Νέα

Γιωργάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 743K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

  • Ναι

    Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

    Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

    Ψήφοι: 177 39,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Μεμάρα, παίδαρε μου.

Πες ποιά ήταν ακριβώς η προεκλογική υπόσχεση του Γιωργάκη. Ακριβώς όμως όπως τα είπε και όχι με δικά σου λόγια. Δώσε και το link που θα φαίνεται τι είπε.
Και μετά συζητάμε.

(Διότι εδώ ο analyst λέει ότι είπε ότι σε 100 ημέρες θα βγούμε από την κρίση και εγώ θυμάμαι ότι έλεγε για το πρόγραμμα των 100 ημερών.
Από εκεί και πέρα εγώ έγραψα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για το τι είπε η Κατσέλη στην βιντεο-αντιπαράθεση που είχε με τον Παπαθανασίου στο Capital.tv. )

Διότι το πρόβλημα εδώ μέσα είναι ότι ο καθένας λέει ότι κατεβάσει η κούτρα του.
Εσύ για παράδειγμα λες ότι τα έφτιαξε κέντρα υγείας σε κάθε κορφοβούνι.
Τι λες ρε μεγάλε πας καλά;;; Μήπως μπερδεύεις τα Κέντρα Υγείας με τα Περιφερειακά Ιατρεία;;

Υπάρχουν Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Τα Περιφερειακά ιατρεία είναι μία αίθουσα με τα πολύ στοιχειώδη όπου πηγαίνει ο γιατρός του ΚΥ μία φορά την εβδομάδα για να δει τους παπούδες και να τους πάρει την πίεση.

Τα Κέντρα Υγείας έχουν μόνιμους γιατρούς και κάποιον εξοπλισμό αλλά εκεί δεν γίνεται τίποτε παραπάνω από μικροεπεμβάσεις.

Αλλά ρε μεγάλε απέδειξε μας:
α) Ότι τα Κέντρα Υγείας κόστισαν δισεκατομμύρια
β) Ότι χρειάζονται 500.000 προσωπικό
γ) Ότι υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας που ρημάζει.

Τέλος πες μας για ένα Κέντρο Υγείας που κατά την γνώμη σου είναι περιττό. Δεν χρειάζονται Κέντρα Υγείας τα νησιά;;

Εδώ είναι τo link με τα ΚΥ και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Για μπες και πες μου ΕΝΑ που κατά την γνώμη σου δεν χρειάζεται.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα και όχι παπαριές τώρα, εεεεεε;;;;
Ω φωτεινε παντογνωστη  σου αρκει αυτο? ΕΙναι αξιοπιστη πηγη το Βημα?

συνταγές για την οικονομία
Από τη μία λιτότητα, από την άλλη ενίσχυση της ζήτησης με αύξηση μισθών
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ | Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

        ΟΤΑΝ ο μεγάλος οικονομολόγος Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ πήγε να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι τον χειμώνα του 1960, τον προειδοποίησε: «Θα ανακαλύψεις ότι το κράτος είναι ένας οργανισμόςο οποίος,αν και τα θαλασσώνει στα μεγάλα ζητήματα, τα θαλασσώνει εξίσου και στα
μικρά». Στην προεκλογική περίοδο που διανύσαμε το μεγάλο ζήτημα ήταν η οικονομία, που βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΠαΣοΚ και ΝΔ. Το μέγεθος του ελλείμματος ήταν το βασικό θέμα των αντεγκλήσεων. Ουδείς εκ των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ συμφωνούσε για το πραγματικό ποσοστό του ελλείμματος, δίνοντας την εικόνα ότι δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης στην
ελληνική οικονομία. Και πώς να συμφωνήσουν; Το ΠαΣοΚ υποστηρίζει ότι παρέδωσε το 2004 στη ΝΔ έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ και η κυβέρνηση επιμένει πως παρέλαβε 7%, μετά βεβαίως την περίφημη δημοσιονομική απογραφή που εισηγήθηκε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, «τσάρος» της οικονομίας επί πέντε έτη, η οποία μας οδήγησε στην επιτήρηση από την ΕΕ.

Η δημοσιονομική απογραφή και η επιτήρηση είχαν συζητηθεί και στις 25 Απριλίου 2007. Τότε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον κοινοτικό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, παρουσία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου και των συμβούλων του κκ. Ηρ. Πολεμαρχάκι και Γ. Παπακωνσταντίνου . Στην κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε επικρίνει τον κ. Αλμούνια γιατί δεχόταν τα στοιχεία- ψευδή κατά το ΠαΣοΚ- που του έδινε η ελληνική κυβέρνηση για το έλλειμμα, αναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέσει την Ελλάδα εκτός επιτήρησης, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Αλμούνια παραδέχθηκε ότι η έξοδος από την επιτήρηση έγινε για πολιτικούς λόγους, αν και τα στοιχεία για το μέγεθος του ελλείμματος ήταν λανθασμένα. Μετά δύο χρόνια το έλλειμμα- που ταλαιπωρεί διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις- βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΝΔ και ΠαΣοΚ. Η προεκλογική περίοδος ανέδειξε ότι δεν υπάρχει σαφές σχέδιο και από τις δύο πλευρές για τον τρόπο αναδιαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ύψους και του χρόνου μείωσης του διογκούμενου χρέους. Και πώς να μη βρεθεί στο επίκεντρο όταν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα για την οικονομία, που είχε παραδοθεί στην ΕΕ στις αρχές του 2009, η κυβέρνηση έκανε πρόβλεψη για έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ;

Αν και σε άλλες χώρες, π.χ. Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν ευθαρσώς το πραγματικό ποσοστό του ελλείμματος, στην Ελλάδα εν μέσω προεκλογικών συνθημάτων ΝΔ και ΠαΣοΚ διασταύρωναν τα ξίφη τους αγνοώντας ότι η επόμενη ημέρα για την όποια κυβέρνηση θα είναι δύσκολη, αφού το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Υπό τη σκιά των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ύφεση δύο χρόνων στην Ελλάδα και νέα έκρηξη της ανεργίας και του ελλείμματος (εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 6,4% του ΑΕΠ εφέτος και θα προσεγγίσει το 7,1% το 2010), υπήρξαν πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η συζήτηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν επικεντρωμένη στην οικονομία. Θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να καταφύγει σε αύξηση της φορολογίας και, αν ναι, σε ποιες κατηγορίες; Θα έχει συνέπειες αυτή η επιλογή αφού, σύμφωνα με την κριτική, οι παραγωγικές τάξεις ασφυκτιούν; Θα πρέπει να υπάρξει δανεισμός και με ποιους όρους;

Πειστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν. Ωστόσο αυτό που αναδείχθηκε ήταν η διαφορετική αντίληψη για τη συνταγή εξόδου από την κρίση: από την πλευρά της ΝΔ δίνεται έμφαση στη λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχία (πάγωμα μισθών) θεωρώντας ότι είναι η μόνη λύση για τη μείωση του τεράστιου χρέους και από την πλευρά του ΠαΣοΚ καταφεύγουν στην κεϊνσιανή θεωρία, δηλαδή αύξηση της ζήτησης μέσω ενίσχυσης των μισθών, με στόχο τη μεσοπρόθεσμη μείωση του χρέους.

«Ο τόπος μπαίνει σε οικονομική περιπέτεια και θα πληγούν πολλοί» προειδοποίησε σε όλους τους τόνους ο κ. Καραμανλής που επέμεινε πολλές φορές στο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει σχέδιο και αοριστολογεί. Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, κτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας ότι το ΠαΣοΚ, αν εκλεγεί, θα διπλασιάσει το έλλειμμα. Ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τις ομιλίες του, έχει τονίσει πως η μείωση του ελλείμματος δεν είναι εφικτή εντός διετίας, όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Καραμανλής, και γι΄ αυτό έχει προτείνει ένα τριετές πρόγραμμα σταθερότητας.


Ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων

Αν και ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε ότι θα απευθυνθεί σε ξένους οικονομολόγους για να συνδράμουν το έργο της κυβέρνησής του, θεωρείται δεδομένο ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει την Ελλάδα να προσφεύγει εκ νέου σε δανεισμό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έθεσε θέμα κρυφού δανεισμού της χώρας απευθύνοντας ερωτήματα για το ύψος του κρατικού δανεισμού, των χρημάτων που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αυτόν και θα μεταφερθούν στο 2010 και για το αν υπάρχει το οικονομικό «μαξιλάρι» που ανέφερε η κυβέρνηση. Ο κ. Ι. Παπαθανασίου απέρριψε τις κατηγορίες του ΠαΣοΚ για κρυφό δανεισμό της κυβέρνησης τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, πέραν των 55,4 δισ. ευρώ που έχει ήδη δανειστεί επισήμως το ελληνικό Δημόσιο, ενώ για το περίφημο «μαξιλάρι» μόλις προχθές είπε ότι θα υπάρξει αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαιώνει ότι το έλλειμμα δεν θα υπερβεί ως το τέλος του έτους το 6% από 5% που ήταν πέρυσι, αν εφαρμοστεί η προτεινόμενη πολιτική της ΝΔ. Η αρμόδια τομεάρχης του ΠαΣοΚ κυρία Λούκα Κατσέλη επιμένει ότι το έλλειμμα θα είναι 7%-8%. Το ερώτημα που τίθεται από την κυβέρνηση είναι πώς θα μειώσει το έλλειμμα το ΠαΣοΚ- κατά 12,5 δισ. ευρώ- από 8% σε 3%, αν και ο κ. Καραμανλής επιμένει- το έχει πει άλλωστε και δημοσίως- ότι θα υποχωρήσει πριν από το 2011 κάτω από το 3% που είναι το «ταβάνι» που θέτει η ΕΕ. «Στην περίπτωση που οι πολιτικές μας ακυρωθούν ή μετατεθούν χρονικά, η χώρα μας θα έχει να αντιμετωπίσει έλλειμμα της τάξεως του 8%» ανταπαντά ο κ. Παπαθανασίου.

Βέβαια η κυρία Κατσέλη έχει προσδιορίσει ότι το ΠαΣοΚ από το πρώτο έτος θα επιχειρήσει να μειώσει το έλλειμμα με κεφάλαια ύψους 6 δισ. ευρώ. Πώς θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό; Από τρεις κύριες πηγές: 2 δισ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, 2 δισ. ευρώ από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των «χαριστικών» ρυθμίσεων και άλλα 2 δισ. ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο. «Το έλλειμμα, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέσα σε ένα- δύο χρόνια.Τα ελλείμματα θα μειωθούν και σταδιακά θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος» είπε.

Τα ελλείμματα είναι ένας φαύλος κύκλος για κάθε κυβέρνηση, ενώ είναι μονόδρομος η επιλογή για προσφυγή στη διεθνή αγορά όσον αφορά τον δανεισμό. Ο κ. Παπανδρέου προ ημερών, σε συνέντευξή του στο Reuters, τόνισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέο δημόσιο δανεισμό εφέτος, εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά θα πρέπει πρώτα να δει την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. «Δεν είναι πρόθεσή μου να επιβαρύνω τη χώρα με επιπλέον δανεισμό εφέτος. Θα δούμε αν είναι απαραίτητο» είχε πει και πρότεινε ως το 2010 ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δανεισμού. Και όπως έλεγε και ο πατέρας του, ιδρυτής του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου: «Ή η χώρα θα φάει το χρέος ή το χρέος θα φάει τη χώρα».



 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Κράτα δυνάμεις γιατί θα μείνει πάντα κοντάρι για να ανεμίζει η πράσινη σημαία

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
η περσονιά καθότανε σαν παχουλό μοσχάρι
το τέρας του τριβότανε σαν παχουλό παπάρι.
και ρίχνει τηνε ψήφο του και τον Γιωργάκη βγάζει
και κάθεται το τέρας μοναχός στο κλάμα να πλαντάζει.....

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: κουφαλα πες μου τετοιο χυσιμο ειχες να κανεις απο το 2000!!!! αλλα πες μου ποιο ηταν καλυτερο το τωρινο η αυτο που πανυγυριζαν στο συνταγμα μεχρι της 9 και μετα τρεχαν σαν τα ποντικια :2funny: :2funny: :2funny:

αυτό ήταν ανέκδοτο ρε...
τέτοιο γέλιο χρόνια......
πάντωε η νου δου μας έχει δώσει αξέχαστες στιγμές γέλιου και χυσίματος......

:zfuck: :uglystupid:
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Ω φωτεινε παντογνωστη  σου αρκει αυτο? ΕΙναι αξιοπιστη πηγη το Βημα?

Και αυτό τι λέει;;;;
Που είναι η προεκλογική δήλωση του Παπανδρέου που υποσχέθηκες;;

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι τα ίδια νούμερα που έγραψα και εγώ και πάνω στα οποία έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Και επίσης βλέπω την δήλωση της Κατσέλη:
«Το έλλειμμα, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί να πέσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέσα σε ένα- δύο χρόνια.Τα ελλείμματα θα μειωθούν και σταδιακά θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος» είπε.

Από αυτά πως φθάσαμε σε αυτό που λες εσύ:
Βρε παιδια? απο τωρα?????Αφου το ΠΑΣΟΚ τα ειχε τα λεφτα στο σεντουκι! Ε ρε να δειτε τι αλλο εχει να γινει τις επομενες 93 ημερες!!!!
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Και αυτό τι λέει;;;;
Που είναι η προεκλογική δήλωση του Παπανδρέου που υποσχέθηκες;;

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι τα ίδια νούμερα που έγραψα και εγώ και πάνω στα οποία έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Και επίσης βλέπω την δήλωση της Κατσέλη:
Από αυτά πως φθάσαμε σε αυτό που λες εσύ:
μη βιαζεσαι ω φωτεινε παντογνωστη, εχουμε και δουλειες, δεν θα σε αφησω ανικανοποιητο μην ανησυχεις, δεν προλαβαινω τωρα να ψαξω, θα επανελθω το βραδυ αν εχεις την υπομονη
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
εγώ πάντως έχω μείνει αναυδος από τα πολιτικά επιχειρήματα του περσόνα.... τι πολιτικός ογκόλιθος είναι αυτός...

(μάλλον πολιτικό τούβλο θα του ταιριαζε καλύτερα)
 

Επισκέπτης
μη βιαζεσαι ω φωτεινε παντογνωστη, εχουμε και δουλειες, δεν θα σε αφησω ανικανοποιητο μην ανησυχεις, δεν προλαβαινω τωρα να ψαξω, θα επανελθω το βραδυ αν εχεις την υπομονη
xaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!πηγαινε στην αντζεντα του κουμουτσακου η του ριζου να δεις κανενα αρθρο!!!!!ειδες που σου ελεγα οτι εισαι κομπλεξικος ψαχνεις να πεις πραγματα για μια κυβερνηση 6 ημερων!!!!συνεχισε να εκτιθεσαι και αλλο.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Και αυτό τι λέει;;;;
Που είναι η προεκλογική δήλωση του Παπανδρέου που υποσχέθηκες;;

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι τα ίδια νούμερα που έγραψα και εγώ και πάνω στα οποία έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Και επίσης βλέπω την δήλωση της Κατσέλη:
Από αυτά πως φθάσαμε σε αυτό που λες εσύ:
παρε ενα στα γρηγορα
X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία


Καιρός Αθήνα - Δευ 12 Οκτ 2009, 18:00Ο Καιρός Η λεία

Συνθήκες
Λίγα σύννεφα
Ημέρα/Ώρα
Δευ 12 Οκτ 2009 18:00
Πόλη
Αθήνα Θερμοκρασία
23°C Ημέρα
Δευτέρα Ημερομηνία
12 Οκτ
Έτος
2009 ΠλοήγησηΕιδήσεις
Αρχική σελίδα
Πολιτική
Ελλάδα
Οικονομία
Διεθνή
Τέχνες
Αθλητισμός
Τεχνολογία
Υγεία
Άρθρα και Στήλες
Αρθρογραφία
Συνεντεύξεις
Οι αναγνώστες γράφουν
Έντυπη Έκδοση
Εφημερίδα
Το πορτοφόλι μου
Αρχική σελίδα
Αυτοκίνητο
Εργασία & Ασφάλιση
Πολυμέσα
Φωτογραφίες και Σκίτσα
Η φάρμα των ζώων
Τα νέα των ζώων
Χάθηκαν
Βρέθηκαν
Ζητούν σπίτι
Εφημερίδα:
Ελευθεροτυπία - 12/10/2009Πολιτική
Ελλάδα
Οικονομία
Κόσμος
Τέχνες
Αθλητισμός

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 Ο τύπος των ήλων
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
Οι δυσάρεστες λέξεις
Επέμενε φορτικά εκείνο το αρχαιοπρεπές επίρρημα, αλλά πειστική απάντηση δεν έπαιρνε.
Ο Γ. Παπανδρέου, γενικόλογος και ασαφής, προτιμούσε τα ζαχαρωμένα λόγια και τις διαχειριστικές δεσμεύσεις (περιστολή της σπατάλης), αλλά απάντηση επί της ουσίας του ερωτήματος δεν έδινε... Στο ντιμπέιτ των αρχηγών, ο Τσίμας υπέβαλε την ίδια ερώτηση -«Πόθεν;»-, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δύο δρόμοι υπάρχουν για την εξασφάλιση χρημάτων. Ο δανεισμός και η φορολογία. Φυσικά, απάντηση δεν πήρε. Ο Παπανδρέου είχε εξορκίσει τις «δυσάρεστες» λέξεις από το προεκλογικό του λεξιλόγιο. Τις άφηνε για αργότερα. Δέκα δισ. ευρώ, λοιπόν, θα δανειστεί τώρα η χώρα για να καλύψει το έλλειμμα. Και με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσει τα υπεσχημένα... Και αυτά είναι πολλά: αύξηση των αγροτικών συντάξεων (την ανήγγειλε ήδη η κυρία Μπατζελή), αυξήσεις στους μισθούς (αντί για το πάγωμα που είχε εισηγηθεί ο Καραμανλής), ένα δισ. ευρώ για την Παιδεία (εγγραφή στον νέο Προϋπολογισμό, και προοπτικά αύξηση των δαπανών στο 5%!), δωρεάν λάπτοπ στους μαθητές όλων των τάξεων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και «χρήμα στην αγορά» γενικώς... Οπερ έδει δείξαι *** CUT: «Το να είναι κανείς νεοφιλελεύθερος δεν είναι "κατηγορία"», δήλωσε στο «Κ» της «Καθημερινής», η κυρία Ελενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προσωπική επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας... Το ίδιο θα μπορούσε να δηλώσει («Πού το επίψογον;») και ο νέος υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος συνέτρωγε με τον εν Αθήναις Αμερικανό πρεσβευτή, λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της κυβερνήσεως *** Σύγχυση, αντιμαχίες και αγωνία στη Ρηγίλλης για τον αρχηγό... Ομως, εμάς υποβολέα άλλο μας νοιάζει: ακούμε τόσα ονόματα υποψηφίων για την Προεδρία της Ενωσης, αλλά ουδαμού ο μέγας ηγέτης Κ. Σημίτης, ο οποίος είχε συγκλονίσει την Ευρώπη με τη σοβαρότητα και τις ικανότητές του. Μα είναι με τα καλά τους οι Ευρωπαίοι;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι...

«Πού θα βρείτε τα λεφτά;... Το ερώτημα ετίθετο μετ' επιτάσεως προεκλογικά προς τον Γ. Παπανδρέου... Ο νυν πρωθυπουργός, σκοπίμως ασαφής, μιλούσε για περιορισμό της σπατάλης και για νοικοκύρεμα επαναλαμβάνοντας μονότονα: «Λεφτά υπάρχουν»...

Χθες, ο «Κόσμος του Επενδυτή» ανέφερε ότι «για να καλυφθεί το πραγματικό έλλειμμα θα υπάρξει πιθανότατα νέος δανεισμός 10 δισ. ευρώ»...

«Ο δανεισμός είναι προ των πυλών;», ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών από τον Τάσο Παππά της «Κ.Ε.»... Η απάντησή του; Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

 

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Μηνύματα
1.044
Like
5
Πόντοι
16
. Παπανδρέου: Στόχος η «απελευθέρωση» της Αττικής
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009, 16:02


Στην απόφασή του για την αξιοποίηση της τεράστιας επένδυσης του ελληνικού λαού, «ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και στο Στάδιο του Tae kvon do, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκαν ο Ισπανός αρχιτέκτονας Ζοζέ Ασεμπίγιο και οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε δηλώσεις του ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας ξεκαθάρισε ότι στην Αθήνα δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί το μοντέλο της Βαρκελώνης, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

Με τον τρόπο αυτό ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι, απ' όπου ο Ισπανός αρχιτέκτονας είχε τη δυνατότητα πανοραμικής άποψης του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Και αυτό τι λέει;;;;
Που είναι η προεκλογική δήλωση του Παπανδρέου που υποσχέθηκες;;

Εγώ το μόνο που βλέπω είναι τα ίδια νούμερα που έγραψα και εγώ και πάνω στα οποία έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Και επίσης βλέπω την δήλωση της Κατσέλη:
Από αυτά πως φθάσαμε σε αυτό που λες εσύ:
παρε και μια βασουλα, γαργαρα ο δανεισμος και εδω
Συνέντευξη της Βάσως Παπανδρέου στην εφημερίδα «το Κέρδος»
16/09/2009
Συνεντεύξεις
Ερώτηση: Κατηγορούσατε τόσα χρόνια την ΝΔ για την οικονομική της πολιτική. Περιγράφατε με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της χώρας. Πως θα κάνετε το περίφημο «Σχέδιο ανάταξης» της οικονομίας, με τα δημοσιονομικά δεδομένα τόσο άσχημα;

Απάντηση: Το σχέδιο ανάταξης της οικονομίας που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, θα είναι θετικό σοκ για την οικονομία. Χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά για την αναθέρμανση της οικονομίας που έχει παγώσει, όχι μόνο λόγω της διεθνούς οικονομικές κρίσης, αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών που ακολούθησε η ΝΔ τα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα.
Θα ακολουθήσουμε μια δημοσιονομική διαχείριση με καλύτερο έλεγχο των δαπανών, ανασύσταση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών που διέλυσε η ΝΔ και περιορισμό της σπατάλης. Μόνο το κονδύλι των μισθών την τελευταία πενταετία αυξήθηκε κατά 40% όχι εξαιτίας της αύξησης των μισθών αλλά κυρίως εξαιτίας των νέων προσλήψεων και των επιτροπών που δημιουργήθηκαν για να βολέψουν ημέτερους.

Ερώτηση: Από πού θα εξασφαλίσετε πόρους για να κάνετε πράξη τις δεσμεύσεις σας;
Απάντηση: Χρειάζεται νοικοκύρεμα. Οι πρωτογενείς δαπάνες (εκτός τόκων και δημοσίων επενδύσεων), ήταν 30 δις Ευρώ το 2003 και 50 δις Ευρώ το 2008.
Η φοροδιαφυγή έχει διευρυνθεί πολύ. Εάν τα έσοδα του ΦΠΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν στο ίδιο επίπεδο του 2003, η κυβέρνηση θα είχε 3-4 δις Ευρώ το χρόνο, επιπλέον έσοδα.
Οι ανείσπρακτες βεβαιωμένες οφειλές από 11,5 δις Ευρώ που ήταν το 2004, ανήλθαν σε 31,5 δις Ευρώ. Ένα μικρό μέρος να εισπραχθεί από αυτά, είναι πολλά λεφτά.
Θα επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και το φόρο μεγάλης κληρονομιάς.
Δεν θα επιβαρύνουμε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά θα επιβαρύνουμε τα υψηλά εισοδήματα.
Χρειάζεται ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο, που ο καθένας συμβάλλει σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα, ένα σύστημα που ενισχύει την παραγωγή και τις επιχειρήσεις.

Ερώτηση: Η ΝΔ, σας αιτιάται ότι θα καταφύγετε σε υπερδανεισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Αντέχει η οικονομία κι άλλο τέτοιο βάρος;
Απάντηση: Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο. Η Ν.Δ. αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100 δις Ευρώ περίπου. Οι πρωτογενείς δαπάνες (εκτός τόκων και δημοσίων επενδύσεων) αυξήθηκαν κατά 20 δις Ευρώ.
Το πρώτο εξάμηνο του 2009 ο δανεισμός έχει υπερβεί το ετήσιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Η αναξιοπιστία της χώρας μας, λόγω της πολιτικής της Ν.Δ. και των αποτελεσμάτων της έχει επιπτώσεις και στο πως μας αντιμετωπίζουν οι διεθνείς αγορές. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Ερώτηση: Θα επιβάλετε έκτακτη εισφορά στις τράπεζες;
Απάντηση: Το τραπεζικό σύστημα είχε τεράστια κέρδη τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη και τώρα που η Ν.Δ. έδωσε το πακέτο των 28 δις Ευρώ, συνεχίζει την μεγάλη κερδοφορία, χωρίς το χρήματα να πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία. Η αγορά ασφυκτιά. Το τραπεζικό σύστημα μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός στήριξης της οικονομίας χωρίς χαριστικές ρυθμίσεις.

Ερώτηση: Ο ελληνικός λαός είναι καχύποπτος με τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων. Εσείς πως αναλαμβάνεται τέτοιες δεσμεύσεις (π.χ. αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό) όταν δεν έχετε καν υπόψη σας τα πραγματικά δεδομένα στα ταμεία του κράτους;
Απάντηση: Έχει δίκιο. Το 2004 και το 2007 εμπιστεύτηκε τη ΝΔ που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Το μόνο που έκανε ήταν να εξυπηρετήσει τους ημέτερους και τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδημάτων.
Εμείς δεν λέμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουμε μια διαφορετική πολιτική. Δεν θα βγει η χώρα από την κρίση με το πάγωμα για δεύτερη χρονιά των μισθών και των συντάξεων. Αντίθετα η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Πρέπει να στηρίζουμε τη ζήτηση, την αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Ερώτηση: Θα προχωρήσετε σε απογραφή της οικονομίας όπως έκανε η ΝΔ το 2004;
Απάντηση: Εμείς δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα σε νέες περιπέτειες όπως έκανε η ΝΔ. Η Ελλάδα πληρώνει την ανεύθυνη πολιτική στην ΝΔ με την απώλεια της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό. Θα ενημερώνουμε ειλικρινά τον ελληνικό λαό. Δεν χρειαζόμαστε μικροκομματικά τερτίπια Στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε το παρελθόν , όπως έκανε η Ν.Δ. Ο ελληνικό λαός περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να πάει τη χώρα μπροστά.

Ερώτηση: Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες, άμεσες, κινήσεις μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σε επίπεδο θεσμικών αλλά και πρακτικών μέτρων;
Απάντηση: Το πρόγραμμα των 100 ημερών που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, είναι συγκροτημένο και σαφές. Υπάρχουν άμεσα μέτρα για την οικονομία που είναι: στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και αναδιανομή του πλούτου, ενίσχυση της ρευστότητας, προστασία των δανειοληπτών, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στήριξη της απασχόλησης των νέων. Υπάρχουν και μέτρα για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, όπως αλλαγή του εκλογικού νόμου και μέτρα για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Ερώτηση: Θα είστε η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας;
Απάντηση: Έχω πει και αλλού ότι όποιος, ή όποια ράβει κουστούμια και ταγέρ είναι ανόητος. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για το αύριο της χώρας. Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες.

Ερώτηση: Συμφωνείτε με την μείωση της θητείας στο 9μηνο;
Απάντηση: Η Ν.Δ. μείωσε προεκλογικά τη θητεία χωρίς μελέτες και χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή των ενόπλων δυνάμεων, με συνέπεια να χειροτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων. Εμείς έχουμε πει ότι η θητεία μπορούσε και έπρεπε να μειωθεί, αλλά με προϋποθέσεις γι΄ αυτό. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί, ειδικά σε μία περίοδο όπου περισσεύουν οι προκλήσεις από τη μεριά της Άγκυρας . Με την αναδιοργάνωση της δομής των ενόπλων δυνάμεων θα βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων.
 

Επισκέπτης
παρε ενα στα γρηγορα
X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.RSS | Αναζήτηση | Βοήθεια | Επικοινωνία


Καιρός Αθήνα - Δευ 12 Οκτ 2009, 18:00Ο Καιρός Η λεία

Συνθήκες
Λίγα σύννεφα
Ημέρα/Ώρα
Δευ 12 Οκτ 2009 18:00
Πόλη
Αθήνα Θερμοκρασία
23°C Ημέρα
Δευτέρα Ημερομηνία
12 Οκτ
Έτος
2009 ΠλοήγησηΕιδήσεις
Αρχική σελίδα
Πολιτική
Ελλάδα
Οικονομία
Διεθνή
Τέχνες
Αθλητισμός
Τεχνολογία
Υγεία
Άρθρα και Στήλες
Αρθρογραφία
Συνεντεύξεις
Οι αναγνώστες γράφουν
Έντυπη Έκδοση
Εφημερίδα
Το πορτοφόλι μου
Αρχική σελίδα
Αυτοκίνητο
Εργασία & Ασφάλιση
Πολυμέσα
Φωτογραφίες και Σκίτσα
Η φάρμα των ζώων
Τα νέα των ζώων
Χάθηκαν
Βρέθηκαν
Ζητούν σπίτι
Εφημερίδα:
Ελευθεροτυπία - 12/10/2009Πολιτική
Ελλάδα
Οικονομία
Κόσμος
Τέχνες
Αθλητισμός

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 Ο τύπος των ήλων
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
Οι δυσάρεστες λέξεις
Επέμενε φορτικά εκείνο το αρχαιοπρεπές επίρρημα, αλλά πειστική απάντηση δεν έπαιρνε.
Ο Γ. Παπανδρέου, γενικόλογος και ασαφής, προτιμούσε τα ζαχαρωμένα λόγια και τις διαχειριστικές δεσμεύσεις (περιστολή της σπατάλης), αλλά απάντηση επί της ουσίας του ερωτήματος δεν έδινε... Στο ντιμπέιτ των αρχηγών, ο Τσίμας υπέβαλε την ίδια ερώτηση -«Πόθεν;»-, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δύο δρόμοι υπάρχουν για την εξασφάλιση χρημάτων. Ο δανεισμός και η φορολογία. Φυσικά, απάντηση δεν πήρε. Ο Παπανδρέου είχε εξορκίσει τις «δυσάρεστες» λέξεις από το προεκλογικό του λεξιλόγιο. Τις άφηνε για αργότερα. Δέκα δισ. ευρώ, λοιπόν, θα δανειστεί τώρα η χώρα για να καλύψει το έλλειμμα. Και με μαθηματική ακρίβεια το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον προκειμένου να υλοποιήσει τα υπεσχημένα... Και αυτά είναι πολλά: αύξηση των αγροτικών συντάξεων (την ανήγγειλε ήδη η κυρία Μπατζελή), αυξήσεις στους μισθούς (αντί για το πάγωμα που είχε εισηγηθεί ο Καραμανλής), ένα δισ. ευρώ για την Παιδεία (εγγραφή στον νέο Προϋπολογισμό, και προοπτικά αύξηση των δαπανών στο 5%!), δωρεάν λάπτοπ στους μαθητές όλων των τάξεων, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και «χρήμα στην αγορά» γενικώς... Οπερ έδει δείξαι *** CUT: «Το να είναι κανείς νεοφιλελεύθερος δεν είναι "κατηγορία"», δήλωσε στο «Κ» της «Καθημερινής», η κυρία Ελενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, προσωπική επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας... Το ίδιο θα μπορούσε να δηλώσει («Πού το επίψογον;») και ο νέος υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος συνέτρωγε με τον εν Αθήναις Αμερικανό πρεσβευτή, λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της κυβερνήσεως *** Σύγχυση, αντιμαχίες και αγωνία στη Ρηγίλλης για τον αρχηγό... Ομως, εμάς υποβολέα άλλο μας νοιάζει: ακούμε τόσα ονόματα υποψηφίων για την Προεδρία της Ενωσης, αλλά ουδαμού ο μέγας ηγέτης Κ. Σημίτης, ο οποίος είχε συγκλονίσει την Ευρώπη με τη σοβαρότητα και τις ικανότητές του. Μα είναι με τα καλά τους οι Ευρωπαίοι;

Πριν αλέκτορα φωνήσαι...

«Πού θα βρείτε τα λεφτά;... Το ερώτημα ετίθετο μετ' επιτάσεως προεκλογικά προς τον Γ. Παπανδρέου... Ο νυν πρωθυπουργός, σκοπίμως ασαφής, μιλούσε για περιορισμό της σπατάλης και για νοικοκύρεμα επαναλαμβάνοντας μονότονα: «Λεφτά υπάρχουν»...

Χθες, ο «Κόσμος του Επενδυτή» ανέφερε ότι «για να καλυφθεί το πραγματικό έλλειμμα θα υπάρξει πιθανότατα νέος δανεισμός 10 δισ. ευρώ»...

«Ο δανεισμός είναι προ των πυλών;», ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών από τον Τάσο Παππά της «Κ.Ε.»... Η απάντησή του; Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
αν μπορεις να μας πεις τη ενοεις με αυτες τις μαλακιες που ποσταρεις και τη διαφορετικο απο αυτα που σου λεει voltaire45 απαντας πες μας να το καταλαβουμε και εμεις!!!!συνεχιζεις να εκτιθεσαι με τις μπουρδες που ποσταρεις κυριε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕ ΠΑΝΤΩΓΝΩΣΤΗ!!!!!!
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
ουτε και μετα την εκλογη τους ξερανε αν χρειαζεται η οχι δανεισμος

ΕΛΛΑΔΑ Οι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής
σχολιάστε και εσείς
ΑΘΗΝΑ 12/10/2009
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι "οι έλληνες πολίτες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, έδωσαν "σαφή και ισχυρή" εντολή στο ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει κυβέρνηση", προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση θα εργαστεί σε συγκεκριμένους άξονες".

Ο κ. Πεταλωτής καλωσόρισε τους πολιτικούς συντάκτες στη σημερινή πρώτη ενημέρωση που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και σημείωσε ότι "θα προσπαθήσει να έχει μαζί τους μια ειλικρινή επαφή και να υλοποιήσει μια προσιτή ενημέρωση, με βάση την πραγματικότητα".

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι άξονες είναι η “ανατροπή των παθογενειών στη δημόσια διοίκηση και το κράτος, η “πλήρης και ουσιαστική” αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών, η οικοδόμηση μιας στέρεης σχέσης εμπιστοσύνης πολίτη - κράτους για την προώθηση των πολιτικών της κυβέρνησης, η “πολλή δουλειά” και, τέλος, η έξοδος της χώρας από τη "διεθνή απομόνωση".

"Εξ άλλου, η ανάληψη του Υπουργείου των Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σηματοδοτεί αυτή την πρακτική και αυτή τη θεώρηση”, εξήγησε ο κ. Πεταλωτής και αναφέρθηκε τόσο στην προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα, πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, όσο και τη συμμετοχή του στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κων/πολη.

“Ήδη η κυβέρνηση άρχισε να δουλεύει προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι “απαιτείται συναίνεση και κοινωνική κριτική”.

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού - η συμμετοχή του στην εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας, η συνάντησή του για θέματα Παιδείας και Διαδικτύου με τον διπλωμάτη και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στροουμπ Τάλμποτ, τον υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γ. Πανάρετο και τον ειδικό σύμβουλο Θ. Καρούνο, καθώς επίσης και η επίσκεψή του με τον αρχιτέκτονα-χωροτάκτη Ζ. Ασεμπίγιο, στην Αττική, τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και το Φάληρο - δείχνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Εξάλλου, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα της εβδομάδας είναι σχεδόν καθαρά κοινοβουλευτικό, με κορύφωση τη διαδικασία ανάληψης του θεσμικού ρόλου των βουλευτών και τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, η ψήφιση των οποίων θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Για την Οικονομία

Ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς αν το γεγονός ότι ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γ. Προβόπουλος είπε πρόσφατα ότι το έλλειμμα φτάνει στο 12%, σημαίνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψαν στοιχεία από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση αναφορικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τόνισε ότι" η ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Προβόπουλο είναι για την τάση του ελλείμματος να φτάσει στο 12%” και χαρακτήρισε τη συνεργασία μαζί του “άριστη” και “άψογη”. “Από εκεί και πέρα, εμείς ακόμη αποτυπώνουμε την πραγματικότητα για να δρομολογήσουμε τις οικονομικές πολιτικές”, πρόσθεσε.

“Υπάρχει διακριτή θέση της κυβέρνησης και διακριτή θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος”, τόνισε, απαντώντας στο αν ο χαρακτηρισμός της συνεργασίας τους ως “άψογης” σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για τα μέτρα που προτείνει ο κ. Προβόπουλος.

Επιπλέον, σχετικά με το ποιο θα είναι το ύψος του δανεισμού στον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς για τέτοιους όρους.

Σχετικά με το αν θα αυξηθεί ή όχι ο φορολογικός συντελεστής, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ήδη εκφραστεί, για δε την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κατάργηση του ΕΤΑΚ, ανέφερε ότι ισχύει η δέσμευση για αντικατάστασή του με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και πρόσθεσε πως "θα υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία".

Ερωτηθείς εάν ευσταθεί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του νόμου Πετραλιά σε ό,τι αφορά τα όρια συνταξιοδότησης, είπε ότι “ισχύουν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η κατεύθυνση την οποία έχουμε για ένα πιο δίκαιο, κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα” και συνέστησε υπομονή έως την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων.

Για τις φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, τόνισε ότι “οι φήμες είναι φήμες και οι θέσεις είναι θέσεις, όταν υπάρχουν”.
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
τέρμα μέχρι εδώ.. από εδώ και πέρα συζητώ μόνο με τον voltaire και τον enforcer οι οποίοι έχουν κάτι να πουν και δεν γρυλίζουν... τουλάχιστον ανήκουν στο ανθρώπινο είδος...
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
αν μπορεις να μας πεις τη ενοεις με αυτες τις μαλακιες που ποσταρεις και τη διαφορετικο απο αυτα που σου λεει voltaire45 απαντας πες μας να το καταλαβουμε και εμεις!!!!συνεχιζεις να εκτιθεσαι με τις μπουρδες που ποσταρεις κυριε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕ ΠΑΝΤΩΓΝΩΣΤΗ!!!!!!
εσυ μικρε ειπαμε να πας να παιξεις με τα κουβαδακια σου!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom