Sωστό και αυτό!!Ε λοιπόν καλά κάνω και το συζητώ έστω εδώ και μαθαίνω.Μικρός είμαι 21 και τρώω τις πρώτες μου σφαλιάρες.Πιστεύω μετά από 2 δουλειές θα έχω μάθει.Πάντως εδώ και 4 μήνες που δουλεύω στο εν λόγω μαγαζί είδα πολύ πράμα..
να μην σκέφτεσαι ποτέ έτσι, ότι μικρός είσαι, θα φας τις σφαλιάρες και σιγά-σιγά θα μάθεις.
μάθε από από αυτά που βλέπεις τώρα. γιατί συνήθως αυτά ( οι συμπεριφορές δλδ, καρφώματα, μαγκιές από "παλιούς" κλπ) επαναλαμβάνονται, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλων των ειδών τους εργασιακούς χώρους. Είτε είναι γραφεία, είτε εμπορικά καταστήματα, είτε εργοτάξια κοκ...
να μάθεις να "διαβάζεις" την συμπεριφορά του καθενός από αυτούς που είναι δίπλα σου. πολλές φορές μια ματιά, ένα χαμόγελο, μια αντίδραση ή κάτι άλλο, μπορεί να σημαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που θα πει κάποιος (ή να σε πείσει..).
να προσπαθείς να θυμάσαι χρόνους, γεγονότα κλπ και αν γίνεται να τα συνδιάζεις μεταξύ τους, για να βρίσκεις απαντήσεις σε ερωτήματα που σε απασχολούν.
γενικότερα, πρέπει να έχεις πάντα τις κεραίες σου ανοιχτές, για τα πάντα που μπορεί να γίνονται γύρω σου. ακόμη και ένα, φαινομενικά, άσχετο γεγονός μπορεί να επηρεάσει.
λίγο ακραία ακούγονται όλα αυτά, έτσι? δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.
εργάζομαι πάνω από 10 χρόνια, έχω αλλάξει 3 εταιρίες. και οι 3 πολυεθνικές. κυρίως η 2η, είναι στον χώρο της, Νο2 ή 3 παγκοσμίως. και δυστυχώς σε έναν τέτοιον χώρο περισσότερο μαθαίνεις (ακόμη και χωρίς να το θέλεις) πως να φυλάς τις πλάτες σου ΓΕΝΙΚΩΣ παρά οτιδήποτε άλλο (εντάξει μαθαίνεις και να δουλεύεις, αλλά μαθαίνεις κι' άλλα).
στην πράξη τώρα, δεν αξίζει να χαλιέσαι για τόσα χρήματα. κάνε την δουλειά σου, το 8ωρό σου και γράψ' τους στ' αρχίδια σου τις υπόλοιπες 16.
επίσης, για ένα τέτοιο ποσό ούτε να το σκέφτεσαι ότι θα μείνεις εκεί για πάνω από μήνες, αλλιώς δεν θα ανέβεις ποτέ οικονομικά.
τέλος, θα σου πρότεινα να μην δεθείς ιδιαίτερα με κάποιον στην δουλειά σου, αν τυχόν προκύψει γιατί, τουλάχιστον εγώ, το πλήρωσα. πολύ πικρά, ακόμη και με την υγεία μου...
να θυμάσαι πάντα ότι όλα έχουν σχέση με την ποιότητα των ανθρώπων, αλλά ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις να υπάρχουν και οι καλύτεροι άνθρωποι να νομίζεις ότι υπάρχουν δίπλα σου, όταν έρχεται το θέμα της επιβίωσης ή της όποιας επικράτησης, κανείς δεν θα σε υπολογίσει.
φιλικά!