Επειδή τους περισσότερους γονείς- και τους δικούς μου περιλαμβανομένων- τους δέρνει ο μικροαστισμός και το κόμπλεξ.
Προσωπικά είμαι σε πορεία απαγκίστρωση από δώθε. Δε βλέπω πολύ μέλλον εδώ, δε τηρούνται τα αυτονόητα. Μη μου πει κανείς για τριτοκοσμικές χώρες! Αν κατοικούσε άλλος λαός εδώ που έχει σα φυσικό περιβάλλον , κλίμα, γεωγραφική θέση όλα τα καλά του Θεού και έπεφτε τόσο χρήμα από τους κουτόφραγκους ευρωπαίους ( είναι που κλαιγόμαστε ότι όλοι οι ξένοι μας κατατρέχουν ενώ τόσο καιρό μας ταίζουν παντεσπάνι τσάμπα!) θα είχε κάνει διαστημική τη χώρα.
Εδώ 10 000 000 και τρώγονται με τα ρούχα τους και κοντεύουν να κάνουν τη χώρα έναν κρανίου τόπο με εξαθλιωμένους κατοίκους...
αδερφέ,
είμαστε η μοναδική χώρα εξόσον γνωρίζω που έχει τόσες διαφορετικές θάλασσες και παραλίες (κόκκινη, κίτρινη, άσπρη, μαύρη άμμοσ, βότσαλο, χαλίκι, πέτρα, άμμος) με τόσο διαφορετική γεωδομή (ποτάμια, βουνά ψηλά και χαμηλά, θάλασσα, πεδιάδες μεγάλες, οροπέδια, ΤΑ ΠΑΝΤΑ) και ένα κλίμα (τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια, γιατί τώρα με τόσες φωτιές κλαφτα χαραλαμπε) 10 μήνες καλοκαίρι και χειμώνας στα βουνά βαρύς.
Έχουμε λοιπόν το ιδανικό πακέτο για να γίνουνε το παραθεριστικό θέρετρο όλης της Ευρώπης, κάτι σαν το Μπαλί της Ευρώπης; Σαν το Μαυρίκιο της Ευρώπης; Μόνο που θα μπορούσε όλο το κράτος να ζει από τη βιομηχανία αυτή. Και με μνημεία και αρχαία ιστορία ζηλευτή. Ο τουρισμός θα έπρεπε να είναι 12 μήνες το χρόνο. Κάποια στιγμή ο Αντρίκος το είχε πει, αλλά έλεγε πως δεν πρεπει να γίνουμε, η παραλία της Ευρώπης. Γιατί όχι;
Αν όλη η Ελλάδα έβγαζε χρήμα από αυτο...μια χαρά λύση
αφού παραγωγή ούτως ή άλλως ΔΕΝ έχουμε.
αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται σχέδιο, όχι μόνο ένα βιντεάκι που να παίζει στα ξένα δίκτυα. Καλό και αυτό αλλά όχι μόνο.