Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 749K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Να θυμίσουμε ότι
τα γεγονότα στην Κύπρο άρχισαν ένα μήνα, παρά μία ημέρα για την ακρίβεια,
μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των Mirage F.1CG. Η παράδοσή
τους προβλεπόταν να αρχίσει δύο χρόνια μετά που σημαίνει ότι τα μισά από
αυτά θα ήταν ετοιμοπόλεμα ένα χρόνο μετά δηλαδή το 1977. Όμως ούτε ο πιο
ηλίθιος δεν ξεκινά ένα πρόβλημα το 1974, διακινδυνεύοντας άμεση σύγκρουση,
προκειμένου να το λύσει το 1977 όταν θα έχει υπεροπλία.
Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς έτσι και η χούντα Ιωαννίδη έκανε
μαζικές αγορές όπλων (12)* χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Στις
24 Ιουλίου 1974 ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ελλάδα
έβρισκε και πάλι το δρόμο προς τη δημοκρατία αλλά είχε άμεση ανάγκη να βρει
τα μέσα για να υπερασπίσει την ακεραιότητά της. Η προσωπική φιλία ανάμεσα
στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Valery Giscard d’
Estaing, έδρασε καταλυτικά. Με παρέμβαση του δεύτερου ανατράπηκε το
πρόγραμμα των παραδόσεων των Mirage F.1C στην Armee de l’ Air, προκειμένου
να εφοδιασθεί η Ελληνική Αεροπορία πολύ συντομότερα.
Με βάση το νέο σχέδιο παράδοσης έφυγαν, τον Ιανουάριο του 1975, οι
χειριστές και το προσωπικό εδάφους προκειμένου να εκπαιδευτούν στα νέα
αεροσκάφη. Πήγαν στη Reims της Γαλλίας όπου ήταν η βάση της 30e Escadre de
Chasse. Στην πτέρυγα αυτήν υπαγόταν μια ιστορική μοίρα της Armee de l’ Air:
Η Escadron de Chasse 2/30 «Νormandie-Νiemen», η πρώτη που είχε παραλάβει
Mirage F.1C. Το πρώτο αεροπλάνο με ελληνικά εθνόσημα παραδόθηκε στο
προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας στις 29 Ιανουαρίου.

Ε βεβαια.. αστειεύεσαι.. επρεπε να παρει τα ΜΙΡΑΖ.. απο το ΠΑΡΙΣΙ.. για ψυχολογικους λογους  :cheesy:
και επειδή ηταν φιλαρακι Valery Giscard d’Estaing  :cheesy:
και τελικα και αυτα τα ΣΤΟΥΚΑΡΑΝΕ σε κατι πλαγιες..αν θυμασαι :uglystupid:

Επενδυσεις λεμε.. :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
γιατί δεν είναι εθνάρχης?  :2funny:
δεν παρέλαβε χάος και έφτιαξε κράτος?  :2funny:
δεν ήταν πρόεδρος δημοκρατίας και υπεγραψε όλα όσα του έδωσε ο αντρέας?  :2funny:
δεν έφερε τον ράλλη και το μονοτονικό??

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

κάτι θυμάμαι  :grin:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Την κάνω τώρα και τα λέμε :cheesy:

άλλα θα ήθελα να ακούσω και από άλλα μελή την άποψη τους για τον ΕΘΝΑΡΧΗ
Καραμανλή τον ΦΡΥΔΙΑ..

Γιατί εχω "κομπλεξαριστεί" που τον "Συκοφαντώ" μόνος μου  :grin:

Μήπως τελικά έχει δίκιο ο φιλτατος Λεονόρο  :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

και θα πρέπει εγώ να το βουλωσω  :dancing:

τα λέμε  :grin:

Επισκέπτης
Καλά, είναι γνωστό ότι σου λείπει το 1/3 του εμπροσθίου λοβού αλλά λέω, μήπως λέω, έχει σημασία ότι οι Κορεάτες παρήγγειλαν μία 12άδα;

Τώρα αν νομίζεις εσύ τι θα βρεις τις τιμές των υποβρυχίων στο Google, μάλλον θα σου λείπει το 1/2 και άνω.

Και για τα Hummer θα μας πεις το ίδιο;;;
Που τα πουλούσε η κατασκευάστρια GM 50.000$ το τεμάχιο
και η Ελλάς τα πήρε 250.000$ το τεμάχιο , επί Άκη ,
από εταιρεία στα Cayman ;;;;;;;

Ρε πούστη , απλή λογική ...
Θες να πάρεις καινούργια mercedes ...
δεν θα πας στην αντιπροσωπεία και
θα πας να την πάρεις σε τσαντίρι γύφτου στα Λιόσσια ;;;;;;;;

Ο βολταίρος, χαλάστηκε που θίξαμε τη γαμημένη κυβέρνηση κινέζου και τα μέλη της.
Προφανώς επειδή τότε κονόμησε .
Βολταίρε, επί κινέζου πήρες το σπίτι στα ΒΠ ;;;;

Έχω τάξει ότι όταν ψοφήσει ο κινέζος
επειδή θα το χαρώ πολύ ,
θα κεράσω σπίτι μου , φίλους που μοιράζονται τα ίδια σισθήματα για αυτόν ,
ένα καφάσι Malt Port Ellen ...

Αξίζει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω σε τόσο χαρούμενα γεγονότα.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Με επιβεβαιωνεις ομως παρολα αυτα :cheesy:

Δηλαδη μου λες οτι σαν περιφεριακη καπιταλιστικη χωρα ( και υποτελης ) επρεπε
ο Φρυδιας να παιρνει Πιπες για να εχει το κεφαλι του ησυχο απο τους ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
και να αγοραζει τα σκουπιδακια τους, επειδη ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ..
αδιαφοροντας αν θα μπορουσαμε να κανουμε εμεις καποια πραγματα που μακροπροθεσμα
θα μας εκαναν ανεξαρτητους οικονομικα.. ακομη και να ευημερησουμε.. χωρις δανεικα..

Κοιτα αποψη μου ειναι οτι αν θελεις να γινεις αρχιδατος.. και να αναπτυχθεις
θα πρεπει να το κανεις μονος σου και με ολιγον πολιτικη και τσαμπουκα
και για αυτο ειμαι και εναντια στη ρηση ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ (ραγιαδισμος)
αν παιρνεις αλλων αρχιδια για να "κανεις την δουλεια σου" ΥΠΑΡΧΕΙ προβλημα... κυριε λενορο..

Οποτε σε αυτο εχεις δικιο οτι ετσι εγινε δηλαδη
Οι χώρες του μητροπολιτικού καπιταλισμού πωλούν στις χώρες του περιφερειακού καπιταλισμού
αλλα δεν με βρισκεις καθολου συμφωνο.... και έμμεσα μου λες οτι εγινες πελατάκι της μητρόπολης
και μαλιστα ενω ειχες τα φοντα να εισαι καλυτερος απο ολους τους
επειδη ησουν καλο πουτανακι τους...καταντησες οχι μονο να σε ΓΑΜΑΝΕ αλλα τελικα εγινες ΣΚΛΑΒΑΚΙ
τους και ΤΩΡΑ θα πουληθεις στο ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ  :uglystupid:

αναφωνώντας με βραχνη φωνη απο τις ΠΙΠΕΣ  :uglystupid:... ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ... (αλλα δεν εισαι σιγουρος πλεον)  :grin:
γιατι στο σκλαβοπαζαρο μπορει και να σε αγορασει και κανεις ανατολίτης (πιθανως)  :grin:

:cheesy: :cheesy:
Α..
Πες μου ποσο διαφερει αυτο απο το Ας πουλησουμε μερικα χωράφια - στρέμματα γης ...για να εχουμε το κεφαλι μας ήσυχο (του Τζεφρυ)  :cheesy:

Δεν σε επιβεβαιώνω διότι πουθενά δεν βρήκα ότι αγόρασε σκουπίδια και ακριβότερα.

Το από πότε η Ελλάδα είνα ισότιμη με Αγγλιά και Γαλλία το αφήνω στις γνώσεις σου. Υπήρχε μία πιθανότητα το 81.
Τώρα εις το καπιταλιστικό σύστημα ισχύουν τα άνω. Αν δε σου αρέσουν υπάρχουν και άλλες λύσεις που εσύ ξέρεις. Προσωπικά της Ν. Κορέας γνωρίζω. Παρόλαταύτα δεν ήταν η πολιτική Καραμανλή που έκλεισε ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ του "Ανήκομεν εις την Δύσην", αλλά του Πασόκ.
Οπότε μη διαρυγνύεις τα ιμάτια σου εναντίον της Δύσεως διότι και λεφτά σου έδωσε και την αγορά (επί 81) να το εκμεταλευτείς.
Περί κλωστουφαντουργιών που ανέφερες, μετά το το 87 από ότι γνωρίζω υπήρχε πρόβλημα, οπότε πάσα σύγχισης και δει ατεκμηρίωτη καλύτερα να μην εκφέρεται.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν σε επιβεβαιώνω διότι πουθενά δεν βρήκα ότι αγόρασε σκουπίδια και ακριβότερα.

Το από πότε η Ελλάδα είνα ισότιμη με Αγγλιά και Γαλλία το αφήνω στις γνώσεις σου. Υπήρχε μία πιθανότητα το 81.
Τώρα εις το καπιταλιστικό συστημα ισχύουν τα άνω. Αν δε σου αρέσουν υπάρχουν και άλλες λύσεις που εσύ ξέρεις. Προσωπικά της Ν. Κορέας γνωρίζω. Παρόλαταύτα δεν ήταν η πολιτική Καραμανλή που έκλεισε ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ του "Ανήκομεν εις την Δύσην", αλλά του Πασόκ.
Οπότε μη διαρυγνύεις τα ιμάτια σου εναντίον της Δύσεως διότι και λεφτά σου έδωσε και την αγορά (επί 81) να το εκμεταλευτείς.
Περί κλωστουφαντουργιών που ανέφερες, μετά το το 87 από ότι γνωρίζω υπήρχε πρόβλημα, οπότε πάσα σύγχισης και δει ατεκμηρίωτη καλύτερα να μην εκφέρεται.

Καλά είσαι εκτός κλίματος ΛΕΜΕ έτσι (τελείως όμως)  :cheesy:

Με επιβεβαιώνεις διπλά..  :uglystupid:

Η κλωστοϋφαντουργία είπα οτι τότε μεθοδεύτηκε να κλείσει αλλά αυτό καθυστερεί, και δεν γινεται αστραπιαία
από την στιγμη που εισάγεις ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς να νοιάζεσαι..
και εφαρμόσεις ΑΚΡΑΤΟ καπιταλισμό (κατ ουσίαν ΧΑΝΤΑΚΩΜΑ) και ταυτόχρονα  :uglystupid: (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) κρατικοποιείς για να βολέψεις και δινεις το καλό παράδειγμα του ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ   :uglystupid:

Και σου παραθέτω και σχετικόν κείμενον  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ασφαλώς και είναι μεγάλη παράλειψη να περιγράφεις την "κοινωνικοποίηση" του δήθεν σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ του 1981 με τις κρατικοποιήσεις σοβαρού μέρους (44 εργοστασιακά συγκροτήματα) του ελληνικού βιομηχανικού στερεώματος και να μην αναφέρεσαι στη "σκυτάλη" των κρατικοποιήσεων που παρέλαβαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γεράσιμος Αρσένης από τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Παναγή Παπαληγούρα. Την σκυτάλη των κρατικοποιήσεων των ομίλων Ανδρεάδη, Νιάρχου, Ωνάση, και μεγάλου μέρους του ελληνικού ορυκτού πλούτου. Των κρατικοποιήσεων που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια διαφορετική αντίληψη στη σχετική διαπραγμάτευση πάντα σε όφελος του δημοσίου.

(Διαλύστε τους να τελειώνουμε…)

Πράγματι λοιπόν από τότε (εποχή Κ. Καραμανλή – Π. Παπαληγούρα) πρυτάνευε η ανάγκη να βολευτούν στο δημόσιο ορδές κομματικών παρατρεχάμενων όπως και έγινε με το βόλεμα 8-10.000 (σε πρώτη φάση) με τις κρατικοποιήσεις.
Ήταν όλα αυτά που οδήγησαν και τον τότε αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Παπαλεξόπουλο στα περί "σοσιαλμανίας". Αναφορές που δεν έγιναν τυχαία. Είχαν προηγηθεί οι θέσεις του Κ. Καραμανλή για τους βιομήχανους «θα σας ρίξω στα βαθιά και πρέπει να κολυμπήσετε» όπως και ο παρακάτω διάλογος Καραμανλή με τον Γεώργιο Δράκο (ΙΖΟΛΑ):

- Πιστεύω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν έχει επιχειρηματίες ποιότητας που μπορεί να βασιστεί ο τόπος.
- Τότε κύριε Πρόεδρε βάλτε μας σε μια βάρκα και ρίξτε μας στην θάλασσα να πνιγούμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
 Στο κάτω–κάτω 200 άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι. Μικρή ζημιά. Αλλά κύριε Πρόεδρε, μέχρι να φτιάξετε τους
 καινούργιους, προς Θεού, να μην την πληρώσει η βιομηχανία του τόπου. Η βιομηχανία πρέπει να μείνει.

Ο διάλογος σταμάτησε εκεί.

Ο Καραμανλής χαμογέλασε με το γνωστό αινιγματικό του χαμόγελο και δεν είπε τίποτε.

:cheesy:

Λυπάμαι ΛΕΟΝΟΡΟ  :cheesy:

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Η κλωστοϋφαντουργία είπα οτι τότε μεθοδεύτηκε να κλείσει αλλά αυτό καθυστερεί, και δεν γινεται αστραπιαία
από την στιγμη που εισάγεις ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς να νοιάζεσαι..

Αυτή είνα η υπόθεση που κάνεις βάσει της μελλοντικής συμπεριφοράς της άλλης Κυβερνήσεως. Σε μία αγορά υπάρχουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Στην Αλβανία δεν υπάρχουν.

Και σου παραθέτω και σχετικόν κείμενον  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ασφαλώς και είναι μεγάλη παράλειψη να περιγράφεις την "κοινωνικοποίηση" του δήθεν σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ του 1981 με τις κρατικοποιήσεις σοβαρού μέρους (44 εργοστασιακά συγκροτήματα) του ελληνικού βιομηχανικού στερεώματος και να μην αναφέρεσαι στη "σκυτάλη" των κρατικοποιήσεων που παρέλαβαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γεράσιμος Αρσένης από τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Παναγή Παπαληγούρα. Την σκυτάλη των κρατικοποιήσεων των ομίλων Ανδρεάδη, Νιάρχου, Ωνάση, και μεγάλου μέρους του ελληνικού ορυκτού πλούτου. Των κρατικοποιήσεων που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια διαφορετική αντίληψη στη σχετική διαπραγμάτευση πάντα σε όφελος του δημοσίου.

(Διαλύστε τους να τελειώνουμε…)

Οι κρατικοποιήσεις που έκανε ο Καραμανλής ήταν οι συγκεκριμένες. Και φυσικά βόλεψε 10000 δικούς του. Σύνολον 75000 το 81, έναντι 300000 του Πασόκ του '89. Το αν οι συγκεκριμένες κρατικοποιησεις, σε σχέση με το κλείσιμο αργότερα ήταν θετικές δεν το γνωριζω.

Ήταν όλα αυτά που οδήγησαν και τον τότε αντιπρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Παπαλεξόπουλο στα περί "σοσιαλμανίας". Αναφορές που δεν έγιναν τυχαία. Είχαν προηγηθεί οι θέσεις του Κ. Καραμανλή για τους βιομήχανους «θα σας ρίξω στα βαθιά και πρέπει να κολυμπήσετε» όπως και ο παρακάτω διάλογος Καραμανλή με τον Γεώργιο Δράκο (ΙΖΟΛΑ):

- Πιστεύω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν έχει επιχειρηματίες ποιότητας που μπορεί να βασιστεί ο τόπος.
- Τότε κύριε Πρόεδρε βάλτε μας σε μια βάρκα και ρίξτε μας στην θάλασσα να πνιγούμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
 Στο κάτω–κάτω 200 άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι. Μικρή ζημιά. Αλλά κύριε Πρόεδρε, μέχρι να φτιάξετε τους
 καινούργιους, προς Θεού, να μην την πληρώσει η βιομηχανία του τόπου. Η βιομηχανία πρέπει να μείνει.

Ο διάλογος σταμάτησε εκεί.

Ο Καραμανλής χαμογέλασε με το γνωστό αινιγματικό του χαμόγελο και δεν είπε τίποτε.

Το θα σας ρίξω βαθιά (ΕΟΚ) και το χαμόγελο δεν είναι επιχειρημάτα τύπε
Εκτός αν συμφωνείς να επιχορηγούνται και να στηρίζονται εσαεί από το Κράτος, οπότε το ιδεολογικό σου μοντέλο μάλλον με μπερδεύει

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Είδατε κύριε ΛΕΟΝΟΡΟ που τα βαζετε μονον με τους ΠΑΡΑΤΕΧΑΜΕΝΟΥΣ Δ/Υ.. οτι και ο ΦΡΥΔΙΑΣ
δεν πήγαινε πίσω..

αντιλαμβάνεστε τώρα ότι δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ το Τερατούργημα αλλά έχετε και εσείς ένα "μικρο" μερίδιο :cheesy:

και οτι...

και πριν από το 1981 υπήρξαν καταστροφικές και "ΣοσιαλΜΑΝΙΑ" πρακτικές
που τώρα ο "Σοσιαληστης" Γ.Α.Π κάνει τα εντελώς ανάποδα... και το θέατρο δεν είναι ούτε για κλάματα  :headbang:

και εσένα Μονίμως σου φταίνε οι ΠΑΡΑΤΕΧΑΜΕΝΟΙ Δ/Υ (Μόνο του ΠΑΣΟΚ)  :grin:

είπαμε όμως έχουν γνώση οι φύλακες..  :uglystupid:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Είδατε κύριε ΛΕΟΝΟΡΟ που τα βαζετε μονον με τους ΠΑΡΑΤΕΧΑΜΕΝΟΥΣ Δ/Υ.. οτι και ο ΦΡΥΔΙΑΣ
δεν πήγαινε πίσω..

αντιλαμβάνεστε τώρα ότι δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ το Τερατούργημα αλλά έχετε και εσείς ένα "μικρο" μερίδιο :cheesy:

και οτι...

και πριν από το 1981 υπήρξαν καταστροφικές και "ΣοσιαλΜΑΝΙΑ" πρακτικές
που τώρα ο "Σοσιαληστης" Γ.Α.Π κάνει τα εντελώς ανάποδα... και το θέατρο δεν είναι ούτε για κλάματα  :headbang:

και εσένα Μονίμως σου φταίνε οι ΠΑΡΑΤΕΧΑΜΕΝΟΙ Δ/Υ (Μόνο του ΠΑΣΟΚ)  :grin:

είπαμε όμως έχουν γνώση οι φύλακες..  :uglystupid:

Εννοείς ότι ενοχλούμαι από τους 750000 ΔΥ σε αντίθεση με τους 75000 του Καραμανλή; :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εννοείς ότι ενοχλούμαι από τους 750000 ΔΥ σε αντίθεση με τους 75000 του Καραμανλή; :cheesy:

οχι ρε φίλε.. δεν εννοώ αυτό δεν είπα ποτέ κάτι τετοιο..

αλλά μην το ανάγεις μόνο σε ποσοστά Δ/Υ γιατί είπαμε ότι εστιάζεις ΛΑΘΟΣ  ;)

Οι μεθοδεύσεις είναι το πρόβλημα.. δυστυχως  ;)

;)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
οχι ρε φίλε.. δεν εννοώ αυτό δεν είπα ποτέ κάτι τετοιο..

αλλά μην το ανάγεις μόνο σε ποσοστά Δ/Υ γιατί είπαμε ότι εστιάζεις ΛΑΘΟΣ  ;)

Οι μεθοδεύσεις είναι το πρόβλημα.. δυστυχως  ;)

;)

Για τις οποίες μεθοδεύσεις τα στοιχεία δεν είναι τόσο ικανοποιητικά. Και εκ του μέλλοντος (Αντρέας) δεν είνα δυνατόν να κρίνουμε το παρελθόν. IMHO

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αυτή είνα η υπόθεση που κάνεις βάσει της μελλοντικής συμπεριφοράς της άλλης Κυβερνήσεως. Σε μία αγορά υπάρχουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Στην Αλβανία δεν υπάρχουν.

Κυριε Λεονορο  :cheesy:
δεν με ενδιαφέρει η ΑΛΒΑΝΙΑ.. (ειμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ  ;))

αλλά το θέμα ειναι οτι αν παράγεις σαν χωρά πχ. T-shirt με κόστος 1 ευρώ και εισάγεις T-shirt απο ΚΙΝΑ
με πώληση 0,40 ευρώ τότε όλοι που δουλεύουν εδώ θα μείνουν άνεργοι..και δεν σε συμφέρει αυτό μακροπρόθεσμα..

και κάτι πρέπει να κάνεις... ΝΟΜΙΖΩ  :uglystupid:

Οι κρατικοποιήσεις που έκανε ο Καραμανλής ήτα νοι συγκεκριμένες Και φυσικά βόλεψε 10000 δικούς του. Σύνολον 75000 το 81, έναντι 300000 του Πασόκ του '89. Το αν οι συγκεκριμενές κρατικοποιησεις, σε σχέση με το κλείσιμο αργότερα ήταν θετικές δεν το γνωριζω.

Ναι αλλα δεν μου λεει τιποτα αυτο ετσι οπως το θετεις..
Μαλακιζοτανε και οι ΔΥΟ λοιπον ο Ενας σε ποσοστο  300000 και ο αλλος σε ποσοστο 75000
να το παρω ετσι... Ποιος ηταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ... ξερεις --> Το ΠΑΣΟΚ

Το θα σας ρίξω βαθιά (ΕΟΚ) και το χαμόγελο δεν είναι επιχειρημάτα τύπε.
Εκτός αν συμφωνείς να επιχορηγούνται κα ινα στηρίζονται εσαεί από το Κράτος, οπότε το ιδεολογικό σου μοντέλο μάλλον με μπερδεύει

Ειναι τυπε.. σε συναρτηση με τις πραξεις του.. είναι και μαλιστα ΑΚΛΟΝΗΤΟ ;)

εγω τυπε ειμαι περιεργος στο ιδεολογικό μου μοντελο.. δεν μου καθονται τα ετοιμα γιατι πιστευω οτι
εχουν μεγαλο προβλημα ολα..και το βλεπω

Εγω ειμαι του καπιταλισμου αλλα οχι του ακρατου.. και πολλα αλλα (που δεν ειναι της στιγμης)
προσπαθω επισεις να ειμαι και με τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ποιοτητα ζωης.. (οσο μπορω)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Κυριε Λεονορο  :cheesy:
δεν με ενδιαφέρει η ΑΛΒΑΝΙΑ.. (ειμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ  ;))

αλλά το θέμα ειναι οτι αν παράγεις σαν χωρά πχ. T-shirt με κόστος 1 ευρώ και εισάγεις T-shirt απο ΚΙΝΑ
με πώληση 0,40 ευρώ τότε όλοι που δουλεύουν εδώ θα μείνουν άνεργοι..και δεν σε συμφέρει αυτό μακροπρόθεσμα..

και κάτι πρέπει να κάνεις... ΝΟΜΙΖΩ  :uglystupid:

Εννοείται, απλά υποθέτεις διότι δε είδα και σοβαρά στοιχεία, ότι o Καραμανλής θα αkολουθύσε πολιτική Πασόκ.

Ναι αλλα δεν μου λεει τιποτα αυτο ετσι οπως το θετεις..
Μαλακιζοτανε και οι ΔΥΟ λοιπον ο Ενας σε ποσοστο  300000 και ο αλλος σε ποσοστο 75000
να το παρω ετσι... Ποιος ηταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ... ξερεις --> Το ΠΑΣΟΚ
Με τι διαφορά ότι οι 300000 -> 750000 ήταν αρνητικό για το σύστημα

Ειναι τυπε.. σε συναρτηση με τις πραξεις του.. είναι και μαλιστα ΑΚΛΟΝΗΤΟ ;)

:rolleyes: ?????

εγω τυπε ειμαι περιεργος στο ιδεολογικό μου μοντελο.. δεν μου καθονται τα ετοιμα γιατι πιστευω οτι
εχουν μεγαλο προβλημα ολα..και το βλεπω
Εγω ειμαι του καπιταλισμου αλλα οχι του ακρατου.. και πολλα αλλα (που δεν ειναι της στιγμης)
προσπαθω επισεις να ειμαι και με τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ποιοτητα ζωης.. (οσο μπορω)

Και ο Ανδρέας είχε τέτοιες καινοτομίες. Η Ελλαδα ανήκει στους Έλληνες, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Εξω από την ΕΟΚ των Μονοπωλείων.
Εν τέλει αι κοινοτομίαι αυταί απεδείχθησαν επιζήμιαι εώς εγκληματικαί. ΙMHO again :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Για τις οποίες μεθοδεύσεις τα στοιχεία δεν είναι τόσο ικανοποιητικά. Και εκ του μέλλοντος (Αντρέας) δεν είνα δυνατόν να κρίνουμε το παρελθόν. IMHO

κοιταξε.. αν δουμε απο την μετέπειτα πορεία εχω δίκιο..

Αλλα για να μην πουμε στην κουβεντα οτι ο ανδρεας φταιει μονο.. σου λεω οτι και ο Κ. Καραμανλης
υφίσταντο επι Ανδρεα  και μαλιστα με την τιμη του ΒΑΣΙΛΕΑ....εχμ.. :cheesy: του "πρόεδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ηθελα να πω  :cheesy:

αλλα... ΒΟΥΛΗΣΗ δεν υπήρχε, ουτε και σθένος , ούτε και ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ...δυστυχώς  ;)

ουτε και μακροπρόθεσμη στρατηγική από κανένα τους  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Και ο Ανδρέας είχε τέτοιες καινοτομίες. Η Ελλαδα ανήκει στους Έλληνες, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, Εξω από την ΕΟΚ των Μονοπωλείων.
Εν τέλει αι κοινοτομίαι αυταί απεδείχθησαν επιζήμιαι εώς εγκληματικαί. ΙMHO again :cheesy:

Δεν νομιζω...  ;)
αυτος δανεικα επαιρνε και κονδυλια και έκανε ΠΑΡΤΥ ΜΟΝΟ όποτε το επιχείρημα "τέτοιες καινοτομίες" πάει περίπατο  :cheesy:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
κοιταξε.. αν δουμε απο την μετέπειτα πορεία εχω δίκιο..

Αλλα για να μην πουμε στην κουβεντα οτι ο ανδρεας φταιει μονο.. σου λεω οτι και ο Κ. Καραμανλης
υφίσταντο επι Ανδρεα  και μαλιστα με την τιμη του ΒΑΣΙΛΕΑ....εχμ.. :cheesy: του "πρόεδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ηθελα να πω  :cheesy:

αλλα... ΒΟΥΛΗΣΗ δεν υπήρχε, ουτε και σθένος , ούτε και ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ...δυστυχώς  ;)

ουτε και μακροπρόθεσμη στρατηγική από κανένα τους  ;)

Οπότε Ad Hoc χαρακτηρίζουμε μέτοχο τον Καραμανλή στα μετέπειτα του Ανδρέα.
Τη μεταρύθμιση του πολιτεύματος του 85 τη θυμάσαι;
Πατριωτισμός είναι που μας έβαλε στην ΕΟΚ, my oppinion

Δεν νομιζω...  ;)
αυτος δανεικα επαιρνε και κονδυλια και έκανε ΠΑΡΤΥ ΜΟΝΟ όποτε το επιχείρημα "τέτοιες καινοτομίες" πάει περίπατο  :cheesy:

Μα τύπε αφού καινοτομείς :grin: Και θεωρείς την Ευρώπη αρνητικό :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εννοείται, απλά υποθέτεις διότι δε είδα και σοβαρά στοιχεία, ότι o Καραμανλής θα αkολουθύσε πολιτική Πασόκ.

Ε.. αφού λοιπόν συμφωνείς τότε γιατι ήθελες Lacoste..
και δεν τα ανταγωνιστικές..

και τώρα οι Κινέζοι τα μια χαρά τα καταφέρνουν  :uglystupid:

τοτε θα μπορούσες αν ήθελες.. αλλα δεν ήθελες..
και οχι μονο εκει... σε πάρα πολλά πράγματα

Εσυ αντίθετα προώθησες τις ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ απο τρίτους και έγινες πελάτης τους  ;)
και μετά ολοι μπήκανε στο ΔΗΜΟΣΙΟ και τώρα σε έχει χαλάσει  :uglystupid:

Αυτά λέω.. εγώ  ότι ο Έλληνας δεν εγινε τυχαία "ΤΕΜΠΕΛΗΣ"

Υ.Γ. Τα λεμε αργοτερα  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Οπότε Ad Hoc χαρακτηρίζουμε μέτοχο τον Καραμανλή στα μετέπειτα του Ανδρέα.
Τη μεταρύθμιση του πολιτεύματος του 85 τη θυμάσαι;
Πατριωτισμός είναι που μας έβαλε στην ΕΟΚ, my oppinion
καθολου.. :cheesy: μεθόδευση ηταν.. ετσι αποδεικνύεται δυστυχώς  :)

Μα τύπε αφού καινοτομείς :grin: Και θεωρείς την Ευρώπη αρνητικό :cheesy:

Το εξηγώ παραπάνω σε έκανε ΠΕΛΑΤΗ και ΜΟΝΟ

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
καθολου.. :cheesy: μεθόδευση ηταν.. ετσι αποδεικνύεται δυστυχώς  :)

Όχι επαρκώς...Δυστυχώς

ΠΡΙΝ 81
Ε.. αφού λοιπόν συμφωνείς τότε γιατι ήθελες Lacoste..
και δεν τα ανταγωνιστικές..

ΜΕΤΑ  :rockon:
τοτε θα μπορούσες αν ήθελες.. αλλα δεν ήθελες..
και οχι μονο εκει... σε πάρα πολλά πράγματα

και μετά ολοι μπήκανε στο ΔΗΜΟΣΙΟ και τώρα σε έχει χαλάσει  :uglystupid:

και τώρα οι Κινέζοι τα μια χαρά τα καταφέρνουν  :uglystupid:

Αυτά λέω.. εγώ  ότι ο Έλληνας δεν εγινε τυχαία "ΤΕΜΠΕΛΗΣ"

Υ.Γ. Τα λεμε αργοτερα  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Όχι επαρκώς...Δυστυχώς

:cheesy: Να στο πλατειάσω λοιπόν...επαρκώς.. :cheesy:

εχουμε και λεμε..

Όταν εσυ ως παρακατιανός (Ελλας) πας και μπαίνεις σε ένα κλαμπ βιομηχάνων (ΕΟΚ)
που στην αρχή όλοι την παλεύατε λίγο πολύ.. αλλα εσυ έπρεπε να κάνεις κάποιες επιπλέον κινήσεις
για να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου Ισότιμα με αυτούς διότι υστερούσες...

και αντί αυτού αρχίζεις και γίνεσαι πελάτης τους και παιρνεις κεντρικές εντολές για το πως
θα αναπτυχθείς (απο αυτους) και επιπλέον χαντακώνεις τα προϊόντα σου γιατί προωθείς τις εισαγωγές από αυτούς
και λες.. και τα ηγετικά...στον Γεώργιο Δράκο (ΙΖΟΛΑ)

- Πιστεύω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν έχει επιχειρηματίες ποιότητας που μπορεί να βασιστεί ο τόπος. (ΦΡΥΔΙΑΣ  :jerking: :jerking:) --> και άρα πρέπει να ΚΑΝΟΥΜΕ εισαγωγές από τα φιλαράκια μας  :uglystupid:

αντί να τους βοηθήσεις πραγματικά να αναπτυχθούν... (και ήσουν και ΕΘΝΑΡΧΗΣ πανάθεμα σε  :cheesy:)

είχες ήδη βάλει την ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της εγχώριας οικονομίας ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ..

ΛΥΠΑΜΑΙ...αλλα δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί..  :cheesy:

ΤΕΛΟΣ...

παμε παρακατω..

Αντίθετα.. ακομη και αν έπρεπε να είσαι πελάτης τους (λέμε τώρα) θα έπρεπε να τους υποχρεώσεις να είναι και αυτοί δικοί σου..πελάτες.. ΑΛΛΑ ούτε αυτό εγινε αποτελεσματικά... και μοιραία έπαιρνες δανεικά για να αγοράζεις τα προϊόντα τους...και ετσι αγόραζες με δικά τους και δικά σου χρήματα τα προϊόντα τους, τους έδινες πίσω τα λεφτά τους και όλα τα δικά σου.. και εσένα σου μένανε οι ΤΟΚΟΙ..να πληρώνεις, και πίσω (στη χώρα σου) καμμένη ΓΗ και χαμένες ευκαιρίες, και για να διατηρηθεί αυτό το σύστημα ΔΙΟΡΙΖΕΣ κιόλα..για να υπάρχει και η ΚΑΡΕΚΛΑ σου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ)

ΛΥΠΑΜΑΙ...αλλά ούτε αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί..  :cheesy:

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω το μοντελάκι σου οδηγεί με ακρίβεια ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΟΥ
και εσύ ασχολείσαι μόνο με τους Δ/Υ... ενώ το υπόλοιπο παγόβουνο (μαλακίας) σκόπιμα το κρύβεις

ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ  ;)

και κάτι τελευταίο..

Ο Σοσιαλισμός και ο Καπιταλισμός σαν ΜΟΝΤΕΛΑ δεν μου λένε τίποτα εμένα.. (και για να μην με περάσεις και "καινοτόμο"  :cheesy: ) μόνο οι ΠΡΑΞΕΙΣ μου λένε... και τα μαθηματικά των εξισώσεων που έγιναν  :cheesy:

ΔΗΛΑΔΗ --> INPUT  (στο μπλέντερ) :cheesy:

1> Χαντάκωμα εγχώριας βιομηχανίας με ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ξενών προϊόντων και χαντάκωμα των δικών σου.
2> Χαντάκωμα δορυφορικών σε αυτές επιχειρήσεων.. ως συνέπεια αυτων
3> Πιστεύω ότι η ελληνική βιομηχανία δεν έχει επιχειρηματίες ποιότητας (ΗΓΕΤΗΣ ΦΡΥΔΙΑΣ)
4> Δανεια για να αγοραζεις ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ (ΗΓΕΤΕΣ Α.Γ.Π - ΦΡΥΔΙΑΣ)
5> Διορισμοί Δ/Υ γιατί ολα τα άλλα ΡΗΜΑΞΑΝ και πληρωμή με δανεικά..
6> ανήκομε εις την Δύσην (ψυχή τέ και σώματι)  :uglystupid:

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ των παραπάνω ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ για 35+ χρόνια :cheesy:

και προσθηκη των ...

ΜΕΘΥΣΤΕΡΑ (κάτι σα βρωμιούχο μεθύλιο μου βγάζει αυτο)

7> Παραχώρηση εθνικού σου νομίσματος (εις την Δύση..) Ευρώ   :uglystupid:
8> Τοκογλυφία από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ και επιπλέον ΔΑΝΕΙΑ
9> Μνημόνιο - Μεσοπρόθεσμο ("επειδή μαζί τα φάγαμε")
10> ΧΗΜΙΚΑ και CS τους πολίτες..

ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ

ΟUΤPUT  (Από το μπλέντερ) :cheesy:

ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ  :uglystupid: και όποιος πιει "ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ"  :2funny:

για αυτό λοιπόν δεν ΟΦΕΛΗΘΗΚΕΣ από τον ΑΧΤΑΡΜΑ σου με ΠΕΡΥΤΙΛΥΓΜΑ ΕΟΚ - Ε.Ε και ΠΡΑΞΕΙΣ Ελλάς (μεταπολίτευση)..

ΛΥΠΑΜΑΙ...αλλά τώρα που στο πλάτειασα δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί..  :cheesy:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom