Νέα

Γιατι ΟΧΙ θυριδα?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 109
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ξερετε καποιο σοβαρο μειονεκτημα της θυριδας εναντι, πχ, εξαγωγης χρηματων στο εξωτερικο?

Τι κινδυνοι υπαρχουν?

Υπαρχει περιπτωση "αποκλεισμου" των θυριδων, για καποιο διαστημα, σε περιπτωση χρεωκοπιας?

Ενας φιλος μου ανεφερε πως, κανονικα, απαγορευεται η αποθηκευση μετρητων σε θυριδα, αλλα δεν μου φαινεται λογικο...
Ακομα, δε, κι αν ισχυει, δεν καταλαβαινω τι επιπτωσεις μπορει να εχεις και πώς μπορεις να ελεγχθεις.
Προσωπικο δεδομενο δεν ειναι το περιεχομενο του κουτιου??

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Υποτίθεται πως σε έκτακτη αναγκη μπορούν να ανοίξουν και οι θυρίδες με εισαγγελική εντολή. Δετν εξασφαλίζεσαι εντελώς, αλλά θεωρώ πως είναι ενα σκαλοπάτι ασφαλέστερες απο το να τα εχεις στην τράπεζα.
Πιθανοί κίνδυνοι: Αν γίνει ληστεια στις θυριδες ή πιασει φωτια ή στα φανε τα ποντικια ή ο σκόρος, δεν αποζημιωνεσαι.

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.384
Πόντοι
2.836
Ξερετε καποιο σοβαρο μειονεκτημα της θυριδας εναντι, πχ, εξαγωγης χρηματων στο εξωτερικο?

Τι κινδυνοι υπαρχουν?

Υπαρχει περιπτωση "αποκλεισμου" των θυριδων, για καποιο διαστημα, σε περιπτωση χρεωκοπιας?

Ενας φιλος μου ανεφερε πως, κανονικα, απαγορευεται η αποθηκευση μετρητων σε θυριδα, αλλα δεν μου φαινεται λογικο...
Ακομα, δε, κι αν ισχυει, δεν καταλαβαινω τι επιπτωσεις μπορει να εχεις και πώς μπορεις να ελεγχθεις.
Προσωπικο δεδομενο δεν ειναι το περιεχομενο του κουτιου??

Είχα ρωτήσει παλαιότερα φίλο τραπεζικό και μου ανέφερε ότι οι θυρίδες μπορούν να έχουν περιορισμούς, εάν η εκάστοτε τράπεζα βρεθεί σε δυσχερή θέση. Δεν το έψαξα παραπάνω έκτοτε.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Το θεμα ειναι: Συνδεεται, καθ' οιονδηποτε τροπο, το στατους της τραπεζας (πχ χρεοκοπια), ή και της χωρας, με τις θυριδες??

Δηλαδη, το ανοιγμα/δεσμευση θυριδων ειναι επιτρεπτο, για οποιονδηποτε λογο, στον καπιταλισμο, ή πρεπει να προηγηθει ΕΑΜ 2?

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Ναι μπορούν να στις δεσμεύσουν σε περιπτωση χρεοκοπίας. Είναι όμως δυσκολότερο να συμβεί αυτό απο το να στα φάνε απο τον λογαριασμό εύκολα και ωραία όπως έγινε στη Κύπρο.
Μην το ψαχνεις δεν υπάρχει η ιδανική λύση. Η μονη λύση είναι να τα σηκωσεις, να τα βάλεις σε βαλίτσα και να πας να τα καταθέσεις σε τράπεζα εξωτερικού. Αν το κανεις με εμβασμα μπορούν να σε τσιμπήσουν. Θα πρεπει όμως να εχεις σοβαρό ποσο (> 100.000€) αν θες να σε δεχτουν σε τράπεζα Ελβετίας η Γερμανίας η Λουξεμβούργου.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Κάποια μειονεκτήματα που γνωρίζω και φυσικά αν γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό με διορθώνει.

Σε περιπτώσεις θανάτου υπάρχουν διαφορές σε σχέση με έναν λογαριασμό. Δηλαδή αν πάθεις πχ εσύ κάτι δε μπορεί να πάει η οικογένειά σου και να πάρει έτσι απλά τα λεφτά. Γιατην ακρίβεια θα πάρει κάποια χρήματα η οικογένεια σου και ένα ποσοστό λόγω θανάτου το παίρνει η τράπεζα. Δε θυμάμαι πιο.
Γιαυτό και σε περιπτώσεις θανάτου ξέρω από συγγενείς μου, ότι πάει η οικογένεια του πεθαμένου μέσα στην τρελλή χαρά, χωρίς να έχουν δηλώσει ακόμα τον θάνατό του, τότε παίρνουν όλα τα χρήματα και μόνο τότε.

Σε περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας όπως χάνονται καταθέσεις λογαριασμών έτσι δεν έχεις και ρπόσβαση στις θυρίδες. Με λίγα λόγια τα χαιρετάς γιατί δε μπορείς να μπείς καν στην τράπεζα.

Αν ξέρετε και άλλα θα ήθελα και εγώ να τα μάθω γιατί το σκεφτόμουν

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Φιλε, δεν ειμαι ειδικος αλλα το αποκλειω να συνδεεται η χρεοκοπια της τραπεζας με τις θυριδες.

Δεν βγαζει νοημα, απλα.

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Φιλε, δεν ειμαι ειδικος αλλα το αποκλειω να συνδεεται η χρεοκοπια της τραπεζας με τις θυριδες.

Δεν βγαζει νοημα, απλα.
Άλλο η χρεοκοπία τράπεζας (οπου εγγυώνται καταθέσεις έως 100.000€) και άλλο χρεοκοπία κράτους οπου τις καταθέσεις μπορουν να στις φάνε (διότι ως γνωστόν είναι αλήτες).
Τα λεφτά τα βάζεις σε θυρίδα επειδή φοβάσαι το δεύτερο.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
ΟΚ, ας το θεσουμε γενικα:

Υπαρχει οποιοσδηποτε τροπος να χασεις ποσο τοποθετημενο σε τραπεζικη θυριδα?

Ειναι ασφαλης τροπος να γλιτωσεις απο ενδεχομενο κραχ (κουρεμα - δραχμη), ή υπαρχει καλυτερος?

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6

Ειναι ασφαλης τροπος να γλιτωσεις απο ενδεχομενο κραχ (κουρεμα - δραχμη), ή υπαρχει καλυτερος?
Ναι υπάρχει περιπτωση να τα χασεις και στην θυρίδα ΑΛΛΑ η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μικρότερη απο το αν τα εχεις σε λογαριασμό. Το κούρεμα δηλ. μπορεί να το γλιτώσεις. Μπορεί και όχι όμως. Σε λογαριασμό όμως δεν το γλιτωνεις σίγουρα.
Σε περιπτωση δραχμής μπορεί να τα γλιτωνεις αλλά η πιθανότητα είναι μικρή διότι λογικά θα δώσουν εντολή για άμεση ανταλλαγή. Σε λογαριασμό σίγουρα δεν τα γλιτωνεις, θα μετατραπούν αυτομάτως σε δρχ.
Συμπέρασμα: Σε κάθε περιπτωση, αν και δεν εξασφαλίζεσαι 100%, και με δεδομενο οτι ο κινδυνος χρεοκοπιας του κρατους ή επιβολης κουρεματος ειναι υψηλοτερος της ληστειας η της φωτιας των θυριδων της τραπεζας που θα τα εχεις, η θυρίδα είναι ασφαλέστερη απο τον λογαριασμό τραπέζης.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Κι εγω αυτο πιστευω.

Μαλιστα, σκεφτηκα να κλεισω 2 θυριδες για περαιτερω διασπορα κινδυνου.

Το ετησιο κοστος ειναι μικρο.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.279
Πόντοι
5.006

τα χανεις σε κλοπη ή αν δοθει εισαγγελικη εντολη μετα απο χρεωκοπια (=ακραια περιπτωση)
αν πας σε καμμια δραχμη, φρονω οτι παιζει και να στα "κατασχουν" υποχρεωτικως με βαση τον αριθμο που εχει επανω καθε χαρτονομισμα....
ο μονος σχετικα ασφαλης τροπος ειναι το εξωτερικο...στειλτα σε καμμια λευκορωσια ή στο ιραν με 30% επιτοκιο να πλουτισεις  :grin:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Τι λες μωρε?

Καθαρα λεφτα ειναι!
Δεν ειναι σημαδεμενα  :2funny:

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Στην κατοχη τι ειχε γινει; Παρεμειναν απαραβιαστες η τις ανοιξαν και εγιναν τα τιμαλφη βενζινη για τα παντσερ;  :think:
Αν εμειναν απαραβιαστες και τοτε ειναι μαλλον απιθανο να ανοιξουν ποτε.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Καλη ερωτηση...

Δεν εχω ακουσει να ανοιχτηκαν (αν και θα ηταν λογικο).

Ο χρυσος που βουτηξαν, επισημα, οι Γερμανοι ηταν της Κ.Τ.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
τα βαζεις σε θυριδα της ΤΡΑΠΕΖΗΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και αυτό εάν προκειται για χρυσο(λιρες π.χ) ή κοσμήματα για χρηματα καλυτερα σεντουκι-μαξιλαρι-στρωμα και εχεις τι κεφαλι σου ησυχο  :) :)

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Δεν μενουμε σε φρουριο, ρε ψηλε.

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Κριτικές
104
Like
573
Πόντοι
6.280
Απλα για να παρεις οτι εχεις μεσα στη θυριδα θα πρεπει να περιμενεις να ανοιξει ξανα η τραπεζα που επελεξες.

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
46
Like
4.267
Πόντοι
5.595
H θυριδα για να ανοιξει... δεν χρειαζεται 2 κλειδια??? :think:
ενα της τραπεζας κ ενα του πελατη...??? :huh:

TLEVEND

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Οι θυρίδες στην κατοχή δεν άνοιξαν.Εκτός ισως των Ελλήνων Εβραίων.

΄Εχει αλλάξει κάπως το καθεστώς για τις θυρίδες.Παλαιότερα δεν υπήρχε η έννοια της συνδιοκτησίας(όπως στον κοινό λογαριασμό με δύο δικαιούχους).Υπήρχε ένας δικαιούχος και ένας αντιπρόσωπος.Αν πέθανε ο δικαιούχος ο αντιπρόσωπος πήγαινε μέσα στην καλή χαρά και σήκωνε το περιεχόμενο.Διαφορετικά η θυρίδα έπρεπε να ανοίξει παρουσία εφοριακού και να υποβληθεί δήλωση κληρονομιάς κτλ. για όλο το περιεχόμενο.

Τώρα επιτρέπονται περισσότεροι δικαιούχοι(2-3 σίγουρα).Αν πεθάνει ο ένας τότε το 1/2 ή 2/3 ανήκουν σε αυτούς που ζούν και η κληρονομιά αφορά μόνον το μερίδιο αυτού που πέθανε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom