Νέα

Γιατί χάσαμε στη Μικρά Ασία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Reggae23
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 171
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.616
Πόντοι
3.936
Αδελφέ Νίο, μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτό. Αλλά στην Μικρασιατική εκστρατεία πληρώσαμε μαλακίες τους και κόντες με παλάτια κτλ. Αυτό εξετάζουμε. Επίσης το σόι του μας κυβερνάει ακόμα.
Σωστα friend αλλα τουλαχιστον ειχε ενα οραμα για μια μεγαλη ελλαδα ασχετα αν δεν του βγηκε λογω της εσωτερικης φαγωμαρας που σιγουρα πυροδοτηθηκε απο τους ασπονδους φιλους μας (στο διαιρει και βασιλευε). Σημερα ολοι οι συγχρονοι πολιτικοι (μαριονεττες) για χαρη της τσεπης και μονο, κοιταζουν πως θα συρρικνωθει η χωρα με ο'τι συνεπαγεται αυτο. Ναι σε ολα.. τα του βερολινου.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.616
Πόντοι
3.936
Και οι Μικρασιάτες τότε κονόμαγαν μια χαρά ήταν στην οθωμανική αυτοκρατορία,προύχοντες,έλεγχαν όλο το εμπόριο είχανε καμιά καύλα να ενωθούν με την Ελλάδα που ήταν φτωχότερη?Δεν είχε να κάνει καν με αυτούς το θέμα,το ίδιο είναι και τώρα με την Κύπρο κτλ.
Ολοι αυτοι οι εγγραμματοι μεγαλοαστοι ελληνες που ζουσαν κατω απ την οθωμανικη αυτακρατορια ειχαν ενα κρυφο ποθο να απελευθερωθουν απ τον τουρκικο ζυγο. Το ιδιο ισχυε και για τους περισσοτερους ελληνες του εξωτερικου. Η φιλικη εταιρεια πως ξεκινησε πχ και απο ποιους;Πως χρηματοδοτηθηκε η επανασταση; απο τους ελληνες που ειχαν οικονομικη επιφανεια, δεν εκαναν τον κινεζο, εδιναν και τα ρεστα τους για μια ελευθερη ελλαδα.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.940
Πόντοι
6.536
Ο δήθεν εθνάρχψης Βενιζέλος, ο σκατοεβραίος, παρά τις αντιδράσεις και τις προτροπές να μην εμπλακεί καν στην εκστρατεία αυτή, τα έκανε μαντάρα. Ναι, δεν ξεχνουν. Και εμείς αν ήμασταν δύναμη τέτοιου βεληνεκούς πάλι δεν θα ξεχνουσαμε. Αυτό που έγινε τότε ομοιάζει πολύ με ότι γίνεται τώρα.
Από που προκύπτει ότι ήταν Εβραίος?
Σοβαρευτείτε.

Dilfaros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2024
Like
1.213
Πόντοι
201
Μια ψυχρή - όσο επιτρέπει η έρευνα, αντικειμενική - ιστορικη αναδρομή των γεγονότων με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

IMG_9556.jpeg
IMG_9557.jpeg

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.940
Πόντοι
6.536
Oχι?
Με 400.000 Ελληνες κατοικους και 100.000 στρατο στον Εβρο?
Η απόφαση για την εκκένωση της Θράκης από τον ελληνικό πληθυσμό είχε παρθεί από τους Συμμάχους της Αντάντ τον Σεπτέμβριο τπυ 1922 ύστερα απο συσκέψεις στο Παρίσι, μεταξύ του Γάλλου πρωθυπουργού Ραιημόν Πουανκαρέ και του Άγγλου υπουργού εξωτερικών Λόρδου Κώρζον. Στην Αθήνα, δεν υπήρχε κυβέρνηση ικανή να αντιδράσει. Τα πάντα κατέρρεαν…
Όταν ο (ιδιώτης πλεόν)Βενιζέλος,ορίστηκε απεσταλμένος της επαναστατικής κυβέρνησης Γονατά-Πλαστήρα στις διαπραγματεύσεις στην Λοζάνη,βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων....

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.773
Πόντοι
456
Από που προκύπτει ότι ήταν Εβραίος?
Σοβαρευτείτε.
δεν ηταν Εβραιος ,ο θειος του παπου μου ο παπα Λευτερης Νουφρακης ηταν προσωπικος φιλος του Βενιζελου απο παιδια .Σιγουρα δεν ηταν Εβραιος ,ειχα τη καλθυτερη ενημερωση αφου ο παπους μου που ηταν και αυτος παππας , μου ειχε διηγηθει πολλα και για οτι εγινε στη Μικρα Ασια

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.940
Πόντοι
6.536
Εγω ειχα δει προ ημερων ενα ντοκιμαντερ, όπου ουσιαστικα αναφεροταν οτι η Μικρα Ασια ηταν χαμενη υποθεση απο την πρωτη μερα, ό,τι κι αν καναμε, και ομολογω οτι με επεισε. Το ότι οι μεγαλες δυναμεις αλλαξαν σταση επειδη φεραμε τον βασιλιά πίσω, το θεωρω πολύ απλοϊκό επιχειρημα.

Την Μεγαλη Ιδεα μην την δαιμονοποιεις, χαρη σε αυτη περασαμε τον Ολυμπο. Αλλά η Μικρα Ασια ηταν κατι αλλο.
Ποιες μεγάλες δυνάμεις...
Η Αγγλία θες να πεις και ειδικότερα ο Λόυντ Τζόρτζ.
Οι Ιταλοί ήταν εμφανώς αντίθετοι και εχθρικοί και οι Γάλλοι αρχικά ουδέτεροι επί Κλεμανσώ και έπειτα εχθρικοί,επί Μιλιεράν( και οι Λεϊγκ,Μπριάντ που ακολούθησαν) οποίος μάλιστα προχώρησε σε στρατιωτικοοικονομική ενίσχυση του Κεμάλ...
Δες συνθήκη Γρανκλίν-Μπουγιόν.

Η ΕΣΣΔ εννοείται αντίθετη.
Η Αμερική ακόμη δεν είχε την ισχύ.

Τελευταία τροποποίηση:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.908
Πόντοι
1.446
Και ο "ντολμες" Μουσταφά "ΚΕΜΑΛ" Ριζί γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη τύπε μου ήταν ΕΒΡΑΙΟΣ! Αλλά είναι εντελώς τυχαία σύμπτωση.....
Ντονμές θέλεις να πεις... Έβαλες και το Ριζί και λέω ντολμάδες γιαλατζί θέλει να πει ο άλλος για κάνει πλάκα...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.940
Πόντοι
6.536
Οι εξελιξεις δυστυχως δρομολογηθηκαν οταν ο Βενιζελος εκανε το ιστορικο λαθος να κανει εκλογες το '20(οπου κ τις εχασε οπως αναμενονταν).Κ δυστυχως για τον ελληνισμο ηρθε στα πραγματα η πτερυγα των πουθεναδων εθνοπροδοτων, πολιτικων προγονων των επισης πουθεναδων που μας κυβερνουν κ σημερα. ( κ ευτυχως βρεθηκε ενας πλαστηρας κ καθαρισε μερικους απ'αυτους).Υπ'αυτην την εννοια, ναι, εχει μεγαλη ιστορικη ευθύνη ο βενιζελος.
Οι βασιλόφρωνες κέρδισαν τις εκλογές με το σύνθημα "Φέρτε τα παιδιά μας πίσω"....

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.940
Πόντοι
6.536
Και ο "ντολμες" Μουσταφά "ΚΕΜΑΛ" Ριζί γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη τύπε μου ήταν ΕΒΡΑΙΟΣ! Αλλά είναι εντελώς τυχαία σύμπτωση.....
Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι ήταν ντονμέ.
Τον έλεγε κοροιδευτικά ντονμέ ο Αζίζ Νεσίν(γνωστός Τούρκος κωμικός που διώχθηκε κυρίως από την χούντα Εβρέν)και κάπως έτσι έμεινε να αιωρείται στον αέρα ο ντονμεδισμός του Κεμάλ...
Έχουν ακουστεί πολλά,ότι ήταν Αλβανός,Βούλγαρος κτλ...
Πάντως με την Ισλαμική θρησκεία δεν τα πήγαινε καλα,προσπαθούσε να κρατάει τις ισορροπίες....

BisexualWannabe

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2023
Like
3.892
Πόντοι
456
Ντονμές θέλεις να πεις... Έβαλες και το Ριζί και λέω ντολμάδες γιαλατζί θέλει να πει ο άλλος για κάνει πλάκα...
Ντονμές το ορθόν! Μουσταφά Ριζί είναι γεννημένος και επίσημη ονομασία, πριν το ΚΕΜΑΛ "Ατατούρκ" (παρατσούκλια και τα δύο). Επίσης πολύ πιθανόν να ήταν Εβραικής καταγωγής, γενηθείς στην τότε κοιτίδα των Εβραίων=ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

BisexualWannabe

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2023
Like
3.892
Πόντοι
456
δεν ηταν Εβραιος ,ο θειος του παπου μου ο παπα Λευτερης Νουφρακης ηταν προσωπικος φιλος του Βενιζελου απο παιδια .Σιγουρα δεν ηταν Εβραιος ,ειχα τη καλθυτερη ενημερωση αφου ο παπους μου που ηταν και αυτος παππας , μου ειχε διηγηθει πολλα και για οτι εγινε στη Μικρα Ασια
Πολύ πειστικό το εγχείρημα σου..... και αντικειμενική/ουδέτερη άποψη επίσης!!! Οποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει το γενεαλογικό δέντρο και τα παρελκόμενα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom