1)Δεν καταλαβαίνω ναύαρχε γιατί είναι κακό που ο ΓΑΠ συναντήθηκε με τον Στρος-Καν. Μακάρι να είχε συναντηθεί και ο μπουχέσας της Ραφήνας όσο ήταν πρωθυπουργός μπας και ξύπναγε λίγο από τα κοψίδια και το playstation. Για τις υποσχέσεις που έδινε συμφωνώ μαζί, αποκλείεται να μην είχε ψυλιαστεί ότι κάτι τρέχει και πως ο μπουχέσας με τον γελοίο Παπαθανασίου είχαν ρίξει το καράβι στα βράχια και δραπεύτευαν σαν κλέφτες.
2)Στις αρχές του 2010 η Ελλάδα δεν είχε κανένα χαρτί στα χέρια της για να το παίξει σκληρός διαπραγματευτής. Ναι, θα μπορούσαμε να απειλήσουμε να τινάξουμε στον αέρα την Ευρωζώνη. Φαντάσου όμως τι θα σήμαινε αυτό για τις σχέσεις μας με τους εταίρους. Εσύ πως θα αντιμετώπιζες κάποιον που θεωρούσες φίλο σου αν ερχόταν μια μέρα και σε εκβίαζε για να σου πάρει λεφτά;
3)Όντως, η ΕΕ δε ζήτησε να κοπούν μισθοί και συντάξεις, ούτε να μας ταράξουν στους φόρους. Ο άλλος τρόπος όμως που θα μπορούσαμε να εξοικομήσουμε λεφτά ναύαρχε είναι αυτός που θα σου άρεσε ακόμη λιγότερο: απολύσεις ΔΥ και ιδιωτικοποιήσεις εξπρές. Θα τον δεχόσουν; Δε νομίζω.
Επιπλέον, για πήγαινε σε κάνα απολυμένο του ιδιωτικού τομέα ή άνεργο να κλαφτείς για τη μείωση του μισθού σου από 2000 σε 1200 κι'άμα δε σε πλακώσει στις φάπες εγώ θα γίνω αστροναύτης.
4)Άσχετοι και ακατάλληλοι υπουργοί φυσικά και υπήρξαν στην κυβέρνηση, όπως υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις. Όταν προσπαθείς να ικανοποιήσεις εσωκομματικές ισορροπίες αυτά συμβαίνουν. Πάντως Βούλτεψη και Ντινόπουλο δεν είχαμε στις κυβερνήσεις του ΓΑΠ, ούτε φασίστες τύπου Άδωνι και Βορίδη.
Κοιτα φιλε,στην κουβεντα μας μοιαζει να εχουμε παρει αλλη μερια ο καθενας...και μπορεί εσυ να υποστηρίζεις τις επιλογές του ΓΑΠ,εγω όμως ΔΕΝ υποστηρίζω ουτε ΓΑΠ ουτε Μπουχεσα..Σου επαναλαμβάνω οτι το φαινόμενο των αχρηστων πολιτικών που μας καθονται στο σβερκο ειναι διαχρονικό και αγγιζει όλο το φασμα της πολιτικής, απο αριστερα εως δεξια.Αρα με το να αντικρουσω τα επιχειρηματά σου,θα φανταζω υποστηρικτης των δεξιών και δεν το θελω..Θα σου απαντησω όμως για τη συνεχεια της κουβεντας μας αλλά απελθετω από μενα την ταμπελα του "Δεξιού".
Επιγραμματικά αναφερω με τη σειρα:
-Συναντηθηκε με τον Στρος Καν αρα ΗΞΕΡΕ και ΕΤΑΖΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ.
-Το 2010 ηταν η πλέον καταλληλη στιγμη να διαπραγματευτείς σκληρα,τοτε που η Ευρωπη ειχε στα χερια της τα ομολογά σου και δεν ειχε λάβει προληπτικά μετρα στηριξης των Τραπεζών της..Ξερεις πόσο θα εμπαινε η Γερμανία μεσα τότε?Η Γαλλία?Η πουστηδες οι Ολλανδοί??Αντεχαν να καταρρεύσουν 2,3,4 τραπεζές τους?Φυσικά και οχι,αρα ειχες το καλυτερο οπλο στα χερια σου..Εκβιασμός μεν,αλλα στις αγορές αυτά περνανε..
-Για το Δημόσιο.Και βεβαια να γινόντουσαν απολύσεις..Τόσοι κηφηνες υπαρχουν με πρωτη την ξαδερφη μου στην ΕΡΤ,30 χρονια και καλα παραγωγός,ενα ντοκιμαντέρ το χρονο και 4-5 χιλιαρικα το μηνα ΚΑΘΑΡΑ!!τι λεμε τωρα..Αλλα να γινει επιλογη των αχρηστων από τους χρησιμους,όχι ολοι στο ιδιο καζανι.Με κριτηρια αποδοτικότητας και οχι γνωριμιών.Ιδιωτικοποιήσεις?Ναι,εφοσον υπαρχει προοπτική αναπτυξης και οχι τελματος..Τωρα για το αν θα πω σε εναν του ΙΤ πόσα επαιρνα και παίρνω και θα μου φερει τιποτα στο κεφαλι,εδω ανοιγεται μεγαλη κουβεντα που εχει να κανει με τις δεξιότητες του καθενός και το baground του,γι αυτο και δεν το σχολιάζω.Προσωπικά πιστευω ότι βασει της δουλειάς μου και των ιδιαιτερων συνθηκών που επικρατούν σε αυτήν,αξιζω πολύ περισσότερα απο 2 χιλιάρικα,ποσο μαλλον 1200.
-Για τα πρόσωπα φυσικά και υπαρχουν ασχετοι παντού,αυτό ομως δε δικαιολογεί τις λανθασμενες επιλογες του ΓΑΠ εναντι του Λαού που τον εξελεξε για Ηγετη.Δηλαδή αμα σου πω ότι ο Χρυσοχοίδης ηταν μαλάκας,η απάντηση ειναι ότι και ο Ντινόπουλος ειναι μαλακας???