του το έχω πει και εγώ
και η απάντησή του είναι πως τον πίστεψε τότε...
θα σας απαντήσω ξανά και ξανά μπας και το εμπεδώσετε κάποια στιγμή.
θεωρώ ότι έχω εγκέφαλο άνω του μέσου όρου.
επίσης θεωρώ ότι πρέπει πάντα να ακολουθώ τη λογική ενός πολιτισμένου κοινωνικού συνόλου ότι δλδ είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
το 2004 ήθελα να φύγει το πασοκ και θεώρησα ότι δε μπορεί ο επόμενος να είναι χειρότερος αυτού που επέλεξα να αλλάξει το κράτος.
ακολουθήθηκε η πεπατημένη για 5 χρόνια και το 09 αποφάσισα πάλι να φύγει αυτός που ήταν αδιανόητα ανίκανος με βάση τη δική μου πολιτισμένη λογική σκεπτόμενος ότι ο επόμενος δε μπορεί να είναι πιο ανίκανος -δεδομένων και των εξαγγελιών του-
πριν ρίξω το κουκί σκέφτηκα αυτό που μου έλεγε πάντα η γιαγιά μου η σμυρνιά
απο ρόδο βγαίνει αγκάθι και απο αγκάθι ρόδο.... λέγοντας ότι ο γιοκας μπορεί να ακολουθεί τη σοφή ρήση του λαού......
τελικά αποδείχθηκε ότι και εγώ εκαμα λάθος και η σμυρνιά η γιαγιά μου.
ενδεχομένως να ήθελα να πιστέψω ότι δεν μπορεί να μην έχει πάτο η κατάντια του 04 και του 09.
τελικά διαψεύστηκα παταγωδώς και δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι έγινε το ίδιο με άλλους εκαντοντάδες χιλιάδες έλληνες.
κλείνοντας βέβαια αρνούμαι να γίνω ηλίθιος και να ακολουθήσω τη συλλογιστική του φυλήσυχου ότι το πολίτευμα θα δώσει τη λύση.
λύση πλέον δεν υπάρχει πλην της βίαιης αντίδρασης και ανατροπής.
η οποία ενδεχομένως να μην είναι ούτε και αυτή λύση αλλά μόνο εάν υπάρξει ριζική ανατροπή της παρούσης βδελυγματικής κατάστασης υπάρχει έστω ελπίδα για καλυτέρευση σε 4 ή 5 χρόνια.