Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 751K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τύπε η πελατεία ξεκίνησε όταν δανειζόσουν για να πληρώσεις τους ΔΥ. Or not; Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τη διαχείρηση των κοινοτικών κονδυλίων από την ΝΔ, αλλά το 81 ήταν 75000 οι ΔΥ. Και δε νομίζω η Δεξιά να ήθελε να υποκαταστήσει το ίδιον Κράτος

Περιμενε μην τα μπερδευεις..

τα δανεια ειναι για να πληρωθουν προγενεστερα δανεια ..
παρα πολυ λιγα πηγαν στην πραγματικη οικονομια για να πληρωθουν οι Δ/Υ

και να σου πω και κατι δεν ειμαι υπερ των Δ/Υ (πρεπει να μειωθουν) αλλα δεν ειναι αυτοι το προβλημα
βιωσιμοτητας του χρεους..

Εστιάζεις ΛΑΘΟΣ  ;)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Περιμενε μην τα μπερδευεις..

τα δανεια ειναι για να πληρωθουν προγενεστερα δανεια ..
παρα πολυ λιγα πηγαν στην πραγματικη οικονομια για να πληρωθουν οι Δ/Υ

και να σου πω και κατι δεν ειμαι υπερ των Δ/Υ (πρεπει να μειωθουν) αλλα δεν ειναι αυτοι το προβλημα
βιωσιμοτητας του χρεους..

Εστιάζεις ΛΑΘΟΣ  ;)

Γνωρίζουμε ότι οι τόκοι είναι το δυσβάσταχτο, αλλά από που δημιουργήθηκαν;

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Γνωρίζουμε ότι οι τόκοι είναι το δυσβάσταχτο, αλλά από που δημιουργήθηκαν;

Απο την γενικη και κατευθυνομενη ΡΕΜΟΥΛΑ, και τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ολων των μεταπολιτευτικών
σε ολα τα επιπεδα (κατ εμε)  ;)

Οχι μονο απο τους Μισθους.. ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Πόσο ωραίο και μάγγικο ακούγεται;
Ναι τα δανεικά τα πήρα, αλλά επειδή είμαι μόρτης και αλάνι δεν τα επιστρέφω!
Το λέει και ο ΣΥΡΙΖΑΣ του κου Τσίπρα εξ άλλου ου μην και του ΚΚΕ της κας Αλέκας εξαιρουμένου.
Α! Να μην το ξεχάσω! Το επιθυμούν διακαώς και διάφοροι κερδοσκοπικοί κύκλοι ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού (Ν.Υόρκη και Λονδίνο) που έχουν σπεκουλάρει στη προοπτική πτωχεύσεώς μας και περιμένουν να τα κονομίσουν, γι αυτό και ξορκίζουν τον όποιο μηχανισμό στήριξης εξακολουθεί να μας δανείζει.

Μόνο που δεν είναι τόσο απλό.

Θέλετε να δεχθώ πως η κυβέρνηση του Γιωργάκη είναι ανίκανη; Να το δεχθώ, προφανές είναι.  
Να δεχθώ πως το μεσοπρόθεσμο είναι απραγματοποίητες ανόητες ευχές και υποσχέσεις; Να το δεχθώ και αυτό!
Να δεχθώ ακόμα πως τελικά, δυστυχώς η χρεωκοπία θα συμβεί; Το απεύχομαι, αλλά το θεωρώ εξαιρετικά ενδεχόμενο.
ΑΛΛΑ όχι σαν επιλογή! Σαν κατάντια!

Όταν γίνει και οι συντάξεις πάνε στα 200-400 ευρώ τον μήνα και οι μισθοί στα 400, τότε θα δούμε ποιό είναι το καλό του λαού και ποιός χάνει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από την χρεωκοπία...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
και φυσικα και απο ενα ΣΑΠΙΟ και πελατειακό σύστημα  ;)
το οποιο δεν εχει και δεν ειχε μακροπρόθεσμες στρατηγικές
αλλα μονο οτι αρπαξει ο κωλος μας και οποιος μπορει  ΓΑΜΑΕΙ με οποιο τροπο μπορει..

και οτι υγιες και καθαρο πρεπει να εξαλειφθει ή να ΣΑΠΙΣΕΙ και αυτο.. ;)

αυτο διαμόρφωσε η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  ;)

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Πόσο ωραίο και μάγγικο ακούγεται;
Ναι τα δανεικά τα πήρα, αλλά επειδή είμαι μόρτης και αλάνι δεν τα επιστρέφω!
Το λέει και ο ΣΥΡΙΖΑΣ του κου Τσίπρα εξ άλλου ου μην και του ΚΚΕ της Αλέκας εξαιρουμένου.
Α! Να μην το ξεχάσω! Το επιθυμούν διακαώς και διάφοροι κερδοσκοπικοί κύκλοι ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού (Ν.Υόρκη και Λονδίνο) που έχουν σπεκουλάρει στη προοπτική πτωχεύσεώς μας και περιμένουν να τα κονομίσουν, γι αυτό και ξορκίζουν τον όποιο μηχανισμό στήριξης εξακολουθεί να μας δανείζει.

Μόνο που δεν είναι τόσο απλό.

Θέλετε να δεχθώ πως η κυβέρνηση του Γιωργάκη είναι ανίκανη; Να το δεχθώ, προφανές είναι.  
Να δεχθώ πως το μεσοπρόθεσμο είναι απραγματοποίητες ανόητες ευχές και υποσχέσεις; Να το δεχθώ και αυτό!
Να δεχθώ ακόμα πως τελικά, δυστυχώς η χρεωκοπία θα συμβεί; Το απεύχομαι, αλλά το θεωρώ εξαιρετικά ενδεχόμενο.
ΑΛΛΑ όχι σαν επιλογή! Σαν κατάντια!

Όταν γίνει και οι συντάξεις πάνε στα 200-400 ευρώ τον μήνα και οι μισθοί στα 400, τότε θα δούμε ποιό είναι το καλό του λαού και ποιός χάνει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ από την χρεωκοπία...

ρε φιλαρακο μην τα γραφεις πραγματικα σου λεω.. ΑΣΤΑ..

γιατι το συστημα σου ειναι πολυ ΣΑΠΙΟ για να ειναι φερέγγυο..
ΛΥΠΑΜΑΙ που δεν το καταλαβαινεις.. και ψαχνεις για ΠΑΡΘΕΝΕΣ..

αλλα

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ κυριε ;)
και δεν θα πρεπει να τα πηρωσουμε και ΜΑΖΙ..

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Απο την γενικη και κατευθυνομενη ΡΕΜΟΥΛΑ, και τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ολων των μεταπολιτευτικών
σε ολα τα επιπεδα (κατ εμε)  ;)

Οχι μονο απο τους Μισθους.. ;)

Και δια να μην επαναλαμβανόμεθα βάζω τα δικά σου νούμερα.

1974 Η ΝΔ  παρέλαβε από τη Χούντα εξωτερικό χρέος, Ίσο με το 18.9% του ΑΕΠ.
1981 Η ΝΔ   παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το 31,2% του ΑΕΠ.
1990 Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το 80,7% του ΑΕΠ.
1993 Η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ  εξωτερικό χρέος, ίσο με το  111,6% του ΑΕΠ.
2004 Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ εξωτερικό χρέος, ίσο με το 108,5% Του ΑΕΠ. (με δημιουργική λογιστική  :cheesy:)
2009 Η ΝΔ παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ εξωτερικό χρέος, ίσο με το 120% του ΑΕΠ. (κατόπιν απογραφής)

image001.jpg

Μήπως έχεις αντιστοίχως νούμερα για:
Ποιές ήταν οι αποταμιεύσεις το 81;
Ποια ήτα τα εμβάσματα το 81;
Ποια ήταν η αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή;

Το επιχείρημα ότι τα παρέλαβε  από τη χούντα η οποία τα παρέλαβε από τον Καραμανλή...... :rolleyes:

Και σε 7 χρόνια θα μπορούσε να τα διαλύσει.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ κυριε ;)
και δεν θα πρεπει να τα πηρωσουμε και ΜΑΖΙ..

Εγώ προσωπικά άμεσα δεν έφαγα! Έμμεσα, με την έννοια πως όταν "κυκλοφορούν" πολλά λεφτά όλοι κονομάμε, κάπως ωφελήθηκα όπως οι περισσότεροι.

Τώρα όταν θα έρθει η πτώχευση και έχουμε ακόμα τα πισί μας (τουλάχιστον) τα ξαναλέμε αν θα πληρώσουμε όλοι. Εκτός ρε φίλε αν εσύ δεν έχεις τίποτα και δεν κάνεις και καμία δουλειά! Οπότε αν δεν έχεις τίποτα δεν έχεις και τίποτα να χάσεις...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Και δια να μην επαναλαμβανόμεθα βάζω τα δικά σου νούμερα.

image001.jpg

Μήπως έχεις αντιστοίχως νούμερα για:
Ποιές ήταν οι αποταμιεύσεις το 81;
Ποια ήτα τα εμβάσματα το 81;
Ποια ήταν η αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή το 81;

Το επιχείρημα ότι τα παρέλαβε  από τη χούντα η οποία τα παρέλαβε από τον Καραμανλή... :rolleyes:

Και σε 7 χρόνια θα μπορούσε να τα διαλύσει.

οχι φιλε μου η χουντα δανεια δεν πηρε.. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ εκανε..  :uglystupid:

Ο Κυριος ΦΡΥΔΙΑΣ γιατι δεν το εκανε;; (ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ FRANCE  :cheesy:) ΒΟΛΕΥΕ;;;  :2funny:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ προσωπικά άμεσα δεν έφαγα! Έμμεσα, με την έννοια πως όταν "κυκλοφορούν" πολλά λεφτά όλοι κονομάμε, κάπως ωφελήθηκα όπως οι περισσότεροι.

Τώρα όταν θα έρθει η πτώχευση και έχουμε ακόμα τα πισί μας (τουλάχιστον) τα ξαναλέμε αν θα πληρώσουμε όλοι. Εκτός ρε φίλε αν εσύ δεν έχεις τίποτα και δεν κάνεις και καμία δουλειά! Οπότε αν δεν έχεις τίποτα δεν έχεις και τίποτα να χάσεις...

Οχι ρε φιλε εχω να χασω... αλλα μηπως.. (λεω μηπως)... με τα δανεια απο τους "σωτηρες" θα χασω πολυ περισσοτερα...

Σκεψου το  ;)

αν το βλεπεις μονο για σενα και βραχυπροθεσμα μπορει και να εχεις δικιο

Αλλα τωρα που θα ξεπουληθεις ... ΒΛΕΠΕΙΣ εσυ ΜΕΛΛΟΝ... ή δεν σε ενδιαφερει;;;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

Ο Κυριος ΦΡΥΔΙΑΣ γιατι δεν το εκανε;; (ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ FRANCE  :cheesy:) ΒΟΛΕΥΕ;;;  :2funny:

Ρε τύπε...Εσύ μου λές για 31.8% χρέος , κάποια δάνεια που πήρε και κάποιες μονάδες που δεν ευννοήθηκαν; Τι σχέση έχει η οικονομική κατάσταση της χώρας με αυτό που ακολούθησε;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206

Το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ δάνειο της χούντας ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ παίχτη! ;)
Θυμάμαι τον μακαρίτη τον πατέρα μου που είχε αγοράσει αναγκαστικά!

Μετά οι καιροί και οι οικονομικές πρακτικές άλλαξαν. Οι εκδόσεις ομολόγων απευθύνονται στις διεθνείς αγορές με κουπόνι (επιτόκιο) που ορίζει η ΙΔΙΑ η εκδότρια χώρα (ή επιχείρηση) και όποιος την θεωρεί συμφέρουσα επένδυση αγοράζει.
Οπότε για ποια τοκογλυφία μιλάμε; Το 3,75% (εγώ έχω τέτοιο ομόλογο Ε.Δ. εκδόσεως 2007) είναι τοκογλυφικό;

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ρε τύπε...Εσύ μου λές για 31.8% χρέος , κάποια δάνεια που πήρε και κάποιες μονάδες που δεν ευννοήθηκαν; Τι σχέση έχει η οικονομική κατάσταση της χώρας με αυτό που ακολούθησε;

Leonoro  :cheesy:

Βολευε να το παρει απο ΓΑΛΛΙΑ;;;

ή κατι αλλο έπαιξε  :uglystupid:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Αυτό όταν το παραδεχθούν όλοι οι Έλληνες θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Όλες οι βάρκες ανεβαίνουν με την παλίρροια.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να γίνουν 20% φτωχότεροι για ένα χρονικό διάστημα που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τις προσπάθειες που καταβάλουν για να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας.

Μόνο μία διέξοδος υπάρχει:

Πρωτογενή πλεόνασματα 3% - 4% για συνεχόμενα χρόνια, ανάπτυξη 3% - 4% για συνεχόμενα χρόνια, μείωση της διαφοράς "εξαγωγές - εισαγωγές" 3% - 4% ετησίως για συνεχόμενα χρόνια.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

Μετά οι καιροί και οι οικονομικές πρακτικές άλλαξαν. Οι εκδόσεις ομολόγων απευθύνονται στις διεθνείς αγορές με κουπόνι (επιτόκιο) που ορίζει η ΙΔΙΑ η εκδότρια χώρα (ή επιχείρηση).
Οπότε για ποια τοκογλυφία μιλάμε; Το 3,75% (εγώ έχω τέτοιο ομόλογο Ε.Δ. εκδόσεως 2007) είναι τοκογλυφικό;

Τι εννοείς αναγκαστικό τύπε; Μπορεί η Κυβέρνηση να κάνει τέτοιο πράγμα; :o :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Το ξερω τυπε  ;)

Μετά οι καιροί και οι οικονομικές πρακτικές άλλαξαν. Οι εκδόσεις ομολόγων απευθύνονται στις διεθνείς αγορές με κουπόνι (επιτόκιο) που ορίζει η ΙΔΙΑ η εκδότρια χώρα (ή επιχείρηση).

Οχι τυπε υπαρχουν και αλλες διαδικασιες και διεργασιες..
και ειδικα σημερα
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Leonoro  :cheesy:

Βολευε να το παρει απο ΓΑΛΛΙΑ;;;

ή κατι αλλο έπαιξε  :uglystupid:

Δεν ξέρω. Τεκμηριώνεις όλη την ιστορία; Γιατί η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν υποδηλώνει κάτι επιζήμιο

Έτσι :2funny: για να μας φταίει η Γαλλία

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αυτό όταν το παραδεχθούν όλοι οι Έλληνες θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Όλες οι βάρκες ανεβαίνουν με την παλίρροια.

Μωρη μπαμια  :cheesy: τι ηρθες να μας πεις παλι
οτι απο το παρτακι σας ηπιαμε λιγη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ...

και εσεις πηγατε στο νοσοκομειο απο τις ΤΟΥΡΤΕΣ...

ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ... να ΑΣΠΡΙΣΟΥΜΕ :cheesy:

Υ.Γ. Πέρασε και ο ΣΚΟΡΠΙΟΥΛΗΣ για παρτη σου ΣΑΒΡΑ
    Μα ποια είσαι τέλος ΠΑΝΤΩΝ  :2funny: :2funny: :2funny:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Τι εννοείς αναγκαστικό τύπε; Μπορεί η Κυβέρνηση να κάνει τέτοιο πράγμα; :o :cheesy:

Εκείνη (που θαυμάζει ο βεντουζάτορας) μπορούσε πολλά παίχτη!  ;)

Ακόμα και να μας τρώει τα μαθητικά μας καλοκαίρια για να προετοιμαζόμαστε και να συμμετέχουμε (επίσης υποχρεωτικά βεβαίως!) σε κιτσάτες εορτές της "Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων", τέλη Αυγούστου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom