Νέα

Γιουγκοσλάβος στρατηγός: «Αν μάθουν οι Ελληνες τι έκανα θα με κρεμάσουν»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 330
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsarkas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2005
Κριτικές
27
Like
498
Πόντοι
291
ΜΠΑ;;;

Τι λέτε αλήθεια;;;;

1. Ξενοκίνητο το ΚΚΕ, όταν είχε οργανώσει κατά τη διάρκεια της Κατοχής ένα από τα πλέον μεγαλειώδη αντισταστιακά κινήματα. Το ΕΑΜ, με 300.000 μέλη και είχε απελυθερώσε ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα. Όταν άλλοι στελέχωναν δοσιλογικές κυβερνήσεις και τάγματα ασφαλείας ή κάνανε διακοπούλες στην Αίγυπτο, όπως ο Γ. Παπανδρέου "σου".

2.  Ξενοκίνητο το ΚΚΕ,
όταν οι Άγγλοι το Δεκέμβρη του '44 ήρθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με τον ΕΛΑΣ. Για να μην μιλήσουμε για τον Υπουργό Άμυνας Κανελλόπουλο, ο οποίος το 1947 υποδέχτηκε τον αμερικανό Στρατηγό Βαν Φλιτ με το γνωστό "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", δείχνοντας του άγημα του Εθνικού Στρατού...

Φασιστάκια...πίσω στις τρύπες σας...μπρρρ γρήγορα!!!

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Να συμπληρώσω (γιατί το άρθρο του Τζίμα δε το έβαλες όλο εδώ, φίλε) ότι η Καθημερινή καταλήγει με το εξής:

"Εγγραφα και ντοκουμέντα όμως για την ταραγμένη εκείνη περίοδο, αλλά και αργότερα, που μας αφορούν, παραμένουν, παραδομένα στη φθορά του χρόνου και ανεκμετάλλευτα στα αρχεία, όχι μόνο του Βελιγραδίου αλλά και των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και βεβαίως της Μόσχας, δίχως ενεργό ενδιαφέρον από επίσημης ελληνικής πλευράς, μολονότι η αξιοποίησή τους μπορεί να ξαναγράψει μέρος της σύγχρονης Ιστορίας μας."

Πράγματι, θα είχε (ιστορικό) ενδιαφέρον να αναδειχτούν όλα αυτά.
Όμως, μια έρευνα τέτοιας έκτασης απαιτεί ΧΡΗΜΑ, και μάλιστα χρήμα που θα πρέπει να διατεθεί την εποχή που ζούμε. Κρατικό χρήμα, που δεν υπάρχει.

Δεν πιστεύω ότι οι αρχές των αναφερομένων χωρών θα είχαν αντίρρηση να ερευνηθούν όλα αυτά τα φθειρόμενα από το χρόνο στοιχεία.
Αλλά το θέμα είναι πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να δώσουμε για μια τέτοια έρευνα.

Δυστυχώς, μόνο αυτό είναι το θέμα.

η ομολογια του γιουσκοσλαβου στρατηγου μαζι με την αποφαση της ολομελειας του κκε για ανεξαρτητη "μακεδονια" φωτιζει το παρελθον...αναφορες θα πρεπει να γινονται για να καταλάβει ο κοσμος το μυθο του "τιμημενου κκε"... Στοιχεια που θα αξιοποιηθουν απο την σερβια υπαρχουν αλλα θα επιβαρυνουν ακομα πιο πολυ την θεση της προδοτικης αριστερας...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να μιλαμε για τον συμμοριτοπολεμο οταν μας εχουν ζαλισει τα κομμουνια για το πολυτεχνειο...δεν θα αυτολογικριθουν οι δεξιοι επειδη λετε οτι ολα περασμενα ξεχασμενα.... Εχεις ζητησει το κκε συγνωμη για το παρελθον και την ιδια στιγμη να εχει δειξει οτι αλλαζει ρωτα? Γιατι παντα η δεξια θα το παιζει υπερανω?

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.334
Πόντοι
1.720
Να συμπληρώσω (γιατί το άρθρο του Τζίμα δε το έβαλες όλο εδώ, φίλε) ότι η Καθημερινή καταλήγει με το εξής:

"Εγγραφα και ντοκουμέντα όμως για την ταραγμένη εκείνη περίοδο, αλλά και αργότερα, που μας αφορούν, παραμένουν, παραδομένα στη φθορά του χρόνου και ανεκμετάλλευτα στα αρχεία, όχι μόνο του Βελιγραδίου αλλά και των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και βεβαίως της Μόσχας, δίχως ενεργό ενδιαφέρον από επίσημης ελληνικής πλευράς, μολονότι η αξιοποίησή τους μπορεί να ξαναγράψει μέρος της σύγχρονης Ιστορίας μας."

Πράγματι, θα είχε (ιστορικό) ενδιαφέρον να αναδειχτούν όλα αυτά.
Όμως, μια έρευνα τέτοιας έκτασης απαιτεί ΧΡΗΜΑ, και μάλιστα χρήμα που θα πρέπει να διατεθεί την εποχή που ζούμε. Κρατικό χρήμα, που δεν υπάρχει.

Δεν πιστεύω ότι οι αρχές των αναφερομένων χωρών θα είχαν αντίρρηση να ερευνηθούν όλα αυτά τα φθειρόμενα από το χρόνο στοιχεία.
Αλλά το θέμα είναι πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να δώσουμε για μια τέτοια έρευνα.

Δυστυχώς, μόνο αυτό είναι το θέμα.

δεν ειναι απαραιτητο να αντληθουν χρηματα γιαυτο απο τον προυπολογισμο
τοσα κοινοφελη ιδρυματα εχομε που θα μπορουσαν να χρηματοδοτησουν μια τετοια προσπαθεια
αλλα ελα ντε που και οι αρχοντες του τοπου μας εμαθαν να χαιδευουν τους κομμουνιστες
ωστε να κανουν τη δουλεια τους ησυχα ησυχα

το σπορ της μεταπολιτευσης ηταν αυτο ...
χαιδεμα του φλωρακη και επειτα της παπαρηγα απο ολους !!!

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
ΜΠΑ;;;

Τι λέτε αλήθεια;;;;

1. Ξενοκίνητο το ΚΚΕ, όταν είχε οργανώσει κατά τη διάρκεια της Κατοχής ένα από τα πλέον μεγαλειώδη αντισταστιακά κινήματα. Το ΕΑΜ, με 300.000 μέλη και είχε απελυθερώσε ολόκληρες περιοχές στην Ελλάδα. Όταν άλλοι στελέχωναν δοσιλογικές κυβερνήσεις και τάγματα ασφαλείας ή κάνανε διακοπούλες στην Αίγυπτο, όπως ο Γ. Παπανδρέου "σου".

2.  Ξενοκίνητο το ΚΚΕ,
όταν οι Άγγλοι το Δεκέμβρη του '44 ήρθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με τον ΕΛΑΣ. Για να μην μιλήσουμε για τον Υπουργό Άμυνας Κανελλόπουλο, ο οποίος το 1947 υποδέχτηκε τον αμερικανό Στρατηγό Βαν Φλιτ με το γνωστό "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", δείχνοντας του άγημα του Εθνικού Στρατού...

στο τελος την φαγατε την πουτσα...ακομα σκουζεις..

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι πλέον όποιος πιστεύει ότι ο εμφύλιος ήταν αυθόρμητο ξέσπασμα στη λευκή τρομοκρατία, πιθανότατα θα περιμένει την πρωτοχρονιά κάτω από το τζάκι του (όλως τυχαίως) την έλευση του άη βασίλη...

Άη Βασίλη; Δεν νομίζω. Κάτι αντίστοιχο έχει η κουμουνιστική ιδεολογία;

---

Η στάση του πατερούλη στον ελληνικό εμφύλιο είναι μάλλον προβληματική στην εξήγηση. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να επέμβει ανοιχτά, γιατί θα του έκοβαν τα πόδια. Η αγγλική πλευρά βλέπεις έδινε τεράστια σημασία στον έλεγχο της Ελλάδας.

Τώρα τι έκανε στα κρυφά... πολλά μπορούν να υποτεθούν. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι ο πλουμπίδης μετέφερε μήνυμα της μόσχας στον ζαχάρωφ να παίξει μπάλα νόμιμα, αυτός όμως προσπάθησε να αναλάβει τις τύχες της χώρας δια εφόδου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ΚΚ θα έμπαινε στην βουλή, αλλά το ίδιο βέβαιο είναι ότι δεν θα ερχόταν πρώτο (ίσως ούτε και δεύτερο κόμμα). Μια πιθανή δε μακροχρόνια συνεργασία κέντρου και δεκσάς, ακριβώς για να τους αφήσει εκτός κυβέρνησης, θα καθυστερούσε πολύ την άνοδο στην εξουσία. Συνεπώς προτιμήθηκε η βιαστική λύση.

Η ίδια η Μόσχα πάντως, ακόμα και αν η Ελλάδα περνούσε στον δεύτερο κόσμο, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να την κρατήσει.

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.334
Πόντοι
1.720
ΜΠΑ;;;

Τι λέτε αλήθεια;;;;

2.  Ξενοκίνητο το ΚΚΕ,

αλλο ΕΛΑΣ κι αλλο ΔΣΕ
βγαλε τα μυωπικα γυαλια σου και διαβασε λιγακι

Tsarkas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2005
Κριτικές
27
Like
498
Πόντοι
291
Ρε gari άσε τα εξυπνακίστικα...

Προφανώς αλλά ΕΛΑΣ και ΔΣΕ ήταν διαφορετικές οντότητες αλλά είχαν ένα κοινό στοιχείο: Το ΚΚΕ ήταν η ραχοκοκαλιά και καθοδηγητής τους, είτε σου αρέσει είτε όχι...

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
ΜΠΑ;;;

Τι λέτε αλήθεια;;;;

2.  Ξενοκίνητο το ΚΚΕ,

Δεν αναφερεις τις αντιστασιακες ομαδες που δεν ηταν κομμουνιστικες αλλα αναφερεις μονο τις "300.000" χιλιαδες του εαμ...καλη προσπαθεια να δειξεις οτι οτι μονο το κκε αγωνιστηκε... Οταν ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Θ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ο γιος του Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΤΑΧΘΗΚΑΝ σας ηγετικες φυσιογνωμιες των ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ (μαζι τους και οπαδοι του κομματος τους που ως συνηθως ακολουθουν σαν προβατα τους αρχηγους τους) με την οπτικη της Δεξιας..τοτε ναι εαν κομμα που θελει να επιβληθει στην πλειοψηφια του λαου λαμβανοντας οπλα απο κρατη εχθρικα με την ελλαδα ειναι ξενοκινητο...

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.334
Πόντοι
1.720
Ρε gari άσε τα εξυπνακίστικα...

Προφανώς αλλά ΕΛΑΣ και ΔΣΕ ήταν διαφορετικές οντότητες αλλά είχαν ένα κοινό στοιχείο: Το ΚΚΕ ήταν η ραχοκοκαλιά και καθοδηγητής τους, είτε σου αρέσει είτε όχι...

ξερεις να μας πεις αγαπητε ποσοι απο τους καπετανιους του ΕΛΑΣ ακολουθησαν το ΔΣΕ ?
και απο αυτους που ακολουθησαν και δεν συμφωνουσαν με τα σχεδια του Ζαχαριαδη αν επεσαν σε δυσμενεια ή οχι ?

ο Ζαχαριαδης ξεσηκωσε και μαζεψε την πλειοψηφια των σλαβοφωνων της εποχης και τους εστρεψε εναντιον της Ελλαδας
εκει μπηκε και η πρωτη υποθηκη για το "μακεδονικο"
ο Τιτο δεν ηταν τυχαιος βρηκε την ευκαιρια και την αδραξε
και οταν πηρε αυτο που ηθελε τους πουλησε

βεβαια οσοι ελληνες πολιτικοι ακολουθησαν εβαλαν και αυτοι τις υποθηκες τους στο 'μακεδονικο"
αυτα ..

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
1. Οταν το μεγαλο κομμα του ΚΚΕ (για να μην αναφερω την επαναστατικη γυμναστικη αλλων εριτσερων κομματων) δεν απαρνειται το σταλινικο δογμα της "ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ" και συνεχιζει να πρεσβευει "ανυπακοη"...
2. Οταν στελεχη της λενε οτι δεν αποδεχονται το συνταγμα...
3. Οταν προσπαθουν σημερα να περασουν την ιδεολογια με μη πολεμικα μεσα...
4. ΟΤΑΝ κανουν απεργειες την μια πισω απο την αλλη με σκοπο να παρουν με το μερος τους την τωρινη μεσαια ταξη η οποια θα εχει προλεταριοποιηθει απο την διαλυση της οικονομιας

τοτε ο εμφυλιος δεν εχει τελειωσει...που δεν ηταν εμφυλιος...διοτι η αριστερα δεν αναγνωριζει φυλες - εθνη αλλα ταξη...αλλα επι της ουσιας δεν ηταν εμφυλιος διοτι μια οργανωμενη συμμορια του 15% του ελληνικου λαου πηγε να επιβαλλει στον υπολοιπο πληθυσμο την θεληση της δια των οπλων εξυπηρετωντας ξενα συμεφεροντα τοτε οχι ο τοτε πολεμος δεν ηταν εμφυλιος αλλα συμμοριτοπολεμο...και απο ποτε ο ενα μερος του εμφυλιου πολεμου οπως λες λαμβανει οπλα απο μια εχθρικη προς την ελλαδα χωρα?

Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω, και σταματάω εδώ.  Πριν από αυτό όμως έχω να σου πω τα εξής:

1) Το ΚΚΕ σήμερα, ΔΕΝ είναι "μεγάλο" κόμμα. Άλλα είναι τα 2 μεγάλα κόμματα (τα ξέρεις), και δε καταλαβαίνω τι νόημα έχουν οι ασυναρτησίες σου περί μεγέθους κομμάτων.

2) Και εγώ δεν αποδέχομαι πολλά σημεία του Συντάγματος. Θεωρώ ότι είναι είτε λάθος, είτε ασαφή. Και δεν έχω ΠΟΤΕ ΜΟΥ ψηφίσει ΚΚΕ (ακόμα).

3) Όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν μια ιδεολογία. Τουλάχιστον έτσι λένε. Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν αυτή είναι η πραγματικότητα, και να τείνω να πιστέψω ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά απλώς θέλουν να επιβάλουν το (οικονομικό) συμφέρον τους. Τουλάχιστον οι περισσότεροι πολιτικοί (και μέλη) του ΚΚΕ έχω πάλι την εντύπωση ότι δεν έχουν σαν κίνητρο το συμφέρον τους.

4) Δυστυχώς τις απεργίες τις κάνουν τα "ρετιρέ" των 2 μεγάλων κομμάτων, και όχι το ΚΚΕ.  Εκτός κι αν θέλεις να με κάνεις να πιστέψω ότι οι φορτηγατζήδες, οι βενζινοπώλες, οι φαρμακοποιοί (αυτό θα σκάσει οσονούπω) κλπ είναι...  ΚΚΕ!

5) Παρ' ότι ΔΕ συμφωνώ με πολλούς νόμους, νομίζω ότι τό ότι ήταν εμφύλιος (και όχι "συμμοριτοπόλεμος") έχει καθοριστεί με νόμο, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ. Στο είπα και νωρίτερα, πάει τελείωσε αυτή η μαλακία.  Μερικοί (σαν και σένα) δε θέλουν να το χωνέψουν.  Δεν πειράζει, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του.

6) Σε όλες τις εμφύλιες συρράξεις (να σου θυμίσω το Βιετνάμ του 1965-72?) οι αντιμαχόμενες παρατάξεις λαμβάνουν ενισχύσεις από ξένες πλευρές. Δε ζούσα την εποχή 45-49, αλλά από όσα έχω διαβάσει και ακούσει από μεγαλύτερους, συμφωνώ με την επίσημη θέση όπως έχει τώρα καθιερωθεί και διαμορφωθεί, και στην ξαναγράφω:

"Κάναμε μια μαλακία μεταξύ μας, πάει τελείωσε, τα ξεχνάμε και προχωράμε μπροστά".

Το ότι μερικοί (σαν και σένα) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να την ξεχάσουν και θέλουν να συνεχίσουν να τρώγονται με αυτήν μέχρι να πεθάνουν, δικαίωμά σας είναι. Δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να συμφωνούμε με τη λόξα σας.

Καληνύχτα.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Το "μαλακία θέμα της ημέρας" θα μπορούσε να χαρακτιριστεί.
Καθήστε ν' ασχοληθείτε τι έγινε πριν 5-6 10ετίες  :jerking: ενώ σήμερα που μας γαμούν ασάλιωτα δεν τρέχει μία.
Πετράκι, το μνημόνιο το χεις και συ χρεωμένο και αυτό δεν ξεχνιέται όσα παπαροθέματα κι αν ανοίγετε.
Αν μπεις βουλή στις επόμενες να είσαι κι ευχαριστημένος

Tsarkas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2005
Κριτικές
27
Like
498
Πόντοι
291
Οι μη-αριστερές αντισταστιακές ομάδες στην επαρχία ήταν δύο: Ο ΕΔΕΣ και η ΕΚΚΑ συσπειρώνοντας μετά βίας λίγες χιλιάδες μέλη. Στις πόλεις οι μη-κομμουνιστικές αντιστασιακές ομάδες, ήταν ελάχιστες και αφορούσαν κύκλους λιγοστών ανθρώπων.

Επίσης είναι τουλάχιστον υποκρισία να λες ότι η πλειοψηφία του λαού το 1945 - 49, στήριζε τα αστικά κόμματα (Δεξιά και Φιλελεύθεροι), όταν δεν υπήρχε ούτε καν υποψία ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Αντιθέτως υπήρχε βία και τρομοκρατία.

Ένας, αντικειμενικά "ουδέτερος" τρόπος να προσεγγίσει κανείς το ποιά θα ήταν η πολιτική θέληση του λαού εάν εκφραζόταν με ελεύθερες εκλογές θα ήταν να εξετάσει τη συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΕΑ, που στήθηκαν με πρωτοβουλία του ΕΑΜ το 1944. Σε αυτές ψήφισαν 1.800.000 χιλιάδες ψηφοφόροι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν ακόμα υπό κατοχή.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αυτή καθώς και η εγκυρότητά της ουδέποτε αμφισβητήθηκε ακόμα και από αστούς συνταγματολόγους και ιστορικούς. Προφανώς δεν συνυπολογίζω έντυπα όπως η Α1 και η Χρυσή Αυγή.

Και τώρα μπορείς να πας να λουφάξεις στην τρύπα σου να ακούσεις κανένα ναζιστικό εμβατήριο... :jerking:

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Αδυνατώ να σε παρακολουθήσω, και σταματάω εδώ.  Πριν από αυτό όμως έχω να σου πω τα εξής:

1) Το ΚΚΕ σήμερα, ΔΕΝ είναι "μεγάλο" κόμμα. Άλλα είναι τα 2 μεγάλα κόμματα (τα ξέρεις), και δε καταλαβαίνω τι νόημα έχουν οι ασυναρτησίες σου περί μεγέθους κομμάτων.

2) Και εγώ δεν αποδέχομαι πολλά σημεία του Συντάγματος. Θεωρώ ότι είναι είτε λάθος, είτε ασαφή. Και δεν έχω ΠΟΤΕ ΜΟΥ ψηφίσει ΚΚΕ (ακόμα).

3) Όλοι οι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν μια ιδεολογία. Τουλάχιστον έτσι λένε. Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν αυτή είναι η πραγματικότητα, και να τείνω να πιστέψω ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά απλώς θέλουν να επιβάλουν το (οικονομικό) συμφέρον τους. Τουλάχιστον οι περισσότεροι πολιτικοί (και μέλη) του ΚΚΕ έχω πάλι την εντύπωση ότι δεν έχουν σαν κίνητρο το συμφέρον τους.

4) Δυστυχώς τις απεργίες τις κάνουν τα "ρετιρέ" των 2 μεγάλων κομμάτων, και όχι το ΚΚΕ.  Εκτός κι αν θέλεις να με κάνεις να πιστέψω ότι οι φορτηγατζήδες, οι βενζινοπώλες, οι φαρμακοποιοί (αυτό θα σκάσει οσονούπω) κλπ είναι...  ΚΚΕ!

5) Παρ' ότι ΔΕ συμφωνώ με πολλούς νόμους, νομίζω ότι τό ότι ήταν εμφύλιος (και όχι "συμμοριτοπόλεμος") έχει καθοριστεί με νόμο, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ. Στο είπα και νωρίτερα, πάει τελείωσε αυτή η μαλακία.  Μερικοί (σαν και σένα) δε θέλουν να το χωνέψουν.  Δεν πειράζει, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του.

6) Σε όλες τις εμφύλιες συρράξεις (να σου θυμίσω το Βιετνάμ του 1965-72?) οι αντιμαχόμενες παρατάξεις λαμβάνουν ενισχύσεις από ξένες πλευρές. Δε ζούσα την εποχή 45-49, αλλά από όσα έχω διαβάσει και ακούσει από μεγαλύτερους, συμφωνώ με την επίσημη θέση όπως έχει τώρα καθιερωθεί και διαμορφωθεί, και στην ξαναγράφω:

"Κάναμε μια μαλακία μεταξύ μας, πάει τελείωσε, τα ξεχνάμε και προχωράμε μπροστά".

Το ότι μερικοί (σαν και σένα) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να την ξεχάσουν και θέλουν να συνεχίσουν να τρώγονται με αυτήν μέχρι να πεθάνουν, δικαίωμά σας είναι. Δε σημαίνει αυτό ότι πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να συμφωνούμε με τη λόξα σας.

Καληνύχτα.

ειναι αλλο πραγμα δεν συμφωνω με καποιες διαταξεις του συνταγματος (και θελω να τις αλλαξω) και αλλο πραγμα δεν συμφωνω με το συνταγμα διοτι υπηρετει τα συμφεροντα της αστικης ταξης..

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.334
Πόντοι
1.720
δεν εχω ακουσει τη παπαρηγα να πει ποτε ..καναμε μαλακια σορρι και προχωραμε μπροστα
μονο οι "συντηρητικοι" απολογουνται τα τελευταια 60 χρονια ..

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Οι μη-αριστερές αντισταστιακές ομάδες στην επαρχία ήταν δύο: Ο ΕΔΕΣ και η ΕΚΚΑ συσπειρώνοντας μετά βίας λίγες χιλιάδες μέλη. Στις πόλεις οι μη-κομμουνιστικές αντιστασιακές ομάδες, ήταν ελάχιστες και αφορούσαν κύκλους λιγοστών ανθρώπων.

Επίσης είναι τουλάχιστον υποκρισία να λες ότι η πλειοψηφία του λαού το 1945 - 49, στήριζε τα αστικά κόμματα (Δεξιά και Φιλελεύθεροι), όταν δεν υπήρχε ούτε καν υποψία ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Αντιθέτως υπήρχε βία και τρομοκρατία.

Ένας, αντικειμενικά "ουδέτερος" τρόπος να προσεγγίσει κανείς το ποιά θα ήταν η πολιτική θέληση του λαού εάν εκφραζόταν με ελεύθερες εκλογές θα ήταν να εξετάσει τη συμμετοχή στις εκλογές της ΠΕΕΑ, που στήθηκαν με πρωτοβουλία του ΕΑΜ το 1944. Σε αυτές ψήφισαν 1.800.000 χιλιάδες ψηφοφόροι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν ακόμα υπό κατοχή.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αυτή καθώς και η εγκυρότητά της ουδέποτε αμφισβητήθηκε ακόμα και από αστούς συνταγματολόγους και ιστορικούς. Προφανώς δεν συνυπολογίζω έντυπα όπως η Α1 και η Χρυσή Αυγή.

Και τώρα μπορείς να πας να λουφάξεις στην τρύπα σου να ακούσεις κανένα ναζιστικό εμβατήριο... :jerking:
δηλαδη οι εκλογες της πεεα ειναι ο αντικειμενικος τροπος προσεγγισης;;;; να κοψεις την πρωινη, θα τυφλωθεις

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Το "μαλακία θέμα της ημέρας" θα μπορούσε να χαρακτιριστεί.
Καθήστε ν' ασχοληθείτε τι έγινε πριν 5-6 10ετίες  :jerking: ενώ σήμερα που μας γαμούν ασάλιωτα δεν τρέχει μία.
Πετράκι, το μνημόνιο το χεις και συ χρεωμένο και αυτό δεν ξεχνιέται όσα παπαροθέματα κι αν ανοίγετε.
Αν μπεις βουλή στις επόμενες να είσαι κι ευχαριστημένος

1. οταν ο υπουργος της επταετιας ειναι υπερ του μνημονιου τοτε "βαστατε τουρκοι τα αλογα"...

2. βρες μου εσυ 120 δις με καλυτερο επιτοκιο σημερα ή το μαιο και τοτε και εγω μαζι σου να φυγει το μνημονιο....

3. Το μνημονιο ειναι αποτοκος του χρεους των 320 δις που δημιουργησαν τα 2 κομματα και οχι το μνημονιο..

4. Το κομμα εχει κανει προταση για τα πετρελαια στο αιγαιο που επισημως ο πρωθυπουργος αναγνωρισε οτι υπαρχουν...

xostikas36

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2009
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
0
Κύριε Kostantinou,

Τι μας λέτε τώρα?

Πόλεμος ήταν (εμφύλιος), οποιοδήποτε μέσο και αν μετέρχοντο οι αντίπαλες παρατάξεις προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, καλώς το έκαναν.
Και οποιαδήποτε βοήθεια λάμβαναν από το εξωτερικό, καλώς την έπαιρναν.

Πάει, τελείωσε αυτός ο πόλεμος, συμφωνήσαμε όλοι να λέμε "κάναμε μια μαλακία, δε θα την ξανακάνουμε, τώρα είμαστε όλοι μαζί και τραβάμε μπροστά", και τέλος.

Προφανώς ο Γιουγκοσλαύος στρατιωτικός έκανε ότι του είχαν πει (καθήκον του ήταν), όπως και ο Εγγλέζος στρατιωτικός έκανε (από την άλλη μεριά) ότι του είπαν, και αυτού καθήκον του ήταν.

Γιατί βρίσκετε μεμπτό αυτό που έκανε ο ένας (και εσείς και ο κ. Τζίμας της Καθημερινής), και δε βρίσκετε μεμπτό και το άλλο?

Και σε τελευταία ανάλυση, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ να ασχολούμαστε εμείς τώρα με το τι λέει ένας υπέργηρος στρατιωτικός, πέραν της γραφικότητας που ίσως υπάρχει στην αφήγηση του?
ωραια τα λες φιλε  ειδαμε που μας πηγε και η δεξια  σε λιγο θα ζητιανευουμε στους δρομους ενω ειμαστε παμπλουτη χωρα

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
1. οταν ο υπουργος της επταετιας ειναι υπερ του μνημονιου τοτε "βαστατε τουρκοι τα αλογα"...

2. βρες μου εσυ 120 δις με καλυτερο επιτοκιο σημερα ή το μαιο και τοτε και εγω μαζι σου να φυγει το μνημονιο....

3. Το μνημονιο ειναι αποτοκος του χρεους των 320 δις που δημιουργησαν τα 2 κομματα και οχι το μνημονιο..

4. Το κομμα εχει κανει προταση για τα πετρελαια στο αιγαιο που επισημως ο πρωθυπουργος αναγνωρισε οτι υπαρχουν...
πριν αρχισει να περιφερεται ο θιασος παπανδρεου-παπακωνσταντινου ανα το κοσμο και να δινει παραστασεις του τυπου ''τιτανικος'' το επιτοκιο δανεισμου ηταν 2,8%, εχεις καταλαβει τωρα τι μαλακια ψηφισες και κανεις κωλοτουμπες

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66

εγω θα σου θυμισω οτι το ΕΛΑΣ Κρητης κατ'ονομα υπαγοταν στον ΕΛΑΣ και μετα το 45 δεν συμμετειχε στην κομμουνιστικη ανταρσια....και στην κρητη (οπως και σε ολοι την ελλαδα) πριν το 40 και μετα το 50 οι Φιλευθεροι και οι δεξιοι ειχαν ποσοστα ανω του 98%

θα σου θυμισω και της ανταρτιτες ομαδες του καπεταν ΤΣΑΟΥΣ στην Μακεδονια, το συνταγμα 5/42 στην στερεα ελλαδα, την οργανωση Χ ΚΑΙ την Π.Α.Ο που και αυτες δεν ηταν κομμουνιστικες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom