις ξεσκισμένες κόρες τους! Οι οποίοι δεν είχαν καθόλου σθένος χαρακτήρα να περιορίσουν τη συμπεριφορά των γυναικών τους, οι οποίες αν και μάνες και νοικοκυρές μεγάλωσαν μία γενιά μπούληδων ανδρών και ξετσίπωτων θηλυκών.
Τέλος φταίνε κι οι ίδιες, οι οποίες ακούν άμεσα και δίχως σκέψη όλες τις ξενόφερτες μόδες και προτιμούν να χάνουν το χρόνο τους με τρυφηλότητες και ασημαντότητες απ' το να φέρονται σοβαρά με γνώμονα το μέλλον τους. Όποιος ρίχνει το φταίξιμο όλο στους άνδρες αν και δεν έχει άδικο υποφέρει από μία ασθένεια βασικό σύμπτωμα της οποίας είναι το να γίνεται δούλος των γυναικών και των ορέξεών τους! Ας διαβάσει λίγο Τολστόυ ή Καραγάτση να μορφωθεί σ' αυτό το θέμα. Περαιτέρω εμβάθυνση απαιτεί τη γνώση της αγγλικής δυστυχώς...
Πέραν τούτου φταίνε κι οι πατεράδες που αποφάσισαν ν' αντιμετωπίζουν ως πριγκίπεσσες τις ξεσκισμένες κόρες τους! Οι οποίοι δεν είχαν καθόλου σθένος χαρακτήρα να περιορίσουν τη συμπεριφορά των γυναικών τους, οι οποίες αν και μάνες και νοικοκυρές μεγάλωσαν μία γενιά μπούληδων ανδρών και ξετσίπωτων θηλυκών.
Τέλος φταίνε κι οι ίδιες, οι οποίες ακούν άμεσα και δίχως σκέψη όλες τις ξενόφερτες μόδες και προτιμούν να χάνουν το χρόνο τους με τρυφηλότητες και ασημαντότητες απ' το να φέρονται σοβαρά με γνώμονα το μέλλον τους. Όποιος ρίχνει το φταίξιμο όλο στους άνδρες αν και δεν έχει άδικο υποφέρει από μία ασθένεια βασικό σύμπτωμα της οποίας είναι το να γίνεται δούλος των γυναικών και των ορέξεών τους! Ας διαβάσει λίγο Τολστόυ ή Καραγάτση να μορφωθεί σ' αυτό το θέμα. Περαιτέρω εμβάθυνση απαιτεί τη γνώση της αγγλικής δυστυχώς...
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
οποια παει με αφραγκο
η οποιος παει με αφραγκη
Πολυ "ιδεαλιστη" και "ανθρωπιστη" σε βλεπω !!
Η ελληνικη γλωσσα ειναι απο τις λιγες που ξεχωριζουν τις εννοιες συμφερον και ενδιαφερον. Εκμεταλευσου το.
Καποια απο τα ακριβοτερα πραγματα στη ζωή δεν αγοραζονται