Νέα

Γιωργάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 745K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

  • Ναι

    Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

    Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

    Ψήφοι: 177 39,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.100
Like
11.319
Πόντοι
2.606
Συνάδελφοι, πέραν του γελοίου του πράγματος, διαπιστώνω ότι τώρα τελευταία, όσο το Πα.Σο.Κ. και ο χοντροΜπέννυ φθείρονται μέχρις εξαφανίσεως, κάποιοι προσπαθούν να μας θυμίσουν ότι υπήρξε κι ένας "πρωθυπουργός", ονόματι G.A.P.
Μην παραξενευτείτε καθόλου αν τον δείτε υποψήφιο σε τίποτα εσωκομματικές εκλογές ή επικεφαλής κάποιου νέου πολιτικού σχηματισμού.
Πολύ λιβάνισμα πέφτει και είναι ύποπτο...
...Οσο μπινες και ναναι, κουβαλαει "μεγαλο" ονομα πισω του...βαλε και το ποσο μεγαλοι μαλακες ειναι οι ψηφοφοροι τουτης της γωνιας του πλανητη και δενεις το "γλυκο"...θα τρωμε ονοματα μητσοτακης,καραμανλης,παπανδρεου στη μαπα πολλα χρονια ακομα!
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Published On: Τε, Φεβ 5th, 2014 Πολιτική / Όλα | By admin
Πώς διέλυσε η κυβέρνηση Παπανδρέου και την Εθνική Λυρική Σκηνή! (#not)
Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Θαυμάσιες παραστάσεις, κόσμος, άνοιγμα στην κοινωνία, χρηστή οικονομική διαχείριση.

Όλα δουλεύουν ρολόι.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος συγκεκριμένα παραλίγο να καταστρέψουν ολοκληρωτικά και αυτό το κόσμημα που παρέλαβαν χωρίς ουσιώδη προβλήματα!

Όπως διαβάζουμε εδώ (“Aπό το λουκέτο στη διάσωση”) «το 2009 το λειτουργικό κόστος της Λυρικής Σκηνής ήταν 33 εκατ. ευρώ, απασχολούσε 819 εργαζομένους και η μισθοδοσία κόστιζε 21 εκατ. ευρώ. Το 2012 το λειτουργικό κόστος ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ, απασχολεί 519 εργαζομένους και η μισθοδοσία υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ».

Επίσης, όπως διαβάζουμε εδώ, το 2010 το συσσωρευμένο χρέος του οργανισμού «άγγιζε τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Το 2013 είχε μειωθεί στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ»

Δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια. Είναι προφανής η καταστροφή που επέφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την οποία είχε παραλάβει σε άψογη κατάσταση το 2009. Όπως ακριβώς έγινε για όλη την Ελλάδα.

Πώς είπατε;

Δεν είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι το 2009;

Το εντυπωσιακό νοικοκύρεμα και εδώ ξεκίνησε τη διετία της κυβέρνησης Παπανδρέου; Επί Γερουλάνου ξεκίνησε το νοικοκύρεμα στη Λυρική;

Τι εννοείτε;

Διαστρεβλώνουμε τα πράγματα;

Μπα, απλά είπαμε να δούμε πώς θα έγραφε σήμερα αυτό το αρθράκι ένας από τους γνωστούς κονδυλοφόρους του Συστήματος. Ξέρετε, αυτούς που σφυρίζουν αδιάφορα για τους εμπρηστές της χώρας μέχρι το 2009, αυτούς που ρίχνουν το ανάθεμα στη διετία Παπανδρέου επειδή άρχισε να βάζει μία τάξη στα πάντα χωρίς να υπολογίζει πάτρονες, αυτούς οι οποίοι όλα τα θετικά που ξεκίνησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τα αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση…


«προδοτη παπανδρεου» δεν αφησες να κλεισει 
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.361
Κριτικές
3
Like
7.007
Πόντοι
1.486
Κρυψου οσο ειναι καιρος...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
τι εγινε ναυαρχουκο ;

κουνιουνται οι βαρκες;

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για Ολυμπιακή Εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι

Πριν από τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών «Γενεύη ΙΙ» και μετά από την απόσυρση των χημικών όπλων από τη Συρία, είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, πάνω από 130.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2011 και εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπισθεί από τις εστίες τους. Μια άμεση δράση για την ανακούφιση του Συριακού πληθυσμού θα ήταν η εξασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Στη σημερινή συγκυρία, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής παράδοσης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Μιας παράδοσης που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με το ψήφισμα 68/9 και έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα  από 121 κράτη.

Στο πνεύμα αυτό χαιρετίζω τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Δημοκρατίας.

Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ένας εξ´ αυτών που πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες για την προσαρμογή και υλοποίηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο σύγχρονο κόσμο, ανέλαβα μια πρωτοβουλία υπέρ της Εκεχειρίας στη Συρία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Η πρωτοβουλία αυτή υιοθετήθηκε και υποστηρίχθηκε άμεσα από την ηγεσία του Ρωσικού κόμματος – μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και από το Ρωσικό Κοινοβούλιο.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μια αισιοδοξία και δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίτευξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη Συρία κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Η διεθνής κοινότητα και όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση αυτή, οφείλουν να αδράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην έκκληση για Εκεχειρία, βάζοντας πάνω από όλα τις ανθρωπιστικές ανάγκες των πολιτών της Συρίας.

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ειδική μνεία στην πρωτοβουλία Παπανδρέου για εκεχειρία στη Συρία κάνει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας
2/07/2014

Σχετικό δημοσίευμα της Huffigton Post

[size=20pt]Ειδική αναφορά στην πρόταση που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε επίσημη ανακοίνωση του.[/size]

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

7 -16 Φεβρουαρίου και 7-16 Μαρτίου του 2014, στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Σότσι, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα οι XXII Χειμερινοί Ολυμπιακοί και οι ΧΙ Παραολυμπιακοί Αγώνες.
Η Ρωσική Ομοσπονδία, ως διοργανωτής και οργανωτής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων καλεί όλους τους συμμετέχοντες σε ένοπλες συγκρούσεις, ανεξάρτητα από τις χώρες και τις ηπείρους , να κηρύξουν  την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» . Κατά κύριο λόγο, η έκκλησή μας απευθύνεται  στις πλευρές της αιματηρής σύγκρουσης στη Συρία , η οποία έχει σοβαρές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στη χώρα , αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή .

Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν  απόλυτα συνεπές με την πρωτοβουλία της Ρωσίας, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ 68/9, στις 6 Νοεμβρίου του 2013, «Εγκαθίδρυση της ειρήνης και οικοδόμηση μια πιο ευτυχισμένης ζωής στον κόσμο, μέσω του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους », το οποίο  καλεί όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν  στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών  την « Ολυμπιακή Εκεχειρία»  ατομικά και συλλογικά . Το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε με συναίνεση  και ο αριθμός των καρτών που υπέγραψαν είναι  121.

Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι η κήρυξη της « Ολυμπιακής Εκεχειρίας » έχει βαθιές ιστορικές ρίζες που πηγαίνουν πίσω στην ιστορία της ίδρυσης των Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα,  όταν κατά την  διάρκειά τους σταματούσαν όλοι οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς είναι απόλυτα συνεπής με τα ανθρωπιστικά και πολιτισμικά ιδανικά του Ολυμπιακού Κινήματος και έχει ως στόχο να αναβιώσει αυτή την παράδοση .

Με έκκληση για «Ολυμπιακή Εκεχειρία» απευθύνθηκε σε όλα τα κράτη μέλη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η πρωτοβουλία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργου Παπανδρέου για την κήρυξη ανακωχής και κατάπαυση του πυρός, πριν και κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι , από όλες τις  πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία .
Με τη λογική της επίτευξης πολιτικής και διπλωματικής διευθέτησης στην Αραβική Δημοκρατία της  Συρίας  ταιριάζει η  Διεθνής Διάσκεψη για τη Συρία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου  και οι διασυριακές συνομιλίες που άρχισαν στη Γενεύη, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων  Εθνών .

Η «Ολυμπιακή Εκεχειρία » στις ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο, έχει ως σκοπό  να προσφέρει μια ευκαιρία να σταματήσει η αιματοχυσία και τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού και να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία για να ξεπεραστεί η κρίση , με βάση τις αρχές που κατοχυρώνονται από τον  Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.



 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Όταν ο Γιώργος έλεγε στον «κουρασμένο» για τη SIEMENS κι αυτός έκλεινε τη Βουλή…

Και να θες να ξεχάσεις δεν μπορείς… Με αφορμή την επικαιροποίηση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδας Μιχ. Χριστοφοράκου, το οποίο δεν ξέρουμε αν πρόκειται να αποδώσει τίποτα χειροπιαστό ή αν απλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, θυμηθήκαμε έργα και ημέρες της κυβέρνησης που έκανε το …καλό κατευόδιο στον κ. Χριστοφοράκο, αφήνοντας τον να φύγει νύχτα για το Μόναχο, κρατώντας στο σκοτάδι μια ολόκληρη χώρα για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Είναι Ιούλιος του 2008, η Βουλή έχει κλείσει άρον άρον τις εργασίες της κατά την πάγια μέθοδο του κουρασμένου άλλωστε τότε πρωθυπουργού, προκειμένου να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές σύνοδοι και να επέλθει η πολυπόθητη διαγραφή κάθε είδους πολιτικών ευθυνών της 1ης λαμπρής τριετίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το σκάνδαλο της siemens βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη, ακόμη και των διαπλεκόμενων media και μια αίσθηση σαπίλας, γενικευμένης διαφθοράς, θεσμικής αναξιοπιστίας και πολιτειακού ξεπεσμού επικρατεί στην ατμόσφαιρα μεσ” το κατακαλόκαιρο. (ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ;)

Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν και προφανώς αντιλαμβανόμενος πλήρως  την κατάσταση και που οδηγεί την ελληνική κοινωνία όλη αυτή η δυσοσμία των μη διευρυνόμενων και μη τιμωρούμενων σκανδάλων, ο αρχηγός -τότε- της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Α. Παπανδρέου, στέλνει αναλυτική επιστολή στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή για το θέμα της Siemens, επισημαίνοντας του μεταξύ άλλων ορθά-κοφτά , πως «ή ξεκαθαρίζουμε την υπόθεση της SIEMENS ή αλλιώς παραιτούμαστε από κάθε προσπάθεια διάσωσης της πολιτικής ζωής».

Δυστυχώς ο συναγερμός του Γιώργου Παπανδρέου, μάλλον ήχησε ως …όχληση στα συνηθισμένα στους ήχους της ξύλινης ρακέτας στις Μαρίκες, αυτιά του κουρασμένου και ακόμη χειρότερα ΟΛΟΙ οι φόβοι του για την υπονόμευση θεσμών και πολιτείας αποδείχθηκαν αληθείς… Ας αναλογιστούμε κι όλοι εμείς όμως ποιοι προκάλεσαν τα γενεσιουργά αίτια της σημερινής παρακμής και ας μην αναλωνόμαστε στην εύκολη απόδοση ευθυνών μόνο σε όσους κλήθηκαν ιστορικά να διαχειριστούν την προ-μελετημένη κατάρρευση…

Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου στον τότε πρωθυπουργό:

Αθήνα, 10/7/2008

Προς τον Πρωθυπουργό

Κύριο Κώστα Καραμανλή

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έλαβα γνώση της επιστολής που αποστείλατε στον Πρόεδρο της Βουλής, με την πρότασή σας για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής ύστερα από τρεις μήνες, τον Οκτώβριο, μόνο για τα θέματα διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.

Γνωρίζετε ότι για το θέμα αυτό, όπως και συνολικά για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του. Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε με υπευθυνότητα. Σε κάθε δυνατή ευκαιρία και σε οποιοδήποτε πλαίσιο. Γνωρίζετε επίσης ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα τη διακομματική συνεργασία για το ζήτημα της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τόπο μας.

Εσείς όμως, δυστυχώς, τον περασμένο Ιανουάριο, για πολλοστή φορά από το 2004, αρνηθήκατε τη διακομματική συνεννόηση. Απορρίψατε την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνηθήκατε τη συνεννόηση όλων των Πολιτικών Δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Για διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής αλλά και διαφάνεια στις προμήθειες και τις δημόσιες συμβάσεις. Για διαφάνεια με ένα νέο εκλογικό σύστημα, διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση αλλά και στη νομοθεσία.

Επαναλαμβάνετε την άρνησή μας για το Συνταγματικό Δικαστήριο, σαν τεκμήριο της δικής μας πρόθεσης να μη συνεργαστούμε. Είναι μία προφανής και σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεών μας. Είχαμε και έχουμε ριζικά διαφορετικές απόψεις για τη θέσπιση ενός παρόμοιου δικαστηρίου στη χώρα μας. Ούτε θεωρούμε ότι εκεί έγκειται η λύση του προβλήματος της διαφθοράς.

Σήμερα απαιτείται το θάρρος και η πολιτική βούληση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πρακτικές και λειτουργίες που υπονομεύουν κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης στη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή την πολιτική βούληση περιμένει ο λαός από μας, την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου. Το περιμένει, το απαιτεί, τώρα. Και το περιμένει ειδικότερα από τα δύο μας κόμματα, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα. Δύο κόμματα που δυστυχώς φέρονται από την Γερμανική Δικαιοσύνη ότι στελέχη τους μπορεί να έχουν εμπλακεί σε παράνομο χρηματισμό.

Γι΄ αυτό η ευθύνη, η δική σας και η δική μου, είναι μεγάλη.

Είτε θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτή και άλλες μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, να βγάλουμε τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμφωνήσουμε σε μέτρα και να πάμε την χώρα μπροστά. Να ξαναβρεί ο τόπος και ο λαός μας την αυτοπεποίθησή του. Την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και την ελπίδα του για την πατρίδα.

Είτε θα παραιτηθούμε από τις ευθύνες που μας αναλογούν. Θα κρυβόμαστε πίσω από προσχηματικές διαδικασίες για να αποφύγουμε τις σοβαρές και ίσως επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για τον τόπο, την πολιτική ζωή της και τα κόμματά μας. Επώδυνες αποφάσεις αλλά λυτρωτικές για την Ελλάδα και την δημοκρατία.

Αυτό είναι το δίλημμα κ. Πρωθυπουργέ. Και σε αυτό εγώ έχω ήδη απαντήσει.

Σε ό,τι αφορά στη Διακομματική Επιτροπή, με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι σήμερα αποδέχεστε την σημασία της διακομματικής συνεργασίας για το ζήτημα της διαφθοράς. Έχω όμως και σοβαρές επιφυλάξεις κ. Πρωθυπουργέ για την πρότασή σας.

Η συγκυρία είναι ζοφερή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε σήμερα ακαδημαϊκά για ένα γενικό φαινόμενο διαφθοράς. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες υποθέσεις που συγκλονίζουν τον τόπο. Και παρά την έκκλησή μου, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση Siemens, να προχωρήσουμε συντεταγμένα, όλα τα κόμματα της Βουλής, επιλέξατε τη σιωπή, την αναβολή, δηλαδή την συγκάλυψη.

Η πρότασή σας για Διακομματική τον Οκτώβριο είναι δυστυχώς, μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης να αποκαλυφθεί τώρα η αλήθεια και να θωρακιστούν οι θεσμοί της χώρας απέναντι στη διαφθορά.

Στη συγκυρία αυτή είναι μια προσπάθεια να εξουδετερωθεί, για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα, η Βουλή ως θεσμικός χώρος διερεύνησης και αντιμετώπισης μιας υπόθεσης η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος. Γιατί βέβαια γνωρίζετε, όπως γνωρίζει και ο ελληνικός λαός, ότι μόνο αποτέλεσμα της πρότασής σας θα είναι η παρεμπόδιση της Βουλής να φέρει την υπόθεση αυτή στο φως, να γνωρίσει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να λάβουμε αποφάσεις άμεσα.

Μόνο αποτέλεσμα θα είναι να διευκολυνθεί μια συντελούμενη επιχείρηση συγκάλυψης. Η πρότασή σας είναι καταφανώς επικοινωνιακής φύσης και δεν απαντά στο πρόβλημα.

Η επιχειρούμενη με την πρότασή σας αδρανοποίηση και της Βουλής έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα θεσμικών παρεκτροπών, οι οποίες έχουν καταγγελθεί και τεκμηριωθεί: Όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Διοίκησης καθηλώθηκαν σε αδράνεια και, παρά τις προτάσεις μας από τον Φεβρουάριο, αρνηθήκατε κάθε ενέργεια προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Ακόμα και σήμερα η συγκεκριμένη εταιρία συναλλάσσεται με το δημόσιο, ενώ έχουν γίνει γνωστές οι πρακτικές που χρησιμοποιεί. Και το χειρότερο, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης με πράξεις, παραλείψεις και παρεμβάσεις προς συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, απαξίωσαν την έως τώρα δικαστική έρευνα, με κίνδυνο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της ελληνικής Δικαιοσύνης στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

[size=20pt]Γι΄ αυτούς τους λόγους η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να δράσει αποφασιστικά. Να αντιμετωπίσει τα τεράστια και διαρκώς επιδεινούμενα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν το πολιτικό σύστημα και τους πολιτειακούς θεσμούς. Η Βουλή, παράλληλα με την δικαστική έρευνα, θα μπορέσει, άμεσα, εδώ και τώρα να συμβάλλει καθοριστικά στο να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης. Να συμβάλλει ώστε να υποχρεωθούν όλοι σε λογοδοσία. Να θωρακίσει τώρα την πολιτεία μας με ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.[/size]

Έχουμε προτείνει κ. Πρωθυπουργέ τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, έχει την αρμοδιότητα και μπορεί να επιληφθεί άμεσα. Και βεβαίως, να ασχοληθεί όχι μόνον με ένα θέμα, όπως επιχειρείτε να το περιορίσετε με την πρότασή σας. Αλλά να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρίσιμων προβλημάτων διαφάνειας και τις εστίες διαφθοράς που διαπιστώθηκαν στα θέματα προμηθειών του δημοσίου και όλα τα συναφή προβλήματα.

Το σκάνδαλο της Siemens, αλλά και τα προηγούμενα, ακόμα συγκαλυπτόμενα, σκάνδαλα, όπως των ομολόγων, είναι σκάνδαλα διαφθοράς κρατικών λειτουργών και αφορούν δημόσιες συμβάσεις, προμήθειες, διαχείριση δημοσίου χρήματος, ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών.

Έχω τονίσει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συνολική θεσμική παρέμβαση, ένα Εθνικό Πρόγραμμα Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

[size=20pt]Πρώτα από όλα όμως, η αντιμετώπιση του σκανδάλου της Siemens προϋποθέτει άμεση διαλεύκανση όλων των πτυχών και της δράσης όλων των εμπλεκόμενων προσώπων. Άλλος αποτελεσματικός δρόμος από την Εξεταστική Επιτροπή δεν υπάρχει. Όποιος την αρνείται, συγκαλύπτει. Όποιος αντί του σήμερα ομιλεί αόριστα για το μέλλον, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, ο οποίος μέρα με τη μέρα, βλέπει τα προβλήματά του να οξύνονται και την κυβέρνηση να ασχολείται μόνο με την συγκάλυψη ευθυνών. Με τη στάση της Κυβέρνησής σας σέρνετε στο τέλμα όλο το πολιτικό σύστημα.[/size]

Δεν μπορεί η υπόθεση Siemens να είναι ανοιχτή, αλλά η Βουλή κλειστή. Δεν μπορεί να ασχολούνται όλοι με το σκάνδαλο αυτό, εκτός από τη Βουλή. Δεν είναι πολιτικά αποδεκτό αυτό, όταν η χώρα ταλανίζεται από αυτή την τεράστια υπόθεση διαφθοράς. Ελάχιστο, αυτονόητο βήμα είναι να σταματήσετε να αρνείστε την από καιρό επιβεβλημένη άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα.

Για το σκοπό αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταθέτει νέα σχετική πρόταση, η οποία λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως.

Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να κινήσετε τη διαδικασία για την έκδοση του αναγκαίου Προεδρικού Διατάγματος, με σκοπό την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με τα άρθρα 35 και 40 του Συντάγματος και 22 του Κανονισμού της Βουλής.

Τώρα είναι η ώρα που όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Με τιμή

Γιώργος Α. Παπανδρέου



 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
σκασε πρασινο εμετικο σιχαμα

πονεσαν τα ματια μας με τον δυσλεκτικο σου χτικιαρη
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
σκασε πρασινο εμετικο σιχαμα

πονεσαν τα ματια μας με τον δυσλεκτικο σου χτικιαρη

και οι σουφρες σας πονεσαν με τις τσουτσουνες που τρωτε κουρασμενα ανθρωποειδη

ετσι θα γινεστε ρεζιλια καθημερινα
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
mpanagis%2Bmandri.jpg


:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
19
Like
3.135
Πόντοι
7.195
και οι σουφρες σας πονεσαν με τις τσουτσουνες που τρωτε κουρασμενα ανθρωποειδη

ετσι θα γινεστε ρεζιλια καθημερινα
       
ΤΣΟΛΙ Μ' αγραμματη ξεκουμπωτη ρομπα μιλησες για ρεζιλικια ?????
καταλαβα καλα ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ του σαιτ ???????????????????

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

:kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2: :kissass2:

:bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:



   
 

Συνημμένα

  • 16590_769815249714459_333326192_n.jpg
    16590_769815249714459_333326192_n.jpg
    54,9 KB · Εμφανίσεις: 11
  • 1625616_599703610084380_277655047_n.jpg
    1625616_599703610084380_277655047_n.jpg
    25 KB · Εμφανίσεις: 15

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.888
Κριτικές
19
Like
3.135
Πόντοι
7.195
μωρη παρδαλω μολις ακουσες για τσουτσουνες πεταχτηκες

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ΤΣΟΛΙ Μ' παλι ξεχνας το ονομα σου εκτος απο ΑΡΧΙΒΛΑΚΑΣ !!!!!!

WIKIPEDIA : Τσόλι - αρσενική πόρνη

τα ΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ .... καθυστερεις !!!!

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

:bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
«Tι φοβάται αυτή η κυβέρνηση;», διερωτάται ο πρώην πρωθυπουργός
Γ. Παπανδρέου: Στερούν «το δικαίωμα φωνής» στους μετανάστες
08/02/201422:591

Οργισμένη δήλωσή του για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

Επίθεση στην κυβέρνηση για την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, εξαπέλυσε το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι με την απόφασή της αυτή η κυβέρνηση «θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

«Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας;», διερωτάται ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι, αν αυτοί δεν έχουν φωνή, θα υπονομευτεί και η φωνή γενικότερα όσων εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, δηλαδή και Ελλήνων πολιτών.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι, ο μετανάστης που δουλεύει στην χώρα μας, «γίνεται εξιλαστήριο θύμα και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα προβλήματα ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές»

«Δεν μπορούν να κρύψουν πίσω από ένα δέντρο, το δάσος των αντιδράσεών τους όταν μια ακόμη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση έγινε πράξη, ούτε και τις επιθέσεις τους εναντίον του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες» τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, το μεταρρυθμιστικό πνεύμα δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο, ενώ η στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο.

Στην αρχή ήταν το πλήγμα που δέχτηκε ο Νόμος που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή, για τα Πανεπιστήμια, ακολούθησε η κατάργηση στην πράξη της επιλογής στελεχών μέσω της ηλεκτρονικής - ανοιχτής διακυβέρνησης (open.gov), αργότερα ήρθε η προσπάθεια αποδόμησης της Διαύγειας, προχθές η απαράδεκτη συζήτηση περί των θρησκευτικών αντιλήψεων ενός πολιτικού αρχηγού, χθες το δραματικό γεγονός του Φαρμακονησίου και τώρα, η αποδόμηση του Καλλικράτη, με την κατάθεση μιας τροπολογίας για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών - αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών - και την αποστέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες.

Πρόκειται για ορισμένα, ενδεικτικά και μόνον παραδείγματα, που σηματοδοτούν αρνητικά δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα.

Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009.

Παράλληλα, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συμβάλλουν στην διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλλουν οι Ελληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας υπονομεύονται, τη στιγμή μάλιστα, που οι εταίροι μας με όλο και μεγαλύτερη ένταση σημειώνουν την ανάγκη ανάληψης μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Η αλήθεια είναι ότι, δεν χρειάζεται να υποδείξει κανείς το αυτονόητο, όπως επίσης αλήθεια είναι ότι, όσοι εκ των εταίρων μας σήμερα κόπτονται για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, χθες κινούνταν στη γραμμή "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν".

Αλλά και οι δύο αυτές αλήθειες, δεν αναιρούν, αντιθέτως υποδεικνύουν την αναγκαιότητα να αλλάξει η χώρα για να σωθεί οριστικά και παράλληλα για να αποκτήσει έναν βιώσιμο βηματισμό, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει νέους κινδύνους σε ένα περιβάλλον σύνθετο και αχαρτογράφητο.

Αργά ή γρήγορα - ελπίζω, η ανάγκη δανειοδότησης από τους εταίρους μας, και άρα η ανάγκη μνημονίου, θα πάψει να υπάρχει. Γι' αυτό, η αντίληψη υπέρ ή κατά του μνημονίου, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: Και μετά το μνημόνιο τι;

Σήμερα θα έπρεπε να θέτουμε τα θεμέλια μια διαφορετικής Ελλάδας, αυτής που εγγυάται διαφάνεια, δημοκρατία, σωστή αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, στρατηγική ενίσχυσης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ένα κράτος δικαίου και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οσον αφορά την τελευταία πράξη οπισθοχώρησης, αυτή του Καλλικράτη, οφείλουν να γνωρίζουν όσοι έλαβαν τη σχετική απόφαση, ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η απόφαση του ΣΤΕ.

Η σημερινή κυβέρνηση με την απόφασή της θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου.

Τι φοβάται αυτή η κυβέρνηση; Τη φωνή των ασθενέστερων στην κοινωνία μας; Αν αυτοί δεν έχουν φωνή, θα υπονομευτεί και η φωνή γενικότερα όσων εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, δηλαδή και Ελλήνων πολιτών.

Ή μήπως θεωρεί η κυβέρνηση ότι στερώντας την φωνή στους εργαζόμενους αυτούς θα συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία;

Αντίθετα, δημιουργεί ένα πολιτικό και ψυχολογικό χάσμα που θα εντείνει την καχυποψία και τον ρατσισμό.

Αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι, ο μετανάστης που δουλεύει στην χώρα μας γίνεται εξιλαστήριο θύμα και χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τα προβλήματα ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που χρειάζεται ριζοσπαστικές τομές.

Δεν μπορούν να κρύψουν πίσω από ένα δέντρο, το δάσος των αντιδράσεών τους όταν μια ακόμη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση έγινε πράξη, ούτε και τις επιθέσεις τους εναντίον του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες.

Αυτή η συντηρητική επιλογή τους βαραίνει και για όσα τότε δήλωναν και για όσα σήμερα πράττουν.

Τους καλώ να αντιληφθούν έστω και αυτήν την ώρα, το πλήγμα που επιφέρουν στην Δημοκρατία - στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και στο μεταρρυθμιστικό πνεύμα που έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα.

Και ας κατανοήσουν ότι, με τη στάση τους, πέραν όλων των άλλων, αντί να ενώνουν τις κοινωνικές δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια, καλλιεργούν ζιζάνια που ενισχύουν τους διαχωρισμούς και κατατρώνε το κοινωνικό σώμα.

Ας προτάξουν το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον έναντι των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών.

Οπως κατ' επανάληψη έχω πει, σε ό,τι με αφορά καμία οπισθοδρόμηση δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή, πόσο μάλλον σε ζητήματα αρχών».

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom