Νέα

Γιατί ο Χριστός συγχώρησε την μοιχαλίδα?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Δε θα ασχοληθώ με το θρησκευτικό κομμάτι...

Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου, πας το θέμα κάπου άλλου που δεν ήθελα να πάει αλλά καλά έκανες και έγραψες αν υπήρχε κάποιο ερέθισμα για σένα.

Μία παρατήρηση.

Η ύπαρξη αποθεμάτων συναισθηματικής νοημοσύνης ακόμη και κατά την ενασχόληση με μπουρδέλα δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, αφέλειας ή "πυρφορισμού",

όπως και η απουσία παρόμοιων αποθεμάτων δεν αποτελεί ένδειξη ανδρισμού.

Αλλά επαναλαμβάνω, δεν θέλω να πάει εκεί το θέμα, σε βάση προσωπικών επιλογών.

Orestis_Kou

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2011
Κριτικές
85
Like
29
Πόντοι
96
EKEINOΣ βαρυνε το σάιτ????????????? :headbang: :headbang: :headbang:

Ρε φίλε εντάξει, του απάντησα πολύ σοβαρά σε αυτό που ρώτησε.

Για μένα κακώς το έθεσε εδώ μέσα αυτό το θέμα, αλλά αφού το έθεσε, κακό είναι να ειπωθεί μια σοβαρή άποψη;

Δεν πρόκειται να το συνεχίσω, μη ανησυχείς...

Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα στην επικαιρότητα, πχ ροδινη  :grin:

Orestis_Kou

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2011
Κριτικές
85
Like
29
Πόντοι
96
Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνεια σου, πας το θέμα κάπου άλλου που δεν ήθελα να πάει αλλά καλά έκανες και έγραψες αν υπήρχε κάποιο ερέθισμα για σένα.

Μία παρατήρηση.

Η ύπαρξη αποθεμάτων συναισθηματικής νοημοσύνης ακόμη και κατά την ενασχόληση με μπουρδέλα δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, αφέλειας ή "πυρφορισμού",

όπως και η απουσία παρόμοιων αποθεμάτων δεν αποτελεί ένδειξη ανδρισμού.

Αλλά επαναλαμβάνω, δεν θέλω να πάει εκεί το θέμα, σε βάση προσωπικών επιλογών.

Στην παρατήρηση δίκιο έχεις.

Από και πέρα, τι να σου πω, αν λες να το δούμε ανθρώπινα, το ανθρώπινο σημαίνει έρχομαι στη θέση του "πλησίον" μου. Ε εγώ δεν μπορώ να το κάνω χωρίς να νιώσω πολύ άσχημα για αυτές τις κοπέλες, αυτή είναι η αλήθεια.

Αν κατά τη γνώμη μου θα συγχωρεθούνε οι αμαρτίες τους, από χριστιανικής απόψεως;

Από πάσα άποψη οι πόρνες παραβιάζουν κάθε χριστινιανική αρχή. Ακόμα και αν απενεχοποιήσουμε το σεξ, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ματαιόδοξα άτομα, φιλοχρήματα, ζηλεύονται θανάσιμα μεταξύ τους, λένε συχνά ψέματα κλπ κλπ. Αμέσως αμέσως δηλαδή απο τα θανάσιμα αμαρτήματα έχουμε την αλαζονεία, την απληστία και τη ζηλοφθονία.

Ο Χριστός απλούστατα τις συγχώρεσε για να δείξει ότι ακόμα κι αυτές έχουν την ελπίδα να σωθούνε, όχι λόγω της ζωής που κάνουνε, αλλά λόγω ίσως του τι τις έχει οδηγήσει σε αυτό τον τρόπο ζωής (άσχημα βιώματα). Φυσικά αυτό για να γίνει (για να σωθούνε) θα πρέπει να μετανοήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Στο μόνο άνθρωπο που ο Χριστός έδειξε να μην του "δίνει πολλές ελπίδες", είναι ο πλούσιος, βλέπε το παιδί του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα κλπ κλπ, γιατί από αυτούς τους ανθρώπους λείπει η ταπεινοφροσύνη και η διάθεση μετάνοιας, υπάρχει έντονη προσκόλληση στα υλικά αγαθά και στο υλιστικό τρόπο ζωής, ή αν θες πολύ απλά είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή που ζούνε εδώ κάτω και δε δείχνουν ενδιαφέρον για την "αιώνια ζωή"...

Γιατί κακά τα ψέματα η πόρνη όσο βαθειά βουτηγμένη και να είναι στην "αμαρτία", δεν μπορεί να νιώθει ικανοποίηση από τη ζωή της και αποζητάει την αίωνια ζωή, άρα και τη μετάνοια...

Στο έπιασα και από θρησκευτικής απόψεως λοιπόν...

Μια βαθειά ανάλυση, έτσι τώρα μέρες που είναι και δε θα φάμε μπαν ελπίζω.  :grin:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Από και πέρα, τι να σου πω, αν λες να το δούμε ανθρώπινα, το ανθρώπινο σημαίνει έρχομαι στη θέση του "πλησίον" μου. Ε εγώ δεν μπορώ να το κάνω χωρίς να νιώσω πολύ άσχημα για αυτές τις κοπέλες, αυτή είναι η αλήθεια.

Εδώ παίζουν και οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις από Ελλάδα που έχεις από Ελλάδα και Φυλής/Μεταξουργείο όπου οι συνθήκες και για πουτάνες και για πελάτες είναι λίγο καλύτερα από Μοζαμβίκη.
Βασικά είναι σαν να επισκέπτεσαι κρεοπωλείο.

Αν βγεις κάπου εκτός Ελλάδας θα δεις οτι τουλάχιστον από άποψη συνθηκών δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα άρα δεν σου δημιουργούνται τέτοια αισθήματα οίκτου για τις κοπέλες.

άσχετα αν, επί της αρχής, σίγουρα καμμία γυναίκα όταν θα την ρωτούσαν στα 17 της τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει δεν θα απαντούσε "πουτάνα."

Orestis_Kou

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2011
Κριτικές
85
Like
29
Πόντοι
96
Εδώ παίζουν και οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις από Ελλάδα που έχεις από Ελλάδα και Φυλής/Μεταξουργείο όπου οι συνθήκες και για πουτάνες και για πελάτες είναι λίγο καλύτερα από Μοζαμβίκη.
Βασικά είναι σαν να επισκέπτεσαι κρεοπωλείο.

Αν βγεις κάπου εκτός Ελλάδας θα δεις οτι τουλάχιστον από άποψη συνθηκών δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα άρα δεν σου δημιουργούνται τέτοια αισθήματα οίκτου για τις κοπέλες.

άσχετα αν, επί της αρχής, σίγουρα καμμία γυναίκα όταν θα την ρωτούσαν στα 17 της τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει δεν θα απαντούσε "πουτάνα."

Πολύ σωστός.

Σε πιο ανθρώπινες συνθήκες θα το συζήταγα επί άλλης βάσεως.

Μόνο και μόνο που κάποιες κοπέλες σε Φυλής και Μετάξι δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα μέσα σε αυτά τα μπούρδελα, μέσα στα σκοτάδια, μέσα σε αυτή τη βρώμα, εκεί κάπου τελειώνει η κουβέντα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας...

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Από πάσα άποψη οι πόρνες παραβιάζουν κάθε χριστινιανική αρχή. Ακόμα και αν απενεχοποιήσουμε το σεξ, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ματαιόδοξα άτομα, φιλοχρήματα, ζηλεύονται θανάσιμα μεταξύ τους, λένε συχνά ψέματα κλπ κλπ. Αμέσως αμέσως δηλαδή απο τα θανάσιμα αμαρτήματα έχουμε την αλαζονεία, την απληστία και τη ζηλοφθονία

Λοιπόν όσο καλοπροαίρετος και αν είμαι και όσο και αν θέλω να μην κρίνω τους άλλους υπάρχουν πολλές ιερόδουλες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Παράδειγμα η Φλώρη από Φωκ24. Την πήρα πρόσφατα. Όταν τελείωσα την ρώτησα για την "φίλη" της την Χριστίνα και αν αυτή έφυγε.

Αυτή ενώ ήταν γενικά ευδιάθετη με το που άκουσε να ρωτώ για άλλη τσιτώθηκε. "Δεν έχω φίλες" μου απάντησε. "Η Χριστίνα δεν είναι καλή στο δωμάτιο δεν δίνει φιλάκια". Η πλάκα είναι ότι την Χριστίνα την έχω πάρει πολλές φορές και πάντα περνούσα καλύτερα απ΄οτι με αυτή.

Από την άλλη πήρα την Νικόλ στο Φ71 πάνω. Καινούργια στο επάγγελμα και ενώ ανακοίνωσε κώλο δεν μπόρεσε να πάρει το πουλί μου μέσα. Εγώ δεν την πίεσα και το έβαλα στο μουνί. Όταν τελείωσα μου λέει με σοβαρό ύφος : "τι να κάνω για να μπορέσω να κάνω κώλο. Όλες οι κοπέλες κάνουν φουλ. Εγώ σε 3 μέρες έχω βγάλει 10 ευρώ".
Εκείνη τη στιγμή σχεδόν την λυπήθηκα.

Με λίγα λόγια υπάρχουν πόρνες που είναι πόρνες και στην ψυχή και άλλες που έχουν "καθαρή" ψυχή. Φαντάζομαι ότι ο Θεός θα κρίνει με βάση την καθαρότητα της ψυχής και όχι του σώματος.   

Επισκέπτης
Ο Χριστός συγχώρησε τη μοιχαλίδα γιατι ήξερε οτι ο άνθρωπος ειναι πολυγαμικό ον.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
Το θέμα θα μπορούσε να τεθεί και αλλιώς.

Γιατί ο Χριστός συγχώρησε την πόρνη?

Σήμερα λοιπόν είναι Χριστούγεννα. Γεννήθηκε ο ιδρυτής της χριστιανικής θρησκείας. Ο άνθρωπος που κατά την διάρκεια της ζωής του λατρεύτηκε από μία γυναίκα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ προβληματικής ηθικής, την Μαρία Μαγδαληνή, την οποία και συγχώρησε, κάνοντας την να τον ακολουθήσει πιστά μέχρι τον Γολγοθά.

Συγχώρησε και μία μοιχαλίδα και την γλίτωσε από τον λιθοβολισμό.

Ποιό ήταν το κίνητρο για τις πράξεις του αυτές?

Χρόνια πολλά.

Κατ' αρχήν δέχεσαι ότι ο Χριστός υπήρξε. Αν άνοιγες τη Βικιπαίδεια θα μάθαινες ότι τα τελευταία 300 χρόνια έχουν γραφεί πάνω από 3.000 τόμοι από σοβαρούς μελετητές που επισημαίνουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα ευαγγέλια, τα οποία υποτίθεται ότι γράφτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ή από τους μαθητές αυτών. Κανένας μη Χριστιανός ιστορικός της εποχής εκείνης δεν αναφέρει ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που έκανε όλα αυτά τα θαύματα και που όταν πέθανε έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου, σεισμός και παρέλαση νεκρών στους δρόμους της Ιερουσαλήμ. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι φιλόλογος ή βιολόγος για να καταλάβεις ότι η υποτιθέμενη γέννηση του Χριστού είναι αδύνατο να έγινε στις  25 Δεκεμβρίου, αφού οι βοσκοί φυλάγανε βάρδιες για να μην τους κλέψουν τα αρνάκια. Δυστυχώς, τα αρνάκια γεννιούνται την Άνοιξη, για να μην πεθάνουν από το κρύο. Στις 25 Δεκέμβρη όλη η Ρωμαική Αυτοκρατορία γιόρταζε τη γέννηση του Μίθρα και οι πρόγονοί μας τη γέννηση του ανίκητου ήλιου. Τα Χριστούγεννα καθιερώθηκαν με Αυτοκρατορικό διάταγμα για να ξεχαστούν οι παλαιές γιορτές, η πλαστογραφία των Χριστιανών δεν έχει παρόμοιο. Όσο για τις πόρνες οι πρόγονοι τις θεωρούσαν Ιέρειες της Αφροδίτης, γι αυτό και τις ονόμαζαν Ιερόδουλες, όπως συνεχίζουν να αποκαλούνται μέχρι και σήμερα. Για ποοό λόγο αυτές οι γυναίκες που μας δίνουν ηδονή πρέπει να καούν στην κόλαση και όσο ζουν να λιθοβολούνται, μόνο οι ανοργασμικοί Εβραίοι και οι πνευματικοί απόγονοί τους ξέρουν. Γιατί πρέπει να συγχωρεθούν? Γιατί είναι αμαρτία και όχι λειτούργημα αυτό που κάνουν? Οι αδελφές μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας και όλες οι γυναίκες του περιβάλλοντός μας είναι πιο ασφαλείς από βιασμούς μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν αυτές οι γυναίκες.

panos96

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2013
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
για την πορνη δεν λεει στο ευαγγελιο οτι την συγχωρησε,απλα ειπε οτι αυτη θα παει πρωτη στον παραδεισο,αντιθετα απο καποιους αλλους φαρισαιους και λοιπους.το εκανε γιατι ολη η διδασκαλια του συμπυκνωνεται στην λεξη αγαπη,που ειδε οτι ειχε μεσα της ασχετα με τη ζωη που εκανε.και ηθελε να δειξει φυσικα οτι η ανθρωπινη φυση εμπεριεχει την αδυναμια,λαθος,σφαλμα,"αμαρτια".εχω γνωρισει πουτανες που ειναι πραγματικα γαμω τους ανθρωπους με καλη ψυχη,και εχουν παιδι πισω στις χωρες τους,και το κανουν για να μαζεψουν καποια χρηματα,και αλλες που το κανουν απο απληστια για να μενουν γλυφαδα και να κανουν "καλη ζωη" οπως μου χουν πει με τους απληστους,υπερηφανους,ατομιστες,ναρκισσους της καθως πρεπει κοινωνιας.οπως ειπε και ο φιλος ο θεος θα κρινει με την καθαροτητα της ψυχης και οχι του σωματος.ειναι αναποφευκτα τα λαθη για ολους μας.το ιδιο αλωστε ειπε και ο βουδας,οτι η αγαπη δηλαδη η αγνοτητα,σεβασμος,αλληλεγγυη ειναι η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο και μεσω της συμπονοιας σωζεται ο ανθρωπος.                                                                                                                                         

Orestis_Kou

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2011
Κριτικές
85
Like
29
Πόντοι
96
Λοιπόν όσο καλοπροαίρετος και αν είμαι και όσο και αν θέλω να μην κρίνω τους άλλους υπάρχουν πολλές ιερόδουλες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Παράδειγμα η Φλώρη από Φωκ24. Την πήρα πρόσφατα. Όταν τελείωσα την ρώτησα για την "φίλη" της την Χριστίνα και αν αυτή έφυγε.

Αυτή ενώ ήταν γενικά ευδιάθετη με το που άκουσε να ρωτώ για άλλη τσιτώθηκε. "Δεν έχω φίλες" μου απάντησε. "Η Χριστίνα δεν είναι καλή στο δωμάτιο δεν δίνει φιλάκια". Η πλάκα είναι ότι την Χριστίνα την έχω πάρει πολλές φορές και πάντα περνούσα καλύτερα απ΄οτι με αυτή.

Από την άλλη πήρα την Νικόλ στο Φ71 πάνω. Καινούργια στο επάγγελμα και ενώ ανακοίνωσε κώλο δεν μπόρεσε να πάρει το πουλί μου μέσα. Εγώ δεν την πίεσα και το έβαλα στο μουνί. Όταν τελείωσα μου λέει με σοβαρό ύφος : "τι να κάνω για να μπορέσω να κάνω κώλο. Όλες οι κοπέλες κάνουν φουλ. Εγώ σε 3 μέρες έχω βγάλει 10 ευρώ".

Με λίγα λόγια υπάρχουν πόρνες που είναι πόρνες και στην ψυχή και άλλες που έχουν "καθαρή" ψυχή. Φαντάζομαι ότι ο Θεός θα κρίνει με βάση την καθαρότητα της ψυχής και όχι του σώματος.   

:thumbsup:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Λοιπόν όσο καλοπροαίρετος και αν είμαι και όσο και αν θέλω να μην κρίνω τους άλλους υπάρχουν πολλές ιερόδουλες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Παράδειγμα η Φλώρη από Φωκ24. Την πήρα πρόσφατα. Όταν τελείωσα την ρώτησα για την "φίλη" της την Χριστίνα και αν αυτή έφυγε.

Αυτή ενώ ήταν γενικά ευδιάθετη με το που άκουσε να ρωτώ για άλλη τσιτώθηκε. "Δεν έχω φίλες" μου απάντησε. "Η Χριστίνα δεν είναι καλή στο δωμάτιο δεν δίνει φιλάκια".

Από την άλλη πήρα την Νικόλ στο Φ71 πάνω.
δεν μπόρεσε να πάρει το πουλί μου μέσα.
"τι να κάνω για να μπορέσω να κάνω κώλο. Όλες οι κοπέλες κάνουν φουλ. Εγώ σε 3 μέρες έχω βγάλει 10 ευρώ".

Με λίγα λόγια υπάρχουν πόρνες που είναι πόρνες και στην ψυχή και άλλες που έχουν "καθαρή" ψυχή.

αυτές οι δύο δηλαδή τι είναι, πόρνες στην ψυχή?

εγώ το μόνο που βλέπω είναι ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός και αγωνία για να βγει το μεροκάματο.
λογικό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom