Νέα

Γιατι ΟΧΙ θυριδα?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 109
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TLEVEND

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Κάποια μειονεκτήματα που γνωρίζω και φυσικά αν γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό με διορθώνει.

Σε περιπτώσεις θανάτου υπάρχουν διαφορές σε σχέση με έναν λογαριασμό. Δηλαδή αν πάθεις πχ εσύ κάτι δε μπορεί να πάει η οικογένειά σου και να πάρει έτσι απλά τα λεφτά. Γιατην ακρίβεια θα πάρει κάποια χρήματα η οικογένεια σου και ένα ποσοστό λόγω θανάτου το παίρνει η τράπεζα. Δε θυμάμαι πιο.
Γιαυτό και σε περιπτώσεις θανάτου ξέρω από συγγενείς μου, ότι πάει η οικογένεια του πεθαμένου μέσα στην τρελλή χαρά, χωρίς να έχουν δηλώσει ακόμα τον θάνατό του, τότε παίρνουν όλα τα χρήματα και μόνο τότε.

Σε περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας όπως χάνονται καταθέσεις λογαριασμών έτσι δεν έχεις και ρπόσβαση στις θυρίδες. Με λίγα λόγια τα χαιρετάς γιατί δε μπορείς να μπείς καν στην τράπεζα.

Αν ξέρετε και άλλα θα ήθελα και εγώ να τα μάθω γιατί το σκεφτόμουν

Η Τράπεζα ποτέ δεν έπαιρνε ποσοστό λόγω θανάτου.Μόνον τα ενοίκια ζητούσε αν τα χρωστούσε ο συγχωρεμένος.Η εφορία παίρνει λόγω φόρου κληρονομιάς.

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
596
Πόντοι
306
Για τις θυρίδες ισχύουν, ανάλογα με την περίπτωση, τα παρακάτω:
1. Η θυρίδα μπορεί να μισθωθεί από κοινού με κάποιον άλλον. Στην περίπτωση αυτή, εκείνος που την επισκέπτεται υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι, κατά την στιγμή της επίσκεψης, ο άλλος μισθωτής είναι εν ζωή.
2. Επίσης, η θυρίδα μπορεί να μισθωθεί από έναν, ο οποίος δικαιούται να διορίσει έναν ή περισσότερους πληρεξουσίους, με την εξουσιοδότηση να την επισκέπτονται. Στην περίπτωση αυτή, δεν ζητείται υπεύθυνη δήλωση ότι ο μισθωτής είναι εν ζωή. Τόσο όμως σ' αυτή την περίπτωση, όσο και σε κάθε επίσκεψη της θυρίδας, καταγράφεται η ημέρα και ώρα επίσκεψης, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί εκ των υστέρων εάν έγινε σε "ύποπτο" χρόνο.
3. Σε περίπτωση θανάτου του μισθωτή, η θυρίδα ασφαλίζεται από την Τράπεζα και ανοίγει μόνο με παρουσία υπαλλήλου της Τράπεζας, εφοριακού και συμβολαιογράφου, όπου καταγράφεται το περιεχόμενό της και δηλώνεται από τους κληρονόμους του μισθωτή ως κληρονομιά. Στην περίπτωση αυτή, για την ανάληψη του περιεχομένου της, απαιτείται βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχει δηλωθεί στην δήλωση φόρου κληρονομιάς και ότι έχει καταβληθεί ο αναλογών φόρος, εάν βεβαίως προκύπτει.
4. Το περιεχόμενο της θυρίδας κατάσχεται, όπως και οποιοδήποτε άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο (αυτοκίνητο, έργο τέχνης κ.λ.π.) Απλώς είναι σχετικά δύσκολο να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει θυρίδα ή όχι, δεδομένου ότι οι Τράπεζες είναι ιδιαίτερα προστατευτικές έναντι των πελατών τους - μισθωτών.
5. Τον κίνδυνο από την κλοπή ή καταστροφή του περιεχομένου της θυρίδας τον φέρει ο μισθωτής, αφού είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο), ειδικά σε περίπτωση κλοπής, να αποδείξει τι περιείχε η θυρίδα. 'Ένα άλλο πρόβλημα, συνηθισμένο στις θυρίδες, είναι η καταστροφή του περιεχομένου από πλημμύρα. Συνήθως, οι θυρίδες φυλάσσονται σε υπόγεια, τα οποία είναι πολύ εύκολο να πλημμυρίσουν και, καθώς οι θυρίδες δεν είναι υδατοστεγείς, να καταστραφεί το περιεχόμενό τους. Σ' αυτή την περίπτωση, η θυρίδα ανοίγεται με την διαδικασία που προβλέπεται για κάθε Τράπεζα, αλλά σίγουρα με παρουσία του μισθωτή, και καταγράφεται το κατεστραμμένο περιεχόμενό της, όσο αυτό είναι δυνατόν, προκειμένου να αποζημιωθεί ο μισθωτής.
6. Στην περίπτωση πτώχευσης της Τράπεζας, δεν γνωρίζω την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι τώρα. Αν θεωρήσουμε ανάλογη περίπτωση την υπόθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, της PROTON ή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, τότε οι θυρίδες δεν κινδυνεύουν, αφού και μετά την αναγκαστική παύση των εργασιών τους, οι θυρίδες παρέμειναν άθικτες και επισκέψιμες από τους πελάτες.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Αν έχετε νόμιμο χρήμα,η καλύτερη λύση είναι να πάτε ένα ταξιδάκι σε μια ασφαλή χώρα από άποψης οικονομικών,να ανοίξετε ένα λογαριασμό και μετά ηλεκτρονικά να μεταφέρετε τα χρήματά σας εκεί.Ούτε σε βαλίτσες ούτε σε θυρίδες.Αν είναι φορολογημένα δε θα πληρώσετε τίποτα πέραν των εξόδων μεταφοράς.Νόμιμα,καθαρά και απλά.Τα άλλα είναι για τις ταινίες και αυτούς που τα έχουν μαύρα.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Μην το ψαχνεις δεν υπάρχει η ιδανική λύση. Η μονη λύση είναι να τα σηκωσεις, να τα βάλεις σε βαλίτσα και να πας να τα καταθέσεις σε τράπεζα εξωτερικού. Αν το κανεις με εμβασμα μπορούν να σε τσιμπήσουν. Θα πρεπει όμως να εχεις σοβαρό ποσο (> 100.000€) αν θες να σε δεχτουν σε τράπεζα Ελβετίας η Γερμανίας η Λουξεμβούργου.

Χρήματα στη βαλίτσα;Σε τσίμπησαν στο αεροδρόμιο με τη μία.Αν είναι μαύρα πας ντουγρού μέσα.Άσε που μπορεί να "χαθεί" η βαλίτσα σου και να μείνεις μπατίρης.Όσον αφορά τις τράπεζες έξω,ανοίγεις και για 100 ευρώ λογαριασμό μια χαρά.Αρκεί να είναι νόμιμα.Σου ζητάνε ένα σκασμό δικαιολογητικά για να ανοιξεις λογαριασμό έξω.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Καλα, δεν εχει ο καθενας μας ορεξη να παει για "τουρισμο", οταν τα παντα τριγυρω του γινονται πουτανα.

Οσο για τη μεταφορα στο εξωτερικο, ΚΟΣΤΙΖΕΙ (δεν ξερω ποσο ακριβως) και ΑΡΓΕΙ (πανω απο μηνα, για να γινουν οι ελεγχοι). Αρα, περναμε τις κρισιμες ημερομηνιες κι απομενουμε με δραχμες.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.100
Πόντοι
6.515
Λοιπον για να μην βασανιζεσται φιλαρακια μου η λυση ειναι αυτην.

σε Γερμανια, Αγγλια δεν υπαρχουν θυριδες στα υποκαταστήματα γνωστων τραπεζων όπως εδώ?
Γιατι αυτή που ποσταρες είναι αγνωστη (σ'εμενα τουλάχιστον)  :think:

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Αν έχετε νόμιμο χρήμα,η καλύτερη λύση είναι να πάτε ένα ταξιδάκι σε μια ασφαλή χώρα από άποψης οικονομικών,να ανοίξετε ένα λογαριασμό και μετά ηλεκτρονικά να μεταφέρετε τα χρήματά σας εκεί.Ούτε σε βαλίτσες ούτε σε θυρίδες.Αν είναι φορολογημένα δε θα πληρώσετε τίποτα πέραν των εξόδων μεταφοράς.Νόμιμα,καθαρά και απλά.Τα άλλα είναι για τις ταινίες και αυτούς που τα έχουν μαύρα.

Τελικα μπορω εγω αν εχω ενα Α κεφαλαιο στην τραπεζα να το σηκωσω οπως ειναι και να το καταθεσω σε τραπεζα του εξωτερικου? Νομιμο και φορολογημενο ολο το ποσο εννοειται.
Γιατι εχω ακουσει διαφορα περι του θεματος, οπως οτι και καλα δε μπορει μια ελληνικη τραπεζα να σου αποδεσμευσει το 100% του ποσου σου για να το πας σε ξενη τραπεζα.

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
τα βαζεις σε θυριδα της ΤΡΑΠΕΖΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και αυτό εάν προκειται για χρυσο(λιρες π.χ) ή κοσμήματα για χρηματα καλυτερα σεντουκι-μαξιλαρι-στρωμα και εχεις τι κεφαλι σου ησυχο   :) :)
Δυστυχώς ΔΕΝ  έχεις το κεφάλι σου-μου-μας ήσυχο γιατί κυκλοφορούν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ οι κ.κ.αλλοδαποί ληστές κλέφτες κλπ. Εθνικότητες , ας μην αναφέρω.

arkoudiarhs

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
1
σε Γερμανια, Αγγλια δεν υπαρχουν θυριδες στα υποκαταστήματα γνωστων τραπεζων όπως εδώ?
Γιατι αυτή που ποσταρες είναι αγνωστη (σ'εμενα τουλάχιστον)  :think:
Αυτο που ποσταρα δεν ειναι τραπεζα αλλα επιχειρηση εμποριας πολυτιμων μεταλλων και οχι μονο.
Επιπλεον προσφερει και υπηρησιες μισθωσης θυριδας χωρις να υποκειται στους συνη8εις τραπεζικους περιορισμους.
Παρομοιες επιχ/σεις υπαρχουν και αλλου στην  Ευρωπη...

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Άλλο η χρεοκοπία τράπεζας (οπου εγγυώνται καταθέσεις έως 100.000€) και άλλο χρεοκοπία κράτους οπου τις καταθέσεις μπορουν να στις φάνε (διότι ως γνωστόν είναι αλήτες).
Τα λεφτά τα βάζεις σε θυρίδα επειδή φοβάσαι το δεύτερο.

ΠΑιδιά συγγνώμη αν χρεοκοπήσει η τράπεζα ότι έχεις μέσα στην τράπεζα πάει περίπατο !

Φίλος μου είχε κατάθεση 100.000 σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία χρεοκόπησε. πήρε τα αρχίδια μου. Γίνονται δικαστήρια μόνο στο εξωτερικό τώρα μήπως και βγάλει άκρη αλλά τα παράτησε.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Η Τράπεζα ποτέ δεν έπαιρνε ποσοστό λόγω θανάτου.Μόνον τα ενοίκια ζητούσε αν τα χρωστούσε ο συγχωρεμένος.Η εφορία παίρνει λόγω φόρου κληρονομιάς.

σωστός έχεις δίκιο.

Δε σε κατάλαβα σε κάτι όμως.Αν πεθάνει ο δικαιούχος το 1/2 ή 1/3 (ανάλογα με το πόσοι υπάρχουν) χάνεται και πάει στην εφορία? Μιλάω για το ενδεχόμενο που πάνε οι άλλοι συνδικαιούχοι μέσα στην τρελλή χαρά και με τα νέα δεδομένα που είπες.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
τα βαζεις σε θυριδα της ΤΡΑΠΕΖΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και αυτό εάν προκειται για χρυσο(λιρες π.χ) ή κοσμήματα για χρηματα καλυτερα σεντουκι-μαξιλαρι-στρωμα και εχεις τι κεφαλι σου ησυχο  :) :)
Από που προκύπτει πως η ΤτΕ έχει θυρίδες που τις διαθέτει για νοίκιασμα στο κοινό, Κώστα?
Έψαξα στο site της τράπεζας και δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Είσαι σίγουρος?

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ρε παιδια, αν χρεοκοπησει η τραπεζα ΜΠΟΡΕΙ να τα χασεις ολα, μπορει και να χασεις μονο >100 χιλ., αναλογα αν η κυβερνηση δυναται να τηρησει τις δεσμευσεις της (προφανως, αν κλεισει τη στροφιγγα ο Ντραγκι, τα παντα χανονται και δραχμοποιουνται...)

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πώς συσχετιζετε τις θυριδες με τις καταθεσεις.

Απο πού κι ως πού εχει δικαιωμα ο ταραπεζιτης να απλωσει το χερι του στη δικια σου, ιδιωτικη περιουσια, την οποια του την αφησες εκει για ΦΥΛΑΞΗ??

Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα!

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Ρε παιδια, αν χρεοκοπησει η τραπεζα ΜΠΟΡΕΙ να τα χασεις ολα, μπορει και να χασεις μονο >100 χιλ., αναλογα αν η κυβερνηση δυναται να τηρησει τις δεσμευσεις της (προφανως, αν κλεισει τη στροφιγγα ο Ντραγκι, τα παντα χανονται και δραχμοποιουνται...)

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει πώς συσχετιζετε τις θυριδες με τις καταθεσεις.

Απο πού κι ως πού εχει δικαιωμα ο ταραπεζιτης να απλωσει το χερι του στη δικια σου, ιδιωτικη περιουσια, την οποια του την αφησες εκει για ΦΥΛΑΞΗ??

Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα!
To απάντησες μόνος σου

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Όλα αυτά είναι καινούρια και βασίζονται σε θεωρίες ..η θυρίδα κανονικά δεν επηρεάζεται απο μπαμ τράπεζας όπως στην κύπρο αλλά αν γίνει κάτι μεγαλύτερο ,πράγμα πολύ δύσκολο ,κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει..

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Βλεπω πως ολοι κανουν πλακιτσα "ελα μωρε, ποιος αφηνει τα λεφτα του σε ελληνικη τραπεζα σημερα?"
αλλα ουτε ενας δεν μας εχει δωσει 2-3 πληροφοριες.

Ποσο ειναι το κοστος μεταφορας σε τραπεζα του εξωτερικου. Ποσο γρηγορα μπορει να γινει. Τι παιζει με τις θυριδες. κλπ

Λογικα, ολοι οσοι το παιζουν εξυπνοι, ή large, εχουν 5-6 χιλιαρικα σ' ενα λογαριασμο οψεως και στ' αρχιδια τους ολα.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
6500€ στην τραπεζα και 2000 χρυσες (ελισαβετ του 1963) σε κρυψωνα στην αποθηκη  :dancing: :dancing:

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
ο χρυσος είναι η απολυτη επενδυση (όχι τα παραγωγα χρυσου και άλλες τέτοιες αηδιες αλλα ο χρυσος στην φυσικη του μορφη) θυμαμε όταν αγορασα την πρωτη μου χρυση λιρα περιξ του 1991-1992 ειχε τοτε 25.000 δρχ η μια σημερα εχει 310 € το κομματι

χρυσος το παγκοσμοιο αποθετικο νομισμα  :dancing: :dancing:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
250 η μια έχει