Δηλαδή τώρα εμένα μου λές ότι ο Μπούας σε τούτη δω τη φωτό
(λές και ατενίζει το υπερπέραν από το παράθυρο του καμπινέ σφιγγόμενος στη χέστρα ένα πράγμα δλδ )
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ !
Λοιπόν χθες βράδυ είδα και άκουσα:
Α) Συνέντευξη Κωστάκη στον Πρετεντέρη (Mega).
Β) Γιωργάκης (διακαναλική συνέντευξη), την άκουσα σε επανάληψη στο Σκαϊ ράδιο 12 με 01 τη νύχτα.
Έβγαλα μερικά συμεπράσματα, και θα τα γράψω εδώ, να μη ξαχαστούν.
Ο Γιωργάκης είναι ο τύπος που ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να γίνει πρωθυπουργός.
Όχι γιατί είναι κουτός (δεν ξέρω αν είναι).
Όχι γιατί είναι κακός (δεν είναι).
Όχι γιατί έχει κακές προθέσεις (δεν έχει).
Όχι γιατί είναι παπαρολόγος (είναι).
Αλλά γιατί δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ επαφή με την πραγματικότητα.
Ζει στην κοσμάρα του, έχει μάθει (παπαγαλία - όχι ότι τα "γεννάει" το μυαλό του) να απαντάει άρτζι - μπούρτζι και λουλάς σε ότι τον ρωτάνε, και νομίζει ότι καθάρισε.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι ένας τέτοιος τύπος ΑΝ ΠΟΤΕ πάρει την καρέκλα, δε θα καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.
Κουμάντο δε θα κάνει αυτός, κουμάντο θα κάνουν τα τρωκτικά του κόμματος (τα καινούρια - τα παλιά τα κάνει πέρα γιατί του έκαναν ζημιά) γιατί ο τύπος ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ.
Ν.Δ. δεν έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου (κι ούτε πρόκειται), είναι αισθητικό το θέμα, δε μπορεί να ψηφίζω κόμμα που ΔΕΧΕΤΑΙ να έχει στους κόλπους του Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Γιακουμάτο, Μαγγίνα, Ψωμιάδη, Ορφανό, Παυλίδη, Ρεγκούζα, και άλλους που δε θα κάτσω να θυμηθώ τώρα.
Όμως, βλέποντας τον Κωστάκη να μιλάει στον Πρετεντέρη, δε μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον άλλον.
Την τέχνη του να απαντάμε "άρτζι - μπούρτζι και λουλάς" την ξέρουν και οι δυο, αυτό είναι που έμαθαν στα 52-58 χρόνια της μέχρι τώρα ζωής τους, τι άλλο έμαθαν, μήπως έμαθαν πως να τηγανίζουν ένα αυγό, πως να αλλάξουν ένα λάστιχο σε αυτοκίνητο, πως να συνδέσουν ένα πολύφωτο, ή πως να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα? Όχι, μόνο αυτό ξέρουν: Να μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα, να ακούγονται ευχάριστοι χωρίς να έχουν πει κάτι, να ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ.
Ακόμα και σ' αυτό, ο Μπλέ είναι καλύτερος από τον Πράσινο.
Έχω την εντύπωση ότι το πράμα παίζεται. Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά της κατάστασης για κάθε έναν?
Κωστάκης - υπέρ:
-Σαφώς υπερέχει σαν παρουσία.
Κωστάκης - κατά:
-Τα πράματα για τη χώρα είναι ΣΚΑΤΑ. Σε πολλά επίπεδα.
-Το κομματικό κατεστημένο του (χωρίς το οποίο δε μπορεί να διοικήσει) τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα.
Γιωργάκης - υπέρ:
-Έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο (τη Ν.Δ.) που έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον της ακόμα και τα μωρά στην κούνια.
-Στο βάθος της μνήμης των ανθρώπων, υπάρχει η ανάμνηση ότι όταν έφγυγε η δεξιά και ήρθε το ΠΑΣΟΚ (1981), έφαγε ψωμάκι. Δανεικό ήταν (τότε) το ψωμάκι, αλλά ο κοσμάκης χόρτασε. Αυτή η μνήμη κάπου υπάρχει (έστω και σε λίγους), και μετράει.
-Η εμφάνιση όλων αυτών των προσώπων που ανάφερα πιο πάνω στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι "αντίστοιχοι" δικοί του είναι συμπαθέστεροι, όπως και να το κάνουμε.
Γιωργάκης - κατά:
Δίνει την εντύπωση που είπα πιο πάνω: Ζει στην κοσμάρα του. Αυτό ΔΕΝ μπορεί να το κρύψει, όσο κι αν προσπαθεί. Ακόμα και το χαμόγελό του όταν χαιρετάει τον κόσμο (στις διάφορες "επισκέψεις" που κάνει τώρα σε επαρχιακές πλατείες) φαίνεται ότι είναι προϊόν ιδιαιτέρων μαθημάτων, δεν είναι επειδή του βγαίνει. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ με λίγα λόγια.
Είναι προφανές ότι τα "υπέρ" του ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερα από αυτά της Ν.Δ.
Είναι όμως αρκετό αυτό, για να το ψηφίσει κάποιος?
Εγώ, που ποτέ μου δε ψήφισα Ν.Δ., που πίστεψα (κάποτε) στον Αντρέα και την αλλαγή του, που θεωρώ το Σημίτη έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που είχε η χώρα, σήμερα ΔΕΝ θα ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Και νομίζω και ποτέ πια.
Πρέπει να τελειώσουν αυτοί οι δυο. ΤΕΡΜΑ. Πιθανότατα και όποιος άλλος να έρθει να καταλήξει στα ίδια σκατά. Όμως, αυτούς τους μάθαμε πια. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήσουμε να ξαναπεράσουν το παραμύθι τους. ΤΕΡΜΑ. Όποιος κι αν είναι ο επόμενος, να ΜΗΝ είναι ένας απ' αυτούς τους δυο. Ας δοκιμάσει και κάποιος άλλος βρε παιδί μου, στο τέλος-τέλος. Γιατί γι' αυτούς, ΞΕΡΟΥΜΕ ότι είναι παραμύθες. Για τον επόμενο, τουλάχιστον δε το ξέρουμε (με βεβαιότητα).
Νομίζω ότι η αποχή ανθρώπων (σαν και μένα) που ΔΕΝ πρόκειται να ψήφιζαν Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ είναι λάθος. Η αποχή μπορεί να δείχνει την αποστροφή μας από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αλλά στην πραγματικότητα (και κυρίως στα νούμερα που θα βγουν) βοηθάει αυτούς τους δύο. Με ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα θα προσπαθήσω να το εξηγήσω:
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α (μικρή αποχή):
Εγγεγραμμένοι: 120
Έγκυρα: 100
ΝΔ: 34 (ποσοστό 34%)
ΠΑΣΟΚ: 36 (ποσοστό 36%)
Γ: 8 (ποσοστό 8%)
Δ: 5 (ποσοστό 5%)
Ε: 4 (ποσοστό 4%)
Ζ: 3 (ποσοστό 3%)
Η: 2 (ποσοστό 2%)
Θ: 1 (ποσοστό 1%)
Λοιποί: 7 (ποσοστό 7%)
Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό των 2 πρώτων είναι αθροιστικά 70% (από 70 ψήφους).
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β (μεγάλη αποχή από αυτούς που ΔΕΝ ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ):
Εγγεγραμμένοι: 120
Έγκυρα: 80 (20 πήγαν για μπάνιο)
ΝΔ: 34 (ποσοστό 42,5%)
ΠΑΣΟΚ: 36 (ποσοστό 45%)
Γ: 3 (ποσοστό 3,75%)
Δ: 2 (ποσοστό 2,5%)
Ε: 1 (ποσοστό 1,25%)
Ζ: 1 (ποσοστό 1,25%)
Η: 1 (ποσοστό 1,25%)
Θ: 0 (ποσοστό 0%)
Λοιποί: 2 (ποσοστό 2,5%)
Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό των 2 πρώτων είναι αθροιστικά 87,5% (πάλι από 70 ψήφους).
Δε νομίζω να κάνω κάπου λάθος.
Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσετε: Οι δυνατότητες είναι πολλές, και είναι οι εξής:
Κόμματα και συνδυασμοί που συμμετέχουν στην αναμέτρηση
- ΚΚΕ (Α. Παπαρήγα)
- ΣΥΡΙΖΑ (Α. Τσίπρας)
- ΛΑΟΣ (Γ.Καρατζαφέρης)
- Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ.Δραγούμης, Ε.Ζώτου, Ο.Κολοκούρης, Α.Λεμπέση, Ε.Μυριβήλη, Ν.Χρυσόγελος)
- Ένωση Κεντρώων (Β.Λεβέντης)
- Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Μ-Λ ΚΚΕ) (Αν.Παπαδόπουλος, Π.Κουφοβασίλης)
- Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα/ΕΕΚ Tροτσκιστές (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ)
- Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ.Περλικός)
- Κόμμα Φιλελεύθερων (Εμμ.Καλιγιάννης)
- Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (Ο.Α.Κ.Κ.Ε.) (διοικούσα επιτροπή: H.Ζαφειρόπουλος, Ε.Κωνσταντινοπούλου, Δ.Γουρνάς)
- Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε) (Ν.Καργόπουλος, Ν.Λεοντόπουλος, Σ.Στενός)
- Έλληνες Οικολόγοι-Δημοσθένης Βεργής (Δ.Βεργής)
- Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο (Σ.Αναστασιάδης)
- Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (Ν.Μιχαλολιάκος)
- Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ.Τσαγκανέλιας)
- Οικολόγοι Ελλάδας - Κ.Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ.Παπανικόλας)
- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων
- Δράση (Σ.Μάνος, Α.Αβραντίνης, Α.Αϊβαλιώτης, Α.Καρίπογλου. Ι.Κτιστάκης, Ι.Μπουτάρης)
- Κοινωνία (Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Ιωάννη Καποδίστρια) (Εμμ.Βολουδάκης)
- Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (Σ.Παπαθεμελής)
-Λευκό (Κ. Ντάλιος)
-Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.) (Γ.Δόντας)
-Κόμμα Νέων (Κ.Τοψόγλου)
-Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β.Πρωτόπαπας)
-Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας (Γ.Κόκκας)
Αρκεί να μην είναι:
- Νέα Δημοκρατία (Κ.Καραμανλής)
- ΠΑΣΟΚ (Γ.Παπανδρέου)
Άντε, καλό βόλι.