Για τις θυρίδες ισχύουν, ανάλογα με την περίπτωση, τα παρακάτω:
1. Η θυρίδα μπορεί να μισθωθεί από κοινού με κάποιον άλλον. Στην περίπτωση αυτή, εκείνος που την επισκέπτεται υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι, κατά την στιγμή της επίσκεψης, ο άλλος μισθωτής είναι εν ζωή.
2. Επίσης, η θυρίδα μπορεί να μισθωθεί από έναν, ο οποίος δικαιούται να διορίσει έναν ή περισσότερους πληρεξουσίους, με την εξουσιοδότηση να την επισκέπτονται. Στην περίπτωση αυτή, δεν ζητείται υπεύθυνη δήλωση ότι ο μισθωτής είναι εν ζωή. Τόσο όμως σ' αυτή την περίπτωση, όσο και σε κάθε επίσκεψη της θυρίδας, καταγράφεται η ημέρα και ώρα επίσκεψης, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί εκ των υστέρων εάν έγινε σε "ύποπτο" χρόνο.
3. Σε περίπτωση θανάτου του μισθωτή, η θυρίδα ασφαλίζεται από την Τράπεζα και ανοίγει μόνο με παρουσία υπαλλήλου της Τράπεζας, εφοριακού και συμβολαιογράφου, όπου καταγράφεται το περιεχόμενό της και δηλώνεται από τους κληρονόμους του μισθωτή ως κληρονομιά. Στην περίπτωση αυτή, για την ανάληψη του περιεχομένου της, απαιτείται βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχει δηλωθεί στην δήλωση φόρου κληρονομιάς και ότι έχει καταβληθεί ο αναλογών φόρος, εάν βεβαίως προκύπτει.
4. Το περιεχόμενο της θυρίδας κατάσχεται, όπως και οποιοδήποτε άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο (αυτοκίνητο, έργο τέχνης κ.λ.π.) Απλώς είναι σχετικά δύσκολο να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει θυρίδα ή όχι, δεδομένου ότι οι Τράπεζες είναι ιδιαίτερα προστατευτικές έναντι των πελατών τους - μισθωτών.
5. Τον κίνδυνο από την κλοπή ή καταστροφή του περιεχομένου της θυρίδας τον φέρει ο μισθωτής, αφού είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο), ειδικά σε περίπτωση κλοπής, να αποδείξει τι περιείχε η θυρίδα. 'Ένα άλλο πρόβλημα, συνηθισμένο στις θυρίδες, είναι η καταστροφή του περιεχομένου από πλημμύρα. Συνήθως, οι θυρίδες φυλάσσονται σε υπόγεια, τα οποία είναι πολύ εύκολο να πλημμυρίσουν και, καθώς οι θυρίδες δεν είναι υδατοστεγείς, να καταστραφεί το περιεχόμενό τους. Σ' αυτή την περίπτωση, η θυρίδα ανοίγεται με την διαδικασία που προβλέπεται για κάθε Τράπεζα, αλλά σίγουρα με παρουσία του μισθωτή, και καταγράφεται το κατεστραμμένο περιεχόμενό της, όσο αυτό είναι δυνατόν, προκειμένου να αποζημιωθεί ο μισθωτής.
6. Στην περίπτωση πτώχευσης της Τράπεζας, δεν γνωρίζω την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα. Αν θεωρήσουμε ανάλογη περίπτωση την υπόθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, της PROTON ή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, τότε οι θυρίδες δεν κινδυνεύουν, αφού και μετά την αναγκαστική παύση των εργασιών τους, οι θυρίδες παρέμειναν άθικτες και επισκέψιμες από τους πελάτες.