Νέα

Γυναίκες σύγχρονες vs παλιές. Ποιος τις άλλαξε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα propiosalic
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Πάρετε το χαμπάρι: οι άντρες με τις γυναίκες δεν ταιριάζουν πουθενά και σε κανένα θέμα πλην του σεξουαλικού. Είναι μία καθαρά ανταγωνιστική σχέση, ένα παίγνιο όπου ο κάθε παίκτης επιθυμεί τη μεγιστοποίηση του ιδιου οφέλους.

Έχουμε άλλο τρόπο σκέψης, άλλους στόχους, αλλά ενδιαφέροντα, άλλη αισθητική. Όλες αυτές οι αντιθεσεις, μέχρι την χειραφέτηση, ήταν κεκαλυμμένα. Μετά τη φεμινιστική επανάσταση των μέσων του περασμένου αιώνα, βγήκαν πλεον στην επιφάνεια ζημιώνοντας σε τελευταία ανάλυση και εμάς και αυτές.

Νομίζω ότι αυτό το μίσος για το άλλο φύλο, δεν υπήρχε παλαιότερα. Σήμερα πέφτουνε βρισιές εκατέρωθεν του στυλ: ελλεεινιδες, φακλανες, καριολες από εμάς προς αυτές αλλά και γουρούνια, άχρηστοι, μαλάκες από αυτές προς εμάς. Ίσως είναι της μόδας αυτή η επιθετικότητα διπλής κατευθύνσεως που παρατηρηται σήμερα, ίσως είναι ένα απλό παροδικό φαινόμενο. Νομίζω όμως ότι θα κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια, στοιχειωνοντας τη γενιά μας και καταδικάζοντας μας σε μοναξιά και απουσία αγάπης έως τα βαθιά γεράματα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Με αφορμή τα ποστς των φίλων Colonel Nathan Jessup και Puchas Cracias παραπάνω θα προσπαθήσω να δώσω μια ερμηνεία στις σωστές παρατηρήσεις τους !!

Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι ισχυρά μητριαρχική. Το λαικό τραγούδι "Ο κουταλιανός'' όπως και πολλές παλιές ελληνικές ταινίες με γλαφυρό και κωμικό τρόπο αποδίδουν το γεγονός ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις το πάνω χέρι στην ελληνική οικογένεια η και απλή σχέση τον έχουν οι γυναίκες.

Σε ελάχιστες άλλες κοινωνίες η εικόνα του άντρα που ''άγεται και φέρεται'' η κατατρομοκρατείται από τη σύζυγό του, γίνεται αποδεκτή με χιούμορ και συγκατάβαση όπως γίνεται στην Ελλάδα, σε στατιστικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα το να έχει η γυναίκα το πάνω χέρι σε μια οικογένεια η και σε μια σχέση έχει φτάσει να θεωρείται ''Γυναικεία Μαγκιά'' η αλλιώς καπατσοσύνη επί το λαικότερον.

Επίσης έχει φτάσει να θεωρείται Γυναικεία Μαγκιά η γυναίκα να ''μαδάει'' οικονομικά τον άντρα, έχοντας υψηλές απαιτήσεις που ο άντρας θα πρέπει άνευ όρων να ικανοποιήσει, αν θέλει να την έχει δίπλα του. Ακόμη και απο τις μεταμοντέρνες φεμινίστριες θα ακούσεις απόψεις του τύπου ''Ε πως να το κάνουμε ρε παιδί μου ?? Ο άντρας πάντα πληρώνει όταν βγαίνεις έξω''. Ο φεμινισμός όμως πάντα φεμινισμός να μην ξεχνιόμαστε !!!  

Το κοινωνιολογικό μοντέλο που διέπει την ελληνική κοινωνία γίνεται πολύ εμφανές απο τις συμβουλές των μανάδων προς κόρες και υιούς αντίστοιχα. Το  δίπολο στις μητρικές συμβουλές απο Μανα σε υιό η σε κόρη έχει την παρακάτω οριοθέτηση που αναφέρω σαν παράδειγμα.

Μάνα προς γυιό, όσον αφορά τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες. "Να είσαι καθαρός, ευγενικός, τρυφερός, περιποιητικός, να τις κερνάς κλπ ". Ετσι κάνουν οι σωστοί άντρες προς τις γυναίκες.

Μανα προς κόρη. Κοίτα μη μπλέξεις με κανένα μπατίρη !! Δεν θα του κάτσεις εύκολα !! Πού σε πήγε ?? ήταν ακριβό ο μέρος ?? Είναι πλούσιος κοίταξε να τον τυλίξεις, γκαστρώσου αν χρειαστεί !! Εδεσες τον γάιδαρό σου ?? Οι φίλοι του ?? Ποιοί φίλοι του ?? Δεν έχει φίλοι του μετά το γάμο, να τον ξεκόψεις απο τις παρέες και γρήγορα !!!! κλπ κλπ

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω. Η γυναίκα που μένει ανύπαντρη στην ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζεται πάντα με συγκατάβαση. θεωρείται απλά ''Ατυχη''. Εμπλεξε με μαλάκες, Δεν βρέθηκε ένα καλό παιδί κλπ κλπ. Το πολύ πολύ να την πούν γεροντοκόρη. Αλλά μέχρι εκεί και τέρμα.

Αντίθετα ο άντρας που δεν παντρεύεται θεωρείται στην Ελλάδα κοινωνικό απόβλητο. Στις οικογένειες των πρώην φίλων του κοινωνικά ξαφνικά δεν χωράει ούτε σαν επισκέπτης. Ο αλήτης, ο αλανιάρης, ο γκομενιάρης, ο ανεπρόκοπος, ο πουτανιάρης, ο γυρίστρας κλπ κλπ. Οι πεθερές απο την πλευρά της γυναίκας παίζουν ενεργό ρόλο στον αποκλεισμό των συγκεκριμένων ''κοινωνικών αποβλήτων''.

Το σεξ γενικότερα είναι αποδεκτό μόνο μέσα σε ένα οικογενειακό πλαίσιο γάμου η άντε προσωρινά μέσα στο πλαίσιο μιας σοβαρής σχέσεως που θα οδηγήσει γρήγορα σε γάμο. Οτιδήποτε άλλο είναι επιλήψιμο. Κατά τα άλλα οι μουσουλμάνοι, που έχουν θεσμοθετημένη τη πολυγαμία, μας φαίνονται παλιομοδίτες και αναχρονιστικοί.

Για τη χρήση της πορνείας ούτε λόγος βέβαια. Και το πρόβλημα της μητριαρχικής κοινωνικής προσέγγισης με τη πορνεία δεν είναι ηθικής βάσεως όπως πολλοί αφελώς αρέσκονται να πιστεύουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι ''καθώς πρέπει κυρίες'' αντιλαμβάνονται ότι αυτές  οι καριόλες οι πουτάνες ουσιαστικά ακυρώνουν το βασικότερο όπλο χειραγώγησης των γυναικών πάνω στους άντρες. Αυτό τους καίει. Σιγά μην κόπτονται ηθικά  για το αν κάποιες ξένες στη πλειοψηφία τους τύπισες ήρθαν στην Ελλάδα και πουλάνε το κορμί τους. 

Το γεγονός ότι μέσω της συμπεριφοράς που εμπνέουν στις κόρες τους απλά στην ουσία τις κάνουν πολύ ακριβότερες πουτάνες ουδεμίαν σημασίαν ασφαλώς έχει.

Τα αποτελέσματα της μητριαρχικής δομής και αντίληψης της ελληνικής κοινωνίας είναι πολλά και εύκολα ανιχνεύσιμα.

Το πιο προφανές από όλα. Ο Ελληνας είναι στη συμπεριφορά του φανερά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μουνόδουλος. To site βρίθει από επιθετικούς προσδιορισμούς. Ο Πιρφόρος, ο καληνυχτάκιας, ο γκομενοβοσκός, κλπ Αυτός που προσκυνάει το μουνί και κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει διακηβεύοντας και την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Προσοχή δεν γράφω εκτιμάει το μουνί !!! Γράφω προσκυνάει το Μουνί και αυτό έχει διαφορά. Ολοι οι άντρες σε όλες τις χώρες εκτιμούν το μουνί, γιατί αυτό είναι στη φύση τους, στα ένστικτά τους.

Πουθενά όμως σε όλο το κόσμο δεν έχω προσωπικά ξανασυναντήσει τέτοια μουνοδουλίαση. Να γίνεται ό άλλος σκυλάκι της κάθε μαλακισμένης προκειμένου να γαμήσει. Να συμπεριφέρεται με τρόπο που παραπέμπει στη έκφραση ''Ελεήστε και εμένα το κακόμοιρο που είμαι χωρίς γυναίκα''. Να γίνεται ο άλλος υπηρέτης, οδηγός, μεταφορέας κλπ προκειμένου να βγάλει μια γκόμενα. Να κάνει τη ψυχή του χαλάκι για να σκουπίσει τα πόδια της η κάθε ''πριγκηπέσα'' μπας και γαμήσει, η ακόμη χειρότερα για να δείξει στο περίγυρό του ότι να τα κατάφερε έχει μια ωραία γκόμενα.

Το παραπάνω γεγονός γίνεται πιο εμφανές αν δει κανείς τα κοινωνικά δεδομένα και τη γενική συμπεριφορά ( σε επίπεδο στατιστικού μέσου όρου εννοώ ) των ανδρών προς τις γυναίκες σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης η της Ασίας. Εκεί  παρόλο που η συμπεριφορά των ανδρών προς τις γυναίκες είναι πολύ πιο άσχημη από ότι αυτή των Ελλήνων οι γυναίκες τους είναι πολύ πιο ''ξηγημένες'' από τις Ελληνίδες στη συμπεριφορά τους. Οι όμορφες δεν καβαλάνε καλάμι, οι απαιτήσεις τους είναι λογικές, η ανταπόκριση τους είναι ανάλογη στο πως τους συμπεριφέρεται ο ΄κάθε άνδρας και σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά τους είναι καθ' υπερβολή καλή σε σημείο που να το βλέπεις και να απορείς.

Αυτά από εμένα. Δεν θέλω να γράφω συνεχώς σεντόνια  :grin: :grin: Οπότε εδώ σταματάω.

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Ο πολύ όμορφος λόγος του Mind-reader αποδεικνύει το υποβοσκων μίσος απέναντι στο άλλο φύλο. Πρόκειται περί φυλετικού μίσους (όχι από την φυλή αλλά από το φύλο) το οποίο δεν έχει ακόμη αναγνωρισθεί ως τέτοιο (και γι'αυτό αυτό δεν υπάρχει και λέξη που να το περιγράφει).

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
Τώρα βέβαια πολύ αμπελοφιλοσοφουμε αλλά αν είναι με μία λέξη να απαντήσουμε στο ερώτημα εγώ θα έβαζα μονολεκτικά ότι τις γυναίκες τις άλλαξαν οι άντρες που κι αυτοί δεν είναι αναγνωρίσιμοι ως άντρες πλέον παρά έχουν γίνει  μουνοδουλοι μαλακοκαυληδες και αδελφουλες και έχουν κατεβάσει τα στάνταρτς

Κάποτε το να παντρευτεί ένας άντραςτο μόνο εύκολο ήταν ...Κανένας αγώνας κανένας κόπος κανένα προσόν που να απαιτείται μόνο μία δουλειά το πολύ πολύ

Αντίθετα να παντρευτεί κορίτσι ήταν αγώνας δρόμου για την οικογένεια της
Προίκα νοικοκυριο ομορφιά καλό όνομα στην κοινωνία

Τώρα  κάθε πουτανα χαζοβιολα ανοικοκυρευτη την κάναμε ΘΕα και κυρια.εμεις φταιμε κύριοι...Τι ζήτησαμε και τι απαιτήσαμε εμείς ποτέ προ ενός γάμου πχ η μέσα σε μία σχέση;Ένα γαμησι;Μια πίπα;

Αυτές λέει ζητάνε τρυφερότητα αγάπη φροντίδα σίγουρια εξασφάλιση καλή ζωή τα πάντα όλα....Έτσι τις είπαν έτσι λένε

Εμείς τι σκατα ζητάμε ως άντρες;Τι διεκδικήσαμε ποτέ;Ποια είναι τα όρια μας;Απάντηση δύσκολο να πάρω
Θεωρητικά ζητάμε πολλά, στην ουσία όμως ζητάμε απλώς να βάζουμε κάπου το πουλί μας.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω. Η γυναίκα που μένει ανύπαντρη στην ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζεται πάντα με συγκατάβαση.

Αντίθετα ο άντρας που δεν παντρεύεται θεωρείται στην Ελλάδα κοινωνικό απόβλητο.

Ακριβώς το αντίθετο. Είσαι 10 μέτρα οφσάιντ παίκτη.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Εδώ δυστυχώς μεγάλη ευθύνη έχουν πραγματικά οι γονείς που μεγαλώνουν ανώριμες Σταχτοπούτες ανίκανες να διαχειριστούν σπίτια και ανικανες να σηκώσουν το βάροςκαι την υπευθυνότητα οικογένειας..Γενικά η υπερπροστατευτική ελληνική οικογένειαε χει καταστρέψει αγόρια και κορίτσια
+1
κ ανωριμους σταχτοπουτους θα ελεγα...ή αλλιως ''πριγκιπες''
Δυσκολοι καιροι για πριγκιπες.

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών δεν είναι το νοικοκυριό κλπ , αλλά η έλλειψη ήθους.
Είναι πολύ ανήθικες και επικίνδυνες

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ακριβώς το αντίθετο. Είσαι 10 μέτρα οφσάιντ παίκτη.

Εμμενω στην αρχικη μου αποψη φιλε.

Εγω αυτο βλεπω απο τα κοινωνικα δεδομενα γυρω μου.
Ενταξει διαφωνουμε !!

Αλλα καθε αποψη ειναι σεβαστη !! :hi: :hi:

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Το να έχουμε από πριν μια προκατασκευασμένη άποψη υπέρ ή κατά ανδρών και γυναικών και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα για να υποστηρίξει την a priori άποψη μας δεν είναι σωστό (επιστημονικά).

Και μόνο το οτι υπάρχει η φράση με αρνητικό περιεχόμενο "έμεινε στο ράφι αυτή" και χρησιμοποιείται κατά βάση για την γυναίκα και όχι για τον άνδρα θα αρκούσε σαν επιχείρημα.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ε βέβαια. Ο γάμος είναι το Α και το Ω για μια γυναίκα. Για τον άντρα είναι σχεδόν κατάντια αφού... "τον τύλιξε". Οι γυναίκες είναι αυτές που καίγονται πάντα να παντρευτούν.

Φέρε τον ελεγχο να σου βάλω άριστα!

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Το να έχουμε από πριν μια προκατασκευασμένη άποψη υπέρ ή κατά ανδρών και γυναικών και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα για να υποστηρίξει την a priori άποψη μας δεν είναι σωστό (επιστημονικά).

Και μόνο το οτι υπάρχει η φράση με αρνητικό περιεχόμενο "έμεινε στο ράφι αυτή" και χρησιμοποιείται κατά βάση για την γυναίκα και όχι για τον άνδρα θα αρκούσε σαν επιχείρημα.

Στα προηγουμενα ποστς μου χρησιμοποιησα επιχειρηματα. Αρα η αποψη μου δεν ειναι ουτε απριορι ουτε "προκατ".

Και μονο το γεγονος οτι η εκφραση που παραθετεις ειναι σε πσθητικη φωνη δειχνει οτι η ενεργεια σρα και η ευθυνη αυτης δεν αποδιδεται στη γυναικα

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Και τα προηγούμενα σου ποστ είναι γεμάτα από τα αντιγυναικεία κλισέ και υπεραπλουστεύσεις που λατρεύουν όλοι οι καμμένοι και τα ναυάγια αυτού του σάιτ (πχ οι γυναίκες της Ελλάδας που έχουν εκπαιδευθεί να μαδάνε τους άνδρες - ενώ οι Ουκρανές και οι Ρωσίδες είναι τζάμπα και το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους)

αλλά ας μην το συνεχίσουμε, έχουν αναλυθεί και σε άλλα θρεντ αυτές οι δοξασίες.

mpourdeli@ris

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
22
Πόντοι
1
Mindreader μη μας τρελαίνεις. Εγώ όλα τα ζευγάρια που ξέρω γύρω στα 30, η γυναίκα περιμένει πώς και πώς τον άντρα να της κάνει πρόταση γάμου. Και οι άντρες όσο μπορούν το καθυστερούν, μέχρι να τους απειλήσει η γυναίκα με χωρισμό.

Ολόσωστος  :rockon:

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.451
Πόντοι
366
συνθετο θεμα το οποιο θα μπορουσε να προσεγγιστει απο κοινωνιολογικής πλευρας και μεσω των θεωριων που αναλυουν το ζητημα της μετανεωτερικότητας, της εποχης που ζουμε -η οποια σταδιακα ξεκινα απο το 70 και επειτα και φερει αλλαγες σε ολα τα επιπεδα της κοινωνικης ζωης, μεταξυ αυτων και των εμφυλων σχεσεων...

το κυριο χαρακτηριστικο της μετανεωτερικοτητας ειναι η ρευστοτητα, η διαρκης κινητικοτητα και κατ επεκταση η αποφυγη της δεσμευσης και του περιορισμου, το να διατηρουμε τις επιλογες μας ανοιχτες... επιπλεον οι στρατηγικες των ανθρωπων δεν αφορουν ως επι των πλειστων καποιο μακροπροθεσμο ή ανωτερο πνευματικα σκοπο, αλλα κυριως στη συλλογη οσων περισσοτερων εμπειριων...

ας δουμε για παραδειγμα αυτην την οπτικη πανω στο ζητημα του σεξ....το σεξ τα παλαιοτερα χρόνια (προ μετανεωτερικοτητας) στα πλαισια του κοινωνικα αποδεκτου, κατα βαση συνδεθηκε με την οικογενεια, η οποια ειχε και ενα ρολο ρυθμιστικο για την ευταξια στην κοινωνια... αντιθετως στην εποχη μας ολο και πιο εντονα το σεξ αποσυνδεεται απο την οικογενειακη εστια, τις οικογενειακες και συζυγικες υποχρεωσεις και γινεται μια εμπειρια...απελευθερωνεται και συναμα εξατομικευεται απο τις κοινωνικες συμβασεις...γινεται απλα σεξ και τιποτα παραπανω απ τις αισθησεις που το συνοδευουν...ειναι ας πουμε οπως συναντιουνται δυο διαβατες οι οποιοι ξερουν εξ αρχης οτι αργα ή γρηγορα οι δρομοι τους θα χωρισουν ξανα...
αυτη η απομονωση του σεξ απο οποιεσδηποτε αλλες σφαιρες της κοινωνικης ζωης ταυτοχρονα με την αφθονια των προσφερομενων ερωτικων εμπειριων φτιαχνει αχορταγους καταναλωτες σεξ  :zfuck: ... οι μακροχρονιες δεσμευσεις, η σταθερη αφοσιωση κτλ ενεχει καταπιεση και περιορισμο και συνεπως μια εξαρτηση που ευνουχιζει......η ρευστοτητα της μετανεωτερικης εποχης, οπως λεει κατα λεξη ο μπαουμαν, παραγει: "θνησιγενεις, ακαταλληλες, αναπηρες ή μη βιωσιμες ανθρωπινες σχεσες, γεννημενες με το χαρακτηριστικο γνωρισμα της επερχομενης απωλειας"

τα παραπανω δεν εστιαζουν αποκλειστικα στην γυναικα ή στον ανδρα, οποτε μπορει να ειναι και λιγο εκτος θεματος, αλλα νομιζω οτι ειναι μια σφαιρικη και ενδιαφερουσα οπτικη του ζητηματος της αλλαγης που βιωνουμαι στα συγκεκριμενα θεματα (και οσοι ιδιαιτερα εχουν γεννηθει πριν το 70/80 μπορουν να την αντιληφθουν καλυτερα)

πολλες φορες σκεφτομαι και διερωτωμαι τι σχεση θα εχουν οι δικες μας γιαγιαδες με τις μελλοντικες (που ετσι οπως παει στο μελλον θα εκλειψουν)... τι σχεση εχει η χυσοκανατα του σημερα  :grin: που εχει φαει 10 στρεματα ψωλες κι επεται να γινει γιαγια (μεταμοντερνες γιαγιαδες!!!) στο μελλον, με τη γιαγια μου που εζησε σχεδον 60 χρονια με τον παππου μου και πεθανε 20 μερες αφοτου αυτος πεθανε!!!!   :boobies:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Mindreader μη μας τρελαίνεις. Εγώ όλα τα ζευγάρια που ξέρω γύρω στα 30, η γυναίκα περιμένει πώς και πώς τον άντρα να της κάνει πρόταση γάμου. Και οι άντρες όσο μπορούν το καθυστερούν, μέχρι να τους απειλήσει η γυναίκα με χωρισμό.

Δεν διαφωνω σε αυτο !!

Σωστος εισαι !!

Σε  ποιο σημειο σε "τρελαινω" ??

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Και τα προηγούμενα σου ποστ είναι γεμάτα από τα αντιγυναικεία κλισέ και υπεραπλουστεύσεις που λατρεύουν όλοι οι καμμένοι και τα ναυάγια αυτού του σάιτ (πχ οι γυναίκες της Ελλάδας που έχουν εκπαιδευθεί να μαδάνε τους άνδρες - ενώ οι Ουκρανές και οι Ρωσίδες είναι τζάμπα και το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους)

αλλά ας μην το συνεχίσουμε, έχουν αναλυθεί και σε άλλα θρεντ αυτές οι δοξασίες.

Εχεις δει εσυ στην ουκρανια η στη ρωσσια να "χαιδολογανε" τα κοριτσια οι οικογενειες τους οπως εδω ?? Να τις μοσχοανατρεφουν δηλαδη ?? Γιατι εγω αλλα βλεπω.

Και τα αλλα κλισε μου παρομοια ειναι ?? :grin:

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Εχεις δει εσυ στην ουκρανια η στη ρωσσια να "χαιδολογανε" τα κοριτσια οι οικογενειες τους οπως εδω ?? Να τις μοσχοανατρεφουν δηλαδη ??

Όχι βέβαια παίκτη. Αλλά αυτό έχει να κάνει και με τα οικονομικά τους (όλα από τα λεφτά ξεκινάνε) και με τις ανύπαρκτες οικογενειακές δομές τους. Η Ουκρανή και Ρωσίδα δεν έχει τίποτε να περιμένει ή να κληρονομήσει από τον λούζερ φτωχό πατέρα της, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ψάχνει και αυτή (και πιο παθιασμένα από την Ελληνίδα) τον σπόνσορα/γαμιά/νταβά/σύζυγο.

Άρα επιστρέφουμε εκεί που ξεκινήσαμε.

Μην συγκρίνεις κοινωνίες ζούγκλας όπως αυτωνών με την δική μας.

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
Και για τη γυναίκα και για τον άντρα είναι κάτι κακό το ράφι .
Χειρότερο είναι για τους άντρες κατά τη γνώμη μου
Το βιώνω προσωπικά που είμαι 35+ και ανύπαντρος/ελεύθερος
Για τη γυναίκα είναι κακό αν έχει πολύ καλή εμφανιση.
Αν μια κούκλα μείνει ανύπαντρη σίγουρα θα χαρακτηριστεί

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Έρως, Μουνί, Πόλεμος.

Το μουνί διαχρονικά ήταν στην διατίμηση. Οποίος έδινε τα πιο πολλά γαμούσε. Τελεία και παύλα.

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα όπου πόλεμος ήταν βασικά υπόθεση ανδρική η γυναίκα έμενε στο σπίτι κλειδωμένη κι είχε την αντιμετώπιση της λοιπής οικοσκευής του άντρα.

Στον 20ό αιώνα παρατηρήθηκαν μια σειρά κοσμογονικών αλλαγών στον πόλεμο: ο πόλεμός εκβιομηχάνιστηκε ακολουθώντας καταπόδας την βιομηχανική επανάσταση του 19ου αιώνα και οδήγησε στην αναγκαστική αναπροσαρμογή των κοινωνιών στο βιομηχανικό μοντέλο: Η γυναίκα βγήκε από την φεουδαρχική οικογένεια, όπως στόμα ειχε και μιλιά δεν είχε, για να μπει αναγκαστικά στη βιομηχανική παραγωγή και να στηρίξει τις τιτανιες προσπάθειες των εμπόλεμων χωρών στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Βάζοντας τη γυναίκα στην παραγωγή και δίνοντας της εισόδημα άρα και ελευθερία επιλογών οι δυτικές κοινωνίες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Οι γυναίκες χειραφετήθηκαν κι από απλά έπιπλα ή χύσοδοχεία του ενός άντρα-δυνάστη, τώρα μπορούσαν να δώσουν ελεύθερα το μουνί τους στο λαό. Κι όταν λέμε ελεύθερα, το ελεύθερα να μην παρανοείται με το δωρεάν, αλλά εννοούμε την ελευθερία επιλογής των γυναικών.

Τώρα δηλαδή η γυναίκα μπορεί ελεύθερα να αποφασίσει ποιος πλειοδότης θα καβαλήσει το μουνί της.

Παράλληλα οι εκατόμβες νεκρών στους παγκόσμιους πόλεμους οδήγησαν και σε τρομερή λειψανδρία ειδικά σε χώρες του ανατολικού μπλοκ. Έτσι οι γυναίκες στη Δυση αν και είχαν ελευθερία να διαλέξουν, είχαν τώρα λιγότερους ανδρες και διαλυμένες χώρες για τις οποίες έπρεπε να εργαστούν σκληρά για την ανοικοδόμηση τους. Οι άντρες από την άλλη έχοντας βιώσει το μακελειό των πολέμων και την κλωτσιά της γυναικείας απελευθέρωσης προτίμησαν να υποχωρήσουν κοινωνικά και να αρκεστούν στο εφήμερο του  sex drugs and rock and roll στις δεκαετίες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το Βιετνάμ. Σου λέει ο άλλος για τι να αναλάβω ευθύνες και να μεγαλώνω παιδιά αφού με σκοτώνουν σαν μύγες στους πολέμους κάθε 10-20 χρόνια και οι άλλες έχουν πάρει αμπάριζα και γαμιούνται με όποιον θέλουν.

Το φαινόμενο αυτό της αντρικής κατάθλιψης μετά την αποκαθήλωση του άντρα βασιλιά- κυρίαρχου από την κορυφή του κόσμου γιγαντώθηκε στις μετέπειτα δεκαετίες με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ και ο χώρος του θεάματος να κατακλυστούν από καθόλου αντρικά πρότυπα. Ο άντρας κυνηγός-γεωργος-αφέντης πέθανε - ζητώ ο πούστης, ο ντιγκιντάγκας, ο χίπστερας, ο κλαρίνογαμπρός, ο άβουλος μαλάκας...

Και έτσι ο φαύλος κύκλος έκλεισε: όσο περισσότερο οι γυναίκες απελευθερώνονται και βγαίνουν μπροστά, άλλο τόσο οι άνδρες βάζουν την ουρά στα σκέλια, θηλυκόποιούνται ή στην καλύτερη αποστασιοποιούνται και ενδιαφέρονται μόνο για το εφήμερο γαμήσι.

Το φαινόμενο αυτό προμοταρεται όσο γίνεται περισσότερο από τις ολιγαρχικές ελίτ γιατί έτσι πια ελέγχουν τον κόσμο και δεν κινδυνεύουν από επανάστασεις ή πεισματάρηδες λαούς που αντιστέκονται. Για να το κάνω πιο λιανά οι παγκόσμιες ελίτ ελέγχουν τις κοινωνίες πιο αποτελεσματικά εάν δεν υπάρχει ο πυρήνας της κλασικής οικογένειας που θα δώσεις στον άντρα και στη γυναικα τη δύναμη να αντισταθούν στην παγκοσμιοποίηση, στις μετακινήσεις πληθυσμών και στην αναδιανομή του πλούτου που επιχειρείται. Παραδείγματος χάριν Ο έλληνας φαντάρος και η γυναίκα της Ηπείρου χάλασαν τα σχέδια των ιταλών και ελλήνων φασιστών στα βουνά της Ηπείρου το 40, όπου αμφότερες ηγεσίες (μουσολίνι και Μεταξάς) έλπιζαν σε ένα σύντομο πολέμο οπερέτα και όχι στο φαινόμενο της μαζικής ελληνικής αντίστασης.

Δείτε τι ακριβώς λέει και ο παιάνας των ελλήνων στην ναυμαχία της Σαλαμίνας:
«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

Ελευθερώστε, λέει, τα παιδιά σας και τις γυναίκες σας! Εάν οι γυναίκες γαμιουνται δεξιά και αριστερά κι οι άντρες δεν έχουν αποκλειστικότητα στο μουνί και δεν ξέρουν ποιάνου ειναι τα παιδιά, δεν υπάρχει νόημα καθολικής αντίστασης σε καμία περίπτωση.

Αυτό το πράγμα ετοιμάζεται σιγά-σιγά σήμερα και στην Ελλάδα: διάλυση της κοινωνίας, διάλυση της οικογένειας, διάλυση της χώρας!
Και την επόμενη φορά που θα πει κάποιος ξένος φαντάρος στον ελλαδικό χώρο σαν δυνάμει κατακτητής, Ο νεοέλληνας θα πει: σιγά μην παω να πολεμήσω για τις ελλεηνίδες! Να πάνε να γαμηθούν με όποιον θέλουν, και Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου στη φυλής και στο μεταξι με ένα δεκάρικο!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom